Hocu Smarta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Hocu Smarta

Pre nekoliko godina sam se podsmevao Smartu a sada ga zelim, jer kada sam zavrsio srednju shvatio sam koliko treba da se rinta i koliko je skup benzin kada ga sam placas. Iz tih razloga sam se bar odlucio za njega, malo trosi, mali je, takse za njega su jeftinije.... Nemam zenu, nemam decu, samo dva sedista za mene i curu, sasvim dovoljno.

E sad, zanima me, koliko treba da se spremi da se dovuce jedan iz inostranstva i iz koje godine birati model? Predpostavljam da su i oni imali decje bolesti. AKo neko zna nesto o Smartu, neka napise utiske i cene delova recimo

Manje je bolje, pozdrav
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
  • jeronimo
    CBC Senator XXL
    • 27.10.2005
    • 390
    • beograd
    • ваз 21214-20

Re: Hocu Smarta

hm, znam da je je smart fensi ali da li bi razmislio o suzuki marutiju od 800 cm3 i dvogrlim mikuni karbom...
    mogo je jeftiniji za nabavku i eksploataciju a dobijaš mnogo upotrebljiviji auto
    sa varijantom starog subaru justi-a dobijas i mali 4x4...
    prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Vozio sam to, tesno mi je unutra.

Comment

• slow train
        CBC Član
        • 28.10.2009
        • 20
        • Novi Beograd

Tesan ti je maruti, a Smart mislis da ce ti biti dovoljan? Okej...
        Razmisli samo o daljoj prodaji, ne o delovima, ne o servisu, ne o sitnim zezanjima oko kola, samo o tome ko ce ti kupiti auto, kada ga ti izgustiras? Koliko ih ima u Beogradu/Smederevu/Srbiji? Zasto ih ima toliko mnogo/malo? Baci na papir razloge, za i protiv i videces da za te pare mozes da kupis mnogo bolji i funkcionalniji auto, a ti kako zelis
        Najjeftiniji Smart je iz 1998. koji mozes da nadjes na oglasima na netu je oko 3500 evra http://www.polovniautomobili.com/put...lectedRegion=0, a opet racunaj sa tim da je to auto za firme i reklame, ko ga je vozio i kako ga je vozio...

A ti kako zelis...

Comment

• low rider
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2006
          • 613
          • Beograd

Ako ti je prvi zahtev usteda i ekonomicnost, onda sumnjam da neko fensi vozilo koje prozivodi DaimlerChryslerBenz-kako god da se sad zove, odgovara tim kriterijumu.

Znam devojku koja je vozila par smartova, redovni servisi uopste nisu bili jeftini, a pogotovo vanredni. Naravno ona je odrzavala auto u ovlascenom servisu, da li je to tada bio Radulovic, ne secam se vise, davno je bilo... Ukratko-dranje. Verovatno sve to moze jeftinije.

Ono sto je bitno, ako vec kupujes, da nadjes primerak koji nije pregazen. Mozda cudno zvuci, ali ljudi tim automobilcicima vade dusu, arce ih, neodrzavaju, trkaju se sa njima. Ako te takav zadesi, mozes da ga bacis.

Ako ti je potrosnja i cena odrzavanja prioritet, uzmi punta, ugradi plin, ta kombinacija je sigurno jeftinija i svestranija (po meni Xx bolja) od smarta.

p.s. @slow train nisam se vozio, ali definitivno ima vise mesta nego za vozaca i suvozaca u nekim vozilma b klase

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Smart za i maruti nisu za poredjenje. Smart ima mesta da ja sa 135kg i 1.80com visine sednem lepo u njega i osecam se komotno, a pored mene sedne i moja lepsa polovina. I komotno se osecamo. Od gepeka, ima mesta da se stave dva miditower kucista i to je to. U smart ja nemogu da sednem kako treba, a kako god da sednem niko zivi iza mene nemoze sesti.
            Ja sam vozao onaj CDI dizel i potrosnja je stvarno smesna. Ide jako lepo i pri tome ima svu zivu opremu od podizaca preko klime, centralne, robotizovani menjac...
            Sto se tice odrzavanja nije jeftino, ipak je to SMART...
            Parkiranje je prava stvar sa smartom...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• slow train
              CBC Član
              • 28.10.2009
              • 20
              • Novi Beograd

Mozda u Smartu ima prostora za vozaca i suvozaca, ali da li ima prostora za jos nesto? Ne bih rekao, doduse nisam imao prilike da ga vozim ili da me voze.
              Jedino sto vredi na Smartu je parkiranje, a cak i onda izgleda bezveze, bar meni

Comment

• kamango
                CBC Senator
                • 31.05.2009
                • 205
                • KS-BG

Smesno trosi, navodno odlicni motori. Ako ga vozi Ivan Miljkovic onda ne treba polemisati o prostoru....

