Kupovina 307 SW

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Kupovina 307 SW

Posle mnogo razmisljanja sta da kupim pa onda prodaje trenutne Astre pa pokusaja podvaljivanja uzasnih vozila koja su "kao nova" resio sam da kupim 307 u SW varijanti i to HDi. Redovno pratim oglase i nasao sam par koji me zanimaju ali kao po pravilu su najzanimljiviji modeli u Vojvodini a ja sam u Kragujevcu pa mi je daleko. Od ovih par sam odlucio da svaki pogledam za jedan dan, provozam i onda onaj za koji mislim da je najbolji odvedem u neki zvanicni servis na proveru i ako se sve poklapa kupim. Planiram da po kupovini ostavim sa strane 1000E za eventualno popravke, odmah bih uradio i veliki servis i sve sto treba.
    Mislim da sam uradio domaci zadatak i dovoljno proucio ovaj forum i saznao za probleme sa ovim modelom. Ono sto me zanima je ko u BGu moze da mi pogleda auto i da podatak sta je na njemu sredjivano, da li je lupan, koliko je zaista presao i sta treba da se menja u buducnosti (ovo naravno ocekujem da mi naplate). Nasao sam onaj sajt za proveru Peugeot vozila sta su imala od opreme i jos dosta detalja ali meni treba neko pouzdan sa dijagnostikom kod koga bih nastavio da dolazim na servise ukoliko budem zadovoljan uslugom.

Drugo pitanje se tice treceg reda sedista. Da li je u saobracajnoj upisano da se u njemu mogu voziti 7 osoba koliko ima mesta (jer se zadnja vade a nas zakon je dosta cudan)? A takodje me zanima i da li, ukoliko kupim sw bez trecih sedista, mogu naknadno ugraditi sedista (jer vec postoje mesta za njih u podu) i onda voziti vise osoba? Da li je onda potreban atest? Da li to zavisi od slucaja do slucaja ili postoji jedinstveno pravilo?

Trece pitanje se tice muzike. Svaki koji mi je u uzem izboru ima CD sa sarzerom ali mi je to dosta bezveze. Ne bih vadio fabricki plejer jer je povezan sa multifunkcionlnim volanom i sa senzorima za parkiranje ali bih nekako ako moze da se izvadi ovaj sarzer i da umesto njega ubacim neki modulator(citao sam da postoji za VW. Fiat, Alfu pa zasto ne bi i za Peugeot) koji bi mi samo omogucavao da kada kliknem na dugme za sanzer on ukljuci ono sto je ubodeno na banana ulaz (nesto kao AUX mi treba). Ja bi tu okacio iPhone jer vec imam drzac za njega a mozda i PDA koji ima i GPS (u svakom slucaju oba uredjaja imaju stereo banana izlaz). Kada sam kod muzike takodje bih zamenio one fabricke zvucnike sa nekim lepseg zvuka i za nijansu jacim ali me zanima kolika je stvarna snaga fabrickog CD-a. Ako je isuvise slab onda bih morao i neko pojacalo .

Unapred hvala svima na odgovorima i molim vas budite najiskreniji jer kupujem i spremam auto za dugo vremena voznje.
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Kupovina 307 SW

Ajde neka je sa srecom i da nadjes i ti makinu uskoro i da kooonacno zalijemo

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

U saobracajnoj je upisano 7 sedista ali to ti nije bitno.Posto si resio HDI verziju gledaj verziju 2.0 od 90ks ili 1.6 od 90ks iz razloga sto verzije sa 110ks imaju FAP filter koji kosta 800e i plivajuci zamajac koji je oko 600e.Razlike u performansama su neznacajne.Ako mozes uzmi restilizovanu verziju 1,6 HDI 90ks.Jos nesto,SW ima stakleni krov a BK metalni.Sto se tice ovlascenog servisa imas u Knicu EMA.U Vojvodini mozes da ga proveris u Somboru (Komazec),Srbobranu (trgoauto),Novom Sadu (Verano ili Katancevic),Vrscu (Benst) i Zrenjanin (Mad auto).

