Brz porodicni auto za 15-25k

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gti16v
    CBC Senator XXL
    • 05.08.2007
    • 343
    • BGD
    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Re: Brz porodicni auto za 15-25k

Zimus je Passat 1.8TSI Comfortline kostao 20999eur. Ne znam da li bi sada mogao da dobijes te uslove, al u svakom slucaju vredi pokusati

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Pouzdanost Renaulta je ok, ima slabiji imidz od nekih drugih firmi i to je razlog brzeg pada cene. Pitanje nije toliko bitno jer bi kupio nov auto sa garancijom, a Renault ima vrlo dobro organizovanu servisnu uslugu ovde. Takodje, za 21k evra kupuje se auto koji objektivno vredi vise, pa i brzi pad cene je takodje manje bitan. Da li ce Octavia RS da proda za 4-5 godina da se proda za razliku u ceni novih automobila. Cisto sumnjam. Ako ti je pad cene bitna stavka (a ono jeste bitna stavka, nekome vise, nekoem manje), onda nemoj da kupujes nov auto, pogotovu u najjacoj verziji. CIm ga izvezes iz salona, doziveces najveci pad cene kakav kod polovnog auta nikad neces doziveti.

DSG menjac je super, ali nemoj da se lozis mnogo na voznju u manuelnom modu. U pocetku ces nesto kao da probas, bice ti interesantno, a onda ces 99% vremena da vozis u auto modu. Taj manuelni mod nije podesen tako da bude pogodan za svakodnevnu voznju, vec samo za ostriju voznju po otvorenom putu, a to se retko desava, a po prirodi stvari i onda pocne da te mrzi tokom vremena da prebacujes.

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Originally posted by Carbon
        Malo mi se manje sviđaju gume 225/45x17, preniske su, kao i preagresivan izgled (mnogo upada u oči), zanima se samo da nije RS i tvrđa nego obična?? Jako bih voleo da nije...
        Naravno da jeste, i niza i tvrdja.
        work in progress

Comment

• mrki
          CBC Senator XXL
          • 08.11.2006
          • 550
          • nis, serbia

Zasto ne pogledas renault megane grandtour- karavan?
          Jedan je od najlepsih karavana koji sam ja video u c segmentu. Izaberes 1,9 dci sa dosta konja, 6 brzina, puno opreme. I dobijes porodicni, brz i lep auto za pristojne pare. Udobnost zagarantovana i potentan motor sa dosta Nm. Uvek mozes da se malo poigras sa chipom.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

1.9 DCi i slicno je sve samo ne brzo. Definicija "brzog" se razlikuje od coveka do coveka, ali skoro nisam cuo da se Megane Grantour sa 1.9 dizelom opise kao "brz".

Za ~25K, ako vec trazi brz porodican auto, moze da se kupi kakav BMW E60 535D, sa kakvim lepim cipom, i TO je onda solidno brz autic, a dizel.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

...Ili neki 2.4 JTDm 210Ks/400Nm
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Bas si nasao sta da poredis

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Khm, Nece preko 2l i hoce novo. Kako se tu uklapaju BMW 535 i Alfa 2.4JTDm ?

Mada, obzirom da hoce novo ali ne zeli da mnogo izgubi na ceni, ja jos uvek verujem da se moze predomisliti i razmotriti par godina stare polovnjake.
                  work in progress

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Sto se tice DSG menjaca,ja ga trnutno vozim u kombinaciji sa 2.0 TDI 140ks i mogu ti reci da je perverzija.Stepeni prenosa se samo nizu jedan za drugim bez ikakvih cimanja i pauza,kada ga nagazis ubrzava i salta brze nego sto mi mozemo sa manuelnim.Ja ga uvek vozim u AUTO modu,probao sam par puta manuelno ali mi je bez veze.Vozio sam sve moguce automobile sa raznim menjacima ali DSG je vrh.Ko par dana provede za volanom automatika a narocito DSG taj se na manuelni vise ne vraca.Mada uvek imas one koji kazu #Ma dok ga ja ne prebacim u koju hocu nema tu voznje,da mi on salta kako njemu padne na pamet# ali to su uglavnom likovi koji su vozili 2-3 auta u zivotu.To ti je moje iskustvo sa DSG-om ali pogledaj ti opet onog ACCORD-a jer nije sve u prostoru i menjacu,ipak je Honda kvalitet mnogo iznad VW i Skode.

Comment

• Carbon
                      CBC Član
                      • 07.03.2009
                      • 14
                      • BGD

Više puta u životu sam što kupio polovan auto,što kod prijetelja video/čuo o tome i uvek su to bili auti "kao čaša", što naravno nema mnogo veze sa stvarnošću. Ali nemam nijedan zahtev koji je "uklesan u kamen", pa me živo zanima koji bi to polovan auto bio a da je brži od te Octavije RS koja je, svi znamo, brza kao vetar. Dakle, ako bi i postojao neki polovan auto koji se uklapa u ovu zamisao, ne verujem da će njegovi troškovi biti manji i slabije mu padati cena nego novoj Octaviji 1,8 TSI recimo.

Zato bih voleo da neko objasni rezon po čemu je bolje kupiti tako nešto polovno zevši u obzir sve i + i -, biće korisno i drugima. Napominjem da auto kupujem za 10 godina minimum, znači ako se ništa nepredviđeno ne desi, nemam nameru ga menjam dugo vreme.

