Auto Placevi za zaobici

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bjov
    CBC Član
    • 23.09.2007
    • 52
    • Bgd

Auto Placevi za zaobici

Posle skorasnjeg vrlo loseg iskustva sa placem na kom sam kupio auto, rekoh - ajde da napravim temu i pomognem drugima da ne naprave istu gresku.

Auto plac S4 - Novi Beograd
    Imaju veliki izbor automobila, i jako sam zadovoljan samim autom koji sam kupio, ALI par cinjenica:
    - Tvrdili su da je auto 100% ispravan, ispostavilo se da ECU prijavljuje gresku
    - Doveli su svog "strucnjaka" koga su predstavili da je iz Fiat Bogunovica da dijagnostikuje zasto auto pali check engine. Ispostavilo se da je u pitanju auto elektricar "Boban" (njihov lokalni dundjer).
    - "Boban" im inace steluje kilometraze, te se covek zaleteo i krenuo da steluje cim se prikacio. Onda shvatio da se zabagovao, pa se vratio nazad..
    - Dogovorili su "pricu" i lik je pokusao da me impresionira uredjajem za dijagnostiku i prosuo pricu kako pali check engine zbog loseg goriva. Kada sam mu zatrazio da vidim sta je na ekranu, ispostavilo se da nije uspeo ni da se poveze na glavni kompjuter jer nije ni nasao tip motora u software-u - tj software ga ne podrzava, te nijedan od parametara nije uspeo da ocita. Onda je jos malo pokusao da me impresionira cinjenicom da je uredjaj za dijagnostiku mogao da pali lampice na tabli (standardna fiat punto tabla).. Na kraju se ispostavilo da ni ne zna sta od senzora postoji na tom motoru, i na kraju mi je "strucnjak" trazio vizit kartu ne bi li "saradjivali" jer je video da od njega 6 puta vise znam o injection sistemima..
    - Naplatili su mi dolazak "strucnjaka" (nisam se svadjao jer me je bilo bas briga za 20e)
    - Od trenutka kada sam platio auto, do trenutka kada su ga registrovali za mene/preuzeo ga, izvadjen je rezervni tocak i vracen "neki" (verovatno drugi ali ne mogu da tvrdim).. "Trebalo im je za kolegu - putovao je u Hrvatsku, pa za slucaj da ga zaustave".. Cek covece, ja sam taj auto kupio juce - sta si imao da vadis tocak iz MOJIH kola! Onda su me jos ubedjivali da tocak nije bio unutra kada sam gledao auto.. Sta sam ja IDIOT - detaljno sam pogledao isti i bio je potpuno nov (svega 3 godine je star auto)
    - Obecan mi je ispravan akumulator - nisam ga dobio, tj dobio sam fabricki koji sam morao vec istog dana da zamenim
    - Obecano mi je svetlo kabine (koje je falilo na kolima). Kada smo sve zavrsili bilo je "uh ne mozemo da skinemo ni sa jednog punta, nisu nasi. Dodji za 2 nedelje imamo nov kontigent" (pritom su imali barem 5-7 kom na placu)
    - Dodjem ja za 2 nedelje kod vlasnika (Dragan - lik sa kojim sam pregovarao), on me posalje kod "Srdjana" u "zgradu" (ima ih ukupno 5-6 koji tu rade), jer je to kao bio njegov auto (a pregovarao sam sve i sve zavrsio sa Draganom).. Odem ja u "zgradu", trazim Srdjana, kad "otisao u Hrvatsku jutros" (izgleda da im je to standardna zvaka).. Vratim se ja kod Dragana.. On kao "nije znao da je Srdjan otisao" (ko da ih ima 200 tamo a ne 5-6).. "Dodji ujutru pa cemo nesto zavrsiti".. Naravno opet su na placu imali gomilu puntica.. Naravno, da sam mu lepo objasnio da ima priliku da ispadne OK, ili ima nezadovoljnog kupca.. Naravno nista nije proslo do lika..

Bilo je tu jos sitnih kulovskih fora, ali u sustini, prodali su mi odlican auto (i zaista nemam primedbi (ako je legalan naravno )), i da se nisu cigancili, imali bi sjajnu preporuku. Ovako su pokusali na svakoj i najmanjoj sitnici da me prevare/zavuku/lazu/izbegnu da urade sto su obecali/ pa cak i ukradu (tocak).

Iskrena preporuka - zaobidjite ih..
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Auto Placevi za zaobici

Ja malo ne razumem tvoju preporuku. Navodis sitne lopovluke i fore za zavlacenje koje bih ocekivao od kakvog nakupca i lopova sa Bubanj Potoka, kako su sve pokusali da te zeznu, znas sta sve ne valja s autom i kakve si probleme imao - a ipak si uprkos SVEMU tome, od njih KUPIO "odlican auto"???

