Renault Laguna LOŠE ISKUSTVO sa oglasom!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Renault Laguna LOŠE ISKUSTVO sa oglasom!

matreeeee... zaboravi. jos puuuno puta ces se razocarati sto u ljude to u automobile. ko sto rekoh, ne znam ni sam koliko puta sam otiso da gledam auto napaljen ko majmun i dignutog k...a misleci moj ili boziji i usput vec planiram sta cu sve i kako cu, felne, gume, trte-mrte i pod obavezno to bude negde u bozju mater i uvek se vratim obesenog nosa. sto zbog toga sto sam imao posla sa djilkosem sto zbog toga sto pizdim kad vidim kako se ljudi ophode prema automobilima. i vremenom skapiras da nisu svi isti i da se svako ne ophodi prema automobilu onako kao sto bi ti. a povrh svega, sve vreme imam u falimiliji jednog od te sorte, za kojeg ne da nije auto nego bi cekic pokvario. da ponovim, ne zelim da omalovazavam niti vredjam bilo koga ali veca je verovatnboca da ces ksten auto naci u svom gradu ili gradu nedaleko od svog nego u SU, ŠA, LO, LE i td...

@dzoni: bravo druze, tacno tako ali ko sto rekoh gore. nisu svi isti. a ti sto nece da kupe auto jer ima se ne svidja boja, to je posebna tema, imam i takvih u familiji. nikad necu da zaboravim, oces surak da kupi auto i nadjem u mrtvom kragujevcu A3 2000 1.9TDI S line kao puska, svajcarac, zlatne boje. posaljem burazera da ode da ga vidi i ispostavi se da zna vlasnika i kaze da auto nema ama bas ni jednu jedinu manu. nov, krcka, smrdi na novo. ja okrenem suraka i pokazem mu oglas... eee brate zlatna boja, pederska... **** svoje sam teo da izedem...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Cudaka na ovom svetu ima i previse ali svaki put se iznenadim kada ih "nanovo" upoznam, a posebno u ljudima koje znam jako dugo. Prijatelj je pre metar dana dao 2 000 eur vise za CLS-a koji ima beli/bez enterijer a imao je isti takav (15 000 km 4 meseca star, tonu nekih skracenica) za 2 000 manje ali sa crnim enterijerom (doduse mislim da mu je falio jos jedan set tockova ali to ovom nije bilo bitno nego taj enterijer j*ebo ga on), sto je nagore u istom auto-salonu u nemackoj, a nemac kad ga je procitao nije hteo da mu skine cenu za taj bez ni za cent i ovaj manijak platio. E pa ti vidi. Rekao sam mu da je najveci retard kojeg sam u zivotu upoznao.......
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Originally posted by Dzoni_mkv
        Njegov nastup je pogresan, bez sumnje. Ali i tvoj. Sta ti imas da saljes neciji broj sasije SMS-om?

Broj šasije na laguni piše u donjem uglu šoferke, na strani vozača, i može se pročitati čim priđeš parkiranom autu, tako da to nije nikakva tajna. Pretpostavljam da je tako i na većini drugih vozila.

Comment

• pistre
          CBC Senator
          • 19.02.2008
          • 234
          • bg, vozdovac

izgleda da si prvi put kupovao auto cim si se ovako iznenadio sto se covek seljak izdrao na tebe druze, ne brini ako ces da za svako gledanje auta i razne reakcije prodavaca da otvaras teme onda veselo jer ima raznih ljudi a inace auto je po meni skroz ok, a ti si izgleda promasio, jer nisi krenuo u renoov salon da gledas nov auto nego u selo i nasao si mu ogrebotinu na gepeku cisto da te podsetim to je polovan auto iz 2001 godine

