Da li kupiti novi Punto +TNG za 8.000 E (+yugo), ili C5 2.0 HDi 2004. za 6.000 E? Ako je odluka za punto, najveći je problem, da predam yugo koral 55 (`90) u mlin da ga samelju. Srce da me strefi, iako ga proglašavaju ubicom. Služi me samo tako!
Punto ili C5
Collapse
X
-
Re: Punto ili C5
Opasna dilema
Prema meni, tu su dva pitanja pristutna.
Prvo, ta dva auta su potpuno drugačije klase, i shodno tome retko se upoređuju. C5 je stvarno veći, udobniji i skuplji automobil.
Što me dovodi do drugog pitanja, a to je čuvena dilema "novi ili polovni auto". C5 je dizelaš star već 6 godina, znači možda prešao ohoho. Koliko će ti novca trebati za inicijalnu reparaciju? Koliko novca je potrebno za redovno održavanje? Sa druge strane je Puntić koji je nov i barem ima garanciju 3 godine.
Odluka je na tebi, nikada ne odlučujem umesto drugih, jer ti ćeš živeti sa posledicama te odluke.
Pozdrav
Comment
-
-
U dilemi sam, jer mi treba vozilo za ture preko 400 km dnevno. Yugo je prešao 6kkm od generalne motora. Sada sam u godinama, kada se u yugu nakon dva sata vožnje ukočim i teško oporavim. Avea, kojeg sada vozim, poklonit ću kćerci i zetu, ili ako kupim C5, dati da biraju, koji će od ta dva. Punto ne odgovara zetu stokilašu i zbog gabarita - zapremine prtljažnika.
C5 prodaje komšija, registrovan na njegovo ime, urađen veliki servis i garantovano 180 kkm.
Comment
-
-
Originally posted by Franjo
C5 prodaje komšija, registrovan na njegovo ime, urađen veliki servis i garantovano 180 kkm.
Comment
-
-
ako je taj c5 iz uvoza, u vasem slucaju, iskljucivo puntoYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Nisam bio jasan. Nisam rekao svakodnevno, a mislio sam na jednu-dve takve ture mesečno, između ostalog i jedna godišnje do CG (oko 700 km). To mi je sa yugom sada nezamislivo. Upravo dileme, koje ste naveli, muče i mene. Staro-novo; benzin-dizel i veoma bitno: komfor (mučenje ili uživanje u vožnji).
Chubs, uvezao ga je za sebe prošle godine, a isto takvog, dve godine starijeg, prodao je pre toga.
Comment
-
-
Sto se tice HDI motora,ja sam zaduzio Pezo 407 sa HDI motorom koji je presao 400 000km bez otvaranja i vozio ga do 515000km kada je prodat.Servisi su radjeni na 10 000km a izmedju njih nisam dizao haubu,osim kada dosipam tecnost za soferku pa cisto proverim ulje i antifriz.Ne kazem da ce svaki HDI da predje toliko ali u globalu za njega 200 000 nije nista.
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadinNajbolje ti je da kupis polovni Harley Davidson i zadrzis Yuga ili mozda da sameljes Yuga, ne kupis nista i vozis se taxijem po potrebi,a imao bi para za troskarenje...ima tu jos varijanti, ali ove dve su najbolje
Comment
-
-
Po ovome što je Franjo rekao, liči da koji god auto kupi neće prelaziti više od 10.000km godišnje, uz najveći broj kilometara koji će biti napravljen na otvorenom putu.
Šta god da uzme od ta dva, radiće mu posao nekoliko godina.
Sa druge strane, ja bi gledao benzinca, zbog prijatne i tihe vožnje na tu pređenu godišnju kilometražu, pre nego dizela i ponajpre gledao komfor u autu.
Još jedan parametar je bitan kada se priča o ovome a to su uslovi kupovine - da li ide keš na sunce i kupovina, ili ide na neki kredit ili nešto treće.
Posebna tema je Ako ostavi 2000 eur viška (8000 za punto vs 6000 za C5), taj novac je itekako dovoljan da, uz razliku cene servisa i prodatog juga, servisira C5 šta god da se desi, pogotovo ako auto zaista ima 180.000 km.
Comment
-
Comment