Solidan auto za nategnut budzet, pomagajte :)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Azrael
    CBC Senator
    • 29.06.2006
    • 278
    • Kragujevac

Re: Solidan auto za nategnut budzet, pomagajte

Pre mesec ipo dana sam i ja bio u istoj dilemi kao i ti sto se tice kupovine, i raspolagao sam sa istim novcanim fondom, i uzeo sam Fiat Brava 1.6 2001. godiste. Po gabaritima smo slicni, ja sam visok 195cm/90kg, i mogu ti reci da mi je auto izuzetno komotan, jer ima potapajuce sediste, podesavanje volana po visini, pa je zaista lako naci polozaj za volanom.
    Sto se tice auto kao auto, meni je super varijanta za grad, lepo poteze, plus je milina za voziti na otvorenom putu. Potrosnja mu je 10 litara pa na vise u gradu, zavisi kakvu nogu imas na gasu, a na otvorenom ide od 6 pa na vise, sto opet zavisi od rezima voznje, jer je meni na relaciji ns-kg potrozio oko 14 litara, ali ga ja bas nesto nisam ni stedeo. Odrzavanje nije nesto preterano skupo, veiliki servis plus zamena termostata je bila sa sve rukama 300 evropskih, a delova ima svuda.
    Ja sam auto platio 3700, plus servis i registracija, i na kraju je sve ukupno izaslo na 4250.

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Po mom skromnom misljenju,fiat ti je najbolji izbor i to brava 1.6...huyndai elantru bih stavio na drugo mesto,jer ne postoji mogucnost(e sad da li centralne brave ili daljinskog zakljucavanja)nisam siguran...leganza dajebu je dobar i golem auto i ispod 2.0 ne bih razmisljao

Comment

• Dejo_Joe
        CBC Veteran
        • 25.08.2009
        • 104
        • Subotica

Slicnu dilemu sam imao i ja pre dv nedelje...i odlucio da kupim punta 1.2 16v,lep mali autic,sve ima od opreme sem klime,malo kilometara provereno zbog servisne knjizice koju posedeje od prvog dana,platio sam ga sa registracijom i svim troskovima 3600...danas sam otisao u auto gas servis da mi ubace gas i izice me 550e sto je ukupno 4150...auto je super gradski autic,merio mu potrosnju i 6l mesovite voznje a i bord pokazuje tako,oko 17km sa 1 litrom...auto ne mora da bude gradksi,meni koristi jer idem na posao sa njim 35km tamo nazad a i po curu svaki dan tako da u proseku 70km dnevno...solidono ide,ekonomican u pogledu potrosnje e sad za delove videcemo,za sad sve funkcionise..moj predlog punto 1.2 16v ili 8v iz licnog iskustva

Comment

• BMWM5
          CBC Član
          • 23.09.2009
          • 81
          • Beograd
          • Trenutno prazna

Razmisli o Lancia Kappa to je dobar auto za te pare moze da se nadje solidan primerak za te pare, a i razmisli mozes naci i Lancia Lybra za te pare, takodje solidan primerak...
          Posto volis japance, a i ja se slazem jer su dosta pouzdani, razmisli o Honda Accord moze da se nadje primerak iz 1997god...., a mozes da razmislis i o Opel Vectra, ima dosta opreme solidno je pouzdan auto, nije skup za odrzavanje, a dosta je jeftinija za odrzavanje....
          Pozdrav
          BMW GPower

Comment

• dellas032
            CBC Veteran
            • 04.07.2008
            • 119
            • Beograd / Čačak

Kappa je odlican auto, ali kad pocne da se kvari, kupio si sebi vencanicu...Moj predlog je pug406 karavan, megane karavan ili sedan, vectra

Comment

• IlijaGM
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2008
              • 313
              • Gornji Milanovac

Jesli li razmishljao o Alfi 146,imash je za te pare i sa klimom i sa plonom,a moda ti i ostane kesha?A shto se brave 1.6 tice ujak ima nju,o njoj mislim stvarno sve najbolje,odrzavanje jetfino,josh ako ugradish plin vozish se dzabe,ozda od nje i od alfe nemash bolji auto da kupish,a da se uklopi u tvoju racunicu.
              Originally posted by zoranbg
              nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

dacho, imaš par elantri na Hypo lizingu, sa plinom, 2006. godište, za dobru cenu.
                Mislim da vredi bar da ih proveriš

http://www.hypo-alpe-adria.rs/coyu_cms/ ... KEY=51&END

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Po meni za taj novac Elantra ili MeganeI. Ni jedan od navedenih nisam posedovao, samo sam se u MeganuI vozio i utisci su vise nego dobri. Elantra je bar vizuelno mozda veci auto, a o pouzdanosti se vec globalno zna. Po meni podjednako lepa auta, funkcionalna i zahvalna za odrzavanje. Megana sam vidjao na par mesta u boji, opremi i ocuvanosti da ti pamet stane, a sto se servisa tice nisu skupi pogotov sto postoje i dobri neovlasceni (u jedan od njih i sam po potrebi idem). Uzmes benzinca 1.6 16v, ugradis plindzu i pevaj.

