Volvo 480 Turbo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wazzuu
    CBC Član
    • 19.06.2008
    • 15
    • Beograd
    • Toyota Celica ST202

Volvo 480 Turbo

Nekada davno, pre skoro 10 godina, sam par dana uzivao u ovom automobilu, a utisak je dalje ostao snazan. Sada se razmisljam da ga kupim za prilicno smesne pare, 1200 evra ili manje. "Otisli su silen blokovi pozadi, neki ventil na turbini, kilometar sajla , sva elektronika radi." Ovo su reci koje je prenela devojka, tako da dok ne vidim auto ne znam nista o njegovom stanju.

Ipak, zanima me da li znate nesto o servisu, posebno o dostupnosti delova, cenama velikog servisa i sl. Cisto da znam da li da razmisljam uopste o toj avanturi. Moram da napomenem da se ovaj auto ne kupuje iz preke potrebe, vec iskljucivo iz zadovoljstva, ali ne bih voleo da za godinu dana na to zadovoljstvo potrosim 3.000 evra i onda muku mucim da ga prodam za 1.000.

Ako imate bilo kakve informacije, rad sam da ih cujem Da, auto je 1990. godiste, ispod haube je 1.7 motor sa 120 KS, cini mi se iz Renault fabrike. Hvala i pozdrav svima.
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Re: Volvo 480 Turbo

Pa negde u svom postu si sam sebi dao odgovor....Doticni auto se ne kupuje glavom vec srcem.....A da jos da dodam zadovoljstvo nema cenu.....tako da je izlisno pricati o ceni delova i servisa.....

Comment

• wazzuu
      CBC Član
      • 19.06.2008
      • 15
      • Beograd
      • Toyota Celica ST202

U pravu si, ali ako delova nema u Srbiji (ili ako kostaju ko sv. Petra...) dzaba mi svo zadovoljstvo njegovog stajanja na parkingu.... Dalje, pretpostavljam da ce se auto sve vise i vise kvariti, zbog cega mi svaka informacija znaci. Nije lose znati sta mozes da ocekujes...

Comment

• pistre
        CBC Senator
        • 19.02.2008
        • 234
        • bg, vozdovac

ajde da se malo prikljucim u ovu temu jer je drugar uzeo isti auto limarijski u odlicnom stanju ali posto ne znamo nista o njemu sem da je 1.7 turbo a kada sam zagledao nisam video turbinu na izduvnoj grani i kada sam ga vozio ponasao se kao atmo pa da li gresim ili je turbina sakrivena i toliko slaba da se ne oseca punjenje i ako mozete jos neke dodatne informacije o ovom modelu bio bih zahvalan, npr da li ima i model 1.7 bez turba, mada ovaj njegov ima turbo boost sat u kabini

Comment

• Lampredi TC
          CBC Član
          • 09.11.2009
          • 55
          • srbija
          • Alfa 156

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

i ja sam prezadovoljni vlasnik volvoa,ali modela 240,neznam sta da ti kazem,merak nema cenu,taj auto samo se zove volvo,renoova masinerija,a delovi su skupi kao da je kamion a ne auto,moj drug ga ima,i skoro je menjao lager tocka sa glavcinom,kosta 7500din.moj savet kupi neki iz serije 2,7,9 i zaboravi na majstora,svaki ciga svoga konja hvali,ali stvarno su neunistivi i veoma zahvalni,i jos nesto,potrosni delovi trapa su jeftiniji nego za yuga,evo narucio sam spone,650 din komad

Comment

• pistre
              CBC Senator
              • 19.02.2008
              • 234
              • bg, vozdovac

maranelo, hvala ali nisam toliki tantus pregledao sam i wiki i onaj forum koji je postavljen iznad pa me zato buni da ima turbo boost i stoji negde iznad 1 bar a nema turbinu i ne ponasa se kao turbo, a 1.7 je

Comment

• wazzuu
                CBC Član
                • 19.06.2008
                • 15
                • Beograd
                • Toyota Celica ST202

Evo ja samo da se pohvalim - nisam ga uzeo Auto je bio u jako losem stanju, otiso dihtung, otisle spone, amortizeri, diskovi, jedno krilo olupano pa nesretno ispravljeno, unutrasnjost u stanju raspada, brava vozacevih vrata ne moze da se otkljuca iznutra, rukohvat odvaljen, tabla polomljena i nikakva, kompjuteru rade dve od 6 funkcija...da ne nabrajam...

Uglavnom, dovodjenje u normlano stanje zahteva dosta vremena i delova kojih bas i nema u izobilju...

Comment

• Lampredi TC
                  CBC Član
                  • 09.11.2009
                  • 55
                  • srbija
                  • Alfa 156

Originally posted by pistre
                  maranelo, hvala ali nisam toliki tantus pregledao sam i wiki i onaj forum koji je postavljen iznad pa me zato buni da ima turbo boost i stoji negde iznad 1 bar a nema turbinu i ne ponasa se kao turbo, a 1.7 je
                  Otkud ja znam JA znam da se taj 480 pravio u Holandiji i da je bio namenjen evropskom trzistu..
                  Nadjoh jos jedan link :

Pozz

Comment

Working...
                  X