Šta kupiti oko 7.000 EUR

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CrazyKong
    CBC Početnik
    • 14.04.2008
    • 9
    • Beograd

Šta kupiti oko 7.000 EUR

Pozz svim forumašima, bila je skoro slična tema ali rekoh opet da je pokrenem. Trenutno imam Daewoo Nubiru 1998, 1.6 sa venturi plinom i sluzila me je manje vise ok ali bi hteo da uzmem nešto novije i bezbednije. Auto mi je potreban za porodicu (dvoje male dece) za vožnju po gradu + vikendi u okolini + 3-4 puta godišnje duži put.

Ovo je ono što bih voleo da nađem:
    -Auto c ili d segmenta
    -Godište >=2006
    -KM do 100.000
    -Prvi vlasnik sa komplet servsinom knjigom (pošto je ovo skoro nemoguće, može i neki proveren plac da dođe u obzir)
    -Nije presudno da li je diesel ili benzin, pre bi uzeo dobrog diesel ali ga je teško naći

Marka/model....u principu mije sve jedno, samo da je nešto što se ne kvari i što je jeftino za održavanje a nije preskupo
    Gledao sam do sad Xsaru Picassa, Forda Focus, i Hondu Jazz (znam da je nešto manja ali mi se puno sviđa)

Svi saveti i predlozi su dobrodošli....
    Hvala
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Re: Šta kupiti oko 7.000 EUR

Onda dizel otpada ako hoces jefitno odrzavanje. To treba odmah da precrtas.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Jesa
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2008
      • 344
      • Beograd
      • Honda Civic 1.4 LS

Toyota Corolla 1.6 vvti - sklapa se u Turskoj - odlican kvalitet
      Toyota Corolla Verso 1.6 vvti - sklapa se u Japanu - VRHUNSKI kvalitet

Nissan Almera 1.8
      Honda Jazz, 2. generacija, er su `ispeglane` sve decje bolesti! Uopste nije `mali` auto, porodicni prijatelji imaju isti i sasvim je komotan unutra
      www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Skoda octavia 1.9tdi,ali 2004-to...meni se mnogo svidja honda accord 1.6 ili jos bolje 1.8,ali starije godiste...od dizela grande punto 1.3multijet(ali je manji i nije jeftino odrzavanje)...2006-to ili mladje za 7000e c ili d segment tesko...jedino da opet juris nekog indijanca(citaj juznokorejanca)

Comment

• CrazyKong
          CBC Početnik
          • 14.04.2008
          • 9
          • Beograd

Hvala na predlozima...
          Meni Jazz ne deluje uopste malo, bas zato sam ga i dodao na listu, mada spada u B segment...
          Accord je san, ali noviji model koji je skup
          Octavia je odlicna, ali bih ipak A5, a to mi je malo preko budžeta...

Indijanci-korejanci su u opciji takođe, pogotovu što su dosta digli kvalitet izrade u poslednje vreme...kad bi natrčao neki i30 star 2-3 godine...

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Krejzi,

da ti i uleti i30 ili Ceed, mislim da bi trebalo jos da dodas para.

Focus ili Jazz su skroz OK opcije, samo bih ja Jazz sa 1.4 motorom, jer kad vas cetvoro krene na more, plus klima...1.2 ne verujem da moze da se vozi lepo, iako je Honda u pitanju.

Za velicinu Jazza si u pravu, gledam parkirane automobile iz C segmenta pored nje, nije uopste mnogo manja.

Npr, ovo mi je svidja:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... onda_jazz/

Istina je da je odrzavanje dizela skuplje. Nesto sam racunao, sa dizelom stedim oko 400 evra godisnje na gorivu. Pa da sve to i potrosim na odrzavanje motora (vise nego na benzinca), opet imam auto sa boljim obrtnim momentom i lakse cu ga prodati.

