Kupovina 307 SW

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Re: Kupovina 307 SW

Nista me ne pitaj...imam jos nesto da pogledam ali placeve zaobilazim u sirokom krugu do kraja zivota. Idem za Pariz sredinom juna pa ako ga ne kupim ovde tamo cu sigurno. Ipak posle gledanja svega i svacega za ove i malo vece pare ipak sam ustanovio da po onome sto meni treba nema boljeg aua od 307 SW i to hdi. Vise nista ne smem ni da pricam sta planiram da pogledam jer ispadam kao neki ludak koji hoce nov auto a da ga plati kao polovnog. Cak sam postao i sujeveran na sve i svasta. Mislim da bi se mogla snimiti jedna lepa tragi-komedija o stanju prodaje automobila u Srbiji. Olaksao sam sebi novcanik za oko 400-500E (gorivo, rucak za mene i majstora na putu, odlazak u ovlasceni servis na dijagnostiku...) a nista uzeo nisam. Toliko bi me izasao veliki servis da sam imao sta da uzmem i gotovo. Zadnji put sam isao za Pancevo i razmisljao sam da li da odem na buvljak i kupim nesto pa da prodam kod mene da izvadim put jer sam vec pukao skoro celu mesecnu platu a jos sam dalji od odluke.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

off: Ako ideš u Pariz uskoro, spremi se za još jedno olakšavanje novčanika (nadam se da ne vodiš i majstora)

Comment

• Gomi
        CBC Član
        • 16.02.2009
        • 27
        • Novi Beograd

Znam kako ti je. I ja sam do sada pukao ihaj para na preglede auta, gorivo, kredite za mobilni..., a još ništa nisam kupio. Mada, kako bre 500 evra? Mnogo ti skup i ješan taj majstor .

Comment

• LaMar
          CBC Veteran
          • 01.03.2006
          • 140
          • Beograd

Odlazak za Pariz bi bio i inace tako da za to ne izdvajam nikakve dodatne pare, jedino sto bih se vratio svojim kolima a ne avionom do Budimpeste.

A barem 70-80 E kosta gledanje u svakom gradu, primer:
          -put KG-BG(gorivo + putarina);
          -mobilni;
          -neko pice dok se nadjemo sa prodavcem;
          -gledanje auta sa mojim majstorom;
          -odlazak u ovlasceni servis na dijagnostiku (oko 30E);
          -shvatanje da je auto pun gresaka i da ga se neko hoce otarasi(kosta mnogo zivaca kada te neko hoce napravi glupim);
          -put BG-KG (sa svracanjem u neku kafanu na neku klopu da "prekinemo maler" kako majstor koji moze mngo da pojede voli da kaze.

Isao sam do NS, BG, VR, NI, CA, JA, KV, VA i SA. Pa ti vidi koliko me kosta...

Da ne pricam sto vecito trebam da uklopim termin koji odgovara prodavcu, majstoru i ujaku koji me vozi (ja se ovde naravno nista ne pitam za obaveze)

Comment

• LaMar
            CBC Veteran
            • 01.03.2006
            • 140
            • Beograd

Evo doslo vreme da se i ja pohvalim. Danas kupih Opel Astru H 1,7 CDTI u karavan verziji. Isao sam da gledam jedan 307 SW ali kada sam video u kakvom je stanju unutra ova Astra odmah sam zaboravio na SW koji ima i MNOGO vise opreme i mladji je za jednu godinu ('06.) i udobniji na normalnim putevima. Ova Astra je od privatnog lica iz Pariza koju je kupio covek koji sam doteruje automobile. Nakon dijagnostike i uvida u stanje zakljucio sam sta sve treba, da sredim i spustio mu cenu za 100E i uzeo. Elem, ima 150000km (koliko stoji na svim papirima a ima ih barem za jedan tom knjiga o partizanima), 2005. godiste je i coveku se uopste ona i nije [prodavala koliko mu se prodavao ovaj 307. Na pregledu se zakljucili na osnovu ponavljanja gresaka sa strujom da mu je ovo prava kilometraza a i da nije opet mi je bitnije stanje. Motor nije pran i u stanju je kakvom mora da bude posle ovoliko kilometara. Ono sto moram uraditi, osim zupcastog i spanera, je zamena prednjih plocica (pozadi ima dobos koji je na tehnickom super kocio a nismo ga proveravali jer bi se trebao otvoriti) i zamena semeringa radilice (ovo mi je zvucalo kao mnogo skupo ali ovi iz Opela u Cacku kazu da je jeftin deo). Imao je polomljen branik koji je zamenjen a isti je i slikan pre zamene da se vidi u kakvom je stanju bio (stari je imao senzore za parkiranje dok novi nema). Od opreme se ne moze uporediti sa onom 307icom koja je imala bukvalno sve sem koze. Ova Astra nema Alu felne ali sam mu izvukao dodatne dve gume. Ima obicnu klimu (Pezo je ima dvozonsku). Ima tempomat, podesavanje volana po visini i dubini, podesavanje sedista u svim pravcima, nema maglenke koliko sam snimio a ima neko pracenje farova prema krivini, podizaci samo prednjih stakala i el. retrovizori bez grejanja, sedista i uopste unutrasnjost je kao nov (toliko dobra da sam se brinuo za legalnost automobila vise nego za stanje). Ono sto mi pravi problem je to sto iako mu pise BC (Board Computer) na muzici pri ulasku u isti meni samo se ispise nesto kao "No functionon" (mozda i nije tacno to ali cu sutra proveriti jer sam se uzas cimao da ga jos danas registrujem). Malo mi je glupo da ima samo dugme za potrosnju ili da pored ove opreme to nema iako svi noviji to imaju ali mozda je ipak neki senzor otkacen ili crkao a mozda i elektronika pravi problem. Ovo bih bas voleo da imam ispravno ali bolje da bude bez toga nego da rizikujem neki drugi kvar kod nekog polumajstora (mozda za ovo odem kod Komnenovica ili nekog boljeg u BGu).
            Eto, sutra kacim slike a utiske pisem posle nekog vremena mada mislim da nisam pogresio jer sam nasao fin primerak auta. Posebno mi se svidja kako drzi put i kako pegla rupe po putu.

