LEXUS is 200 2005g.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cameleon
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2008
    • 315
    • Obrenovac

Re: LEXUS is 200 2005g.

Bilo kako da bilo ja bih uleteo u celu pricu pa kako mi bude, nije nista sveto pismo i za sve postoji nekakva rupa kroz koju mozes da se provuces, a tu je i cudo zvano internet..., opet sam malo skeptican i mislim da nije sve tako crno, potrosne stvari nabavljati za dva do tri servisa, ostatak pribavljati blagovremeno(ako se ukaze nesto)........,generalna se nece raditi sigurno. Sto se majstora tice ne vidim da je ovaj model nekakvo cudo nesavladivo.

Moje misljenje, moj izbor od ponudjenih !

Covek nek ipak odluci sam, zna najbolje kako i sta mu godi...

Comment

• VVLAJKO
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2008
      • 484
      • Nis
      • Audi A4, Primera p12

Ja nikada nisam imao ni najmanji problem sa nabavkom delova.Potrosni materijal imam na stanju uvek, a ostalo nabavljam u Sofiji i uglavnom se ne ceka uopste.
      U poslednje vreme dosta toga ima i u kopiji.
      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Originally posted by dr cosworth
        Probaj da ih kontaktiras i trazi deo za bilo kojeg lexusa videces da ti vadjenje brisa ne gine
        http://www.toyodiy.com/parts/q_E_2005_L ... 0_all.html

Ovde ima sve sto pozelis sa sve cenama koje nisu 100% tacne ali su vise nego dovoljne da steknes utisak.
        Plus se na netu moze naci Toyotin EPC i da vidis na koji auto jos ide deo koji trazis.
        Nema da boli glava ni najmanje, pride ces biti siguran da si uvek porucio bas deo koji ti treba.

Dakle, taj smo problem unckeckovali
        work in progress

Comment

• cameleon
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2008
          • 315
          • Obrenovac

Vidim da se pominje 60k km, ako je i prvi vlasnik, onda je to vrh, jer sve lepo moze ispricati, ako hoce i da bude iskren...Mada ako je sve to tako i nisam bas siguran da bi trebalo biti nekakvih slozenijih operacija i to duzi vremenski period, malo vise km..., ne znam koliko prelazis...ipak je Lexus, Zastava10 nije.

Comment

• dr cosworth
            CBC Senator
            • 07.08.2006
            • 242
            • Beograd
            • Ford Sierra Cosworth

Originally posted by Uzelac
            Probaj da ih kontaktiras i trazi deo za bilo kojeg lexusa videces da ti vadjenje brisa ne gine

Ovde ima sve sto pozelis sa sve cenama koje nisu 100% tacne ali su vise nego dovoljne da steknes utisak.
            Plus se na netu moze naci Toyotin EPC i da vidis na koji auto jos ide deo koji trazis.
            Nema da boli glava ni najmanje, pride ces biti siguran da si uvek porucio bas deo koji ti treba.

Dakle, taj smo problem unckeckovali
            Ne kapiram sta pokusavas da dokazes ali kako god obrnes muka oko delova i odrzavanja,sve moras da planiras unapred.A to dali si porucio deo koji ti treba ces videti tek kad isti stigne.

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Dr. je zaista u pravu. Prvo su mi tražili saobraćajnu, a zatim se izjasnili da je potrebno na delove čekati oko 15 dana.Ovo govorim za delove u okviru osnovnog servisa tipa, filter ulja, filter goriva i filter vazduha plus ulje koje hvala Bogu imaju uvek na stanju.Ovu hipotetičku proveru sam uradio kod mojih prijatelja iz Auto-Čačka koji od pre izvesnog vremena u posedu imaju i Tojotu, ali bez obzira na sve to rokovi su bili neumoljivi, jer se svi delovi naleze negde tamo......Sledeći problem je što Čačak nije isto što i Beograd gde je ponuda delova i majstora za sve marke i modele vozila skoro pa kompletna.Znam iz ličnog primera da kada sam prodavao "malo specifičnije" automobile kupci su se javljali skoro isključivo iz Bgd ili NS, što prilično govori i o rasprostranjenosti servisne mreže kao i o mogućnosti nabavke delova!
              Što se tiče Sofije, nekima je to možda blizu, meni nije!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• gt nebojsa
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 348
                • Preljina,Cacak

