Auto Placevi za zaobici

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Auto Placevi za zaobici

pokusali da me
    dok tacno ne utvrdis sta je tacno taj check engine, ne znas jesu li i uspeli a ne samo pokusali. iskreno se nadam da je neka glupost tipa akumulator...
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Originally posted by bjov
      Check engine lampica svetli jos uvek - nisam se ni bavio njome jos uvek.

Ja sam auto svesno kupio sa cinjenicom da check engine lampica svetli, i za to trazio 100e nizu cenu koju sam i dobio..

...verujem da je sam auto bio losiji, da bi neko manje iskusan vrlo lose prosao...
      Izvini unapred i nemoj da se naljutiš, nije iz loše namere. Ali, kupiti "nov" auto sa check engine lampicom koja se ne gasi nije nimalo iskusno.

Na tvom mestu, ja bih pobegao sa lica mesta onog momentu kad oni pozivaju majstora Bobana da proveri zašto ECU prijavljuje grešku i da odradi dijagnostiku, ali se ispostavlja da on čak nema ni odgovarajući softver za dati auto. To je bio sasvim dovoljan i jasan signal sa kakvim ljudima i trgovcima imaš posla.

U tom trenutku oni "iskusni" bi otišli sa lica mesta, a ti si ostao da i dalje igraš u njihovoj šemi i još si platio 20 evra za dolazak majstora Bobana koji btw. nije imao ni softver za dati auto?!?

A to što si dobio 100 evra nižu cenu zbog upaljene check engine lampice, nemoj da te prerano raduje i uliva prerano toliko samouverenja da si ti njih prevario za cenu, jer ta upaljena lampica može na kraju da te košta k'o svetog Petra kajgana...

Iskreno, slažem se sa nekim prethodnim komentarima da mi nije jasno zašto si uopšte sklapao posao sa tim i takvim ljudima? Sa novcem u džepu, i pored toliko auto placeva, ponuda je nikad bolja a cene nikad povoljnije, a bar Puntića ima kol'ko hoćeš, ti si rešio da baš na tom placu odradiš posao i baš od takvih likova kupiš auto?

Zadržaću komentar za sebe.

PS. Nadam se da problem sa check engine lampicom nije ozbiljnije prirode.
      http://www.bmw.tv

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Neka ti je sa srecom kupovina auta i da te lepo sluzi,ali plasim se da je overspeed u pravu...samo mi nije jasno odakle ti ideja da ti gresku trazi njihov kvazi majstor...jos si video da se dogovaraju...bolje da si platio 50e i odvezao u neutralan fiat-ov servis ili doveo svog coveka sa laptopom i odgovarajucim softverom...ja od takvih bezim...cim pocne prica tipaa znate kakvo je nase gorivo, ima dosta vode,ima ovde extra elektronicar,dijagnosticar,mehanicar...auto nikad cuknut,a on odvaljen od zivota...prva farba a ja ne bih garantovao ni da je druga,pa jos pita gde vidis da je farban...drugari me mole da cutim ali ja ne mogu,pa se na kraju zavrsava pricom:u subotu stize novi kontigent pa cu te zvati da izaberes na kamionu,bas si neka picajzla...ili gospodine napustite plac,kvarite nam posao

Comment

• bjov
          CBC Član
          • 23.09.2007
          • 52
          • Bgd

Pa da sam prosecan kupac, sve sto ste vas dvojca napisali bi bilo istina, ali vam fali nekoliko cinjenica ..
          Puntic nije bas sasvim obican - u pitanju je fabricki puntic na metan, kojih ima mozda par komada u Srbiji ukupno - vecina su sa naknadno ugradjenim metanom (sto za metan ima puno puno veze jer je mnogo "pipaviji" od plina, a fiatove fabricke implementacije (multipla, punto, panda i doblo) su poznate kao najbolje).