Ne razumem, jel' su prevaranti koje treba zaobilaziti, ili si ti iz nekog nespomenutog razloga, izvini na izrazu, namerno ispao ovca za ****nje - ili ja nesto nisam dobro razumeo?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Covek je verovatno kupio mlad auto, znao sta mu ne valja/valja i bio svestan svih mana. E sada sto se nasi prprodavci odmah zalecu kada im ukazes na neki problem (nema rezervni, ne radi svetlo itd) onda oni obecaju da rese ali to nikada ne urade. To je ono sto od odlicnog placa i kupovine napravi prosecnu i na kraju po*izdis i nikad ne odes kod njih. Foliraju se svi kao da su ne znam kakve firme a ne djilkosi koji se vode onom cuvenom recenicom naseg usposnog "biznismena" vlasnika jedne auto kuce zastupnika poznatog brenda koji je opisao recept svog poslovanja: "Ja ti to dognam pa prodam pa opet dognam i tako u krug" Nema tu neke nauke, koliko ti je obraz dozvoljava toliko si "dobar" trgovac. Ovde ljudi hoce jevtino. To i dobiju.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• pantelijaostojic
        CBC Član
        • 13.11.2009
        • 74
        • Beograd

Novi Sad

Ova prica nije nista u odnosu sta se meni i caletu desi.. Odemo na plac, gledali corsu sve super izgleda, ali ne moze da upali. Prodavac (Jova) odma donese raznorazne akumulatore da ispravi gresku ja se vec smorio ali caletu se svideo auto. Jova nije znao nista da nam kaze o kolima ali je drza cenu. Bio je u fazonu ja imam ovde 50-tak kola ne mogu kod svakog da znam sta mu fali a sta ne, ae to je ok, ali opet ne moze ni da prodaje krseve . Kupimo tu corsu kad ono pomerena turbina, zamenjen menjac ( verovatno od nekog benzinca) navodno presao 124k ali verovatno i mnogo vise, bio udaran i da ti ne pricam sta sve. Znaci dok ga nismo sredili po raznoraznim maistorima naplacali smo se sto sitnih, sto krupnih popravki... Tako da ova tvoja prica je klasika kakvi su prodavci kod nas, ovaj Jova i dalje ne zna ni sta prodaje.
        p.s. Bar su svi papiri o vozilu bili legalni ali opet ih treba zaobici u sirokom luku...

Comment

• bjov
          CBC Član
          • 23.09.2007
          • 52
          • Bgd

@206
          Pa veci deo kulovluka su napravili nakon sto smo sve vec dogovorili/ja platio auto/na njima ostalo da urade papirologiju i registruju ga na ime. Sto se tice toga da li sam ispao ovca - mislim da nisam, zapravo jako sam zadovoljan kupovinom, iako sam zbog kulovluka izgubio grubo 80-90 evrica. Da li bih platio taj auto jos vise? Da, jer sa onim sto sam znao kada sam ga kupovao, i sada, posle par nedelja voznje, izuzetno sam zadovoljan samim kolima, ali za to nisu zasluzni likovi sa placa, nego prosto takav primerak. Vecina drugih automobila na placu nije bila ni blizu ovom, a trazili su vrlo slicne novce..
          Ukratko, ako ikako mogu da te prevare za makar i 10e, to ce svakako uraditi, a verovatno bi to uradili i sa celim kolima ako je takav auto u pitanju... Obzirom na to ne bih preporucio nikom da kupuje kod njih (S4) osim ako JAKO dobro zna sta radi, i spreman je na sitne kradje i nakon samog dogovora, ili vozi auto odmah kuci/probne table/slepa ga..

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

cek, stani, pazi,

ni meni nije bas najjasnije kako je dobar auto ako se palila lampica i neki satro majstor je gledao i nista nije video?
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Za pare koje je dao dobio je dobar auto, ali je usluga bila prevarantska. Stvarno mi nije jasno, ko ne razume poruku. Moglo je da bude i bolje da mu nisu ukrali točak, dali svetlo kabine i da ga nisu zavlačili sa majstorom.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

nije mi jasan deo price sa check engine lampicom. Upalila se i majstor koji veze nema je nesto gledao i tamo 'vamo i nista nema dalje o tome. Je li se lampica stvarno palila od loseg goriva ili se palila zato sto je nesto neispravno na autu, ako je nesto neispravno a nije utvrdjeno sta je onda auto nije dobar vec je pod znakom pitanja.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa to ni meni nije jasno. Na stranu sitne prevarantske fore, ako je svetlela lampica, od cega svetli? 'Ajde sitni problemi pa uprkos tome kupis auto i kazes dobar, ali cHECK ENGINE moze ali i ne mora da bude sitno, zato pitam sta je bilo u pitanju?
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• VVLAJKO
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2008
                    • 484
                    • Nis
                    • Audi A4, Primera p12

