nova kia ceed

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Re: nova kia ceed

Originally posted by mrki
    to sto mu bezi nos pri vecim brzinama mi nije od presudnog znacaja jer kupujem porodicni auto, a ne neki super sportski model sa xxx konja.
    Hteo sam da kazem da i nije bitan faktor. Ta kola ionako vecina ne vozi do granica performansi.

Opel Astra ima pozamasnu opremu za 11.990e. Uvek ce da drzi bolju cenu od Kie, pa je tu mreza servisa itd itd...

Opel Astra 1.4 90KS 3 vrata: sadrži klimu, ABS, 4 vazdušna jastuka, kožni servo upravljač sa kontrolama za radio, radio CD plejer sa 6 zvučnika, prednja svetla za maglu, prednje podizače stakla, centralno zaključavanje sa daljinskim upravljanjem i vozačevo sedište podesivo po visini.

I vise nego solidna oprema, e sad ako nekom smetaju troje vrata onda neka trazin nesto drugo. Po meni ovo je trenutno odlicna kupovina....

Comment

• mrki
      CBC Senator XXL
      • 08.11.2006
      • 550
      • nis, serbia

@kamango:
      znam sta se sve nudi na trzistu. pratim sve akcije.
      obisao sam dosta salona i ne zuri mi se jer imam auto u kome uzivam u voznji, ali volim da razmisljam malo unapred.

zato nisam postavio temu u sta da kupim, vec u opstim diskusijama, jer me zanimalo sta ljudi misle o novoj kiji.

kad budem kupovao auto, otvoricu temu posvecenu tome.

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

Na sajmu sam sedeo u novi Cee'd i mogu reci da je podignut kvalitet plastike, sedista, oprema je bogata u tom osnovnom modelu, bar je hostesa rekla da je osnovni model. Iskreno prijatno sam iznenadjen.
        E sad da li bih je kupio, verovatno ne bih, ali da je dobro odradjena jeste.

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Kia ceed je fin auto,sa bogatom opremom,extra garancijom,lepim izgledom i dobrim agregatima.Za te pare je bolja varijanta i jeftinija od novo restilizovanih modela u svojoj klasi.
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• Ervin
            CBC Početnik
            • 25.12.2009
            • 4

Koji je bolji izbor kia ceed ili pro ceed?motor bi bio 1.4 i u jednom i u drugom slucaju

Comment

• Marcus
              CBC Senator XXL
              • 19.10.2007
              • 631
              • Novi Beograd - B62

Pa u principu zavisi kakve su ti potrebe...

Pro ceed je atraktivniji, dok je ceed vise kao porodican auto... Ja sam iskljucivo trazio auto sa 3v pa sam zato i uzeo pro ceeda, a i ako se ne varam, na sajmu ove godine je ceed bio skuplji za 1000e... Sad su im cene izjednacene...

Sto se motora tice, 1.4 / 109ks... Ja se ne zalim... Lepo ubrzava, u laganijem rezimu voznje se sasvim lepo ponasa... Oseti se kad je ukljucena klima, al sta drugo da se ocekuje od benzinca 1.4

Comment

• Ervin
                CBC Početnik
                • 25.12.2009
                • 4

Taj 1.4 je odredjen s strane caleta zbog potrosnje itd.Meni licno vise se svidja pro ceed al ne ja kupujem auto nego roditelji pa oni govore da posle ce mi biti prakticnije s 5 vrata nego sa 3 posto sam sad jos mlad(21god)pa mi je interesatnije .pa neznam dal da insistiram na pro ceed.a inace kako si ti zadovoljen pricaj malo,ako te ne mrzi.konkretno bi bio s paketom LX Fresh ili pod malim sansama Lx City

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Pa i ja sam uglavnom nagovaran da uzmem nesto sa 5v, jer nam je ovo jedini auto, a vozimo samo cale i ja.... Medjutim, ja vozim non stop, a on samo kad mora, tako da je odnos u voznji presudio... Drugo, ja cu jos malo pa 23...Tako da nisam puno stariji od tebe

Sad, kao mladji, zeleo sam i 2.0, al finansije su svoje odradile

U svakom slucaju, jedan od jacih argumenata da kupim 3v je bio taj sto sam sa parama uleteo vise nego sto su ocekivali da cu dati .. radio sam 2 godine bukvalno za auto... Ako je situacija slicna i kod tebe, eto nacina da uzmes ono sto zelis

E sad... Ne znam da li uzimas ovu restilizovanu verziju ili obicnu... Moj je obican pceed... Tako da se u startu i ti navedeni paketi razlikuju, tj restilizovani ima neke dodatke koje ja nemam...