Ja bih mozda trazio Grande Punta. 1.3 mjet trosi smesno po gradu, mada su performanse kod 1.9 skroz ozbiljne. Ali on trosi 8-9 po Bg. Ti imas para za 2007. godiste, ali opet je lutrija naci dobar primerak.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Jazz za te pare, možeš restyle verziju da nađeš (2005+ godište, videćeš po enterijeru), a ne drugu generaciju.
              Dakle, GD Jazz, ne GE (druga generacija) http://clubjazz.org/technical.php
              Prepoznaćeš po volanu/tapacirungu, tražiš ovako nešto

s tim da je ovaj moj sa manuelnom klimom, a ti nađi za te pare i sa digitalnom klimom i pokazivačima na retrovizorima (i grejačima unutra).

Razlika u motorima nije tako bitna kao što zvuči, 1.2 je 1247ccm a 1.4 je 1339ccm, dakle manje od 0.1l i 5 konja.
              Da ne ponavljam iz druge teme, s tim da dodam da povedeš majstora sa sobom ili odvezeš auto do Pileta na proveru pre kupovine, makar i šlepom (ako nije registrovan).

Originally posted by Ji 4Tze
              Ima i Jazz-eva za te pare po oglasima, treba samo proveriti da nemaju neku od poznatih falinki:
              - loš spojnički ležaj u menjaču - zujanje u prvoj i drugoj brzini
              - polufunkcionalan servo (EPS) - ne vraća volan pri skretanju i lupa pri punom okretanju
              - loše zadnje zadnje ležajeve (menjaju se samo u celini sa glavčinom, ~160€ je deo)
              - EGR ventil da nije defektan ili zapušen (svetleće check engine lampica na instrument tabli dok motor radi)

I generalno proveriti trap od oštećenja, motor je s lancem, ako nema falinki, odraditi servis motora sa zamenom filtera, tečnosti i svećica.
              Možda servis klime ako ne hladi i ne greje.
              Set kvačila i kočnice treba naravno proveriti, pločice se relativno brzo troše.

Comment

• CrazyKong
                CBC Početnik
                • 14.04.2008
                • 9
                • Beograd

Originally posted by Dragon
                Krejzi,
                Za velicinu Jazza si u pravu, gledam parkirane automobile iz C segmenta pored nje, nije uopste mnogo manja.

Npr, ovo mi je svidja:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... onda_jazz/
                Pozz Dragon i Ji 4Tze, hvala na pomoći
                Bio da gledam danas i auto stavrno ok izgleda...problem je sto nije ni prvi vlasnik (navodno ga je zena kupila od delte) a ni servisne knjige nema (te ovde je, te onde i na kraju ostadoh bez objasnjenja gde je, kao da sam prvi kupac koji pita za nju !?!?) kako pise na oglasu + nema drugog kljuca...odmah su mi naravno svi moguci scenariji pali na pamet ....tako da ne znam dal da se uposte cimam da idem do pileta da je pogleda.

Fiat mi je malo onako...preskocio bih ga

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by CrazyKong
                  ni servisne knjige nema (te ovde je, te onde i na kraju ostadoh bez objasnjenja gde je, kao da sam prvi kupac koji pita za nju !?!?) kako pise na oglasu + nema drugog kljuca...odmah su mi naravno svi moguci scenariji pali na pamet
                  Odes u Deltu, pitas i sve saznas za 5 minuta
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• CrazyKong
                    CBC Početnik
                    • 14.04.2008
                    • 9
                    • Beograd

Da nije prob otici u Deltu..više mi smeta što je pola oglasa lažno..

Inače, čuo se sinoć sa kumovim rodjakom koji bi trebalo da je pouzdan
                    On kupuje na licitiacijama bivsa sluzbena vozila pa ih prodaje ovde, uglavnom preprodavcima. Inače u razgovoru deluje sasvim OK.

Ubeđujem me da je Megan 1.5 2007 najbolji izbor za taj novac, i da može da se nađe u dobrom stanju sa do 100k km.
                    Meni je megane ok, znam i da taj motor nije loš ako mu nije izvađena duša, pogotovu skorija godišta i da troši vrlo malo.

Ostalo je da mi se javi početkom sledeće nedelje pošto ima licitaciju u Ponedeljak.

Comment

Working...
                    X