Koji Reno da kupim do 5000E?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Koji Reno da kupim do 5000E?

Sindi dual core nije nikakva greska,vec sam hteo da kazem da ima dosta elektronike koja se kvari(usput sam je uporedio sa racunarom)...renault je ubedljivo najskuplji za odrzavanje...za clio 1.2 16v veliki servis je 35.000din...jedna bobina je 70e a menjaju se 4-ri u kompletu...dizel je posebna prica i skuplji je od benzinca...uostalom u Uzicu koliko ja znam ne postoji nijedna Mol-ova pumpa pa je i problem gde natociti kvalitetan dizel(ima OMV ali kvalitet njegovih derivata je od slucaja do slucaja)...najblizi Mol je u Pozegi...ako hoces sitan al dinamitan uzmi clio 1.4 16v 98ks...uz Zlatiborski put ide 130km/h opusteno(ako ti je bitno da bude brz)ali je za 2klase losiji auto od audija...odlucite sta zelite,posle je manji problem naci kvalitetan primerak

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

...renault je ubedljivo najskuplji za odrzavanje...za clio 1.2 16v veliki servis je 35.000din...

Veliki servis možeš uraditi i sa 25 000 a i sa 50 000. Sve zavisi da li ćeš se malo raspitati na par mesta pre tog poduhvata.
      Uzgled koliko košta veliki servis za Pola to godište, da li misliš da je manje.
      Vozio sam Golfa 4 tri godine i posle sam prešao na Francuze. Kada sam ga prodao prošle godine u Novembru za 5800 e ( bio je 98.g bez klime i sa troje vrata ) za te pare sam kupio sam Lagunu 2002.g Initiale 1.9 dci ( 5850 e ) i ne mislim da sam pogrešio, čak naprotiv. Menjao sam silen blokove na Laguni za 7000 dinara, a u ovlašćenom servisu su tražili 13 000. Ovce su uvek bile za šišanje. Za veliki servis u Master group traže 27 000 dinara, mislim da ni za Golfa nije manje.

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

@Laguna 2002

Jel ti imas crvenu Lagunu?

@ostali

evo sad posto se raspitujem za cene delova velikog servisa, imam profakture raznih prodavnica itd, pa da vidite za Megan kako ide.... Inace su cene iz prodavnice Malkom u NS (nije reklamiranje, samo da steknete utisak da ne kupujem delove kod divljaka), delovi su iz Francuske... Za motor oznake K4M :

Zupcasti kais - 2690 dinara
        Spaner podesivi - 4890
        Spaner fiksni - 3690
        PK kais - 1540
        Vodena pumpa - 3560
        Antifriz G12 - 1320
        Filter ulja - 490
        Filter vazduha - 820
        Filter goriva - 930
        Elf competition STI 4 litre - 1960
        Filter polenski - 1290
        Svecice 4 kom - 1180

S tim da ko radi mali servis, u okviru prodavnice postoji i servis, pa se filteri i ulje menjaju za dz ko uzme kod njih...

A cene delova mogu i jeftinije, kod M-Powera me izadje 20.000 ravno, a ovde je 25.000

@ Legenda

Ovaj auto nema toliko elektronike..... Za razliku od njegovog naslednika....
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Druze je ti govorim cene u Bg-u,sa koliko toliko dobrim delovima i koliko toliko proverenim majstorima...mogi ja i sam da menjam kaiseve i spanere,kao i vodenu pumpu(i onda je cena drasticno manja)...te lagune se kradu i samo tako,a karticu napraviti(ako je tvoja poseduje je najmanji problem)...i to je jedan od razloga sto izbegavam renoa...golf 4 1.6 sr je odlicno vozilo,brzi od bilo koje lagune 1.8 od 120ks...drzi cenu,stabilan,direktan i upravljiv ...razmisli malo zasto je laguna tako jeftina...sto neplatis na cupriji platices na kapiji

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

Da li si ikada vozio Lagunu ili neki drugi auto kada tako govoriš.
            Do sada sam vozio ( u zadnjih deset godina ): Golfa 3 i 4, opel Vektru 1992.g ( odličan auto ), Astru G 1998, Citroen Xsaru ( isto odličan, golf je za njega konjska kola veruj mi ), Škodu fabiu najnoviji model ( previše tvrda, inače je kupljen nov, pravi gradski auto ), Megan sedan 2005.g ( nije loš ali mi je ipak Laguna bolja ), Audi A4 2003.g i Lagunu 2002. Svaki od ovih auta sam vozo minimum dve do tri godine osim zadnja dva, njih smo skoro uzeli ( živim u zajedničkom domaćinstvu sa ocem i bratom ).

Originally posted by Cherokee_NS
            @Laguna 2002
            Jel ti imas crvenu Lagunu?
            Ne moja je šampanj zlatna.

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Druze,da ne dizemo tenziju i da ne off-ujemo,svako ima svoje zelje i potrebe...vozio sam sva vozila od navedenih,jedino xsaru samo par puta...francuzi su udobni su nevidjeno i ja u kabini ne osecam rupe uopste ali zato oseca trap(a popravka je za moje pojmove skupa)...golf 4 jeste tvrd,ali ulazim 120 u krivinu bez da se ljulja,podupravlja ili predupravlja i tacno u svakom trenutku znam kakva je podloga ispod...mnogi kazu da je gumaraba,ali sa trapom nema problema...pozz

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

pretvoriste temu u nista, pa ce posle opet biti: mrzi me Chubbs. iskulirajte malo.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

evo, ja da odgovorim na postavljeno pitanje, da ne idemo vishe u off: Koji Reno da kupim do 5000E?

da ne objasnjavam mnogo, kupi megane 2, u sto boljem stanju i to je to.
                  u poredjenju sa drugim renaultima u tom cenovnom rangu moze biti najbolja kupovina.

Comment

• sindi
                    CBC Član
                    • 07.04.2010
                    • 18
                    • uzice

Moze li da se nadje dobar megan 2 za 5000e?

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Moze.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Laguna 2002
                        CBC Senator
                        • 13.12.2009
                        • 297
                        • Bačka Palanka

Može, ali treba malo i sreće. Najbolje je naći nekog vlasnika ko je uvezao ranije pa mu je sada hitno za pare ( po meni je to najbolja opcija, makar je osnovne stvari uradio na njemu ). Iz uvoza su uglavnom lošiji za te pare i imaš minimum 500 e ulaganja.

Comment

• sindi
                          CBC Član
                          • 07.04.2010
                          • 18
                          • uzice

Benzinac ili dizel?

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Oba.

Comment

• mrki
                              CBC Senator XXL
                              • 08.11.2006
                              • 550
                              • nis, serbia

dosta je postova napisano na temu kupovine megana 2.
                              obidji par placeva, probaj nekoliko kom. i benzinaca i dizela, da bi imala makar mali uvid u to sta da ocekujes i sta trazis i onda se baci u detaljnu potragu.
                              mozes za nadjes za te pare 2003,4,5 godiste u dobrom stanju.

ali, trebace ti jos min. 6-700e za kasnija ulaganja. tipa, prva registracija, veliki i mali servis, dijagnoza pre kupovine, gume, sitnice za srediti, zastita i sl.

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Tesko za 5000 da ce naci Megan 2 u iole solidnom stanju...

Jedino sto je neko spomenuo, da mu je hica za novac.... Ali to treba doosta dugo traziti
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X