@gorans

Hvala za iskustvo sa DSG-om, ali to sam i ja znao, a ono o čemu razmišljam je nešto drugo: recimo 70km/h u nekoj situaciji 'ladno vozim u šestoj maltene u leru, a na tih istih 70 u nekoj drugoj situaciji (preticanje, uspon i slično) nisam gadljiv da ga skrešem čak i u drugu, što je ogromna razlika.

Pozivam sve one koje imaju iskustva sa automatskim menjačima da kažu kako izlaze na kraj sa tim "usrednjavanjem" prenosa od strane tih menjača. Naprosto, on nikada ne može da zna koji stepen prenosa sam u tom trenutku zamislio zato bi trebalo da daje uvek lošije rezultate od manuelnih (izuzimam situaciju max. ubrzanja od nule, tu je jasno da je DSG brži).

Što se tiče Accorda, to je prvi auto koga sam pogledao, ali sam se razočarao zato što je spolja ogroman, a unutra subjektivno mnogo manji, naročito nazad, zatim zato što je previše plastičan, a i njegov motor 2,0 SOHC i-VTEC, iako nešto bolji od starog (ne znam da li vam je poznato da je to totalno drugačiji motor nego u starom Accordu) - ipak je daleko ispod ovih o kojima ovde pričamo. Osim toga, i cena Accorda čini mi se da je čak veća nego pre dve godine, što je totalno suprotno današnjem preovlađujućem trendu.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Rezon da je polovan auto mozda bolja kupovina, u neku riku, je cinjenica da je nov auto ujedno i najskuplji u smislu da mu kao prvi vlasnik podnosis onaj najgori gubitak vrednosti u prve 3 godine, koji tesko da ce biti manji od 30%.

DSG, spustanje na 70 km/h iz 6. u 2. traje taman toliko koliko brzo prstom mozes da povuces levi paddleshift, menjac ce cekati tebe, ne ti njega, ne postoji ni teoretska sansa da brze promenis brzinu manuelnim menjacem sve da ides direktno 6-2, u poredjenju sa DSG koji ide nanize jednu po jednu.

Comment

• Uzelac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.12.2006
                          • 1717
                          • munZe

1. preterujes sa idejom da su DSG i ostali automatski menjaci glupi/nesposobni. Rade, posebno DSG, oni vise nego sjajno.
                          Uvek imas mogucnost da manuelno promenis brzinu, ali, kao sto su svi rekli, na to ces zaboraviti nakon par dana jer sam menjac radi fenomenalno. Nema kick down kao automatik, vec ce spustiti brzinu svaki put kada malo vise dodas gasa, a ECU odluci da taj odziv ne moze da ostvari u visem stepenu prenosa. Usput, DSG ide u daleko brze automobile, razne Audi, BMW i Porsche modele. Ako takvi vozaci nemaju zamerke, tesko da ces ti imati u Octavii .

2. uvek je gubitak novca manji na polovnom automobilu, stim sto tesko da ima takvog da ga vozis 10 godina. Medjutim promeni auto za 4-5godina, za opet polovan i u parama ces biti u plusu, u proseku ces voziti jednako star auto.
                          Pad cene na novim kolima visestruko prelazi troskove odrzavanja polovnog automobila, ako se pravilno izabere i odrzava, naravno.
                          work in progress

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Ne znam kakva si polovna kola vozio ranije, ali kupiti auto star 2-3 godine koji je presao manje od 15000-20000km godisnje je, po meni, najpametnija kupovina...pogotovu kada se kupuje malo jaci i skuplji auto. Funkcionalno on je nivou novog auta, a izbegao si da platis punu cenu i prakticno placas njegovu pravu vrednost. Kod nekih mozda "zakacis" i ostatak garancije. Naknadna prodaja ide isto tako lako/tesko, kao i da prodajes auto koji si kupio nov.

Ostalo bitne razloge je Uzelac objasnio.

Ova savremena kola ces tesko, cak i ako budes hteo, da vozis 10 godina...a i ekonomski nije najpametnije osim ako se radi o nekom instant klasiku, sto ovde nije slucaj.

Comment

• kristina990
                              Banovan
                              • 13.04.2009
                              • 1066
                              • Srbija

Octavia 1,8 TSI je odličan izbor,ako ti cena goriva i potrošnja ne igra veliku ulogu.Ako nije tako onda je još bolji izbor
                              Octavia 1.9 TDI 105 KS,po meni najpovoljnija kupovina uopšte na našem tžištu ,a i šire.DSG je verovatno dobra stvar,ali 2500 e više,neznam da li vredi dati,trebao bi probati pa odlučiti(lična procena je tu presudna,da bi video da li se isplati to zadovoljstvo moraš ga probati)
                              Accord 2.0 je takođe jedna od odličnih kupovina,s tim što ima jednu prednost,a to je da nema turbo,i viši nivo kvaliteta.I samo ime ima veću težinu.
                              Možda,ako je u pitanju benzinac,pre bi se odlučio za Accord.Ako u obzir dolazi dizel,svaka dilema otpada,tu je gore pomenuta octavia 1.9 TDI sa fantastičnom cenom.Koja je sasvim dovoljno brza,čak i prebrza za naše puteve.

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

Kristina, vec smo ranije rekli da je brzina relativna stvar, ali Octavia od 105ks nije brz auto i njena brzina, tj. sporost ne ulazi u "teoriju relativnosti brzine" vec u "aksiomatsku istinu sporosti" .

Comment

Working...
                                X