Pezo 206 plus ili Nova Fabia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Re: Pezo 206 plus ili Nova Fabia

Clio dizelka je 14150 evrica, svakako je vredan paznje, ima sve prednosti Peugeota sto se tice udobnosti i motorizacije, ali ipak znacajno moderniji auto, a i veci...

Stvarno ne favorizujem Clio, ali je u toj kategoriji cena, vrlo privlacna kupovina, ima 1.5 dci, 4 cilindarski agregat, koji je jako rafiniran, lepo vuce i vrlo ekonomican. Auto je vizuelno privlacan. U direktnom poredjenju, 206 vs Clio 3, za oko 14.000 evrica, zaista ne vidim nista bolje na strani 206.

206 plus, u danasnje vreme ne bi SMELA da kosta preko 12.000 evra, moje skromno misljenje... Iako je legendaran auto njegovo vreme je proslo, i jedino moze da se spusti u rang cena, kao Punto klasik JTD koji je 11500 evrica u FULL opremi.

Comment

• Big
      CBC Član
      • 14.08.2008
      • 27
      • bg

MOji glas isto ide CLIOu. pogotovu zbog dci motora koji su se iz mog iskustva pokazali odlicno.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mislim da je covek rekao da kupuje auto sa boljom opremom. Clio za te pare moze samo klot
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Pusti sam cenovnik sa opisom opremom, pa moze da proceni da li oprema odgovara njegovim zahtevima...

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

http://www.fiat.rs/upload/documents/cat ... 0Punto.pdf
            http://www.fiat.rs/code/navigate.php?Id ... &action=Go

ili još povoljnije http://www.fiat.rs/code/navigate.php?Id ... &action=Go

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

@database: Uzmi ti, lepo, 206 u full-u i uživaj ... vidi se iz aviona da naginješ njemu samo tako. Uzmi što ti srcu milo
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DaTaBASE
                CBC Član
                • 10.12.2009
                • 13
                • Vranje

Hah,prolupator druze,u pravu si. Iskreno,dusa mi gori za tim autom. Lep je bas mi se svidja,i enterijer i eksterijer. A da,ocu auto kad vec uzimam da bude u full,sve,cak i automatska klima (jbg to je za mene novina,nisam imao auto sa aut. klimom ),a klio za te pare mogu da nadjem samo sa osnovnom opremom.

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

ma sve ok,ali 14000 evrića za model star 13 god(mada redizajniran) je stvarno preprepreviše.on je napravljen u francuskoj kao konkurent renou i njegovim jeftinim automobilima marke dacia.za te pare ponuda mnogo boljih i modernijih automobila je zaista velika

Comment

• DaTaBASE
                    CBC Član
                    • 10.12.2009
                    • 13
                    • Vranje

Pa nije bas zastareo,da je zastarela tehnologija niko ga ne bi kupovao onda.

Enterijer je redizajniran,ista 207-sedmica. Napred je maska od 207-sedmice.

A verujem i da je kvalitet sasije,sklopova ili kako se to strucno kaze,na nivou.

To sam primetio ta ista recenica se kopira od foruma do foruma.

Hvala ti na savetu. Svako ima drugacije poglede. Da cena jeste malo skuplja jeste,ali svako zadovoljstvo ima svoju cenu.
                    To je ono kad se covek navikne na jednu marku,pa se drzi toga ko zedan za casu vode.
                    Pozdrav Kaco

Comment

• DaTaBASE
                      CBC Član
                      • 10.12.2009
                      • 13
                      • Vranje

Pardon,greska..Kristina.

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Ako je prolupator u pravu (a bice da jeste ) onda uzimaj Puga pa da stavimo katanac...

