Karavan do 7000???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alecto
    CBC Član
    • 20.03.2010
    • 12
    • south serbia

Karavan do 7000???

Kako sam naslov kaze trazim polovan auto odprilike do ove cene. Karavan mi treba zbog porodice (stvari, kolica, cuda...). Vozio bih najvise po gradu naravno ali bih godisnje imao sigurno 5-6 izleta oko nekih 1k kilometara. E sad, ovo sam napisao da procenite koji bi mi agregat vise odgovarao: benzin ili dizel (TNG ne razmatram jer nisam njegov fan). Ah da, sto se tice automobila, nisam bas laik ali nisam ni odmakao mnogo od toga...
    Sto se tice cene kredit mi ne gine samo zavisi na kraju koliki... Sacekacu jos malo posto vidim sad neke silne akcije po bankama (kao...)...
    Do sada sam gledao najvise ASTRU G, ASTRU H, PEZO 307, FABIU i ROOMSTER (malo je skuplji od 7k doduse al mi se sve vise svidja)...
    Nisam obozavaoc Fiata i VW mada sam dosta "open minded".
    Voleo bih da cujem Vase misljenje jer sam jako zadovoljan komentarima ovde. Ne zurim jos uvek sa kupovinom pa ali do leta se nadam da zvrsim sa tim.

Pomagajte... Sto vise gledam manje znam...
  • Boris
    CBC Član
    • 12.10.2007
    • 97
    • BGD

Re: Karavan do 7000???

Ja bih isao na Astru H, od Opela slicno Roommsteru imas Merivu...

Comment

• alecto
      CBC Član
      • 20.03.2010
      • 12
      • south serbia

Za sad sam i ja najblizi ASTRI H... Meriva je isto extra samo malo je skuplja cini mi se...
      A za Roomstera cujem samo pozitivne kritike za sad pa sam zato i poceo da gledam... Npr. http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ter_style/ samo sto bih ja 1.4 ako je moguce. 1.2 je slabo za Roomija...

Ajte ljudi pomagajte...

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Originally posted by alecto
        Kako sam naslov kaze trazim polovan auto odprilike do ove cene. Karavan mi treba zbog porodice (stvari, kolica, cuda...). Vozio bih najvise po gradu naravno ali bih godisnje imao sigurno 5-6 izleta oko nekih 1k kilometara. E sad, ovo sam napisao da procenite koji bi mi agregat vise odgovarao: benzin ili dizel (TNG ne razmatram jer nisam njegov fan).
        Ako te dobro razumem, moj je zaključak da tebi treba "pravi" karavan, sa pogolemim medjuosovinskim rastojanjem i povećim gepekom, i naravno potentnim motorom koji može sve to plus kompletnu porodicu i njihov prtljag da bez problema nosi lako a da se ne buni previše zbog svog teškog posla I u tom kontekstu mislim da grešiš u samom startu kad je ovaj Roomster u pitanju. Naime, mali atmosferski benzinci će sa teškom mukom da "teraju" i prazan Roomster sa njegovih nekih 1200 kg, a da ne pričam na šta će to da liči kad u njemu bude cela porodica i njihov prtljag, i kad težina na osovinama bude blizu 1,5 tone. Svaliti toliki posao na 1,2 ili 1,4 atmosferski benzinac je "bad move" Ako mora da bude Roomster, onda minimum 1,4 TDI. Poredjenja radi, pomenuti benzinac 1,2 razvija 112 Nm @ 3000 rpm, dok 1,4 razvija 126 Nm @ 3300 rpm; 1,4 TDI razvija 195 Nm @ 2200 rpm, što je već sasvim druga liga i daleko logičniji izbor kad je jedan ovakav auto u pitanju.

Sem toga Roomster, koji je svojevremeno predstavljen kao "mini MPV" (Multi Practic Vehicle), je zapravo hibrid gradske zujalice i wannabe porodičnog automobila, a zapravo nije ni jedno ni drugo. Kratko medjuosovinsko rastojanje i prtljažni prostor koji i pored Varioflex sistema nije baš toliko prostran i izdašan koliko bi automobil ovog segmenta trebalo da ima, mu ne donose puno u prilog kao pravom porodičnom automobilu. Nemam ništa protiv Roomstera, još manje protiv Škode, samo kažem da je ovaj auto više "trendovski" nego što treba da bude logičan i racionalan izbor za porodičan auto koji će se pritom voziti onako kako si ti naveo u uvodu. Ponajmanje sa malenim atmosferskim benzincima koje ti razmatraš kao izbor motorizacije.

