Pomoc pri kupovini polovnih automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Over brate lepa diskusija.Da li ti znači nešto ime Dragan Djurić, ranije živeo u KM?!(nije off topic)!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Shta cesh brate, zhivot ovde me nauchio da prvo svemu proverim legalnost i ne verujem ama bash nikome "na rech" ako je novac (kupoprodaja) u pitanju (do uskom krugu prijatelja)...

Dragan Djuric... Hmmm... Ne "priziva" nikakva secanja, ali znam choveka po imenu Srdjan Djuric, ranije zhiveo u KM, sad je u Bg, radi za MUP. Da nisu u srodstvu

Pozz
      http://www.bmw.tv

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Kežem da nisam u off-u, jer je čovek tamo radio upravo na vozilima!Proveri, on je tamo legenda!

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Pa da napisem i ja koju...
          pre svega da kazem da sam ja daltonista i da mi je dzaba da gledam u nijanse boje pojedinih delova auta, ali evo kako ja kupujem auto

Prvo gledam spolja (spojeve) limariju, otvaram (sam) sva vrata i i gledam rubove na vratima, tu se najcesce vidi spoj stare i nove farbe, haubu kada otvarete uradite to sami, najcesce se razlikuje "klik" lupanog i ne lupanog auta....
          Gledam sva stakla (brojeve), podkrila, najcesce su izlomljena, cvrstinu i deformisanost branika, u gepeku gledajte da nema belih fleka od vode, desava se i to da voda ulazi...
          Dalje:
          U kabini pored opisanog bi trebalo pogledati da nisu iskocili piroteh. zatezaci na pojasevima, da li su sedista citava (ispravna 100%), recimo na fabii nisam proverio grejanje sedista i bas vozacko ne radi, a nemogu nigde da ga popravim...da li rade svi prozori i sve brave...
          ako ima klimu probajte je obavezno i ne prihvatajtye, "treba da se dopuni", dopunio bi je on da moze!
          stavite na kontakt, da li se pale lampice za air bag, check engine, abs, posle par sekundi bi trebalo da se ugase, desava se da preprodavci iskljuce neke, zato sto recimo nema air baga, ili ne radi abs, popravke toga su skupe...
          Uglavnom treba sve dobro videti i obavezno isprobati, cisto da vidite kakav je auto pred vama...

Voleo bih da napisete koja pitanja postavljate prodavcu preko telefona.
          recimo ja u kilometrazu od 100000km za 6-7god star auto neverujem nikome (ali se nadam da gresim ), vec sam proracunam za benzince min 15-20000 x br.godina, za dizelasa 25-30000kmx br godina,ako je iz uvoza mozda i vise, i vodite racuna da na autu koji je recimo 96,7,8 godiste klima je tada kostala oko 3000dem, a dizelasi su tada bili skuplji za 5000dem, od obicih modela to su tada kupovali oni koju su imali dosta para ili oni koji ma se to dobro isplatilo...
          pozdrav

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

I da...kako se cenjkate?
            Ja tu stojim prilicno lose, pogotovo ako nadjem auto koji mi se mnogo svidi...
            pozdrav

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Pa to sto kazes preko telefona,prvo sam bio fin pa sam se navozao ko majmun s kraja na kraj grada dzabe jel kola nisu imala veze sa opisom preko telefona.Onda je stupio plan B ,odma posle pitanja da li je udaran i dofarbavan kzem nemoj da me foliras da dolazim bezveze vodim majstora nemozes nista da sakrijes i onda pocinjea nije kod mene sigurno udaran ili bio je malo ali ti to nebi primetio...Kilometrazi ne pridajme mnogo znacaja cesto i zaboravim da pitam preko telefona za nju(njena provera tek sledi),takodje i o ceni ne pricam preko telefona jel ne volim da nekom spustam cenu dok ne vidim robu posto sam i ja od toga ludeo.Priznajem da sam i ja imao problem cenkanja kad nadjem dobar auto,a za divno cudo kod losih automobila prodavci bez da ih pitas kazu mozemo da se dogovorimo o ceni nije to poslednja.Naravno ispitam ga detaljno o stanju enterijera,da li treba nesto da se radi,da li je sigurno to godiste i na kraju da li pristaje da ide u servis,mnogi su tu zavrsavali razgovor po principu kad bi ja sa svakim isao u servis....mozes da ga pogledas na parkingu...tu i ja zavrsavam razgovor.
              Sve u svemi bitno je da ostavis utisak nekog ko poznaje materiju te samim ti preprodavci u tebi ne vide zrtvu i gledaju da privedu razgovor kraju.S jednim sam se bio ljucki dokacio,isao sam da gledam neki citoen zx kao 98' 98000km,neudaran i td.Nit je auto bio 98;,nit je presao tu kilometrazu,nit je bio ne udaran,al je cena na njegovu inicijativu odma isla 300-400eur dole,reko nevredi ja nisam dosao da gledam ta kola...
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Moj stav je da ljude ne treba maltretirati a pogotovo ne biti nadmen...Ja čoveka uvek ispoštujem kao i njegov auto a moja stvar je da li je auto za mene ili ne.Trgovina je slobodan odnos medju ljudima.Ja imam sa mojim prijateljem koji je uzgred i automehaničar, dil, da jedan drugome ništa niti prodajemo niti nudimo.JER on želi, sve što ima da proda nerealno skupo, a ja opet volim da kupim sve dobro ali nerealno jeftino....Tako sam sačuvao prijatelja!Takodje po oglasima(ne volim da kupujem preko oglasa) ne idem dalje od 100km oko Čačka da ne bih kasnije kukao oko troškova ako tip uspe da me zavuče!Vozila uglavnom kupujem po preporuci ili ih ako je uvoz u pitanju direktno naručujem!