Auto je kao sto rekoh u fenomenalnom stanju, i posle predjenih 2000km nemam zamerki ama bas nikakvih (mozete videti moj post u automobili clanova sa podacima o potrosnji i sl). Ovo je bila vrsta kupovine gde ste videli ostala 2 koji su se prodavali u zadnjih par meseci, i oba su bili neuporedive kante u odnosu na ovaj auto koji je kao nov. Zapravo puno sam automobila promenio u zivotu, i puno polovnih gledao, i nijedan nije bio u ovako dobrom stanju sto se vizuelne pohabanosti delova/enterijera/svega tice.. Sve je bio vrlo proracunat i svestan rizik, kao i to da sam svestan koliko kosta najskuplji senzor za punta.. Nista vi za mene ne brinite - stara sam ja lija..

Cilj ovog posta je da upozorim ostale na kulovluk - mozda neko drugi ne bi u sumi tako dobro prosao. A i meni bi bilo lakse da ne moram okolo da jurim par sitnica za koje su me zavrnuli (a obecali)..

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Postavi slike da vidimo kakva je to ljuta masina...slikaj i boce i granu na kojoj su dizne...mislim kazes da je auto kao nov a nigde slike...sto se metana tice nemam iskustva,ali ti kao lija ne bi trebao da dajes 20e nizasta,ili mozda oces da razbijes maler

Comment

• bjov
              CBC Član
              • 23.09.2007
              • 52
              • Bgd

Evo par slika u temi:
              viewtopic.php?f=15&t=48738

PS Predlazem da prestanemo da off-ujemo ovde i da predjemo na temu samog auta.. Ovo je ipak tema da se ljudi upozore na lose dilere..

BTW Imao sam jos jedno jako jako lose iskustvo sa placem. Nazalost ne mogu da se setim imena placa, ali evo par detalja o tome gde se nalazi (probacu da pogledam sledeci put kada budem prolazio):
              Plac se nalazi iza kineskog trznog centra - u ulicici paralelnoj sa Jurija Gagarina, odmah posle "novog" bloka kineskog trznog centra.
              Okacili su lanciu lybru 20v u oglasima (polovniautomobili). Slike i ono sto sam zatekao na terenu su kao nebo i zemlja. Ne smem da tvrdim, ali ili imaju JAKO dobrog fotografa ili obilato koriste photoshop, posebno za stanje prednjih (koznih) sedista. Ukratko na kilometrazi je pisao 9x000, a ja mu ne bih dao ispod 300 000. I dobro, ajde da kazemo da svi to rade, ali su onda pokusali standardnu sibicarsku foru.. Dolazi lik - prodavac, i predstavlja mi auto kao da je potpuno nov. Naravno ja ne kupujem ni 2% celu pricu jer su svi delovi enterijera koji se standardno habaju, najstrasnije pohabani (volan, oko kljuca, najstrasnije ucebana alkantara, papucice, tepih, oguljeni znakovi na svemu, pozutele lampice na klimi/prekidacicima).. I da bi sve to bilo potpuno, dolazi/nailazi kao njegov "poznanik/bivsi kupac", koji je bas pre dve nedelje kod njega uzeo lybru, koja nije "ni blizu tako lepa kao ova".. I krece cela zvaka, bukvalno sibicarska.. Ja ih gledam sa "blank stare look", i samo ih zamolim da mogu da okoncaju predstavu. Oni se pogledaju i "poznanik" ode, a prodavac okrene pricu, kao dobro, provalio si nas, ali je auto stvarno "dobar" - neces naci takav.. Naravno trebalo mi je 2 sekunda da prestanem i da razmisljam o datom vozilu, ali ceo pristup je bas - sibicarski..

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Znaci, kupio si Van + Metan (kombinacija za "svemirsku" kilometrazu) kome gori CHECK ENGINE, sa 90.000km u koje verujes iako si sam rekao da je gospodin sa kompom po automatizmu krenuo da "steluje" kilometrazu kako je seo u auto? I krajnje ti je logicno da je neki prodavac polovnih automobila u Srbiji, koji po tvojoj prici naginje ka prevarantskim forama, uspeo da nadje auto sa dosta skupom konverzijom koja se RADI da bi prelazila OGROMNU kilometrazu koji je neko posle prve dosta velike investicije prodao sa bednih 90.000km? Ja licno bih mu dao jedno 3x toliko, otprilike "norma" kilometraze po Italiji/Nemackoj/Holandiji za auta tog tipa i godista.

