kupovina polovne fabie ili 206

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

1.4HDi sigurno i manje trosi,al malo skuplje gorivo,ja bih njega

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

U poslednjem broju SATplus magazina su u uporednom testu polovnjaka bila upravo ova dva modela, dakle 206-ica i Fabia, oba u verziji sa manjim benzinskim motorima. Ono shto je mene iznenadilo je da je Fabia oznachena kao generalno bolji auto, mada je 206-ica bila za dlaku bolja po pitanju generalnog kvaliteta izrade.

U ovom sluchaju, moj glas ide 206-ici, pre svega zbog boljeg motora, boljeg menjacha, "porekla", opshteg izgleda i "stila". HDI common rail motor je ubedljiviji od SDI agregata iz Fabie, iako je kraci nekih 500 ccm, govoreci bar o ovoj klasi/velichini automobila (sem toga, u ovom sluchaju ima i nizhu kilometrazhu).

Ipak, moje neko "rezonsko" razmishljanje je da sachekash josh malo jer ce ovi uskoro da dozvole liberalizaciju, pa cesh za tih tih 5-6 k evra koje nameravash da ulozhish kupiti mnogo bolji auto u fullu, od prvog vlasnika i sa urednom servisnom knjizhicom. Ovako, dajesh novac za sluzhbeni auto a svi znamo da oni imaju "beneficirani radni stazh" i da prozhivljavaju teshke torture tokom svoje "sluzhbe". Ovo, po meni, odvraca od kupovine takvih automobila (bar na ovim nashim prostorima), bez obzira o kojoj se marki i tipu vozila radilo.

Pozz
      http://www.bmw.tv

Comment

• dexter
        CBC Član
        • 08.10.2004
        • 98
        • Banja Luka

imao sam iskustva i s jednim i s drugim... uglavnom 206 je mnogo komotniji, ali nakon nekog vremena upamto asm mu da mu sve pocinje skripati udarati, kao da je krs star 50 godina... fabia je ok, jos samo kad bi mogao uzeti 1.9 TDI... ja sam za fabiu...

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ako oba auta imaju klimu, nemam dilemu turbo HDI motor.

SDI je i ovako veoma slabasan, uz klimu mogu da zamislim koliko problema nastaje u voznji.

pomenuto je da je auto bio lupan, nije receno koji, ili su oba lupana tek ja bih zaobisao takav auto sve dok cena ne bude bas ekstra povoljna, bar 30% niza od prosecne za slican neudaran auto.

lupan auto danasnje konstrukcije prakticno nije moguce adekvatno popraviti, mnogo toga se lepi a anitkorozivna zastita je bez konkurencije samo ona iz fabrike sve dok je neostecena.

jedino ako se auto planira da krace zadrzi pa eventualno prodaje dalje onda je manje vise svejedno stanje limarije.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Shone
            CBC Član
            • 13.09.2005
            • 65
            • Novi Sad

Za 206-icu ne znam ali keva vozi fabiu 1.4 mpi, kupila je novu 2000 i do sada je presla oko 200 000 km i osim redovnih servisa skoro da nista na njoj nije dirano, za to za sta ti sluzi auto moj izbor bi bio fabia ali tvoje su pare i tvoj izbor pa srecno!

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Originally posted by dragan76
              znam da je dizel bolji, a gas je jos jeftiniji, nego mene interesuje kupovina sluzbenog automobila - da li je to pametno?
              Imamo u firmi 3 sluzbene fabije, sve su benzinci 1.4, ali to ne menja mnogo cinjenicu da je auto vrlo tvrd, krut, prilicno neudoban. Autombili su stari nesto oko 3 godine, na ovoj sto je ja vozikam pisalo je jutros 64788km. Malo skripuce plasika za moj ukus, lagana je na volanu, menjac pretvrd, papucice ekstra mekane. Relativno slabo pregledna za voznju unazad. Nije bilo ekstra problema u eksploataciji. Zgodna za grad do beskraja, cini mi se da je pravi auto da sednes u njega, skocis i obavis neku sitnicu, i dovezes se nazad. Za duza putovanja nije preterano udobna, mada sam isao s njom do Regensburga najdalje (cirka 2500km tamo i nazad) uz dobar bol u ledjima.

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Originally posted by dfast
                Ako moje misljenje moze da pomogne, vozio sam 306 hdi 2,0. Do 150hiljada si miran, motor izuzetno zivahan i ekonomican, na 150 promenjena pumpa za komon rail i to su mi rekli u servisu da je za tu kilometrazu to normalno. Cena malo jaca 1000e. Osetljiv na lose gorivo samo u smislu da upali check lampicu, jer u filteru za gorivo ima senzor za vodu. Vozis dalje i na prvom redovnom servisu ti tu lampicu ugase ili zamenis filter i vozi dalje..
                Mozda je malo OT ali ipak da pitam u vezi ovog senzora za vodu...
                Da li je moguce da tako nesto ima i moja fabia, posto bih mogao da se kladim da mi se lampica pali uvek kada je losije gorivo sipano, i sito tako se gasi sama od sebe posle sipanja OK goriva. Vec sam postavljao temu o ovome, ali nisam dobio neki logican odgovor...
                Sta vi mislite?
                pozdrav

Comment

Working...
                X