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

E, super lista, ajd sad neko da ispise ovu napisano pa u proveru
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Apsolutno se slazem da ljude ne treba maltretirati i biti nekulturan,ali svi koji su kupovali kola preko oglasa videli su kakav stav preprodavci imaju prema potencijalnim muserijama i koji su to likovi u vecini slucajeva,zeludac da ti se okrene,sede po kaficima glodju kasicicu od kafe i svaka druga rec "brate"zato sam se na kraju odlucio da kupim od nekog normalnog pa makar bilo i skuplje(sto savetujem i drugima)Sa covekom od kog sam kupio auto sam jako lepo sve obavio i posle smo "zalili"posao kod mene...
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

Originally posted by BOOST
                      E, super lista, ajd sad neko da ispise ovu napisano pa u proveru
                      Da dodamo i glodanje kashicice na negativni deo liste?

Inace, lista je super

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Nemojte se samo mnogo uzdati u brojeve na staklima(oznaka godista),lako se prepravljaju...Da nisam video ne bih nikad ni pomislio...Podmladjeno je mnogo auta-pogotovo Fiata(Bravo,Brava,Punto...).

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Za podmladjivanje je lako,ukucas broj sasije u nekom servisu ili nekoj boljoj prodavnici auto delova za taj model i dobijes sve o tom autu,godiste broj vrata itd

Comment

• Wartburg
                            CBC Senator XXL
                            • 01.02.2005
                            • 663

Cekaj Wiz zar to ne radi SUP?
                            Nisam znao da to moze i kod njih, kako?

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Ma koji sup njima treba 3 meseca,po broju sasije ti odmah izbace model boju godiste broj vrata,motor,probaj u bilo kojoj jacoj radnji sto drzi Opel delove ili u nekom predstavnistvu Opela

Comment

• CikaKure
                                CBC Senator XXL
                                • 14.08.2005
                                • 668
                                • Beograd

Originally posted by vlada_nbgd
                                ... i koji su to likovi u vecini slucajeva,zeludac da ti se okrene,sede po kaficima glodju kasicicu od kafe i svaka druga rec "brate"...
                                A nesto tipa: "Brate, to ti je jedini Ciroki u gradu na koga nikad nije pucano, to garantujem"?

Elem jos par reci oko legalnosti: Ne mozes nikad biti siguran da si kupio legalan auto ako ga ne odvedes na vestacenje i da se sve debelo ispita. A tesko da ce neko ko prodaje auto pristati da ide da na vestacenje, iz mnogo razloga koji ne moraju da budu negativne prirode. Sa druge strane, meni je provera u policiji sasvim dovoljna jer ako za autom nema potrage kod nas ili u inostranstvu, i ako se poklapaju podaci iz saobracajne sa onim sto u policiji imaju u svojoj bazi podataka (kao i sa brojem sasije i motora koji su zaista utisnuti) - sve je ok. Dodatna provera je voznja do granice, al to bas u ekstremnim slucajevima, pa prelazak iste kako bi proverio legalnost u medjunarodnom sistemu. Objektivno, tesko da mogu da proverim da li je neko sekao komad na kome je broj sasije sa nekog drugog vozila i odradio izmenu, pre nego sto kupim auto, ako je to ljudski odradjeno da se var ne vidi okom bez delovanja hemikalije.
                                Moze biti i slucaj da je taj auto ukraden pre mnogo vremena preko, ali da se vise za njim ne traga, jer je dosta izgubio na ceni, a osiguravajuce drustvo je nadoknadilo gubitak vozila. I sta onda? Auto ukraden preko, niko ga ne trazi,registrovan ovde legalno, ne postoji ni jedan podatak koji bi ukazao na to. Sta u toj situaciji? Kako znati to? Verovatno nikako, bar kao obicni smrtnik. Kupis, ne znas i vozis.
                                A stakla i brojevi na njima: U teoriji to govori godinu proizvodnje/kupovina automobila - mada u praksi i ne mora da bude tako. Evo primera: Firma kupi 4 nova auta, ovde, kod legalnog zastupnika, preko racuna, na staklima je cifra koja oznacava godinu za jedan manju od godine kupovine, i prve registracije. Automobili su legalni ili ilegalni? Stavise podaci o broju sasije ukazuju na to da su automobili u stvari godinu dana stariji. Jel to neko iz Vidovdana i Autokomerca ukrao par fabija i jednog audija, pa nam prodao preko racuna?

Comment

Working...
                                X