Katastrofa u najavi, nadam se da gresim, ali zato opet kazem, srecno. Tebi ako je dobar i ako mislis da si napravio dobar dil - odlicno, najvaznije da si ti zadovoljan. Ali, po mom misljenju napravio si glupost koju ces tek malo kasnije da krenes da placas.

Medjutim, posto tema nije o tebi i tvom autu, ostavimo to po strani, lepo je znati makar plac gde si napravio takav "dil" da se ne zezne jos neko
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bjov
                  CBC Član
                  • 23.09.2007
                  • 52
                  • Bgd

Originally posted by 206
                  Katastrofa u najavi, nadam se da gresim, ali zato opet kazem, srecno. Tebi ako je dobar i ako mislis da si napravio dobar dil - odlicno, najvaznije da si ti zadovoljan. Ali, po mom misljenju napravio si glupost koju ces tek malo kasnije da krenes da placas.
                  jeste smrt kombinacija kad je cujes, ali konkretni primerak je vrlo veliki izuzetak.. videces auto i stanje uzivo ja se nadam (neki od skupova i sl)..

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Kupila firma tovarno ili dostavno vozilo koje pravi jeftine kilometre i stavili ga u ajnzlog da ne vata prašinu. Onda su uvideli da to njima i ne treba i prodali ga skoro novog, smor, idem da igram kantere, manje ću se nerviram...

Tema je o placevima pa neka na tome ostane.

Ovaj plac je ustvari dobar jer je prodao odličan primerak sa sve dijagnostikom a to je danas retkost. Brinu se i o tome da neko nauči nešto pa daju raznim električarima da se vežbaju što im opet daje ocenu plus.

Ono što ja sa sigurnošću mogu tvrditi je da su se slejbali kad su kupili taj auto jerbo ne razlikuju metan od propana, neko je tražio auto sa plinom a oni su ga kupili. Mislim placevi baš naveliko kupuju takve automobile koje mogu prodati eventualno u BG ili Čačku i to kad naidje baš onaj kupac... I eto tebe....
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Moje iskustvo je negativno sa cuvenim savetnikom za kupovinu.
                      Code:
                      http://www.SAVETNIKZAKUPOVINU.com
                      Covek nije normalnan. To su vec uvideli ovde i bio je predmet u temi auto oglasa.
                      Meni je pokusao da uvali citroen C5 kao lutka ma idealan za mene. Auto se nalazio na placu na cukarickoj padini. Kada sam stigao tamo, auto je bio hm, nesto katastrofalno. Iscukan, nema zakljucavanja vrata, motor 2.2 hdi a nudio mi je 2.0... I jos klasicna masina, on i ljudi s placa i sve naokolo trce pa objasnjavaju... KATASTROFA mada ko zna mozda se neko i upeca?!

Drugo iskustvo je sa Verona moto kod Cacka.
                      Posto cesto idem po Srbiji, a plac se vidi s magistrale odlucim da svratim. Tada sam jurio nemogucu misiju: kupovinu dostavnog Berlinga ili Partnera.
                      Svratim na plac, na placu svi automobili okupani, opeglani... Dodjemo do pikapova, a oni svi odreda presli tu oko 100.000 km. Samo se jedan izdvojio bas ko za mene sa 60.000tak hiljada km. Prodavac pocne da me ubedjuje kako je to auto za mene. Kako je ko sto rece Dora stigao i izloga...
                      Na plac sam dosao Berlingom sa pravih 60.000km (kupljen nov). Kada sam doveo prodavca i pokazao mu auto sa 60.000km, samo je slegao ramenima i rekao jbg. GAZDA kaze 60.000km i mi stavimo 60.000km. Realno je to 200.000+ minimum...
                      Code:
                      http://www.veronamoto.rs/
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• bjov
                        CBC Član
                        • 23.09.2007
                        • 52
                        • Bgd