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

Ako prodajem auto,servisiran,svi pecati,racuni od dana kupovine pa do poslednjeg servisa,obavezno naglasavam da ja auto polovan,nije nov i da moze nesto da mu se desi za 5km,a ne mora ni za 50 000km,jer je p.o.l.ov.a.n.,nije nov pa da imas pravo da ocekujes da te sluzi 100 000km bez problema .To ljudi treba da shvate,isto kad ga kupujem,trudim se da bude u sto boljem stanju,ali nema niko osnovu da kaze da ga je neko zavrnuo jer mu se nesto desilo sa autom ubrzo posle kupovine.Naravno ,polazim od sebe i tako se postavim.A sem toga sto je covek nesto pretio ,ne vidim neku dramu,kao sto rekose gore,naglasis da znas sta radis,poznajes automobile i ako ima nesto mozes da uocis i da ce oni snositi troskove puta i ostalo,menja se prica.
            kad koči,cepa gume i prevrće se!
            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Džoni_mkv je odlično objasnio situaciju. Nije u pitanju samo po sebi prevara, koliko suštinsko nepoverenje i jednog i drugog. Iskreno, ni ja se ne bih lepo osećao da bilo kome dam br šasije. Tačno je da bez vlasničkog dokaza ne bi trebalo da postoji mogućnost izrade ključeva itd, ali činjenica je da su baš lagune u poslednje vreme žestoko na udaru kradljivaca. Naravno, ja ne bih nikada reagovao kao prodavac, ali to samo po sebi nije prevara, i po meni je tu Chubs u pravu. Loše iskustvo jeste, ali "više je pod kapom nebeskom nego i u snovima"..

A to sa godinom proizvodnje je učestala stvar. Meni na autu stakla iz 2001, a u saobraćajnoj pište 2002. Naručivao sam originalne ključeve, poslali iz Nemačke uredno tako da je automobil sasvim u redu.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Pa stvar je u tome sto je coveku receno jedno a video je drugo , dakle : receno je da je oprema ta i ta -a nije , receno je da je auto izvanredan bez ostecenja - a nije (udaren je iza ili kvrcnut sta god ipak nije kako je receno) Hajde jednom u ovoj drzavi da ljudi kazu nesto sto je konkretno tako !!! Dokle vise lazi obmane prevare... Ko da sve to ucimo od politichara ne daj boze.
                A to sto je pretio je njegova slabost (prodavca)... ocekivao je uspeh njegove "price" ali eto ...bi sta bi.
                I naravno da je polovan auto samo polovan auto to nam je poznato kao i da se moze nesto nepredvidjeno desiti i za 1 km. i cini mi se da nije toliko bitno to u kakavom je stanju taj auto (Laguna) bio vec sta je receno a sta zateceno !!!! Ja ipak drzim do ljudskosti i stojim iza reci koje kazem pa i ako prodajem auto a taman posla za nesto drugo (vece ozbiljnije vrednije)... no nemaju svi takav pogled na svet ... nekima su reci ipak samo reci .

Comment

• plocica
                  CBC Član
                  • 22.12.2009
                  • 38
                  • BG

hvala gogi11, cinjenica je, a to sam ZABORAVIO da spomenem, da je lik rekao (2x dok smo se čuli) da ima najjaču opremu i da IMA ESP, a ustvari ga nema (da ne spominjem ŠTA sve ulaiz u 'najjaču' olremu, tj. ostale sitnice koje NEMA - to znaju Lagunaši ostali)

I ne, ne kupujem PRVI PUT polovan auto i gledao sam BAREm 20 tak laguna do sada, dakle imam kakvo-takvo iskustvo o tome ko su prodavci, kakvi su, koje fore koriste prolikom kupovine, kako i na koji način prodaju auto. Ko ne zna o čemu pričam, nek potraži malo po forumu, dosta toga je pisano na drugim mestima. Dakle pored tih LAŽI kojima me je privukao da dođem i vidim auto, opet se vraćam na priču PRETNJE. u svakom slučaju, smatram to NEKOREKTNIM ponašanjem i ponavljam da se to, sa ovim konkretnim vlasnikom auta, može i drugima desiti. A šta sada, da navjam da mu sledeći kupac razbije glavu ako se i sa njim bude tako ponašao zato što sam uspeo u celoj situaciji da ostanem miran !?

