Golf4 ili astra g i jos nesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • snoop
    CBC Član
    • 26.11.2006
    • 46
    • Zajecar

Golf4 ili astra g i jos nesto

Gledao sam cene automobila i video da su jeftiniji automobili koji nemaju tablice na sebi, dok ovi drugi koji imaju nase tablice su skuplji... razlika je od 500 pa do 1000e, da li je to slucajnost ili ima zasto je tako?? Voleo bih da mi neko odgovori.
    Drugo imam nameru da kupim golfa 4 ili astru g (iskljucivo benzince) pa sada, sta su im mane i koji model uzeti, koje model izbegavati? Na sta obratiti paznju prilikom kupovine? Da li je bolje kupiti na auto placu ili ne?
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: Golf4 ili astra g i jos nesto

Jeftiniji su zato sto su izuvoza pa treba da ih registrujes i onda te izadje isto.Ja sam imao Golfa 4 1.6 i mogu ti reci da je sto se ofrzavanja tice extra.Samo sam menjao ulje i to je to.Potrosnja kombinovana je oko 8l.Najbolji VW b.motor je 2.0.Ako uzmes golfa drzace cenu pa kad ga budes prodavao neces puno izgubiti.Mane su mu podizaci,sijalice...sitnice,a delova ima koliko hoces i turskih i orig.koji su naravno dosta skuplji.Najvise obrati paznju na to da li su udarani,posto ima dosta golfova koji stizu havarisani.Astra ti je isto kao golf,mozda je golf malo bolji..

Comment

• snoop
      CBC Član
      • 26.11.2006
      • 46
      • Zajecar

pretpostavio sam da je zbog toga... koliko kosta registracija tog auta sto je iz uvoza recimo za golfa 1.4 motor 9-10 god star? A koliko kosta preregistracija za isti auto koji je na nasim tablama? Koliko bi kostao prenos? Izvinjavam se ako mnogo pitam, nisam u toku... I da li je sigurnije kupiti na auto placu? Prvi put kupujem auto, pa nije mi sve jedno, da ne kupim nesto sto ne valja
      Na koje sijalice mislis?

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

Ne bi ti preporucio taj 1.4 motor,ne zato sto je dosta slab za taj auto,nego sto se nisu pokazali dobro.Mislim da je reg. nekih 150e,a za preregistraciju ne znam,samo bi bolje bilo da vozis auto na ovlascenje,pa kad dodje vreme za reg.prebacis ga na sebe.Nije skupo,to je sigurno.Nije lose uzeti na auto placu,ali i tamo ima dosta mucki.ne kupuj auto bez pune servisne istorije,proveri u ovlascenom servisu servise,a na serv.knjizicu se ne oslanjaj puno,moze lako da bude falsifikat..Mislim na sve sijalice u auto,a najvise na sijalice farova i zadnjih svetala.Za 2 god.sam promenio 4 napred i 3 pozadi...Samo da dodam da i golf i astra su dosta tvrdi i da su neudobni na nasim putevima,ali sto se tice spona,amortizera......kvalitetni su tako da ne bi trebalo da imas problema.Ako hoces udobnije ja ti predlazem Megana 2 1.6.On je osetljiviji,ali ima dosta opreme koju kod svaba mozes samo da sanjas.....

Comment

• snoop
          CBC Član
          • 26.11.2006
          • 46
          • Zajecar

Ja sam mislio na 1.4 16v od 75ks ali dobro ako je bolji 1.6... znaci registracija oko 150e, pa dobro ti nije mnogo, ali prenos auta ce biti sigurno 400e

Comment

• IlijaGM
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2008
            • 313
            • Gornji Milanovac

registracija za golfa 4 1.6 16v 100ks je oko 200evra
            Originally posted by zoranbg
            nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

i mnogi se kunu u taj motor, izmedju ostalih i vlasnik jednog novosadskog taksija sa stotinjak golfova 5 sa tim motorom. kao prednosti navodi upravo jeftino odrzavanje i to sto se tesko satire. sto ljudi, sto cudi. sto zena...
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• mobbdeepqb
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2009
                • 383
                • beograd

1.6 extra motor,jos sam mu stavio i K&N filter pa je isao dobro,a dobro se i cuo

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

1.4b regularno problem sa klapnom koja nije jeftina, ali prelazi mnogo, znam po drugaru koji je prešao sa kolima ukupno 330000km koliko on zna. 1.6 je bolji jer nema takvih boljki. Ali jeftino kupiti Golfa, to pa skoro nema ni u bajci!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• snoop
                    CBC Član
                    • 26.11.2006
                    • 46
                    • Zajecar

Planiram 4500 do 5000e za auto + sada neznam koliko je prenos za auto + 200e registracija

Comment

• somi_kac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2009
                      • 796
                      • Kać

Izbegavaj polovne dizele, bilo da su iz uvoza ili domaci. Sa njima nisi na cisto, a i ne prija im domace gorivo, ako se to sto sipamo moze tako nazvati.
                      OPEL Astra 1.6i
                      OPEL Kadett 1.6
                      ŠKODA Favorit

Comment

• snoop
                        CBC Član
                        • 26.11.2006
                        • 46
                        • Zajecar

Pitao sam, registracija recimo golfa 1.6 sa novim tablicama i saobracajnom je 185e + prenos vlasnistva je 115e.
                        Samo neznam da li bi isto toliko platio i za vozilo sa nekog auto placa ili moram jos nesto posebno da platim zato sto je vozilo sa auto placa tj uvezeno iz inostranstva i nema tablice na njima?

Comment

• snoop
                          CBC Član
                          • 26.11.2006
                          • 46
                          • Zajecar

Evo sada sam saznao da kada kupujem sa auto placa izlazi mi jeftinije jer ne placam prenos vozila, samo registraciju (nove tablice 1000din) i to je sve.

Comment

• mobbdeepqb
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2009
                            • 383
                            • beograd

pa da,ako uzimas iz uvoza auto ide na tvoje ime,znaci placas tehnicki pregled,psiguranje i registraciju

Comment

• snoop
                              CBC Član
                              • 26.11.2006
                              • 46
                              • Zajecar

Zbunio si me brate jer kada sam te pitao zasto su jeftiniji automobili na autoplacu 500e i vise napisao si "Jeftiniji su zato sto su izuvoza pa treba da ih registrujes i onda te izadje isto." Ja i ove na nasim tablama moram da preregistrujem + prenos
                              Sta znaci SR kod golfa?

Comment

Working...
                              X