Brz porodicni auto za 15-25k

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nickname
    CBC Veteran
    • 01.07.2009
    • 116
    • Beograd
    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Re: Brz porodicni auto za 15-25k

Evo jednog primera koji ide u prilog kupovine polovnog automobila, starog godinu dve:
    http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _executiv/

Ovaj je sa 38K sišao na 26K što je skoro 30% pada cene za samo godinu dana. Prešao 33K km. Inače slučajno sam sedao baš u ovaj auto, kao da je sad iz salona, tako je očuvan.

Znam da ovo probija budžet, a i motor je malkice veći od traženog. No sasvim sigurno je porodičan i sasvim sigurno dovoljno brz. Prvenstveno sam hteo da skrenem pažnju na opciju kupovine polovnog auta, sa poreklom, istorijom održavanja, garancijom i malom kilometražom.

Comment

• Carbon
      CBC Član
      • 07.03.2009
      • 14
      • BGD

Hvala na sugestijama, a video sam i (obrisani) predlog chappa g60 koga shvatam kao šalu (za polovan C55 AMG)

Avensis mi se ne sviđa, najpre vizuelno, ali i što prelazi 2l, a sigurno da nisam usamljen u tome i to je razlog što mu je za jednu godinu dana toliko pala cena. No, ako ovaj auto u sebi ne krije neku zamku, verujem da je za 26k dobra kupovina.

Lično, imam neki princip da kupujem samo nova kola, a o padu cene razmišljam samo na nivou 10-15 godina.

Što se tiče nove Octavie FL, nije kod nje taj restiling urađen ni približno tako kvalitetno kao Golf V - Golf VI, gde je G 6 praktično potpuno nov auto (meni recimo mnogo više leži nego G 5, najviše unutra, gde su promene zaista velike).

Restiling kod Octavie je čista šminka, znači osim par kozmetičkih detalja baš ništa nije promenjeno. Zato razmišljam o tome da sačekam novu, jer imajući u vidu da je ova "nova" Octavija FL praktično identična kao stara, za nju će novi model zapravo biti skok za dve generacije u odnosu na stari - a verujem da ste čuli da VW najavljuje znatno jači G 7 od G 6, prvenstveno lakši, čvršći, mnogo savremeniji, a u istim okvirima cena kao G 6.

Šta mislite i imate li nekih bližih informacija o tome?

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Posto vec razmisljas o novoj Oktaviji verujem da znas da je VW izdao direktivu Skodi da sledeci SuperB bude manji i slabije opremljen od sadasnjeg modela, jer je debelo poceo da odvlaci kupce od Passat-a. Ne bi me iznenadilo da i Oktavia bude zaustavljena u napredovanju.
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Ne znam sta si odlucio ali realno - ako vec uzimas VW obavezno sa DSG - to je ono sto najvise vredi na tom automobilu i sto imaju samo brendovi vise klase (na primer BMW).

Vozio sam auto sa njime i mogu ti reci da uvek kada se toga setim - place mi se sto moram da gazim kvacilo. Menjac tako glatko menja, imas utisak da mislima menjas brzine. Vozis sestom lagano i samo nagazis gas a on je vec u drugoj, trecoj...

Znaci ako ti ta Octavia pije vodu - onda nemoj mnogo razmisljati jer 2.0TSI +DSG je jako dobra kombinacija...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• [darkside]
            CBC Veteran
            • 19.03.2009
            • 107
            • Beograd

Brale, iskreno rečeno ne vidim ama baš nijedan razlog protiv kupovine ovako nečega recimo:

http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... da_accord/

Dakle, ovo je Honda koja je prešla samo 26,000km, kupljena u Delti - dakle laka provera svega što je navedeno. Veruj mi na reč, kvalitet Honde i uopšte Japanaca je nemerljiv u odnosu na nekakve Lagune itd. Ja ni LUD ne bih uzimao Lagunu, druženje sa serviserima je zagarantovano. Pa samo se zapitaj: koja se kola najbolje prodaju u USA - zemlji gde su kola važnija od hleba? Pa Honda naravno. Što Laguna nema nijedan prodat primerak u Americi? Alfa? Fiat? Peugeot? itd... Pa "dobar porodični automobil" je sama definicija te marke

Izvinjavam se ukoliko sam te smorio, ja trenutno vozim Hyundai Accent, 2001god. koji nije ni malo loš s obzirom na to gde se vozi i po kakvim putevima. Mogu da mislim kako se ponašaju kola kao Honda, za 10 klasa iznad...
            od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• dovlagsi
              CBC Početnik
              • 30.08.2010
              • 3
              • Beograd

Zivo me zanima, koji si automobil kupio na kraju, vidim da traje ova tema vec jedno izvesno vreme..?