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@gogi11

Smiri se, i uspori malo. Niko nema nameru ovde da se vređa, a uspeo si i političare da ubaciš u priču. Za racionalnu diskusiju je neophodna hladna glava.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

ali ni to nece doveka
                      i meni gogi preti svako malo, sto na pp sto javno preko foruma pa sta da se radi, sto ljudi sto cudi.

kao sto rece zverko, to sto ti je pretio je verovatno vise iz straha od nepoznatog lika koji mu zapisuje neke brojeve i salje nekom sms-om.
                      mnogo buke ni oko cega.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• aleksabgd
                        CBC Član
                        • 04.12.2009
                        • 84
                        • beograd

E citam ovo i moram da napisem par stvari
                        1.Cim si video da je auto 2001 godiste , da nema tu opremu koja je napisana u oglasu i da je ogreban zasto si trazio broj sasije?
                        2.Zakljucujem auto ti se svideo i hteo si da ga proveris
                        3.E u tom slucaju ja odmah ponudim odredjenu sumu koju mislim da dam za taj auto naravno pod uslovom da se uputimo u servis i sve proverimo pa ako se utvrdi da je auto bas u takvom stanju kako prodavac tvrdi onda isplata
                        4.U slucaju da ima neki kvar opet cena sve pegla tj ili kupujem auto ili ne
                        5.Naravno ja placam proveru u servisu jer naravno ja kupujem auto
                        i da voleo bi da cujem i pricu prodavca...

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875
                          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

A pa i ja sam padao na pricu full oprema.

Da ti pomognem gradacija opreme je sledeca:
                          Osnovna oprema=NEMA NISTA. Cak i ponesto fali
                          Full oprema=MOZDA ima podizace i to je to
                          Full sem koze i klime=ima neke raspale alu-felne i radio sa buvljaka
                          Full sem koze= Gore navedeno+klima koja ne radi, treba samo da se dopuni a u stvari treba remont iste
                          Full FULOVA i to bas tako napisano= e tu dobijes kozna sedista (pocepana naravno i neodrzavana, namazana samo ako je vlasnik uspesni picolovac pa ako se desi prilikom radnje da se "namazu" bljak zar ne? ), klima radi, felne su neke 17-tice sa celavim gumama, branike koji su krpljeni do iznemoglosti jer nizak automobil je vlasnik po svaku cenu hteo da popne na ivicnjak u Silikonskoj dolini i to brzinom kojom to rade vlasnici SUV-ova.

Kada vidis da pise operma kako se fabricki zove e tek tu nastaje dzumbus jer nema trika da znas sta ide jer dodatna oprema se razlikuje od trzista do trzista a odakle je uvezeno mozes da gledas ko corava baba u bob. Tako da kupovina polovnjaka u Srbije je ludo da ludje ne moze biti, al' je zanimljivo, ko ima zivce naravno
                          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• lakilucano
                            CBC Senator XXL
                            • 31.08.2007
                            • 421
                            • Bezanijska kosa

Svaka kupovina je posebna prica,svasta sam se nagledao i naslusao i zato sam se opredelio za jedan model kola (polovnih).Samo Lagune vozim ,a kad budem imao para za novo mozda i promenim model .Kad idem da gledam kola ne ocekujem nista spektakularno samo gledam i ne slusam pricu prodavca ako ga nesto pitam pa odgovori.ako nije to sto mi je napricao ne uzimam k srcu i ne nerviram se.
                            bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                            Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

eee dzoni, vidi se da ne vladas materijom ili si pocetnik. u silikonskoj dolini se ne penje na ivicnjak nego se parkira na ulici

aman ljudi sta je vama, cemu sad svadja i teske reci. kapiram da se chubbs salio tako da nema potrebe za takvim tonom. i drugo, koj s emoj vatate vise za taj VIN i SMS kad covek nii je reko prodavcu da ce da ga salje SMSom niti ga je slao pred njim a trece jel rece car da je VIN dostupan svima i ne samo na laguni nego na vecini automobila (na mom takodje) dakle, VIN nije nesto za kriti i treba traziti svakom VIN zbog radi provere u MUP-u a ne ovlasenom servisu jer od te informacije nema mnogo vajde ali od ove prve ima i tekkako. to sto je plocica naleteo na dilkosa je druga stvar.
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

off
                                Ovaj forum mi neopisivo ulepsava zivot, postao je super zanimljiv , dodje mi kao neka terapija posle shljake, tek ovde se slatko ismejem . Posto uvek ima neko ko je raspolozen za svadju, trebalo bi uvesti nekog ko je ZADUZEN da se svadja (posto za svadju treba dvoje). Cisto da se malo razonodimo, a posle nek' se brise ...

Da ne zaboravim : Dzoni, moram da te angazujem kad kupujem sledeci auto ! Obavezno da poneses taj lakmus tester za kozna sedista
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X