Brz porodicni auto za 15-25k

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Re: Brz porodicni auto za 15-25k

Pao mi je SAAB odma na pamet ali koliko tu ima prostora ? Evo bas gledam i u c segmentu od te oktavie tesko da ima nesto vece... ne znam za ovaj Ford C-MAX kakav je,simpatican auto mada ponuda motora jadna najaci benzinac 2.0 145 ks . . . ja bi pogledao tu lagunu izbliza.
    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Ako su velicina i postprodaja bitni, eno ga Superb za 20+k evra, sa TDI motorom od 170ks.
      Za 95% Srba ovo je "ludilo auto"
      work in progress

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Tačno tako, al` ludilo i cena. Superb 2,0 TDI (170 KS) Elegance ... 29370 € Poredjenja radi, toliko košta i za nijansu slabije opremljen Audi A4 2,0 TDI. Mnooogo kume

Ako već za te pare gledaš Octaviu tj "muvaš" se oko VW koncerna, onda odradi "the real deal" i uzmi Passata 1,8 TSI (160 KS), taman se uklapa u 25 soma. Bukvalno segment tj. "za broj" veći od Octavie, zapremina gepeka 565 litara, spor pad vrednosti, bez problema sa naknadnom prodajom...

Pada mi na pamet Opel Insignia 2,0 turbo Sport, uklapa se u budžet i daleko mi je bolje rešenje od 9-3 jer ima 500 litara zapremine u gepeku (Saab 425), jeftinija je 5 soma € i po proizvodjačkim specifikacijama je brža do 100 km/h od 9-3, plus sporije devalvira i imaš lakši posao sa naknadnom prodajom. Daleko bolji izbor (racionalno gledano) za "brz, porodičan auto". Mada, ako razmatraš ova dva, to ti je zapravo jedno te isto samo malo drugačije...

Da sam ja u tvojim cipelama, porazmislio bih najpre o Mazdi 6, Toyoti Avensis i Hondi Accord, za tu lovu možeš da dobiješ i solidnu opremu. I onda ne razmišljaš o automobilima jedno 10 godina
        http://www.bmw.tv

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Brz porodican auto: M3, EVO, STi - polovni se nadju za te pare bez problema
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Hmm
            Ako smem da komentarisem, rekao bih da je 300+ks kategorija vec vrlo brzih porodicnih automobila
            "samo" brzi su oni u klasi ispod, 200-300 ks.

No, kako se covek ogranicio na 2l, ocigledno su njemu brzi, ono sto su meni "malo brzi" a tebi "prosecni" porodicni automobili
            work in progress

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

Originally posted by overspeed
              Pada mi na pamet Opel Insignia 2,0 turbo Sport, uklapa se u budžet i daleko mi je bolje rešenje od 9-3
              Kad je malo provozas prestane da ti pada
              Iako je u principu "isto sto i SAAB" ipak je sab za klasu-dvije iznad > vozio oba auta. Insignija nevjerovatno lose koci (daleko losije od W204 - slabijeg i sa drugacijim imidzom), prilicno je tijesna (pogotovo na zadnjem sjedistu) i nevjerovatno ne-intuiciona u koristenju (previse dugmica na malo mjesta). Prosjecna potrosnja je ~14/100, da li je to malo ili puno to je druga stvar. Ubrzava solidno
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Nema bolje ponude od Lagune 2.0 turbo u Srbiji u takvoj kategoriji vozila. Samo mislim da se tu konkretno radi o jednom primerku koji je vozio direktor Renaulta neko kratko vreme. Inace cena auta je bila 28000 eur. Treba proveriti.

Comment

• Carbon
                  CBC Član
                  • 07.03.2009
                  • 14
                  • BGD

Originally posted by starac vujadin
                  Samo mislim da se tu konkretno radi o jednom primerku koji je vozio direktor Renaulta neko kratko vreme. Inace cena auta je bila 28000 eur. Treba proveriti.
                  Tako nešto sam i ja pomislio, premala je ova cena od 21k za taj auto. Ali evo zovem ceo dan na onaj telefon iz kontakt-a, i niko se ne javlja.

p.s. ovo koji predlažu polovne, M3, EVO, verujem da se šale, to nisu auti za mene, to je totalno druga kategorija vozila

Comment

• Boris
                    CBC Član
                    • 12.10.2007
                    • 97
                    • BGD

Renou uzasno brzo pada cena, pogledajte cene Laguna i npr. Aven****, Vectre C, Akorda...