Ako je punto u pitanju check engine lampica hoce da se upali i da ostane upaljena i zbog loseg akumulatora, verglanja sa akumulatorom na izdisaju i prilikom paljenja na kablove.A slozicete se da to nije redak slucaj na placevima.
                    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Originally posted by pantelijaostojic
                      Novi Sad

Ova prica nije nista u odnosu sta se meni i caletu desi.. Odemo na plac, gledali corsu sve super izgleda, ali ne moze da upali. Prodavac (Jova) odma donese raznorazne akumulatore da ispravi gresku ja se vec smorio ali caletu se svideo auto. Jova nije znao nista da nam kaze o kolima ali je drza cenu. Bio je u fazonu ja imam ovde 50-tak kola ne mogu kod svakog da znam sta mu fali a sta ne, ae to je ok, ali opet ne moze ni da prodaje krseve . Kupimo tu corsu kad ono pomerena turbina, zamenjen menjac ( verovatno od nekog benzinca) navodno presao 124k ali verovatno i mnogo vise, bio udaran i da ti ne pricam sta sve. Znaci dok ga nismo sredili po raznoraznim maistorima naplacali smo se sto sitnih, sto krupnih popravki... Tako da ova tvoja prica je klasika kakvi su prodavci kod nas, ovaj Jova i dalje ne zna ni sta prodaje.
                      p.s. Bar su svi papiri o vozilu bili legalni ali opet ih treba zaobici u sirokom luku...
                      Ovo je vasa greska sto niste auto vozili u servis na prodaju...

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Da li ova tema zaista mora da postoji na ovom forumu?

Bolje je bilo otvoriti temu "Auto placevi za preporuku", da ne smaramo scrollove...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Ostace samo naslov

Comment

• somi_kac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2009
                            • 796
                            • Kać

Po toj logici, evo ja cu odmah da nahvalim dva koje drze drugari. Znam pouzdano da mene nece zeznuti!
                            E, sad sta su drugima radili, da ja ne znam, to je njihov problem...
                            OPEL Astra 1.6i
                            OPEL Kadett 1.6
                            ŠKODA Favorit

Comment

• bjov
                              CBC Član
                              • 23.09.2007
                              • 52
                              • Bgd

Check engine lampica svetli jos uvek - nisam se ni bavio njome jos uvek - auto se ponasa kako bi trebalo, trosi ispod specifikacije, svecice izgledaju kako bi trebalo (promenio sam ih - skinuo originalne/fabricke) tako da moze da bude bilo sta.. To cu otici lepo kod Gorana (jos jednom sve preporuke za taj servis), i videti sta je..

Ono sto je sigurno sa druge strane je da je bata "majstor" bio u dogovoru sa vlasnikom placa (posto mu je ovaj prisao sa se prvo "dogovore" dalje od mene) - poenta je da mi je prosuo pricu o losem gorivu (a sve vreme drzao ekran dalje od mene), a onda kada je video da trazim dodatne podatke, poceo sasvim drugu pricu. Na kraju kada sam trazio da vidim parametre rada motora, on mi je priznao da nije taj tip motora (188a4000) ni mogao da nadje u svom software-u, i indirektno priznao da nista nije ocitao.. Poceo je da prica o nekom tamo potenciometru na leptiru gasa, opet lose gorivo prica.. Ja ga pitam TPS? On, kao da, da tps, ma ima tu par tih potenciometara.. Onda se ispostavilo da i ne zna tacno gde tps stoji (mislio je da je sam potenciometar unutar grane)... I tako jos par detalja.. Prosto je pokazao da nista nije uradio i da ne zna bas puno o dijagnostici..

Ja sam auto svesno kupio sa cinjenicom da check engine lampica svetli, i za to trazio 100e nizu cenu koju sam i dobio.. Znaci nije problem u tome sto je check engine lampica svetlela, niti u tome da li je auto dobar ili nije (ja sam vrlo zadovoljan za sada), problem je sto su na svakom koraku pokusali da me zavlace/prevare/lazu/cak i ukradu... Da li je to dobra poslovna praksa? Naravno da nije, i verujem da je sam auto bio losiji, da bi neko manje iskusan vrlo lose prosao...

Comment

Working...
                              X