Evo da se javi i prozvani,
                Najpre,Tetak,nisam imao pojma da si ti taj Tetak sa CBCa kada smo se upoznali pre par dana.
                Drugo,sto se Toyote i Lexusa tice:
                Normalno je da stranci prvo trazimo saobracajnu(u ovom slucaju saobracajnu je trazio kolega koji radi r.delove),na osnovu cega da pogodim koji kat.br. dela je za taj auto?Kada za dobar broj delova postoji zamena kat.broja;ili je cak u zavisnosti od godista deo potpuno drugaciji? (npr. na Land Cruiser-u 120 filter ulja za 3.0D4D ima tri razlicita kat.br;od cega su dva fizicki ista,a treci je i fizicki drugaciji).
                Dalje,Microcat(kat.delova) za Lexus ima ovlasceni diler Lexus-a,mi ne.Nije prvi slucaj da trazimo deo za Lexus za neku stranku.
                Drugo lepo je receno,a sa nase strane smatram i korektno(jer od cele gimnastike mi nemamo finansijsku korist,niti neku drugu da i u slucaju da ne odgovaraju od Toyotinih modela delovi (filteri,itd...)da mozemo da kontaktiramo kolege iz TCB Lexus-a u BGu da proverimo dostupnost delova(ili kat.brojeve,ako bismo mi mogli da porucimo deo),koje bi nam poslali ili sa nekom isporukom delova ili brzom postom npr.
                I nesto se ne secam da je pominjan rok od 15 dana za delove.Isporuka porucenih delova je u proseku 4 radna dana,sem u slucajevima kada carina nesto zaje*e pa ne ocarini robu kada treba,nego dan kasnije.Kasnjenja tipa 10-15 dana su retkost;i to su uglavnom delovi koji redje idu (tipa pr.diff za Hilux iz '99;mada i on stigao za 7 dana) ili se porucuju za konkretan auto (kljuc npr.).
                Bez obzira sto je ovo virtuelna zajednica,pa ovde receno nema istu tezinu kao uzivo;ja kazem isto sto i tada:
                Ukoliko mozemo da pomognemo da se do delova dodje-hocemo.Ili ukoliko se ispostavi da su delovi isti kao za neku Toyotu,problem resen.S'tim da VIN nismo dobili,ne mogu ni kod kolega u Lexus-u da proverim.
                Zakljucak:
                Sam auto necu da komentarisem,video sam ga samo jednom,i na osnovu tog povrsnog razgledanja delovao je OK.
                Ako se odlucis za kupovinu,stoji gore napisano sto se tice delova.

k'o da ces nesto i da cackas na njemu,servis i teraj...
                A mozes i da se predomislis,pa kupis neku Toyotu...
                Pozdrav svima iz zavejanog Cacka...
                Toyota Čačak

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Originally posted by Uzelac

Ne kapiram sta pokusavas da dokazes ali kako god obrnes muka oko delova i odrzavanja,sve moras da planiras unapred.A to dali si porucio deo koji ti treba ces videti tek kad isti stigne.
                  Ne kapiram sta ima uopste da dokazujem ?
                  A pokazujem da Lexus nije bauk i da je sigurno 95% delova deljeno sa razlicitim Toyotama.
                  Ovde moze da pogleda koji je i da u Toyotinom servisu trazi deo po Toyotinim siframa.
                  work in progress

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

He,he,he.... kako je svet mali! Rok od 15-tak dana je pomenut kao maksimalan rok za nabavku delova.Podrazumeva se da je rok za isporuku nekih manje specificnih delova kraci.Elem, ova nasa diskusija je urodila plodom, odnosno, Lex je kaparisan i ceka da se odradi papirologija kako bi bio preuzet.Uvek mi je drago kad dobar auto pronadje vlasnika koji ce ga maziti i paziti!
                    Interesantno je to da, kako kazu neki koji se u Cacku ozbiljno bave automobilima, cim se pozabavim nekim autom, ma kako dugo stajao na placu, on veoma brzo dobije vlasnika. Npr. jedna Honda civic je stajala bukvalno vise od godinu dana na vise placeva, a onda je prodata za dva dana srecnom vlasniku.Kazem srecnom jer se radilo o zaista ekstra vozilu sa kompletnom opremom i veoma malom kilometrazom.
                    Posto je Lex udomljen mislim da smo ispunili svrhu ove teme. Hvala na komentarima!

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

nisam hteo na prethodne postove da komentarisem..ti si ga kaparisao ili?
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• cameleon
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2008
                        • 315
                        • Obrenovac

...srecno...nisi pogresio

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Nisam bio precizan, auto je pazario prijatelj, prijatelja, a mislim da smo mu pomogli da donese odluku. Ostao sam duzan i prodajnu cenu koja je sa prvobitnih 9000e korigovana na 84oo e.Ziveli!

Comment

• cameleon
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2008
                            • 315
                            • Obrenovac

Kako god..., neko se usrecio !

Comment

Working...
                            X