Udoban bas i nije, ali prostran jeste... Ja sa svojom visinom od 195 i tezinom 90+ mogu komotno da sedim u njemu, a da iza mene moze neko da sedne bez da mu bude tesno... Zbog kupe varijante, krov moze da smeta visokim osobama ako ih je 3 pozadi.... Drug je vozio kola kad smo se vracali sa mora, ja sam sedeo pozadi i bilo mi je i vise nego dovoljno mesta... Ima stvarno velika vrata pa je i izlazak sa zadnjeg sedista znatno olaksan... Gepek je ogroman, ima mesta da ti nikad ne zafali...

Ono sto me nervira jeste da kad se vozacevo/suvozacevo sediste obori da bi neko seo pozadi, ne vraca u svoju prethodnu poziciju, vec ostane tu gde je pomereno prilikom ulaska/izlaska... Mislim, navikao sam se vec pa mi i nije neki problem, al bilo je dosadno u pocetku...

E sad, presao sam sa jedno starijeg auta u noviji.. Pa mi ona unutrasnjost izgledala kao svemirski brod, al salu na stranu, vecina se slaze da je stvarno odradjeno na nivou... Uvek mogu bolji materijali da se iskoriste, al to bi povuklo i cenu sa sobom... Mislim da je jedan pravi kompromis odradjen prilikom odnosa cene i kvaliteta... Gledajuci skoro neku emisiju, rekli su da je cak i bolja plastika koriscena u obicnom ceedu, nego restilizovanom...

Nepregledan je u PM... Lazem, posle 8-9 meseci koliko je kod mene sam se navikao na gabarite, al prvih par meseci ne da je bilo hebeno uparkirati auto negooooo... Jedan od retkih automobila kojima su parking senzori neophodna oprema Ni spreda nije nista bolja situacija, al je daleko prihvatljivije nego pozadi ( zbog malih zadnjih bocnih stakala i gepeka )... Kad ulazim u garazu moram da preklopim retrovizore jer imam bukvalno 7-8 cm sa strane dok prolazim kroz garazna vrata... Unutra se garaza siri pa nije problem izaci...

Benzinac 1.4 u osnovnoj opremi dolazi sa 185/65/15 gumama... Bez obzira na profil, sve neravnine se osecaju, tako da ces na to morati da se naviknes... Autoput 130/kmh + bocni vetar... Ljuljuska se auto... Verovatno bi siri profil guma to bar malo ublazio...

I aj za kraj malo i oko potrosnje... Sad po bordu mi pokazuje 9.1/100km ... Cak ni letos u gradu nisam mogao da spustim ispod 8l... Otvoren put je vec duga prica... Ibarska nocu ka CG i potrosnja po bordu 5.4-5.5l / 100km... Ako vozis po gradu, nadaj se nekoj potrosnji iznad 8 u svakom slucaju...

Nadam se da nisam smorio preterano... I da sam ti bar malo pomogao pri upoznavanju ovog modela Ako imas neko konkretno pitanje, pitaj

edit: nasao sam svoju temu (garazu)... na poslednjoj strani ima nekih slika mog pceeda kad je kupljen... viewtopic.php?f=15&t=19733

Comment

• Ervin
                    CBC Početnik
                    • 25.12.2009
                    • 4

Pa kod mene malo razlicito posto sam ja student pa nemam nesto para skojim bi mnogo uleteo
                    Al ono sto ti kazes 2.0 zeleo bi svako .al zbog finansije je odredjen 1.4 i zbog registracije i zbog potrosnje i u startu skuplje.