@dora, ostali duhoviti
                        auto je iz flote sa GE leasing-a sa punom dokumentacijom, koju niko se ne bi cimao da falsifikuje (servisnu knjizicu da to se redovno radi, ali ovo ne - prosto ima ceo set nepregledne dokumentacije koja je bila u kaseti). Posto ste pametovali, tek sam se sinoc udubio u to sta ima od dokumentacije. Odjavljen je 01. 9. 2009. (sva osiguranja su tu, ukljucujuci i poslednje) Pri odjavljivanju nema podataka o kilometrazi, ali posto je auto sa lizinga, postojale su neke redovne provere stanja sa dokumentacijom - posle 8 meseci je imao 20000km, posle godinu i 7 meseci 42000km. Znaci da je po vama u poslednjih godinu i 10 meseci napucano 240000 .. Sve sam strucnjak koji je siguran u ono sto prica, a auto nije ni video.. I plinadzije, nemojte se plasiti metana - nije to babaroga - necete ostati bez posla

Ajde da ti odgovorim na ovaj način da ne otključavam temu bezveze!
                        Pošto sam i ja kao i mnogi drugi uzimali vozila sa lizinga (da ne spominjem taksiste) ako si se i malo raspitivao vozila na lizingu su ogranicena godišnjom kilometražom koju smeš da pređeš, u protivnom plaćaš kaznene penale, jer u celoj priči nisi ti vlasnik vozila, drugo uzeo si vozilo na lizing i naprimer prešao za godinu dana 200000km i urnisao auto i ti bi da odustaneš, a banci ostaviš 1200kg gvožđa. Kako bi to bilo lepo. E onda smo lepo kao i svaki pošteni građani naše lepe države, svatili kako ćemo da ispoštujemo njihove zahteve, i sa 20€ odemo kod janka, marka, đoke i vratimo časovnike na onoliko koliko treba da bude da bi svi bili sretni i zadovoljni, jer je za one u banci merodavno šta piše na časovniku, a isto tako i za one u servisu, tako da dolazimo opet do zaključka, ko nije prvi vlasnik vozila i nemože da neznam kako argumentuje pređenu kilometražu nemoj više da spominje kako je kupio auto iz 63 godine sa pravih 11000km jer ću brisati sve redom jer to nepostoji(čast izuzecima).

Comment

• Gomi
                          CBC Član
                          • 16.02.2009
                          • 27
                          • Novi Beograd

Tema je veoma korisna i voleo bih da u njoj više pričamo o negativnim iskustvima sa placevima, a manje da offtopic-ujemo.

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Bjov, imam osecaj da si ovde olaksao dusu i ispricao nam ono sto si u stvari njima trebao da kazes, ali iz nekog razloga nisi. Verovatno bi sad od nas hteo da cujes da se nisi zeznuo i da je sve ok da bi tebi podsvesno bilo lakse.

Poceli ljudi rat i sve zivotinje u sumi se uspanicile da nakrcaju sto vise u svoje pecine i gnezda. Ispred zivotinjske prodavnice se stvorio red. Zeka bio nesto lenj i dodje medju poslednjima. Medved bio jos vise lenj i dodje poslednji, ali posto je bio najjaci zaobidje sve, uzme sta mu treba i ode. "Hej, sto ti ides preko reda", povice zeka. "Ko je to rekao?" okrene se meda...muuk, niko ni da zucne. Dodje zeka posle par sati na red i nista nije ostalo sem piva. Uze on gajbu piva i ode u svoje skloniste. Pocne da cevci jednu flasu za drugom, onako sam i posle nekog vremena zaurla "Ja sam rekao!"

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Ha...bravo starac pravo u sustinu VRH vic!
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Originally posted by bjov
                                @dora, ostali duhoviti
                                Sve sam strucnjak koji je siguran u ono sto prica, a auto nije ni video.. I plinadzije, nemojte se plasiti metana - nije to babaroga - necete ostati bez posla
                                Što bi se plašili pa neće to pekari ugradjivati, što više takvih sve više posla, treba to neko i da održava. A ostalo, malo šale na ovu skupoću nije na odmet
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X