Hocu Smarta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Re: Hocu Smarta

Ja sam na kraju kupio Opel Astru H u karavan varijanti ali sa slabijim 1.7 CDTi motorom (nista nije crveno = 80KS). U automobil se apsolutno nisam razocarao i sve mi je super osim kada trebam da se parkiram u centar Beograda, a tu mi je drugi stan pa cesto idem. Sve u svemu, sigurno cu kupiti Smart i to samo dizel ako nadjem neki u solidnom stanju. Naravno, to je jako tesko jer su vecina njih presli Boga oca po Evropskim gradovima a dobar deo je sluzio za celodnevnu voznju/reklamiranje po gradu. Da nov nije tako skup (dizel i fina oprema kostaju zaista mnogo za nase uslove) definitvno bih ga novog kupio ali... U sustini polovan kosta koliko i bolji skuter (Piaggio Beverly recimo) te sa te strane ipak moze da se priusti dobar primerak dizela za nekih 6000E.

Comment

• montoya
      CBC Član
      • 05.04.2007
      • 44

Originally posted by Mobtel063
      jel ima neko od vlasnika da se javi sa svojim iskustvom sa smart autom?
      Evo Ja. Vlasnik sam SMART-a, ali model niije for two nego Roadster. Ima motor od 700ccm i 82ks fabrički, na mom je urađen chip tuning u Nemačkoj na 109ks. Održavam ga u servisu DRAGAČEVAC u Čačku, a poslednji servis je odrađen u Mercedesu u Beogradu (servis na 40000 km) i koštao je 26.000,00 (tada negde oko 280e). Zamenjeno je ulje, svi filteri, disk pločice i svećice. Za parkiranje nisam merodavan, ali ostale stvari: Menjač je automatski i tip tronik + moj još ima i tip tronik na volanu. Treba se navići na menjanje brzina jer kompjuter sve odradi kako treba ali bi za nijansu brže menjanje brzina bilo extra. Motor je trocilindraš suprex turbo i povlači izuzetno. Ja svaki dan vozim PUNTO 1.9D (običan) i kada sednem posle njega u SMART sve mi je kao u nekoj brzoj video igrici ! Potrošnja je bila ovog leta u Sloveniji pri 160km/h na sat oko 5.5 lit. U gradu troši nekih 7 lit. Ništa manje mada se od takvog motor to očekuje. Ovde sam video da neko savetuje da se umesto SMART-a kupi MARUTI !!??? Pa to nije za poređenje. Nikako.
      Zasto ste mi uklonili potpis ???

Comment

• Mobtel063
        CBC Član
        • 30.11.2007
        • 95
        • Subotica

Ma kakav maruti?!

meni je interesantan model for two.

moze se on bas lepo stilizovati,mozda cak i onom folijom pa da se uragi stampa na nju i samo se polepi....kad dosadi samo se skine.mnoge firme tako brendiraju svoja vozila..
        na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• montoya
          CBC Član
          • 05.04.2007
          • 44

Kako da ne. Ja sam tri godine išao na skupove vlasnika SMART-ova u Austriju i šta sam sve tamo video ... Čudo.

Ako već hoćeš SMART-a moja savet: Uzimaj.

Zasto ste mi uklonili potpis ???

Comment

• Bohem
            CBC Član
            • 17.04.2009
            • 13
            • Beograd

I mene zanima smart! Sigurno ću ga kupiti kad tad.

Jeste da je tačno da košta malo više da svoju veličinu, ali ljudi registracija i potošnja i parkiranje sve to isplati. Samo treba naći dobar, a vi dizel pa dizel, a ja bih uzeo benzinca i ugradio plin i da se vozim za džabe, pa ne moram ni da imam onaj smrdljivi mali gepek

Comment

• Mobtel063
              CBC Član
              • 30.11.2007
              • 95
              • Subotica

Odg: Hocu Smarta

Da malo ozivimo temu..jel ima neko nov od vlasnika smarta?Cene su im poprilicno pale...
              na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• Mobtel063
                CBC Član
                • 30.11.2007
                • 95
                • Subotica

Odg: Hocu Smarta

Da tema ne zamre evo da je malo podignemo...

Da li je neko na kraju uspeo da ugradi TNG u smarta benzinca.

Kako bi vi resili?Pitam zbog toga sto bi boca bila u gepeku fakticki na haubi tj iznad motora.

Comment

Working...
                X