Comment

• gti16v
                    CBC Senator XXL
                    • 05.08.2007
                    • 343
                    • BGD
                    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by Ji 4Tze
                    dacho, imaš par elantri na Hypo lizingu, sa plinom, 2006. godište, za dobru cenu.
                    Mislim da vredi bar da ih proveriš

http://www.hypo-alpe-adria.rs/coyu_cms/ ... KEY=51&END
                    Bile su taxi vozila niškog bata taxija. Zato je ta cena.

Comment

• dacha
                      CBC Senator XXL
                      • 23.06.2007
                      • 356
                      • Beograd, NBG
                      • Xsara II 2.0i

Zapoceo sam ovaj topic pre nekih 6 meseci ali su se stvari razvijale tako da se nisam odmah upustio u prodaju starih i jurcanje novih kola.
                      E doslo je na red i to, prodao sam hondu pre nekoliko dana i sad je na redu tezi deo posla.

I dalje gledam Hyndai Elantru pre svega ali je ponuda jako mala, jedna je stajala koja mi je bas bila zanimljiva sa Elegance paketom opreme, ali dok sam prodao Hondu prodala se i ona tako da od nje nista a jos je bila blizu tj. na nbgd-u gde je i ovlasceni servis sto je bilo zgodno za utvrdjivanje realnog stanja auta.

Sada vec danima cekam da se pojavi nesto zanimljivo ali slabo ih ima po oglasima, cak sam poceo da gledam i Accent-e ali tu je uglanvom ponuda slabijih motora, u principu ispod 1.5-6 ne bih uzimao. S obzirom da ovih kola koje trazim slabo ima po oglasima poceo sam da razgledam i neke druge modele ali sa jasno definisanim kriterijumima. Ima jedna Kia Shuma 2003 1.6 koja izgleda primamljivo da odem da je pogledam do Backe Topole ali o Kia-ma ne znam mnogo osim da je takodje Koreanac pa kapiram da je slican sto se tice pouzdanosti. Ali opet ne bih uzimao auto bez kompletnog pregleda na dijagnostici ako mi se svidi kad ga pogledam, nemam para da pogresim pa da posle moram da pucam na servis dosta. Laguna je takodje jedno vreme bila opcija ali sam od nje definitivno odustao, nije mi presudna kolicina dodatne opreme koliko pouzdanost samog auta, uzimam ga pre svega da mogu opusteno da sednem i da odputujem negde. Gledajuci tako po oglasima primetio sam da ima dosta Xsari u ponudi kao i C5 ali uopste nemam iskustva ni sa tim Citroenima koliko se uklapaju u tu pricu o pouzdanosti i cene servisa. Naravno sve zavisi od primerka do primerka tako da mi je uslov za kupovinu da taj auto odvezem na dijagnostiku i kompletan pregled pre nego sto ga uzmem.

Imate li neki pametan savet za mene, sad sam ostao bez kola tj. na zeninoj kosilici (punto 1.2) ali ne bih da se zaletim pa posle da se kajem. Minimum requirements je da to bude auto sa 5oro vrata, ne starije od 2001 mada je pozeljno 2002-3 ili mladje, da ima klimu (manuelna ili digitalna svejedno), benzinac, motor minimum 1.5-6 do 1.8, i da bude iz neke porodice koja vazi za "pouzdane automobile" s obzirom da cu ga voziti narednih nekoliko godina sigurno. Budzet je izmedju 4 i 5.000€ s tim sto bih odmah ugradjivao sekvent ukoliko nema plin i to otprilike treba da se uklopi u tih 5.000 eventualno da prebaci 100-300evra jer vise definitivno nemam...

Svaki predlog dobrodosao, hvala unapred
                      The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Marcus
                        CBC Senator XXL
                        • 19.10.2007
                        • 631
                        • Novi Beograd - B62

Imas jednu crnu toyotu avensis u oglasima, 2001 godiste, 1.8 motor... Limuzina i ima sve od opreme sto ti treba... Cena 4600e i nije fiksna...