Comment

• shofer
                      CBC Član
                      • 20.12.2009
                      • 41
                      • Beograd

Slažem se da je Octavija dobar izbor,verovatno najbolji odnos cena-kvalitet.
                      Al ako već uzimaš benzinca+turbo,po meni je onda bolje ići do kraja i uzeti RS 2.0T(isti agregat je i u aktuelnom Golfu GTI), ako možeš,i ako ti odgovara naravno, sa DSG menjačem.Cena je oko 25k.Mislim da je to,onako,odličan paket za pristojne pare.Naravno,ne bi imao brigu što se tiče i dalje prodaje,jer Škoda ima odličan prijem na našem tržištu,naročito ako ga kasnije opremiš sa sekvent plinom.
                      Eto,i ja da dam mali lični dobrinos pri odluci,tj. 'slatkim mukama'
                      Pozdrav...

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Pa, dobro pada cena...ali ne kupuje covek radi preprodaje.

Comment

• Carbon
                          CBC Član
                          • 07.03.2009
                          • 14
                          • BGD

Hmmm,

Bitnije od činjenice da cena brzo pada je pitanje zašto se to dešava...Verujem da se odgovor na to krije u onom mom pitanju o pouzdanosti Renoa na koje niko još ništa nije rekao...

@shofer:

Razmišljam ozbiljno o DSG menjaču i sećam se da je prva stvar koju sam o njemu pitao bila da li ima potpuno manuelni mod (ima naravno...)...

E sad, svi znamo da je lepo nekada imati automatski menjač (u gradu recimo), ali kao svaki ljubitelj dobre i brze vožnje, pitam se koliko bih ja tu automatiku realno koristio...?

Ako neko ima lična iskustva sa DSG menjačem, voleo bih da ih iznese.

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Za taj Lagunin 2.0 TCE motor ne treba brinuti, koliko sam upucen to je najbolji benzinski turbo motor kod Renoa.... Naslednik starijeg 2.0T koji je isao u Lagunu 2, Senika 2 itd za koji su imali samo reci hvale... Kod Renoa su manje ispitani ti noviji motori sa manjom kubikazom (1.2TCE, 1.4TCE itd)....
                            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Paranoid
                              CBC Senator XXL
                              • 13.01.2009
                              • 622
                              • Beograd
                              • Fiat 131 1300

Znaci ipak ce biti golf na kraju kolko ja vidim ... ode kicma
                              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Carbon
                                CBC Član
                                • 07.03.2009
                                • 14
                                • BGD

Teško da će biti Golf, iz prostog razloga što kada sam ih pitao koje modele imaju (prvo sam razmišljao o G VI 1,4TSI twin), rekli su mi da može da se kupi samo 1,4 klot i 1,6 dizel klot...tako da je Golf precrtan...

Moram da priznam da nisam razmišljao o toj Octaviji RS, evo sada je gledam i konstatujem da je mnogo moćna

Motor 2,0 TSI je san snova, zatim u seriji ima Xenon (koji bih i inače doplatio za 1,8 TSI), LED (i to bih, ali ne može, mora da se menja ceo branik, pitao sam već), kao i sportska sedišta (takođe vrlo poželjna stvar), a cena je "samo" 23k...To jeste na gornjoj granici, ali verujem da ćete se i vi složiti da pre dve godine nismo mogli ni da sanjamo o takvom autu za te pare.

Malo mi se manje sviđaju gume 225/45x17, preniske su, kao i preagresivan izgled (mnogo upada u oči), zanima se samo da nije RS i tvrđa nego obična?? Jako bih voleo da nije...

btw, prethodno pitanje o ličnim iskustvima sa DSG menjačem je i dalje na snazi...

Comment

Working...
                                X