Nova Mazda 3 1.6 TX vs Renault Megane 3 TCE dynamique

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Re: Nova Mazda 3 1.6 TX vs Renault Megane 3 TCE dynamique

Najbolje bi bilo Mazda sa nekim motorom kao u tom Meganu, ali nema tj ima ali 260ks , u svakom slucaju jedina prednost megana je taj motor, sve je na strani Mazde, a pogotovo pouzdanost koja je sto se tice svake statistike na strani Mazde.
    Servis ti verujem nece biti neki problem posto ces ici samo na redovne( ja sad imam staru 3ku, kupio sam je novu i nikakvih problema nemam), naravno ako moras da ides na neke popravke zbog cukanja ili tako nesto, onda ti je i svejedno , nece zavrsiti za jedan dan, nego par dana, tako da ti isti djavo.

A sto se tice tog motora, posto je kod mene isti, sta da ti kazem, do juce svi vozili 50-60ks a sad malo i 105, ja bukvalno nikakvih problema nemam u medju ubrzanjima ili u preticanju, znaci kad mi treba prebacim u nizi stepen i cao, nesto nisam primetio da me drugi obilaze ili ja smetam na putu, samo treba znati kako se sta vozi, naravno turbo je turbo, ali i ovaj motor ce ti lepo posluziti, na kraju krajeva to i nije auto za jurcanje, nego je smisljen kao auto za svaki dan koji je pouzdan, izdrzljiv, ako hoces brzinu sledeci je 2l i 150KS, a i ovi novi Mazdini dizeli idu odlicno, ali naravno to je sve vec malo skuplje.

Comment

• dogac
      CBC Početnik
      • 06.04.2008
      • 7
      • Uzice

Re: Nova Mazda 3 1.6 TX vs Renault Megane 3 TCE dynamique

Kao sto rece Cherokee,za par dana ortak uzima Mazdu 3 sedan na test (on pise za neke novine) na nekih 5,6 dana pa cu tad imati priliku da se bolje upoznam sa njom.

@Overspeed nije mi problem da sacekam,jos su me i savetovali i u Mazdinom i u Renoovom salonu da je mozda najbolje sacekati sajam u Bg zbog popusta koji ce biti.A i kad bolje razmislim,velike su ovo pare da bi se na precac uzeo auto.Mozda je sajam najbolja prilika.Mada svi idu sa pricom da ja mogu u decembru da porucim auto pa da ga kupim za vreme sajma.

@JNC Nasao sam neke podatke da ta prethodna mazda 3 ima bolje ubrzanje od ove nove...nekih 11,2 sec koliko se secam i bas sam se iznenadio s obzirom da je isti motor.Sekunda je velika razlika.Ali opet,u pravu si da to nije auto za jurcanje a meni to i ne treba,zato polako i odustajem od TCE motora...plus sto sam nasao dosta podataka da taj motor trosi prilicno vise od one deklarisane potrosnje.Jos jedna stvar me muci a to je sto je taj TCE motor novina kod Renoa i jos nije imao priliku da se pokaze.Mozda nije pametno da se pokazuje kod mene

Onda mi u trci ostaje megane sa 1.6 od 110 KS koji na papiru ima malo bolje performanse od mazdinog i koji ima 6 brzina za razliku od mazde.

Comment

Working...
      X