Moj ti je savet da pogledaš po oglasima automobile poput Citroena C5 Tourer ili Ford Mondea Estate. Ovaj prvi se pokazao kao dosta pouzdan, sa jako puno prostora u kabini i prtljažnom prostoru. Mondeo isto tako, prostranija kabina, gepek od 540 litara (kod Roomstera 450, doduše Škoda navodi da kad se sedišta pomere napred za 8 cm zapremina gepeka naraste do 550 litara ali ne navodi koliko u tom slučaju ostaje prostora na zadnjoj klupi ), a kad se obori zadnja klupa Mondeo prima 1700 litara prtljaga u gepek, što Roomster ne može. Primetno veće medjuosovinsko rastojanje kod ovih modela obezbedjuju daleko više komfora (osim "u visinu"), imaju veći gepek, a za ovaj novac mogu da se jure modeli sa CR diesel motorima sa kojima su ovi automobili "rakete" u poredjenju sa Roomsterom koji pod haubom ima benzinac od 1200 ili 1400 kubika, svejedno. U pogledu potrošnje, taj 1,4 će gledano kroz količinu novčanica trošiti otprilike isto koliko i 1,8 ili 2,0 CR dizel motor u ovim modelima.

Dakle mislim da treba da revidiraš stav i da tražiš auto D umesto C segmenta. Ne znam kakva sve to "čuda" nameravaš da prevoziš, ali znam da bi sa pojedinim karavanima C segmenta definitivno imao problema kad je "uglavljivanje" kolica, ako su malo poveća, u pitanju A tek birati porodičan karavan ili MPV sa 1,2 ili 1,4 atmo-benzincem pod haubom, sa kojim se namerava voziti 5-6 tura od po 1000 km "u cugu", i to punog auta, mislim da jednostavno nije dobra ideja. Nije da to nije moguće realizovati u praksi, samo kažem da za isti novac ima daleko smislenijih i racionalnijih izbora, automobila koji pritom neće koštati više u nabavci niti kasnije u eksploataciji, a koji će tvoje navedene zahteve i očekivanja ispunjavati u praksi daleko lakše i bolje, na tvoje i zadovoljstvo tvoje porodice. Nadam se da ćeš me razumeti na pravi način.

Pozz
        http://www.bmw.tv

Comment

• alecto
          CBC Član
          • 20.03.2010
          • 12
          • south serbia

@overspeed
          Uf super je post... Totalno si u pravu za Roomija... Juce se vozio u taxiju i ono je samo fabija sa dodatkom pozadi. Sve ostalo je isto, a prostora nema u sirinu, samo u visinu. A i vozac mi reko da mu treba jaci motor... Tako da ova opcija otpada (osim ako ne uleti nesto za dz ).

Inace, extra si pogodio kakav mi auto treba! Nisam razmatrao do sad C5 i Mondea ali pogledacu. Kakvi su za odrzavanje?
          Ono sto bi meni najvise odgovaralo izgleda je Logan MCV. Al nekako mi mnooogo skup.

Idalje je meni Astra favorit. E sad, da li dati manje para za stariju G ili da se stisnuti za noviju H?

Overspeed jos jednom hvala za odlican post! I ocekujem ih jos! Sta bi ti uradio konkretno na mom primeru?

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Mondeo je autina za Astru, a ne verujem da je drasticna razlika u ceni. Ipak, karavan D segmenta za po gradu, a vidim ces imati 90% gradske voznje, nije bas najsrecnije resenje. Ali dobro, bar ima dosta prostora.

Benzinac 1.4 trosi vise od 2.0 CR u gradu. Citroen C1 moje komsinice, potpuno nov, trosi 10.

Jos bih ubacio u pricu i Focusa.

Npr.
            http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... us_16tdci/

Kao, garancija na kilometrazu, ali pitanje je. Sad se dolazi do tacke u kojoj je u Srbiji jako tesko naci dizela sa pristojnom kilometrazom.