A ono sto kazes restilizovan model taj bi bio najverovatnije.ja licno nisam video auto osim na slikama al cale ga gledao ceed-a posto nisu imali pro ceed i kaze da je plastika i cela unutrasnjost lepse izradjena nego kod astre h posto je i taj gledao al mu je kia u prednosti zbog 7god garancije.
                    Nikad nisam razmisljao o varijanti 3v al ovaj mi je ono EXTRA .Razmisljam i sa 5v al nesto mi se neda da odlucim za taj...

a za ono parkiranje naravno treba vremena da se naviknes ja vozim floridu a ona ima prozor nazad kooo al ipak mi je trebalo vremena da se naviknem

Pogledao sam jednog na ulici u izmedju zadnjeg i prednjeg sedista bilo bugvalno 10cm razmaka.pa zbog toga sam pitao al kontam da taj gurnuo sediste skroz nazad pa zato
                    Naprimer s dodatnom opremom KOMPLET SPOJLERA ZA KIA PRO_CEE'D bi bilo vrhunski al jbg to je samo san

Naravno da nisi smorio hvala puno sto si ovoliko izdvojio za mene
                    pozdrav

Comment

• Marcus
                      CBC Senator XXL
                      • 19.10.2007
                      • 631
                      • Novi Beograd - B62

Pa ne znam sta tacno da ti kazem za taj prostor... Meni se stvarno cini da ima dovoljno mesta i napred i pozadi... Ja dosta gurnem sediste pozadi dok vozim, al niko se do sad nije zalio da mu fali prostora... Najbolje je da odes u neki salon pa da vidis sam...

E sad, verovatno si procitao i prethodne komentare u ovoj temi...

Meni licno je restilizovani ceed spolja ruzan, a neko je napisao da ce i pceed biti restilizovan 2010... Tako da ako ti se ne zuri puno, sacekaj da se pojavi i taj pceed... Za sada mu je samo unutrasnjost promenjena, sto se meni jako svidja A i ide sajam sad u martu, bice nekih popusta

Sve najbolje u kupovini, pa da vidimo jos koju kiu na forumu

Comment

• Ervin
                        CBC Početnik
                        • 25.12.2009
                        • 4

Pa da i ja gledam kao novi pro ceed a ono spolja isti al unutra malo drugacije.ma sad vec ni neznam dal ce biti nesto od kupovine.posto imamo floridu pa sad vec navalio da zameni na punta sto mi se uopse ne svidja al kao skoro pola cena...
                        nist hvala ti puno sto si napisao citao sam dosta i s drugih foruma i svi mi se cine da za odnos cena kvalitet/oprema svi su zadovoljni s pro ceed jedino neke smesne zamerke su sam video i jos za neki senzor da se pokvarilo sto su promenili pod garancijom...

*I znas li motor kie koje je proizvodjne?mislim svoj motor il napr ko kod skode je volkswagen motor?

Comment

• dule0911
                          CBC Početnik
                          • 15.01.2010
                          • 8
                          • Beograd

Motor kod Kie je bas Kia tj od Hyundai-Kia korporacije. Ugradjuje se isti u i30.

Comment

• plocica
                            CBC Član
                            • 22.12.2009
                            • 38
                            • BG

Pozdrav, moj brat je odlučio da kupi Kiu Ceed, sad, jedno 'teorijsko' pitanje: šta uzeti, benzinski motor ili dizel. Malo pratiomo diskusije o Kii i vidim da je:
                            1. dizel u startu soma skuplji
                            2. održavanje mu je malo skuplje
                            3. benzinac (naravno) više troši
                            4. ugradnja plina (da bi se održala garancija) samo u ovlašćenom servisu

sada, buraz mesečno ne pređe ni 500 km, uz 2-3 puta kolima godišnje. Dakle pitanje (za sve one koji već imaju Ceed-a) šta je u nekoj perspektivi od 5-7 godina bolje (isplatljivije, ekonomičnije) uzeti?

Comment

• nickname
                              CBC Veteran
                              • 01.07.2009
                              • 116
                              • Beograd
                              • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Sa 500KM mesečno mu se najviše isplati taxi.

A kod auta, benzinac naravno. Plin mu ni ne treba sa tolikom kilometražom. Ako ima za nov auto ima i za toliko (40L) benzina mesečno.

Comment

• shofer
                                CBC Član
                                • 20.12.2009
                                • 41
                                • Beograd

Mislim da je plinski uređaj oko 1200 evra, da bi ti važila garancija.Prethodni model 1.4 i 109 KS, novi ima 90ks, troši do 10l u gradu.

Comment

Working...
                                X