A ako je ostalo jos malo prostora ili sanse da eventualno neki drugi auto dodje u obzir, ja bih ti recimo pre Puga preporucio Hyundai i30, koji je daleko bolji auto "kako god okrenes" a evo i zasto tako mislim:

- Pre svega nije tacno to sto je neko ranije napisao da 206 nije zastareo auto. Jeste i dalje atraktivan dizajnerski i sasvim fin izbor na prvi pogled, i jeste to dobar automobil i jedan od najprodavanijih modela Peugeota svih vremena (sa dobrim razlogom). Medjutim taj automobil je star oko 12 godina i kao takav je daleko od i30 po mnogo cemu. To sto se trenutno prodaje kao 206+ ne znaci nista, to je sustinski isti auto, radi se o istoj platformi, istoj sasiji, istoj mehanici, i nije tacno da je to daleko unapredjen model i usavrsen u odnosu na "klasicni" 206. Drugaciji branici, farovi, prednja maska, detalji u enterijeru i tek par sitnih mehanickih unapredjenja koji nisu vredni pomena su sve sto ga razlikuje od originalnog modela 206, istog onog i onakvog kakav je predstavljen 1998. godine. U sustini taj auto je vec "odradio" svoj radni vek i zato je i dobio "legalnog" naslednika (207). Jedini razlog zasto se jos uvek proizvodi, i to tako "delikatno" izmenjen u odnosu na originalnu verziju je ekonomski momenat. Model 206+ je trenutno jedan od "best buy" modela na trzistu i Peugeot je veoma pametno odlucio da ga "zadrzi u igri" jos neko vreme obzirom na ekonomsku krizu jer je u ovom i ovakvom momentu veoma bitno (isplativo, profitabilno, kako god) imati svoj "low cost" proizvod.

- Kao drugo Hyundai i30 je oko 8 godina mladji automobil, sto je u modernoj automobilskoj industriji ogroman period obzirom na nivo i ritam uvodjenja novih tehnologija, novih resenja i unapredjenja u svakom pogledu (pa i cenovnom ). Salu na stranu, i30 je daleko moderniji automobil, kvalitetniji sto se materijala tice, pouzdaniji po statistikama (u prve tri godine vlasnistva), bezbedniji (5 zvezdica, 34 poena zastita za odrasle, 38 poena zastita dece, dok Pug ima 4 zvezdice, 25 poena za zastitu odraslih, zastita dece nije testirana kod njega), komforniji je i po meni ima bolju ergonomiju i zavrsnu obradu, kao i vise prtljaznog prostora (340 litara u poredjenju sa 240 litara kod Puga). Sve u svemu, po meni daleko, ali daleko kompletniji automobil.

- Kazes 206+ kosta oko 14000 evra, sa opremom. Za oko 13500 evra mozes da dobijes i30 sa tzv. EU paketom opreme, a za oko 14500 evra sa Smile+ paketom opreme. Vec je i EU paket sasvim dovoljan i sadrzi sve sto je potrebno za prosecno pa i natprosecno zahtevnog vozaca danas, tako da je eto i cenovno i30 bolja ponuda od 206+ modela. A ako bas hoces "djuture" opreme, onda uzmi i30 sa Smile+ paketom koji ima sve ovo sto ima i EU paket plus stvari tipa maglenke, kozni volan i rucica menjaca, multifunkcionalni volan i jos stosta...

- Motor u Pugu je 1,4-litarski HDI, sa 68 KS i 160 Nm, koji ubrzava taj auto do 100 km/h za 13,8 sekundi i kombinovano trosi 4,3 litra (navod proizvodjaca). Hyundai i30, sa druge strane, za naveden novac dobijas sa 1,6-litarskim CR dieselom, koji razvija 90 KS i 235 Nm. Ubzranje do 100 km/h im je medjutim slicno, jer je i30 skoro 300 kilograma tezi (jer je veci auto od 206+ u "sve tri dimenzije" ) i po navodima proizvodjaca trosi 4,9 litara na 100 km. Razlika u potrosnji "prevedena" u neki trosak je mizerna, ali zato kod i30 dobijas motor koji je ugrubo receno 30 % jaci i potentniji. Ovaj tj. ovoliki obrtni moment kod 1,4 HDI moze da bude dovoljan za umerenu, nezahtevnu voznju ali 160 Nm za diesel nije nimalo impresivno. Hyundai-jev 1,6 CRDi medjutim ostvaruje zavidnih 235 Nm sto znaci da taj auto moze daleko, daleko bolje da povuce kad zatreba cak i pored vece tezine. Osim toga, taj motor, sa tolikom rezervom snage, ce veci deo vremena raditi rastereceno sto po njegov radni vek i "zdravlje" moze imati samo dobrog efekta.

