Pomoc pri kupovini polovnih automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

1. Opran motor - ako je motor opran, lepo se sve vidi, mnogo bolje nego kad je prasnjav. Ako neko pere motor da bi sakrio masnocu i sl, dzaba ga je prao, posle prve voznje on ce to opet pokazati. Samo kad je motor sveze opran mogu da se vide neki detalji.

Ne bih se slozio sa tobom,neka curenja se nece tako lako videti,a i sto prodavac nebi mogo uredno da ga obrise na tim mestima gde mu malo pusti ulje i trece ako je sve ok sto prati motor,njagori su likovi koji peodaju zastavu 10-15god staru i operu motor da sija-ajd budi idiot pa mu veruj da je motor eto takav...

2. Voznja kola kod majstora - ako prodajete kola, nemojte da pristajete. Klasican pokusaj da vam skinu cenu. Neka dovedu majstora i nek majstor pogleda i provoza auto, ali nikako da vozite auto kod njega.

Danasnji automobili su dosta kompleksni da bi se na osnovu dva kruga ustanovilo njihovo stanje,treba uraditi diagnostiku,a i vecina ljudi oce da pogleda vozilo odozdo.Tacno je da postoji mogucnost da se pakuje prica kod majstora ali ko nasedne nasesce i na parkingu,naravno treba biti covek pa ne drndati prodavca zabog potrosenih plocica,diskova ili malo slabijih guma uopste tih sitnica-ipak je to polovan auto

3. Cep za sipanje ulja - ako niste apsolutno sigurni u to sto radite, nemojte. Bolje skinite crevo za iberlauf. Posebno kod opel kadeta. Gledao sam kako kupci coveku umazu auto zbog skidanja cepa...dosao mu sledeci kupac...mislite da je poverovao da je ovaj pre njega skinuo cep? Da nisam video, ne bih mu ni ja verovao

I ja nisasm pristalica nekog akanja kola,turiranja i tih ******stina(sutiranja u tocak
    ) jel ako se danas naredja deset "strucnjaka"jadan moj auto.Do sad sam imao srece pa je uvek prvi,drugi koji doce da gleda kupovao
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Wartburg
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2005
      • 663

Najbolja stvar je lepo sesti i provozati sam, da se vidi kako se auto ponasa tj kakvo je kvacilo i menjac to po meni najvise govori o tome kako je auto vozen i negovan.

Comment

• cantona
        CBC Član
        • 07.08.2005
        • 64
        • Vlasotince-Nis

Pre neki dan pricam s drugom i hoce da promeni auto. Gledao u Nisu neki BMW 316 2002. Nasao sliku u nekim oglasima i pokazao mi sliku. Meni je bilo sumnjivo jer koliko znam da je serija 3 restilizovana i to se vidi po farovima,prednjim migavcima i stop svetlima. Taj BMW koji je on gledao, migavci tj. vrh je usmeren nadole i farovi su drugaciji. To sam video na slici. Pitanje je: da li uvek na odredjenim modelima moze da se provali otprilike godiste? Bilo mi je cudno i jednom na auto pijaci za Fokus, jer restilizovan model nema migavce u braniku nego farovima, a covek je tvrdio da je 2002.
        ja od metalike slusam gansi,nirvanu,ofspring i pomalo sepulturu.

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Zagledaj brojeve na staklima,poklopcu rezervoara,pepeljarama,pojasevima itd.Primera radi auto sa brojem 7 bi trebalo da bude 97; mada nemora da znaci moze da bude samo taj deo tad proizveden,ali ako ti neko tvrdi da su kola 97' a od sedmice ni traga znaj da je podmladjen.Pogledaj malo po forumu dosta je pisano o tome...

p.s kod vecine kola je moguce utvrditi godinu proizvodnje po br. sasije
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

Working...
          X