Comment

• LaMar
        CBC Veteran
        • 01.03.2006
        • 140
        • Beograd

Hvala, Gorane, konkretan dgovor za servise mi je i trebao. Znam za stakleni krov i to mi se mnogo svidja, zato i gledam samo SW a ne Break.
        A ono za muziku? Koji je to adapter?

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

U muziku se bas ne razumem ali napisi sta te konkretno zanima pa cu da vidim sa kolegom koji radi te stvari

Comment

• LaMar
            CBC Veteran
            • 01.03.2006
            • 140
            • Beograd

Svaki koji mi je u uzem izboru ima CD sa sarzerom ali mi je to dosta bezveze. Ne bih vadio fabricki plejer jer je povezan sa multifunkcionlnim volanom i sa senzorima za parkiranje ali bih nekako ako moze da se izvadi ovaj sarzer i da umesto njega ubacim neki modulator(citao sam da postoji za VW. Fiat, Alfu pa zasto ne bi i za Peugeot) koji bi mi samo omogucavao da kada kliknem na dugme za sanzer on ukljuci ono sto je ubodeno na banana ulaz (nesto kao AUX mi treba). Ja bi tu okacio iPhone jer vec imam drzac za njega a mozda i PDA koji ima i GPS (u svakom slucaju oba uredjaja imaju stereo banana izlaz). Kada sam kod muzike takodje bih zamenio one fabricke zvucnike sa nekim lepseg zvuka i za nijansu jacim ali me zanima kolika je stvarna snaga fabrickog CD-a. Ako je isuvise slab onda bih morao i neko pojacalo .
            Znaci da izbacim CD sarzer i na njegovo mesto stavim taj neki kabl/adapter na koji mogu da okacim iPhone (stereo banana ili cinc svejedno). Znaci treba mi line-in.

P.S. Svi mi imaju 110 KS i 2.0 motor ali jedan koji sam bas zabezecovao ima uradjen servis skoro koji ukljucuje i FAP filter. A opet, ima i ona mogucnost da taj deo skroz izvadim i da se kompjuter podesi da ga ne nadgleda. Razmisljao sam kako bih probao stanje lamele pa sam procitao za ono kretanje iz mesta u trecoj sa rucnom. Ako se ugasi dobra je a ako vrti u prazno ne valja. Ali mojom logikom onaj ESP i ASR ili kako vec trebaju to da sprece pa me zanima moze li se to ugasiti ili ima neki drugi nacin za gledanje lamele. Auto naravno ide u servis na detaljnu proveru ali ako mu je lamela losa ne bih ni isao u servis i odmah bih digao ruke jer je to skup sport za mene.

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

@LaMar:
              to ti je sve odokativna procena.
              pali i gasi auto nekoliko puta.
              prati koliko se trese dok ga palis i gasis, i koliko vibrira u radu.
              prati kazaljku obrtaja- mora da bude zakucana ili nesto priblizno tome.

probaj auto u voznji. vidi kako vuce. ko ima iskustva, moze lako da provali da li je lamela pri kraju.

pazi, ovo su generalni saveti.
              sve specificnosti ce morati da ti kaze dijagnosticar.

koliko sam se raspitivao, dobri su to automobili, al vidim da svi isticu 2,0 hdi 90ks.
              sw je pravi porodicni life style auto.

srecno!

Comment

• LaMar
                CBC Veteran
                • 01.03.2006
                • 140
                • Beograd

Nasao sam po meni dobar auto i imam novac. Treba mi neki majstor koji hoce da radi dijagnostiku na terenu, ima li takvih?
                A da su od poverenja naravno, i koliko bi tako nesto kostalo?
                U pitanju je centar Beograda ali auto nije registrovan pa ne moze na ulicu

Comment

• Gomi
                  CBC Član
                  • 16.02.2009
                  • 27
                  • Novi Beograd

Možeš da platiš probne tablice, oko 2.000 dinara na dan i da auto sam odvezeš do ovlašćenog ili nekog specijalizovanog servisa na kontrolu. To bi ti još bilo i najbolje, jer bi ga probao i u vožnji, što je jako važno. Meni su svojevremeno hvalili ovaj servis u Beogradu http://www.panter.rs.

