Malo sam pricao sa caletom i tu ima jedan problem, mislim nije problem, cale misli realno i ubedjivao me je 2 sata kako treba da se gleda nesto krsteno. Mozda sam gledao previse teen filmova pa mi sad jedino prolaze kroz glavu vw t1, bube, diane... Verovatno se i jesam zaneo celom tom pricom ali i dalje mi se iskreno ne vozi golf.
Kao najjeftinije resenje tu upada neki Yugo, Kadeti, Golfovi koji mi iskreno nisu bili bas u razmatranju.A i jos jedna stvar, iako jesam da kazem pocetnik imam nekih 25k km u ****tu pa mi malo prelaz sa 100ks na duplo manje ne idu u glavu ali skontao sam da moji to bas i zele i zato mi daju na raspolaganje ovu sumu. Preispitacu se malo ovih dana i videti koji kompromis moram da pravim...
Uzmi neki zdrav Yugic, spusti ga, malo cacnes motor da ide bolje, napravis neki dobar izduv, uradis pristojan stajling bez nekog kiceraja i to bi bilo to za pocetak. Jeftin je za odrzavanje, moze da ide sasvim ok, upoznaces se sa autom i kako stvari funkcionisu, a tunirani Yugic uvek moze da se razlikuje od okoline. Ako kapne neka kinta uvek mozes nesto dodatno da uradis na motoru da ide bolje...
suzuki swift ili neka malo losija 323f pa je vremenom sredjuj. Pravi momacki automobili: lepa linija, mala potrosnja, izuzetno pouzdani i ne preskupi za odrzavanje.
Ako hoces bas jeftino odrzavanje onda fiat tipo, sasvim dobar auto za relativno male pare.
Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Pa sad da su za mantu delovi dzabe....neki jesu,neke ne mozes ni da nadjes,a polovan far je oko 50 evra.
I nadji neku da nije trula.
Ali da je slatka voznja njom jeste i poprilicno je atraktivan auto.
Ali ne preporucujem ga osim ako bas nisi zaljubljenik u njih.
Drugarski savet.Yugo,kadet,golf (ne tim redom :-) )Veliki izbor za te pare,rezervnih delova ima gde hoces,jeftini su,i ako se nesto pokvari uvek ces sa 50 evra ponovo da budes na drumu.Ako uzmes neku egzotiku ( i manta spada u to,o kapriju tek da ne pricam) dzabe ti i jeftin deo za njega kad neku glupost ne mozes nigde da nadjes.
A da,ova 3 auta uvak mozes lako da prodas ako ti se ne svidjaju.
Sto rekose mnogi, uzmi Yuga 1.1EFI ili 1.3EFI ako neces plin, a ako hoces plin onda uzmi 1.1 ili 1.3 sa karburatorom Za te pare, teze je naci Yuga cabria da je u dobrom stanju, ali npr ako te interesuje ozbiljnije mogu da se raspitam za jednog Yuga cabria sa alu felnama i cini mi se da ima plin koji kosta 1000e iz Subotice, nije bas u top stanju, trebalo bi ga malo osveziti ali za te pare je ok. Jedina veca mana za koju znam je polomljeno staklo pozadi (u krovu) a tesko je naci rezevni deo pa mozes da probas da iseces neki plexi ili tako nesto i ugradis... Usutini, ako kupujes Yuga, provozaj ga malo, pokusaj da ga stisnes malo do daske, pogledaj karter gasove, pokusaj da nateras na neki visi ivicnjak tj bankinu jedan tocak da vidis da li mnogo skripi i puca nesto (ako da ona je karoserija malo razvucena), pogledaj trapove kako stoje, malo jace koci, pogledaj da li bezi i zanosi...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Ajde uspes da nadjes Yugisha baci na pm broj od tog lika da mogu da ga kontaktiram. Cujem da u Krusevcu ima jedan zuti za 1300e. Ali krov treba kao malo da se krpi i sta ja znam.
Comment