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Koliko para ?

Comment

• LaMar
                CBC Veteran
                • 01.03.2006
                • 140
                • Beograd

Sa prevodom i registracijom izasao me je na 7300E. Racunam da ce me sa servisima i ostalim izaci ukupno na 7700E.

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Neka je sa srećom. Znači za kasnije,i posle ovoga opet Astra.

Comment

• Boris
                    CBC Član
                    • 12.10.2007
                    • 97
                    • BGD

Originally posted by LaMar
                    Ono sto mi pravi problem je to sto iako mu pise BC (Board Computer) na muzici pri ulasku u isti meni samo se ispise nesto kao "No functionon" (mozda i nije tacno to ali cu sutra proveriti jer sam se uzas cimao da ga jos danas registrujem). Malo mi je glupo da ima samo dugme za potrosnju ili da pored ove opreme to nema iako svi noviji to imaju ali mozda je ipak neki senzor otkacen ili crkao a mozda i elektronika pravi problem.
                    Bord Computer se otklucava preko dijagnostike.
                    A Sto se tice farova koji prate krivine (AFL) postoje samo sa xenonima.

Comment

• LaMar
                      CBC Veteran
                      • 01.03.2006
                      • 140
                      • Beograd

Pa ne znam da li su Xenoni, nisam toliklo ulazio u sitnice jer sam se vise posvetio ocuvanosti, servisiranju i stanju motora. Covek mi je pokazao da kada okrece volan jedno svetlo pomera fokus ali to je zaista malo. Cak i da nije tako nemam sa tim problema ali bih bas voleo da sredim ovo sa BCom. Moze li nekako?

Inace. prave xenone nemam, sto znam jer nemam onu budzu na brniku koja ih usmerava ili sta vec radi da se ne rasipaju. Znam da svaki fabricki i pravi xenoni moraju i to da imaju inace je veca steta nego korist a posebno po vozace koji dolaze u susret. Mozda je i neko sam tu nesto budzio pa stavio samo neke xenon-like sijalice, mozda i nije, svejedno mi je to. Znaci, da li je moguce da auto nema potrosnju iako ima dugme za nju. Ili se tu nesto pokvarilo? Kako utvrditi i ko to moze da popravi?

Comment

• Boris
                        CBC Član
                        • 12.10.2007
                        • 97
                        • BGD

Jel citas?
                        Ako imas ovakav display

Bord Computer se otklucava preko dijagnostike.

Comment

• LaMar
                          CBC Veteran
                          • 01.03.2006
                          • 140
                          • Beograd

Izvini, zaista ne znam kako nisam obratio paznju na prvi red (od dva moguca ), umoran sam pa sam dekocentrisan. OK, znaci on ipak fabricki nema tu opciju nego neki vid pripreme za to. Da ne duzim dalje o ovome ovde gde mu nije mesto, lepo cu otvoriti temu sutra sa jos nekim sitnim pitanjima. Hvala ti puno!!!

I da, imam takav displej samo sto mi nema tog zadnjeg reda

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

nek' je sa srecom i puno bezbriznih kilometara da predjes

i naravno, lock
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                            X