Srećno!

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Detljna kontrola vozila,vizuelna,tehnicka i diagnosticka ti u Veranu kosta oko 100e ali znas na cemu si.Ako vlasnik odbije tu kontrolu znaci da nesto krije.

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

To "zna na čemu je" znači u prevodu 100 evra manje u novčaniku i neka, ne nužno tačna, dijagnoza "majstora" u Veranu.
                      To što piše Verano, što je sve lepo, sređeno, uredno, UOPŠTE ne mora da znači da su majstori vešti. Pročešljaj malo po forumu pa vidi neka iskustva sa majstorima-servisima za Pežo...
                      A usput, zanima me ako bi hteo da zakaže tako nešto, koliko bi dugo čekao da dodje do svog termina? 15 dana ili se nešto promenilo u zadnjih godinu-dve dana?

Comment

• LaMar
                        CBC Veteran
                        • 01.03.2006
                        • 140
                        • Beograd

Da li to znaci da niko ne zeli da izlazi na teren i da na licu mesta uradi dijagnostiku auta? Zanima me stanje FAP filtera, zanima me da li je mnogo vracana kilometraza, da li prijavljuje greske i slicno. Izgleda da cu morati da iznajmim racunar za 50E i sam proverim stanje.

P.S. Isao sam da gledam jos jedan koji je samo vozen kod nas, od prvog vlasnika, i kako sam ga uzeo covek kaze da mu se sada prvi put ugasio (ugasi se cim se upali svetlo). Ja rekoh dobro ali ipak da ga vidim i da ga probam. Sedne on na suvozacevo mesto i posto sam trebao odmah da se ubacim u traku jer je jako blizu ostra krivina on kaze "e , nemoj da palis svetla, desava se da se auto ugasi a to ovde ne bi bilo zgodno". Naravno svemu je prethodila prica da je auto tako dobar da cim ga vidim bice mu jasno da je vozen samo 100000 km, e pa izgleda na mu je unutrasnjost kao da se koristio u vojne svrhe i to u svetskom ratu.

Comment

• mrki
                          CBC Senator XXL
                          • 08.11.2006
                          • 550
                          • nis, serbia

mnogo je 100e za dijagnostiku, kome god da se daje!

ja sam pre par meseci platio 1000,oo da momci odrade jedan opsti pregled auta i kompjutersku dijagnostiku.

ne treba ti vishe od toga. pogledas detaljno, provozas, u servisu ode na dizalicu, prikace na komp i to je to.

znam da se tesko zaradjuju pare, ali ipak ne treba preterivati.

pozz

Comment

• Gomi
                            CBC Član
                            • 16.02.2009
                            • 27
                            • Novi Beograd

Ma kakvih 100 evra. Taman posla. To je bacanje para.

Odeš na sajt Peugeot-a, registruješ se i po broju šasije proveriš vozilo (od kad mu je tekla garancija, šta ima od opreme, kakav je motor, pumpa i ostalo), zatim uzmeš probne tablice, provozaš ga, dobro isprobaš (više puta ga upališ i ugasiš, vidiš kako hvata kvačilo, trese li se papučica, par puta zakočiš, proveriš menjač, poteraš na neku uzbrdicu, vidiš kako vuče i kad vas je više u kolima), pa ga tek onda odvezeš negde na vizuelni pregled i komp. dijagnostiku, što ne sme da košta više od 2.000 dinara.

Comment

• LaMar
                              CBC Veteran
                              • 01.03.2006
                              • 140
                              • Beograd

Vec sam se registrovao, nije ovo prvi da gledam (ali je definitvno ostao kao zanimljiviji), ali lik koji prodaje kaze da je uvezen iz Italije i da oni ne unose u internacionalnu bazu. Da je iz Nemacke bilo bi bolje, navodno. Sutra ce mi izdiktirati broj sasisje telefonom jer ne mogu da razaznam sa slike koju sam slikao. Ima on servisnu ali opet... Ma uradicu ja veliki servis obavezno ali me zanima da li je cukan a najvise kakva mu je elektronika.

Comment

Working...
                              X