Nissan Primera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acatramvaj
    CBC Član
    • 07.07.2009
    • 83
    • Cuprija

Re: Nissan Primera

Jos kad bi se javio overspeed sa detaljnim opisom kako samo on ume bilo bi idealno.

P.S. Ne potcenjujem ni komentare ostalih forumasa jer bas puno znace!
    Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• nismo
      CBC Član
      • 29.10.2006
      • 84
      • BG-Konjarnik

I ja vec duze vreme trazim primeriu P11- 144 ( restyle 1999-2002 ). Prilikom potrage i raspitivanja o dotocnom modelu, kao jedinu manu na vozilu su mi naveli gornja ramena na prednjem trapu. Ovo je uslovno mana, psoto se najcesce menja na 80kkm a cena zamne je oko 80 e ya obe strane. Sto se motora tice 2.0 benzinac je za svaku preporuku (legendarni nissanov SR20DE ). U kombinaciji sa ovim motorm moze da se nadje i automatik verzija sa CVT menjacem. Znam da se prodavala jedna primera sa ovim menjacem i da je vlasnik vec menjao kompletan menjac, tako da je moja prepruka ipak manuelni menajc.

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Nissan daje dozivotnu garanciju na najnoviju generaciju CVT menjaca, a i nema sta da crkne u njemu.
        Moze da crkne jedino konvertor tzv. turbina(ono sto stoji umesto kvacila)i to najcesce usled istrosenosti cetkica ili prilikom vadjenja-vracanja motora kada ne skinu cetkice zajedno sa nosacem vec ih izlome gurajuci motor u zvono.
        Imam ovde ispred servica bas jednu takvu sa SR20 , CVT menjacem i VIALLE LPI gasnim uredjajem koja je presla oko 450.000 km, na motoru je puk'o lanac i napravio opsti lom, ali do ispustanja duse nije trosio ni gram ulja, a menjac je radio savrseno.
        CVT je zakon, moj otac ima ECVT na subaru jysty '91. god.ulje u menjacu nije menjao od uvodjenja evra, ali jos uvek radi savrseno(ujedno i jedino sto radi na kolima)
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• nismo
          CBC Član
          • 29.10.2006
          • 84
          • BG-Konjarnik

Ima i celicni remen koji moze da bude problem. Znam da je Honda imala probleme upravo sa tim remenom na CVT-u.

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

cd20t je najvece vnogo posle daihatsuovog 1.0td

crkava, puca glava kao nenormalna a karike su 200 evra u standardu, specijala ne postoji

dihtung glave 150 evra

ako uzimate japanca, uzmite benzinca!!

osim novog accorda 2.2ictd

cvt je extra ali mora da se odrzava lepo, razlicita su misljenja ali neko voli skutere a neko motocikle..

meni je dobro i jedno i drugo

Comment

• acatramvaj
              CBC Član
              • 07.07.2009
              • 83
              • Cuprija

Dok sam cackiao po oglasima nikako da naidjem na neku primeru 2.0 benzinca. Vecinom su to primerci sa 1.8 motorom pa me interesuje kako se taj motor pokazao?
              Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• nismo
                CBC Član
                • 29.10.2006
                • 84
                • BG-Konjarnik

Bilo koji benzinac iz Nissana je odlican.U tim primerama su QG motri, koji su mehanicki identicni GA motrima. Jedina bitnija razlika je sistem paljenja koji je kod QG ima ya svaku svecicu posebnu bobinu.
                Imao sam priliku da vozim primeru 1.6 i taj motor je definitivno slab za taj auto. Predpostavljam da je sa 1.8 situacija bolja, ali po meni je pravi izbor 2.0.

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

tacno, 1.8cc odlican ali 2.0 jos bolji

dizel je po meni losa varijanta tog automobila

Comment

• Desa
                    CBC Početnik
                    • 17.11.2010
                    • 2
                    • Nis

Nissan Primera 2.0 2002 god.

Imam ponudu da uvezem NISSAN PRIMERU 2.0 karavan 2002 god.Interesuje me nesto vise o tom autu,npr.koliko se cesto kvari i sta,dali je skup za odrzavanje,koji je najbolji plinski uredjaj za ovaj model i jos mnogo ???

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

ukucas sta ti treba u search, nadjes ovu temu i lepo procitas sve, ali ok, nov si pa su teme spojene u jednu.

ako nije dovoljno, pitaj dalje
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Desa
                        CBC Početnik
                        • 17.11.2010
                        • 2
                        • Nis

Mislim da mi je ovaj motor 2.0 malo jaci,pokusavan da nadjem 1.8 karavan.
                        Resio sam da kupim iskljucivo Japanca.Dosad sam vozio Mikru 91 i nije nista moglo da je zaustavi sem pasat karavan koji je odjednom izleteo ispred mene i ostao sam bez auta.Mikra je trosila do neverovatnih 6L plina u gradu,pa me brine malo i potrosnja kod ove vece kubikaze.
                        Sta je sa prednjim trapom kod Primere,procitao sam negde da ima neku manu ?
                        Sta je bolje 1.8 ili 2.0 motor?

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

sta je mana ako na 50.000 ulozis 5o evra za trapove

Comment

Working...
                          X