- I konacno, garancija za Peugeot 206+ je dve godine. Garancija za Hyundai i30 je pet godina ili 100000 km. Komentar mislim da nije potreban.

Znaci razmisli dobro. Znam sta je ljubav prema nekom autu ili neka zelja koju konacno mozes jednog dana da ostvaris sebi. Medjutim, ovde se ne radi o prostom ispunjavanju zelje nego o ozbiljnoj investiciji i izboru onog najboljeg sto mozemo da dobijemo "za svoj dinar". Po meni, bilo bi potpuno neracionalno i detinjasto ispuniti sebi zelju Pugom 206+ kad za istu lovu imas auto koji je ispred njega u svim oblastima kao sto sam naveo. Jedini razlog zasto i30 ne kosta 16000 evra ili vise (kao vecina konkurenata), to je zato sto se jos uvek bori protiv predrasuda prosecnog kupca. Hyundai je u proteklih nekoliko godina napravio ogroman napredak na svim poljima, kvalitetom su odavno na nivou evropskih i japanskih konkurenata, a pouzdanoscu su mnoge evropske odavno nadmasili. Zato ti ponovo kazem, ako nista a ono bar razmisli dobro pre nego povuces ovaj potez. Svrati do Hyundaijevog salona, pogledaj i30, ako mozes ugovori probnu voznju, pa uporedi sve utiske sa Pugom i onda podvuci liniju. Mislim da ces promeniti misljenje, odnosno da ce na "listi zelja" mesto Puga zauzeti i30. To bi naravno bilo sasvim u redu. Na kraju krajeva, bitno je ispunjavati svoje zelje, kako god da se one zovu.
                        http://www.bmw.tv

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Dobar post over.. ali auto se kupuje 70% srcem a 30% razumom. Da nije toga svi bi mi vozili nesto tamo kosooko...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• DaTaBASE
                            CBC Član
                            • 10.12.2009
                            • 13
                            • Vranje

@overspeed, wow wow wow. Razumes se u svoj zanat vidi se. Dugacak post. Ali kvalitetan. I like it.

Videcu razmislicu,ali kad te vuce srce,teska je to stvar. To je ono,kako da prevedem, zaljubljen si ludo u neku ribu i vidis samo nju,a pored nje ima milion lepsih,ali je ona za tebe pravaa!!!!

Tako da, sta znam. Mozda bi mogo lock. Da ne gnjavim ljude dalje. Pezoo je pezo , a plavuse su plavuse

Pozdrav

Comment

• mugos
                              CBC Senator XXL
                              • 18.09.2007
                              • 555
                              • BG/sada Novi Beograd

Autopedija: Najdetaljniji vodič za automobile, cene novih modela, saveti za registraciju, poređenja i iskustva vlasnika. Praktične informacije za vozače u Srbiji.
                              Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Druze pominjes cifre od 12-13000 evra?? Eeeej,pa za te pare mozes mnogo bolji auto od male Fabie koja nije nista narocito, (vozio sam se u istoj dosta puta, bezveze autic ) i zastarelog 206+ (auto od pre 11 godina sa novim farovima i malo lepsom komandnom tablom?? ) da uzmes... Iskreno mislim da razmisljas pogresno,to je cisto bacanje para toliki novac za auto iz proslog veka (Pug) kad za iste pare mozes mnogo bolje da uzmes...

Zasto ne bi razmisljao ovako- sta je najbolje sto mogu da uzmem za svoje pare? Razmisli o npr. Chevrolet Cruzu, to je potpuno nov model (a ne od pre 11-12 godina kao 206+), baziran na najnovijoj opel astri, cena je negde oko 12600. A kad smo vec kod toga,na euroncap crash testu je porazio cak i mnogo skuplje automobile i bio najbolji sa cak 96%nim ucinkom! Cruze je auto i za 206 i za fabiu...

Razmislio bih jos i u novom Megane-u,isto potpuno nov model, on je tu negde oko 13500 i isto auto za ona dva koja si ti naveo kao opcije.

Dakle moji predlozi:

Comment

Working...
                                X