Nisam nikada vozio toyote, al uglavnom spadaju u pouzdanu grupu automobila...

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Prodavce van bg ces tesko naterati da oteraju auto na pregled i dijagnostiku u bg ili neki grad gde je dostupan servis za egzoticnije brendove. Ta shuma mi deluje da je farbana cela, ali slike uvek varaju...

Skoro svaki odrzavan auto sa pristojnom kilometrazom ce te sluziti bez problema 3-4 godine, pretpostavljam da prelazis razumne kilometraze. Znaci ono sto trazis je dobar polovnjak, a onda model. A posto se ne razumes mnogo u automobile, dobar servis i pregled polovnjaka ti je najbolji prijatelj. Dobar prijatelj ti je iskustvo, pogledaj i isprobaj uzivo sto vise autmobila i onda ces lakse vrednovati svaki sledeci. Npr. pogledaj kako izgleda neki skupi C5 sa pravih 90.000, pa ce ti odokativno biti ~jasnije koliko su presli jeftiniji.
                          Dobra kupovina su automobili koji imaju verodostojnu servisnu istoriju. Sto obicno znaci polovnjak koji prodaje vlasnik koga poznajes ili vlasnik/vozilo koje ostavljaju dobar utisak odrzavanosti sa papirima iz nekog dobrog domaceg servisa.

Comment

• dacha
                            CBC Senator XXL
                            • 23.06.2007
                            • 356
                            • Beograd, NBG
                            • Xsara II 2.0i

Slazem se, nisam zalepljen za neki poseban model tj. trazim auto koji ce me dobro sluziti a ne da mi se svidja vizuelno, hyndai preferiram s obzirom na odlican odnos cene i pouzdanosti (a i volim slovo H na volanu pa makar bilo i nakosheno hehe) ali generalno gledam C segment. Upravo zato sto nisam neki strucnjak za kola (mada sam zaista dosta i naucio zahvaljujuci cbc-u) uslov je da ih vozim negde na pregled i dijagnostiku. Ja se razumem toliko da vidim dal' dimi na auspuhu, da ispregledam pohabanost i limariju ukoliko nesto nije dobro upeglano i utegnuto od havarije, da ga provozam i vidim kako se ponasa vesanje, motor, trapovi, manje vise vizuelno znam sta i kako da gledam i tek ako nakon toga zakljucim da je vredno placanja pregleda i dijagnostike dolazi to na red. U principu sam osudjen na oglase i placeve tako da se trudim da napravim najpametniji izbor ili nesto najblize tome sa ovim novcem sa kojim raspolazem.

@marcus
                            u srce me diras sa ovim japancima hehe, zvao sam za ovaj avensis ali se niko ne javlja probacu jos pa da ga eventualno pogledam s obzirom da mi je u kraju, mada mi je on na granici s obzirom da je cifra 4.600 na ime kupca, i ako spustim nesto tu cenu sa registracijom, servisom i sekventom probijam taj nategnut budzet u najavi...

i jos jedna nedoumica, koliko sam shvatio u ovlascene servise vozim kola da bih saznao i neku istoriju automobila ali to ne funkcionise kod svih jer koliko sam procitao po forumu neki tek od skoro tj. zadnjih par godina imaju centralizovane te baze, tako da mi je prakticno potreban bilo koji ozbiljan servis za dijagnostiku da mi odradi kompletan pregled vozila i da neku procenu stanja tj. nije neophodno da to bude ovlasceni?

Comment

• dacha
                              CBC Senator XXL
                              • 23.06.2007
                              • 356
                              • Beograd, NBG
                              • Xsara II 2.0i

Prodat onaj Avensis tako da potraga se nastavlja, kako mi ide kupicu kola do Nove godine

Ispretrazivao sam forum za te Xsare i nisam nasao neke generalne zamerke oko nje tako da cu verovatno poceti i njih da gledam s obzirom na trenutnu ponudu u oglasima, i dalje sam optimista da cu uspeti da nadjem nesto vredno kupovine do avgusta da odem na more sa njim. I focusa koliko vidim ima sasvim solidna ponuda mada mi se spolja uopste ne svidja dok enterijer nije los, ali kako me lagano izdaje strpljenje izbor postaje sve siri u potrazi za dobrim primerkom.

Comment

• Marcus
                                CBC Senator XXL
                                • 19.10.2007
                                • 631
                                • Novi Beograd - B62

A sta misilis o 406?

Evo jedne iz oglasa, dobra cena + ima ugradjen sekvent... http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _18_klima/

Mozda bi vredelo pogledati

Comment

Working...
                                X