OK, Fiata ne volis, ali imam par komsija, nekih majstora, koji su kupili Stilo JTD i bas su zadovoljni. A tu vec mozes da biras za 5.500.

Ako ti je gornja cifra 7.000, ja ne bih kupovao skuplji auto od 6.000. Pogotovo ne dizela.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• kuntalo
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2007
              • 342
              • Predgradje

Over overio, kao i uvek.

Ipak, pogledaj i Dobla ili slične mu rođake iz Citroen i Pežo kuće. Opis upotrebe automobila koji nameravaš da kupiš skoro je istovetan mojim prohtevima, s tim što ja nemam keš zaleđinu za apgrejd. Uz Dobla bi trebalo da može i da se nađe 1.3 multijet koji bi bio neki kompromis između cene održavanja (i registracije) i potrebne snage.
              Save the Panda!

Comment

• Gomi
                CBC Član
                • 16.02.2009
                • 27
                • Novi Beograd

Over me je oduševio gornjim postom. Čekam da administrator odobri moju temu za objavljivanje (novajlije na forumu moraju malo da pričekaju ) i nadam se da ću zaslužiti da Over i mojoj dilemi, trilemi... (čitaj "muci") posveti pažnju i da ovako sjajnu analizu i savete.

E sad, što se ove teme tiče, slažem se sa predlogom da i C5 treba uzeti u razmatranje. Izuzetno je udoban, prostran, a gepek ogroman. Lično bih na spisak stavio i Fiat Cromu (ni ja ne volim Fiate, al' ovaj je viša klasa i stvarno prijatno iznenadjenje).

Comment

• alecto
                  CBC Član
                  • 20.03.2010
                  • 12
                  • south serbia

Hmmm nije los ovaj fiat ali i ja ga ne volim a na nekim forumima sam citao da i nije nesto posebno...
                  C5 sam poceo da razmatram nakon sugestija. Dosta jeftino moze da se nadje s obzirom na klasu i godiste. Kakvo je odrzavanje?
                  Meni Astra H idalje vodi, samo ne mogu jos da nadjem pravu
                  Mada i Vectrica moze, samo odoh preko budzeta onda ...

Comment

• Gomi
                    CBC Član
                    • 16.02.2009
                    • 27
                    • Novi Beograd

Za C5 je, u ovlašćenom servisu u Zemunu, mali servis 12.000 dinara, a veliki oko 40.000 dinara.

Dobru Astru H karavan do 7.000€ je teško naći. Za nekih 8.000€ sam video nekoliko interesantnih na placevima.

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Lybra ?

Comment

• alecto
                        CBC Član
                        • 20.03.2010
                        • 12
                        • south serbia

Sta mislite za ovo? Jes bela boja al jbg... A i 1.7 mi bas nije po volji...
                        http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... a_17_cdti/

Comment

• Gomi
                          CBC Član
                          • 16.02.2009
                          • 27
                          • Novi Beograd

Ma kakva bela Astra iz 2005. za te pare. Taj mora da je bio službeno vozilo i prešao Boga oca. Može se naći bolje.

Ja sam ovu http://www.polovniautomobili.com/ogl...astra_19_cdti/ šmekao na placu na Novom Beogradu. Dali bi je za 7.500€ garantovano. A mnogo lep auto, očuvan maksimalno. Jedino znaj da ne daju garanciju na motor od 6 meseci ili godinu dana, kao npr. Integra ili Pegaz ili Radivojević, al' zato imaju niže cene.

Takodje, ova Astra izgleda dobro, a dobijaš i garanciju: http://radivojevicdoo.com/namacka-vozila.php.

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Gledao ja ovu prvu crnu i deluje očuvano, ali sa većom km nego deklarisanom. Taj 1,7cdti motor i ne puca od snage, ali je bučan za sve pare. Zato su cene vozila sa tim motorom niže, pa skoro kao 1,6 16v. Obišao sam dosta placeva i probao neka vozila pa znam.
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Gomi
                              CBC Član
                              • 16.02.2009
                              • 27
                              • Novi Beograd

Nisam znao to za 1.7 motor. Dobro mi reče da se ne zanosim i ne potežem još neke takve da vidim.

Comment

Working...
                              X