Koji da kupim kad imam preko dva metra :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BataSale
    CBC Član
    • 19.05.2010
    • 24
    • Na avionu...

Re: Koji da kupim kad imam preko dva metra

Originally posted by CikaKure
    Za te pare, igraju Peugeot 406, Skoda Fabia, stari model. Iz licnog iskustva- mozes da sednes u oba i da ih vozis. Vectra B ima skoro u dlaku mesta kao 406. Ne znam da li moze Skoda Octavia za te pare. Ne vidim motiv da pored 406 gledas 307. Vodi racuna da "broj veci auto" ne nosi samo prostor i komfor, obicno nosti i kvalitetniju izradu i drugacije dimenzionisane pojedine podsklopove koji se ugradjuju. Mozes da stanes u C5, mozes i u Lagunu. Ne znam da li ide Mazda6 za te pare - mesta ko u prici.
    Ona prica sa prve strane o tome kako uslove koje trazis ispunjava vecina novijih vozila, nju slobodno macku o rep.
    200cm/120kg. Pozdrav.
    Hvala na komentaru. Prelazim oko 60,000 km-a godisnje, zato i jeste ne samo velicina nego i komfor u pitanju, tako da cesto menjam i do dva auta godisnje. Mazdu 6 sam imao, i sjajno se pokazao auto ali ne vidim puno izbora na nasem trzistu po tim cenama. Opet, kad vec znam da cu morati da cesto menjam automobile zbog kilometraze, zato i gledam do 5K evra, cisto da gubitak (pri preprodaji kad zavrsim sa koriscenjem auta) bude sto manji (naspram kilometraze koja je predjena). U svakom slucaju, ta prica da su sva novija vozila komotnija uopste nije istina. Vozio sam cak i Nissan Pathfindera (2008. model) koji je bio PERFEKTAN za moju velicinu (sto se tice mesta za noge, itd), ali nikad nisam mogao korektno VOLAN da podesim (uvek je bio previse daleko, kako da kazem) za moje potrebe.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Bata Sale, onda imas krace ruke od mene jerbo imam bas takvog Pathfindera.
      Ne znam da li ti igra Audi A6, to je sjajan auto, sa kojim su predjeni kilometri zadovoljstvo. Ima dosta mesta u njemu i udoban je. Uslov je da kupis auto koji je u dobrom stanju jer su kod nas uglavnom izvozani.

60.000 km godisnje? Jesi li ti taksista ili to pravis na otvorenom putu i dugim relacijama?

Comment

• BataSale
        CBC Član
        • 19.05.2010
        • 24
        • Na avionu...

Pa to ti je ono Kure...sediste skroz nazad, volan je samo za visinu bio podesiv No, po preporukama drugih clanova foruma, moracu da se malo vise provozam (odnosno sednem u koji) da vidim sta mi tacno odgovora (ili ne odgovara). A za 60K godisnje, ne pitaj...duga prica (biznis itd).

Comment

• ostres
          CBC Senator XXL
          • 01.06.2008
          • 305
          • Zemun

Originally posted by BataSale
          Koje su te neprijatnosti sa C5?
          Na kocionim celjustima znaju da zaribaju neki klipcici pa onda uzasno cvili kad kocis. Ovo se lako resava podmazivanjem
          odredjenih delova na kojima nije stavljena zastita fabricki.
          Rucke za otvaranje vrata iznutra su u prvoj ugradnji bile lose resene pa su pucale. Sada imaju da se kupe poboljsane tako
          da kad ih zamenih traju.
          Ako vec gazis toliku km onda je C5 pravi izbor. Ne znam da li si imao prilike da se vozis u hidraulicnim Citroenima ali
          ta udobnost se ne moze opisati, a pri tome su i dalje izuzetno stabilni i upravljivi.
          Live together, die alone.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

ako nesednes u mondea ja cu ga pojesti!!! I kakvo cesanje kolenima i te nebuloze! Odlican auto ako nadjes dobar primerak!!!
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

ada ... aj javi kad budeš imao nekog Mondea... pa da ti demonstriram češanje kolenima... i nedostatak prostora za ruke koje drže volan prilikom okretanja istog za više od 20 stepeni...
              Pre više od mesec dana sam probao jedan... 2004 godište čini mo se...

Da ne bude da sam nadrndan... (kao što nisam) koji smajli za kraj

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Jučer sam probao ovog:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... mondeo_18/

Kad sam seo sa svojih 1.84 češao sam kolenima upravljač, jer je sedište bilo podignuto. Kad sam ga spustio, dobio sam komociju za rad nogu, a ni sa rukama nikakvih problema.

