Koji da kupim kad imam preko dva metra :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BataSale
    CBC Član
    • 19.05.2010
    • 24
    • Na avionu...

Koji da kupim kad imam preko dva metra :(

Pozdrav svima, prvi put se javljam (iako citam forum odavno). Imam jedan veeeeeeeliki problem...moju visinu. Potrebne su mi preporuke za noviji auto (2003+). Do sada sam vozio 87. Skorpiju kojoj je vreme da napusti moje vlasnistvo (nema klimu). E sad, svaka preporuka vasa mora da uzme u obzir cinjenicu da sam povratnik i da apsolutno nemam pojma o evropskim automobilima (sem, naravno zeninog Jugica i moje Skorpije-sto se tice kvaliteta automobila ovih dana). Sad prodajemo obadva auta da bi mogli da uzmemo nesto novije, solidnije, bezbednije za nas i dete itd itd itd. Mora da bude 4/5vr. auto jer nemam zelju da ubacujem i vadim dete usred mecave preko sedista, ali ne smeta nam ni monovolumen. Realno gledano, hteli bi da uzmemo nesto do 5000E, kubikaza nije ogroman problem, a non stop putujemo na relaciji NS-BG (od njene familije do moje), pa sad. Sve preporuke su dobrodosle!
    Ziveli,
    Sale
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Koji da kupim kad imam preko dva metra

Nisi napisao, koliko je to preko 2 m, ali ako si stao u ženino vozilo, da mu ne spominjem ime, jer je neko alergičan ako se spomene, onda ćeš stati u svaki noviji, evropski auto, a i u većinu istočnjaka, japanaca, koreanaca, kineza ...

Pogledaj u temi šta da kupim za 5k evra i slično, a ja ti preporučujem reno lagune i scenice, fiatov stilo, opelove astre, više pežoa i VW, koji se mogu naći po toj ceni 2003. godište, pa i novijih (sumnjivog stanja).

Ako nisi dobro upućen u prilike na našem tržištu polovnih vozila, pročitaj malo o iskustvima i savetima u drugim temama ovog foruma, na šta obratiti pažnju. Na primer, ako kupuješ lagunu po toj ceni, budi spreman, da u skorije vreme izdvojiš još 2k evra za sređivanje (servisiranje), a moguće i više, ako ima neku prikrivenu manu (skinuta km). To važi i za ostale.

Pazi od koga kupuješ, a o proveri legalnosti imaš u drugim temama. Moje iskustvo je, da ti to kod nas niko ne može 100% garantovati, ali trebaš poduzeti sve, da ne budeš prevaren. Pri tom, gledaj celu stvar sa vedrije strane, da ti potraga i kupovina pričinjavaju zadovoljstvo, jer u celini, nije sve crno.

Želim ti uspešnu kupovinu željenog auta i da te dobro služi.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Probaj neki od monovolumena, ako se uklapaš u cenu, a ako ne kreni redom da obilaziš i probaš vozila C segmenta.

Mislim da možeš nekako da se uklopiš u cenom sa Scenicom, Zafirom (čak bi pogledao i Merivu na tvom mestu), Pug 307, Laguna, Pug 406...

Ostaje pitanje koji ti je najudobniji, s obzirom na gabarite.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• little
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 912
        • BGD
        • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Originally posted by Franjo
        Nisi napisao, koliko je to preko 2 m, ali ako si stao u ženino vozilo, da mu ne spominjem ime, jer je neko alergičan ako se spomene, onda ćeš stati u svaki noviji, evropski auto, a i u većinu istočnjaka, japanaca, koreanaca, kineza ...
        To nije istina. Juga uredno voze dvometraši, viđam jednog svaki dan, ali zato ne može da vozi polovinu modernijih automobila jer ne može da smesti noge zato što mu koleno udara u centralnu konzolu i podvlači mu se stopalo pod papučicu gasa.
        "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

I u 2 metra visine, različito smo raspoređeni. Neko ima duže nego, a neko trup. Neko ima i stomak, a neko...

Kod ljudi van standardnih gabarita, nisu generalno neka vozila udobnija, a neka manje, zavisi.

Moj teča je kada sam bio klinac vozio Fiću sa 190cm i 130kg. Danas ostario, pa se i skupio, ali mu je Astra G knap.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Bata Sale, do sada si sigurno sletio, pa javi tvoju destinaciju. Ako ima lokalnih članova foruma, da ti se nađu pri ruci!

Comment

• BataSale
              CBC Član
              • 19.05.2010
              • 24
              • Na avionu...