Comment

• ECO TEC
                CBC Član
                • 17.12.2008
                • 26
                • Lesak-Kosovo

Kao prvo svi imamo svoj ukus i vidjenje automobila,ali Oktavija niukom slucaju te nemoze zadovoljiti udobnoscu i prostranoscu ako te u tome ne zadovoljava Honda Accord,Oktavija je Golf sa zakacenim gepekom i za klasu je ispod Accorda.Tacno je da Accord nemoze da ti ponudi performanse koje trazis sa 2000 ccm ali neznam dali si upucen da na vw TFSI motorima je ugradnja gasa itekako problematicna i skupa a da voznja na benzin recimo oktavije RS bi bila dosta skupa a bice sve skuplja u buducnosti jer benzin ima tendenciju rasta cene.Recimo ako pazaris Accord 2.4 ugradis sekvent ustedeces veoma veliku sumu novca ako godisnje prelazis 25-30k iako je za akord oko 200-220 e skuplja registracija,Honda ce bojle drzati cenu i bice pouzdanija.

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Originally posted by ECO TEC
                  Kao prvo svi imamo svoj ukus i vidjenje automobila,ali Oktavija niukom slucaju te nemoze zadovoljiti udobnoscu i prostranoscu ako te u tome ne zadovoljava Honda Accord,Oktavija je Golf sa zakacenim gepekom i za klasu je ispod Accorda.
                  Jesi ti sei nekad u Oktaviju i u Accorda? Prica o Accordu i prostranoscu, posebno na zadnjoj klupi mi se jako svidja ako planira da vozi japance ili srpsku decu. Accord (nov) zaista deluje kao veliko vozilo kad gledas spoljne gabarite, ali je unutra prilicno skucen. Skodini modeli u tom smislu prednjace po ponudi prostora u kabini.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Originally posted by dovlagsi
                    Zivo me zanima, koji si automobil kupio na kraju, vidim da traje ova tema vec jedno izvesno vreme..?
                    Kupio je DSG menjac i saltuje kod kuce.

Comment

• Carbon
                      CBC Član
                      • 07.03.2009
                      • 14
                      • BGD

Nisam još kupio ništa, još se malo preračunavam i izgleda da ću pikirati nešto na proleće. Ispod Octavije 1,8 TSI ne idem, a videćemo da li će u međuvremenu još nešto iskrsnuti.

Što se tiče Accorda, mislim da sam o njemu već pisao, to je prvi auto koji sam detaljno pogledao i probao.

Razočarao sam se prilično, napre što je spolja prevelik, a nazad ima (veoma) malo mesta, dok su materijali unutra samo osrednji. Motor VW 1,8 TSI je znatno jači od Honde 2,0 i-VTEC, provereno.

Lično, najviše bih voleo neku novu Octaviju, ali sa tim motorom. Ova jeste Ok, ali je zaista malo out-dated. O DSG-u još razmišljam, moram dobro da ga probam pre nego što se odlučim.

Hvala svima na predlozima, neka ova tema traje, možda posluži i nekom drugom i iznedri još neko bolje rešenje

Comment

• ECO TEC
                        CBC Član
                        • 17.12.2008
                        • 26
                        • Lesak-Kosovo

Honda ima manjak prostora pozadi ali za svoju klasu u koju ne spada Oktavija.Nemam nista protiv skode ali moje misljenje je da je preskupa i da cenom ulazi u klasu iznad.Dobra alternativa bi mogla da bude Opel Insignija 1.6T 180ks po veoma konkurentrnoj ceni.neznam kako stvari stoje sa 2.0T 220ks ako se uklapas u cenu po meni bi to bijo pravi izbor.

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Honda ima manjak prostora za svoju klasu i napred, a i u gepeku, a ne samo pozadi.
                          Ne zelim da se niko oseti uvredjenim, ja sam svasta nesto pozitivno citao o Hondi Accord, otisao da je pogledam i isprobam i razocarao se (mozda sam unapred postavio previsoka ocekivanja). Otvoris gepek u karavan verziji i samo se zapitas: Sta je bre ovo?!
                          Ne sporim ja da je to kvalitetan auto, pouzdan, lep, pristojnih performansi, vozan, upravljiv, itd. Samo imam problem kad dajem 20 i vise hiljada evra za porodicni auto da nema mesta unutra, da je gepek skucen, da je slabo pregledan auto, a pri tome spoljni gabarit uopste nije za potcenjivanje.

Sa druge strane, seo sam u Oktaviju (bez ikakvih ocekivanja) i otisao na visednevni put sa koga sam se vratio pozitivnih utisaka. Prostrano, pristojno udobno, pristojan enterijer, pristojni materijali u unutrasnjojsti, gepek izvanredan, fino izolovan auto, nema previse buke. I sve to za nekih 16.000 eur za dizel motorom od oko 130ks, u vrlo lepom nivou opreme. Cak tradicionalno ruzna komandna tabla i centralna konzola koja se ugradjuje u skode u toj opremi uopste nije losa.

Ne zamerite mi, to sto je neki auto visa klasa od drugog, meni ne predstavlja neku specijalnu prednost, ako je manje upotrebljiv. Posebno ako covek kupuje porodican auto. Ovde ne pricam o motorizaciji, jer tu ima izbor kakav zeli - kupuje nov auto, a ponuda je ovih dana prilicno raznovrsna.

Comment

Working...
                          X