Pezo 206 plus ili Nova Fabia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DaTaBASE
    CBC Član
    • 10.12.2009
    • 13
    • Vranje

Re: Pezo 206 plus ili Nova Fabia

Cekaj bre covece,ti mi navodis automobile za 2 klase jace. I to benzince. Ti vidis da ja trazim dizela.

Taj novi megan dizel,za slabijim motorom i srednjom opremom kosta 15.800 i nesto,kazi ga 16 000. Ja pezoa uzimam sa full za 13. 3 hiljade nije malo. Isto i sa chevroletom...

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Originally posted by DaTaBASE
      ti mi navodis automobile za 2 klase jace.
      A u tome ima nesto lose, uzeti 2 klase bolji auto za iste pare...

I da li je bolje:

1. uzeti benzinca 2 klase boljeg kako sam kazes sa 113KS + potpuno nov model iz 2009.godine ili

2. dizela 2 klase goreg i to model od pre 12 godina (iz1997.), sa 68KS, a za podjednake pare...

Ok, ako mislis da je ovo pod 2. bolja varijanta,ne razumem tu logiku,ali samo napred, tvoje su pare, uzmi sta hoces. Ja sam pokusao da ti skrenem paznju da za iste pare mozes mnogo bolji auto da uzmes + nov model.

Dizeli:

Navodis cenu od 16000 za Cruze, e pa to je cena za 2.0 jaci dizel od 150KS sa full opremom, i to poredis sa Pugom 1.4 dizel od 68KS sto je vise nego duplo manje?? pa to bas i nije za poredjenje Postoji i Cruze sa slabijim dizel motorom koji je jeftiniji, zasto ne bi pogledao njega.

novi megan dizel,sa slabijim motorom
      Ovo isto nije tacno,novi megane dizel definitivno ne postoji sa motorom slabijim od Pug-ovih 68KS.

I dodacu jos nesto, posto vozim sluzbeni 207 sa tim 1.4Hdi motorom, a 207 je potpuno nov model u odnosu na 206+, koji je kao sto je objasnio over nasminkan 206 iz 1997., cak ni 207 nije za poredjenje sa novim megane-om i Cruze-om koji je baziran na najnovijoj Astri, a kamoli da je 206+ za poredjenje sa tim automobilima. Sto se tice 1.4 hdi motora uopste nisam zadovoljan s njim, a ti se bas zalepio za njega... jer je zaboga dizel...

Comment

• DaTaBASE
        CBC Član
        • 10.12.2009
        • 13
        • Vranje

Smesno,ja celo vreme govorim o dizelasima,lik se ubaci i prica za benzince...

Comment

• passatCL
          CBC Veteran
          • 03.11.2007
          • 120
          • Nish

Smesno,ja celo vreme govorim o dizelasima,lik se ubaci i prica za benzince...
          Stvarno bezobrazno sa njegove strane

Pratim celu temu i vidim kako se ljudi stvarno trude da ti "otvore oci" i daju druge i konstruktivne predloge ali se meni cini da si ti vec odlucio koja kola zelis.

Ja bih ti isto preporucio I30, za taj novac(samo malo vise) koji zelis da das, moze da uleti i "bem-li-ga-sto-si-toliko-zapeo-za-njega" dizel sa dosta vise garancije, moderniji i veci automobil!

Da te pitam nesto? Oces dizel da bi se jeftinije vozio(ocigledno te ne zanima kako ta kola idu jer 1.4 dizeli idu ko prebijeni), jel znas da je dizel, narocito moderniji, daleko skuplje odrzavati od benzinca koji uvek ima "TNG" varijantu za jos jeftiniju voznju?

Ne shvati ovaj moj post kao poziv na raspravu vec kao konstruktivan predlog. Ako oces 206+ dizel, kupi ga, napisi utiske pa da zatvaramo temu.

Poz, Milan.
          Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

pa upravo to malo sto fali, srecu devojci kvari. covek lepo pita za misljenje izmedju dva modela automobila, sto znaci da je vec razmislio i da se dvoumi. ne ulazim u finansijsku kontrukciju kupovine, ali obicno su kod nas cifre raspolozive za kupovinu poprilicno nategnute.

procitajte malo temu i postove pre ukljucivanja u diskusiju. nije ovo olimpijada pa da je vazno samo ucestvovati.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Upravo tako, imam taj 1.4hdi motor u 207ici i vuche ko prebijena machka...

Ako je cilj ekonomicnost, posto je sad cena evrodizela slicna ceni benzina tj. nema vise kao nekad da je dizel dosta jeftiniji, daleko najekonomicnije je voziti benzinca na plin. a uz to je i skuplje odrzavanje dizela. u tom smislu sam napisao sta je po meni best buy za te pare-benzinac Cruze ili Megane.

Ok, ako covek bas voli dizela treba proveriti koja je cena Cruze-a sa slabijim dizel motorom i da li bi se on uklopio. Inace sto se tice hyundaija cak i u poredjenju i20 vs 206+ pobedjuje i20 jer je mnogo noviji model, a i da ne pricamo tek o i30 dizel vs 206+ poredjenju,tu tek nema sta da se prica, uostalom i30 je za citavu klasu iznad...

Sto se tice servisa, ne verjem da to moze biti problem, kupujes NOV auto, a ne star 20 godina koji ce stalno morati na popravke... Osim toga postoji ovlasceni Hyundai servis u Nisu, zar je problem otici ponekad iz vranja do Nisa...

Hyundai Srbija d.o.o ovlašćeni je distributer Hyundai automobila za Srbiju i Crnu Goru. Prisutan na tržištu Srbije od 2002. god. kao deo globalne Hyundai mreže

Nego mi izgleda ovde mlatimo praznu slamu, jer je covek ocigledno odavno odlucio da kupi 206+ bez obzira na bilo kakve argumente, dzabe se zamlacujemo...

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225
                • Belgija - ranije Luna-Chico

1.4 hdi u 206 je vise nego dovoljan, govorim iz iskustva, presao sa njim preko 60.000km.

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

cifra koju pominješ je sada u vreme ekonomske krize sasvim pristojna da se kupi nešto više.pošto izgleda želiš evropski auto
                  da li razmišljao o oktaviji,malo skuplja ali ipak dizel 1.9tdi s nešto siromašnijom opremom.ako ti je to malo previše da doplatiš dobro razmisli da li da uopšte kupuješ nova kola jer ko ima 14000 ,hiljadarka gore dole je sitnica.evo moj predlog
                  otiđi do salona sedi, provozaj pa ćeš videti da je nabolja ponuda: http://www.autohermes.co.rs/yu/skoda/no ... ovnik.html
                  samo da dodam pre oko godinu dana cena benzinca je bila 16000e

Comment

• Vasic
                    CBC Član
                    • 06.01.2011
                    • 11
                    • Danmark

ja vozim chevrolet cruz 2.0 d i mogu da ti kazem jedan litar dizela sedamnest kilometara predjes razlicite voznje udobnost na mjestu ,baca na sport i izvana i iz nutra ......
                    ****s krizu zivot nema reprizu !!!

Comment

Working...
                    X