@Franjo-201cm tacno Jeste tacno da sam stao u njeno vozilo, ali ne bih, nazalost, mogao da vidim sebe i svoju familiju u J***...Zadnjih mesec dana citam non stop o iskustvima ostalih forumasa, i interesantno je da nisam uopste blize nekom zakljucku o stanju i kvalitetu vozila, jer svaki ciga...No, uspesno sam stao u mnogo (malih) vozila u mom zivotu, ali je bezbednost takodje veoma bitna (automatski iskljucuje J*** i ostale supermini-je). Hvala na savetu i na dobrim zeljama. U najgorem slucaju, bice barem interesantno isprobavati nova vozila.
              @Eon-Najverovatnije cu gledati ili karavan ili monovolumen (ali ni hecbek nije iskljucen). Jos uvek se ne razumem u "segmente" vozila po Srbiji, tako da (ako nije problem) da mi neko objasni razliku izmedju A-B-C itd. segmenata). Gledao sam Scenice, ali nisam siguran da mogu da stanem u 307 (takodje ni 406, ali mozda gresim). U svako slucaju, hvala na preporuci.
              @Little-TACNO! Primetio sam da vise ima mesta (za noge, ne glavu) u J***, nego u mnogim "vecim" vozilima. Ako iko ikad isproba Lexus 250/350 novi, i ako moze komotno da stane NAPRED (da ne pricam o farsi zvanoj zadnja klupa), a da je preko dva metra, svaka cast. Zadnja je ipak rezervisana za kerove i torbe, u najboljem slucaju.
              @Franjo-nisam jos sleteo (tek u junu)...necu da duzim pricu, samo znajte da pola zivota provedoh u avionioma...to je sudbina. U svakom slucaju, Blok 70 je uvek bila i ostala kuca (a sad sam se udomio i kod supruge po Novom Sadu---nije lose .

Citao sam dosta o Opelima (koji mi se stvarno svidjaju-od Astre do Vectre do starijih Omega, barem po izgledu), pa razmisljam o jednom od njih. Sa druge strane, imao sam srecu da vozim nekoliko razlicitih Nissanovih modela (na duze staze), ali nikad nisam imao jedan od evropskih primeraka (Almera, Primera, Qashqai, itd). Ako su iole kvalitetni kao njihovi primerci u severnoj Americi, onda ne bi bilo lose ni njih pogledati. Tako da za sad vode Opel i Nissan (opet, u mojoj glavi, a vi slobodno recite da li sam na dobrom putu).

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

B segment: Corsa, Polo, Punto, Yaris, Jazz, Mazda 2...

C segment: Corolla, Astra, Golf, Civic, Bravo, Pug 307, Megan...

D segment: Passat, Vectra, Croma, Accord, Mazda 6, Pug 406, Laguna...

Iznenadio bi se za Pug 307 karavan. Jedan od vozila sa najviše prostora na vozačevom mestu u tom segmentu!

Comment

• BataSale
                  CBC Član
                  • 19.05.2010
                  • 24
                  • Na avionu...

Aha, e super, hvala, sad barem znam. Svidja mi se izgled 307 karavana. Koji su motori provereno najizdrzljiviji u njima (nije bitno dizel vs. benzin)?

Comment

• DraxNS
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2006
                    • 520
                    • Bačka Palanka
                    • Peugeot 307 SW

Za tebe (kao i za mene - 201cm) je Opel Omega prava stvar. Na žalost ne pravi se više...

Comment

• BataSale
                      CBC Član
                      • 19.05.2010
                      • 24
                      • Na avionu...

Bas mi se svidjaju na prvi pogled. Sad me samo zanima kako se ponasaju njihovi motori, jer sam citao da je postojalo cak i do 5 razlicitih motora za njih, a mene interesuje koji se pokazao kao najbolji i najizdrzivljiji od tih pet?

Comment

• Darth Malak
                        CBC Senator
                        • 26.05.2008
                        • 207
                        • Beograd

evo moj slucaj , 2 metra visine , duge noge ( za igranje ) i malo veci stomak , jel gica prasica jede malo suvise 116 kg utisci iz zadnja dva koja sam vozio :

1 Fiat Stilo karavan 2003 jtd ,na prvi pogled veliki auto , medjutim morao sam vozacevo sediste da skroz gurnem do kraja tako da niko nije mogao da sedi iza mene, cak je i moja mladja kcerka imala problem , neudobno sediste i polozaj nogu ,bol u ledjima , **** me je razvaljivalo posle par sati puta a o nogama i da ne pricam , pauze pravio non-stop da se protegnem tako da po meni ne taj izbor.

2. Ford Fiesta 2008 classic ( mali auto ) medjutim za mene je extra, sediste pomeram napred , iza mene moze da sedne neko ko je oko 160-170 cm - ali ipak na kraci put ,za duzi neko do 150 cm
                        udoban za voznju ( makar meni je ) put od 10 sati nisam ni osetio... naravno mana je mali gepek al se covek spakuje ako zna

tako da sta god da probas , dobro odmeri ... svaki put kada kupujem kola sebi namestim sedista ( vozacevo i suvozacevo ) isprobam u voznji i posle sedam pozadi da vidim kolko ima mesta

P.S

stilo je kupljen na brzinu i jako povoljno u to doba tako da sam svoje pravilo zanemario ali sam se posle kajao

Comment

• BataSale
                          CBC Član
                          • 19.05.2010
                          • 24
                          • Na avionu...

Hvala! Gledao sam Stilo jedno vreme, ali nisam bio siguran radi udobnosti. Odgovor sam sad dobio, hvala jos jednom. A sto se tice Fieste, niti sam ikad gledao niti cuo ista o njima (hocu da kazem da nisam ni obracao paznju, ali uopste, pa ako je vredno videti)...

Comment

• Darth Malak
                            CBC Senator
                            • 26.05.2008
                            • 207
                            • Beograd

u svakom slucaju nesto preko 100 ks , nemoj manje ... moj zajeb je za fiestu 1.4 benzin 80ks , vec sam pricao za to

Comment

• BataSale
                              CBC Član
                              • 19.05.2010
                              • 24
                              • Na avionu...

Haaha, dogovoreno... ipak nije lose imati malo vise konjica

Comment

Working...
                              X