Punto ili C5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Punto ili C5

Da li kupiti novi Punto +TNG za 8.000 E (+yugo), ili C5 2.0 HDi 2004. za 6.000 E? Ako je odluka za punto, najveći je problem, da predam yugo koral 55 (`90) u mlin da ga samelju. Srce da me strefi, iako ga proglašavaju ubicom. Služi me samo tako!
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Re: Punto ili C5

Najbolje ti je da kupis polovni Harley Davidson i zadrzis Yuga ili mozda da sameljes Yuga, ne kupis nista i vozis se taxijem po potrebi,a imao bi para za troskarenje...ima tu jos varijanti, ali ove dve su najbolje

Comment

• nikaragva
      CBC Senator XXL
      • 03.06.2008
      • 521
      • B. Palanka
      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Samelji juga i kupi c5. Nemoj da ga prodajes vozice ga neko putu posle toga

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Opasna dilema

Prema meni, tu su dva pitanja pristutna.

Prvo, ta dva auta su potpuno drugačije klase, i shodno tome retko se upoređuju. C5 je stvarno veći, udobniji i skuplji automobil.

Što me dovodi do drugog pitanja, a to je čuvena dilema "novi ili polovni auto". C5 je dizelaš star već 6 godina, znači možda prešao ohoho. Koliko će ti novca trebati za inicijalnu reparaciju? Koliko novca je potrebno za redovno održavanje? Sa druge strane je Puntić koji je nov i barem ima garanciju 3 godine.

Odluka je na tebi, nikada ne odlučujem umesto drugih, jer ti ćeš živeti sa posledicama te odluke.

Pozdrav

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

U dilemi sam, jer mi treba vozilo za ture preko 400 km dnevno. Yugo je prešao 6kkm od generalne motora. Sada sam u godinama, kada se u yugu nakon dva sata vožnje ukočim i teško oporavim. Avea, kojeg sada vozim, poklonit ću kćerci i zetu, ili ako kupim C5, dati da biraju, koji će od ta dva. Punto ne odgovara zetu stokilašu i zbog gabarita - zapremine prtljažnika.

C5 prodaje komšija, registrovan na njegovo ime, urađen veliki servis i garantovano 180 kkm.

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Franjo

C5 prodaje komšija, registrovan na njegovo ime, urađen veliki servis i garantovano 180 kkm.
            To znatno menja situaciju. Htedoh da napišem u prethodnom postu da je najbolje ako se auto kupuje od poznanika, prijatelja itd.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

ako je taj c5 iz uvoza, u vasem slucaju, iskljucivo punto
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Ako prelazis 400km dnevno a uz to i poznajes istoriju komsijinog c5 i znas kakav je uzmi njega.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Nisam bio jasan. Nisam rekao svakodnevno, a mislio sam na jednu-dve takve ture mesečno, između ostalog i jedna godišnje do CG (oko 700 km). To mi je sa yugom sada nezamislivo. Upravo dileme, koje ste naveli, muče i mene. Staro-novo; benzin-dizel i veoma bitno: komfor (mučenje ili uživanje u vožnji).

Chubs, uvezao ga je za sebe prošle godine, a isto takvog, dve godine starijeg, prodao je pre toga.

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Prvo za dilemu.Drugo, taj C5 je presao 180 000 minimum, par tih tura i vec je preko 200 000.Da je neka Honda, Toyota...pa da ima optimizma da ce potrajati, ovako se mani corava posla.

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Sto se tice HDI motora,ja sam zaduzio Pezo 407 sa HDI motorom koji je presao 400 000km bez otvaranja i vozio ga do 515000km kada je prodat.Servisi su radjeni na 10 000km a izmedju njih nisam dizao haubu,osim kada dosipam tecnost za soferku pa cisto proverim ulje i antifriz.Ne kazem da ce svaki HDI da predje toliko ali u globalu za njega 200 000 nije nista.

Comment

• Corsa
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2005
                        • 450
                        • Beograd

Nije sve u motoru Gorane...

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by starac vujadin
                          Najbolje ti je da kupis polovni Harley Davidson i zadrzis Yuga ili mozda da sameljes Yuga, ne kupis nista i vozis se taxijem po potrebi,a imao bi para za troskarenje...ima tu jos varijanti, ali ove dve su najbolje
                          Kad bolje razmislim, možda je to najbolje rešenje. Ima samo jedna mana, što ne volim da me drugi vozi. S druge strane, možda uskoro neću biti u stanju da vozim, zbog zdravstvenog stanja, tako da računam na godinu-dve. Uživao bih u C5, a kćerka voli manji auto, zbog pretežno gradske vožnje i lakšeg manevrisanja prilikom parkiranja.

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Po ovome što je Franjo rekao, liči da koji god auto kupi neće prelaziti više od 10.000km godišnje, uz najveći broj kilometara koji će biti napravljen na otvorenom putu.
                            Šta god da uzme od ta dva, radiće mu posao nekoliko godina.
                            Sa druge strane, ja bi gledao benzinca, zbog prijatne i tihe vožnje na tu pređenu godišnju kilometražu, pre nego dizela i ponajpre gledao komfor u autu.
                            Još jedan parametar je bitan kada se priča o ovome a to su uslovi kupovine - da li ide keš na sunce i kupovina, ili ide na neki kredit ili nešto treće.
                            Posebna tema je Ako ostavi 2000 eur viška (8000 za punto vs 6000 za C5), taj novac je itekako dovoljan da, uz razliku cene servisa i prodatog juga, servisira C5 šta god da se desi, pogotovo ako auto zaista ima 180.000 km.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Dosta podataka o C5 sam saznao u drugoj temi na ovom forumu, a o novom Puntu veoma malo. Kakav je taj motor, koji nude sa ugrađenim TNG, kakvo je ogibljenje i udobnost sedišta?

Comment

Working...
                              X