Svastikin zet, Crnogorac 1.97, taksista, svake godine menja auto. Sada vozi pasat limuzinu, a vozio je A6 i pežo 407. Bio je oduševljen mojim roverom 414. Zato sam pitao koliko iznad 2 m i mišljenje, da će te svaki novi evropljanin zadovoljiti. Naravno, nisam mislio na klasu punto i ostali, ali na primer u pežo 307, 308 i slične bi se bez problema smestio, ali ipak nisu za duge relacije.

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

pa druze ja mondea vozim vec godinu dana a nisam nimalo sitan a ni mali!!! Dodji koliko sutra do placa pa mi demonstriraj!
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ostres
                    CBC Senator XXL
                    • 01.06.2008
                    • 305
                    • Zemun

Ja sam gledao Mondea 2005 i nisam nasao zamerku na prostor, doduse ja sam 186, ali mi je celokupan utisak unutrasnjosti
                    mnogo losiji nego kod C5, Lagune, 406 (iako je za generaciju stariji) i 407.
                    Na primer naslon za ruke izmedju prednjih sedista je jako lose odradjen, kad podignes poklopac deluje kao da ce se otkinuti.
                    Mada svakako se ne moze pogresiti sa Mondeom.
                    Live together, die alone.

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

to si upravu. lose je na izgleda ali je kvalitet materijala daleko bolji u fordu nego u navedenim vozilima!

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja pomenuh da nemamo svi iste proporcije tela za datu visinu i težinu. U svaki noviji auto C i D segmenta može da se smesti osoba do 2.0m, a preko je već pitanje. Sa Mondeom iz 2006 sam prešao oko 40k i garantujem za pristojnu udobnost. Ali ne preporučujem dizel motor zbog milion kvarova. I to ne na jednom nego na svih 4 u firmi.
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

VW Caddy je prostran, vozi ga moj prijatelj koji je profesionalno igrao kosarku, 207cm visok, i nimalo mrsav.
                          Mesta u Reno Kangoou ima isto na pretek. Kad sednem u Kangoo, to je jedini auto u kome od temena do krova ima 15-20cm prostora.

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Originally posted by Franjo
                            ... Zato sam pitao koliko iznad 2 m i mišljenje, da će te svaki novi evropljanin zadovoljiti. Naravno, nisam mislio na klasu punto i ostali, ali na primer u pežo 307, 308 i slične bi se bez problema smestio, ali ipak nisu za duge relacije.
                            Svaki novi ili noviji evropljanin? Novi mu se ne uklapa u budzet, a noviji... hmmm... divan je primer Audija A3 i A4, par godina stari, nula poena. A3 ne moze da vozi, to je manje od juga sto se tice prostora za vozaca. A4 jos nekako, ali bas tesko, iza vozaca i malo dete ima problem. A cenjeni i skupi automobili.
                            BMW serija 3, jako upitno. Mercedes C, napeto.

Comment

• BataSale
                              CBC Član
                              • 19.05.2010
                              • 24
                              • Na avionu...

Novi se definitivno ne uklapa u budzet, jer radi biznisa vec odrzavam dva druga vozila na korporativnom lizingu radi odbijanja poreza (npr. moj avatar plus Nissan Altima). Zato sam i rekao kes do 5 hiljada i da budem miran po Evropi. Za sad mi se najvise svidja (po izgledu) Omega (restajling) i Mondeo (al' za to "cesanje" cemo jos da vidimo ). Laguna mi se svidja spolja, ali me plase ljudi i njihovi komentari o (ne)kvalitetu Laguna (pojedinih, valjda). C5 mi izgleda...onako. Nesto ih nisam ni video do 5 hiljada.

Originally posted by Eon
                              Ja pomenuh da nemamo svi iste proporcije tela za datu visinu i težinu. U svaki noviji auto C i D segmenta može da se smesti osoba do 2.0m, a preko je već pitanje. Sa Mondeom iz 2006 sam prešao oko 40k i garantujem za pristojnu udobnost. Ali ne preporučujem dizel motor zbog milion kvarova. I to ne na jednom nego na svih 4 u firmi.
                              To je prvi put da cujem da Mondeo sa dizelasem ne valja. Koliko sam cackao po forumu, ispada da je dizelas vrh u Mondeu? Tek sad sam zbunjen (sa razlogom)

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Na 48k km pumpa i 3 dizne na jednom vozilu, na drugom na 90k zamajac, iako je kvačilo bilo kao novo... Ta vozila su vožena u firmi od strane normalnih ljudi.

Drugar ima veliki servis vozila, sa 5 dizalica i rade skoro sve brendove. Kada sam odlučio ja jedan da otkupim od firme za sebe, pozvao me je i pokazao jedan na dizalici. Pojeli se klipovi, na pravih 180k km. E sada, u kom stanju i kakvo vozilo ćeš da nađeš za 5k evra, o tome razmišljaj!!!
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X