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875
                  • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Vidi ovu dvojicu.....covek je napisao da HOCE SMART-a! Ne kantu-kutiju od Marutija ili Punta kojih ima "ko pleve" po gradu. Shvatite malo da se neko rukovodi i emocijama kada kupuje automobil. Pored tako simpaticnog i orginalog automobila kao sto je Smart (plus jako ekonomicnog i prakticnog po gradu) treba da kupi fucking Maruti koji izgleda kao konzerva?!?! Zato sto je jeftiniji? Covek je bio fin pa kao ne odgovara mu Maruti, treba da bude iskren, necu da vozim to odvratno mi je.
                  Vozio sam se u CDI modelu i mogu da ti kazem da ima sasvim dovoljno mesta za opustenu i udobnu voznju-naravno za dvoje. Kao sto Djukic rece trosi smesno. NIsam od valsnika cuo za neke probleme niti se zalio na cenu odrzavanja.
                  You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Pa sad malo realnosti. Robotizovani automatski menjac je malo cudan, moras da se naviknes i prilagodis. Tek posle tog perioda ide uzivanje. Inace ti se cini kao da si juce polozio kao on to menja brzine cima i skakuce. Sto se tice CDI motora, plasticna usisna i relativno cest problem pucanja iste. To je na ovom modelu u zemlji srbiji kvar od oko 600 eura...
                    Lamela korpa i zamena su kostali oko 600 eura...
                    Auto ima 180.000 na satu sto je za gradski auto jako puno. Osim ova dva veca kvara drugih problema nije imao. Ide i pali jako je simpatican i interesantan za voznju. Sto se tice mesta rekao sam 2 odrasle kabaste osobe komotno i mesta u "gepeku" za dva minitower kucista cisto da znate sta ima da ponudi...

Nije za poredjenje nikako sa marutijima, punticima... Za pare koje se traze moze se kupiti Citroen C5 isto godiste ili Reno laguna (2001-2003)... Kome treba i ko se pronasao u njemu odlican je...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Alekre
                      Pre nekoliko godina sam se podsmevao Smartu a sada ga zelim, jer kada sam zavrsio srednju shvatio sam koliko treba da se rinta i koliko je skup benzin kada ga sam placas.
                      Ma ne moj mi reci , auto je skupa igracka pa koji god da je al svaka chast na iskrenosti

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

velika je zabluda da manji auto manje kosta u odrzavanju.
                        da manje trosi- ne mora da znaci, a da se lakse parkira to stoji!

@alekre:
                        postujem to sto hoces da se razlikujes od drugih i sto imas obzira prema svojim "finansijerima" , ali ne verujem ces nesto drasticno da ili uposte da ustedis voznjom ovog autica.
                        pozeleces da krenes na neki put sa svojom curom, ali kad ne uspes da ubacis ni ranac u gepek, shvatices o cemu pricam.

pozz

Comment

• Alekre
                          CBC Senator XXL
                          • 12.09.2005
                          • 780
                          • Smederevo

Dzoni je u pravu Maruti mi je stvarno tesan dok mi je Punto nekako dosadan auto i ima ga svako. Mogao bih da prodam skuter i kupim 2 Renoa 4, ubacim plin i vozim se, ali nije to - to. Hocu da bude ''nesto drugacije'' Naravno to to nije glavni razlog kupovine vec smatram da izbija manje para iz dzepa od ostalih. Ne trosi mnogo, nije velika cena registracije... E sad za delove ne znam, ali sto bi njegovi diskovi i plocice bile skuplje od ostalih, filteri i sl. Ako ubodem krsa, jebi ga, svaki krs ce izbiti pare iz dzepa, bio to Smart, Alfa, Lada...

Sto se tice gepeka, imamo drugi auto kuci koji moze da nosi dva Smarta tako da nije ni to problem. Kese i knjige ce uvek stati

Nisam napomenuo, ne bih ga kupio kod nas, vec bih ga doterao iz Slovenije ili Austrije. Jos ako moze Dora da mu umetne plin

Comment

• mrki
                            CBC Senator XXL
                            • 08.11.2006
                            • 550
                            • nis, serbia

Originally posted by Alekre
                            Jos ako moze Dora da mu umetne plin
                            samo jos kad bi nasao mesto za bocu.. shala

btw, jel ima smart rezervni tocak?

ok. onda, puno srece u izboru smarta.

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

rezervni tocak?? pa taj auto jedva ima motor i sasiju

Comment

Working...
                              X