XSARA PICASSO ili SCENIC -2000-2002

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vicenco
    CBC Član
    • 03.07.2008
    • 35
    • Zemun

Re: XSARA PICASSO ili SCENIC -2000-2002

Da, kapiram ali imam dobrog majstora u Zemunu koji sve radi i pouzdan mi je što je najbitnije ( porodičan posao dva brata i ćale) tako da se ne opterećujem ko će mi popravljati ,nadam se da ću pazariti nešto što valja pa da ću sa njima se družiti samo privatno uz neko pivo bez teme šta je to i koliko košta popravka!

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Jedino ako kupis glanc nov auto a kod ovih "kao nov" ta prica ne prolazi bas .

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Pa i Xsara Picasso je odlican auto. 2.0HDI ima 90KS i nema plivajuci zamajac. U odnosu na prvu seriju Scenic-a je bolji auto i meni lepsi...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Vicenco
          CBC Član
          • 03.07.2008
          • 35
          • Zemun

Znam, zato sam je i stavio na prvo mesto jer mi se nekako najviše sviđa i deluje mi veća od scenica,ali ne znam da li ja tačan podatak da o potrošnji tog motora koje je u gradu 8,5l dizela?

Što je ipak cifra kad uporedim sa podacima za reno na plinu i 1.9dti...

I da li je skuplje održavanje citroena od renoa?

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Pazi vamo:

Vozim Citroena i Renoa u isto vreme. Berlinga i Reno Lagunu.

Odrzavanje je manje vise identicno za oba automobila. Tako je i sa Scenic-om i Picassom.

Po meni je Xsara veca od Scenica serije 1. Enterijer je lepsi i moderniji. Motori su dugotrajni i pouzdani.

Jos nesto nemoj da nasedas na price da 1.9DCI trosi u gradu 4-5 litara. U Beogradu trosi sigurno ne ispod 7.5 - 8.5l

Comment

• Vicenco
              CBC Član
              • 03.07.2008
              • 35
              • Zemun

Mislio sam na 1.9dti....za njega mislim da troši oko 6,5l....

A reci mi za citroenove benzince koji motor se pokazao najbolji? Koji da gledam?
              Koji je kod tebe u Berlingu?
              Pošto vidim da imaš iskustva sa citroenima, da li Picassa na Benzin -plin ili disel?
              I koji je tvoj komentar o c5? Ja sam ga stavio kao scenica i picassa ali ga niko ne komentariše?
              Da ga otpišem kao opciju ili po tebi i on je vredan pažnje?

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Oket vako:
                Picasso 2.0HDI 90KS je po meni najbolji motor za taj auto. Drugi izbog bi bio 1.8 benzinac sa plinom naravno umesto rezervnog tocka boca.

C5
                Pa nepripada grupi vanova kao scenic i picasso. Limuzina, lepo auto, 2.0hdi ima plivajuci zamajac. Hidraulika postoji ali tu nema nikakvog straha, retki su C5 modeli kojima je ona pravila bilo kakve probleme. Sam citroen daje 200.000 km garanciju. Auto je dosta veliki i udoban. Prepun je opreme. Karavan je ogroman...

Sve u svemu kod starijih automobila, ogranici se na par modela i trazi najbolje ocuvani primerak. To moze biti bilo koji iz ove grupe sto si izdvojio. Generalno Scenic je meni ruzniji od Picassa. Unutra mi je pikaso mnogo lepsi. C5 je klasa za sebe i prava je velika limuzina.

Comment

• Vicenco
                  CBC Član
                  • 03.07.2008
                  • 35
                  • Zemun

Ok,hvala!

Skapirao sam priču oko citroena...samo mi još reci da li je taj 1.8 benzinac u Picassu postoji i za C5 iili ne?

Da i reci mi znači 2.0HDI 90ks je realno da troši 8.5e po gradu? Slažeš se sa tom cifrom da je realna?

Kapiram i ja da sam ipak malo suzio izbor na ok modele, i da verovatno za koji god da se odlučim neću pogrešiti i biti nezadovoljan ako uzmem dobar primerak da nije izakan i prešao ko zna koliko....

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Paaaa 2.0HDI trosi i 6L po gradu. Sad definisi grad, ja koristim auto od Zmaj pumpe (autoput) do Hyatta (sve autoput). Idealni uslovi, gotovo otvoren put. E sad tu mi trosi i manje od 6L. Ako ga maltretiram sa klimom i po neprestanoj guzvi (centar grada) e onda mi potrosi i 8.5L.

1.8 benzinac postoji i u C5 ali ja bi svakako isao na 2.0 16V (nikako 2.0 HPI). Mala razlika u ceni i reg. a razlika u voznji ogromna.

Comment

• Vicenco
                      CBC Član
                      • 03.07.2008
                      • 35
                      • Zemun

Ok...kapiram....

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

A c5 2.2 hdi ?? KAko se taj motor pokazao ? Znam da ima jedan da se proda povoljno ali ne znam apsolutno nista o tom motoru ?

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

slican 2.0hdi samo sto vise trosi i registracija ko pola auta.

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Originally posted by gogi11
                            Dakle na kraju je uzeo najvecu nepoznanicu ali ipak dobar auto , znam da su neki bas nahvalili taj auto.
                            Jeste bila nepoznanica, ali cale je ostao veran japanskom kvalitetu (25 godina samo japanske automobile vozi) ... Kad mi je saopstio da je zainteresovan za francuza, rekao sam mu da je prso u stare dane Doduse, ja sam svojim francuzom zadovoljan...

Sorry za OT.
                            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Nikolaj
                              CBC Veteran
                              • 20.05.2008
                              • 120
                              • Kragujevac

Originally posted by Vicenco
                              Što se tiče kupovine verovatno ću gledati neki uvoz jer imam nekog lika koji bi mi to završio....pa mislim da je možda jeftinija varijanta nego da idem po placevima i jurim kola.....
                              moj odgovor se odnosio na ovo citirano.ja ti tvrdim,iz licnog iskustva,da kupovina dobrog auta,sa normalnom kilometrazom i u solidnom stanju,plus carina i porez bice skuplja nego da ga kupis na placu.ali,ako si u mogucnosti,idi,vidi i nadji auto koji ti odgovara,neces pogresiti.u svakom slucaju srecno sa kupovinom

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

Nikolajh u pravu si i moje iskustvo to pokazuje ili dokazuje !!
                                Licno sam hteo jesenas da uvezem lagunu ali kada sam se sve sabrao nisam imao dovoljno kesha tj falilo je oko 1000e a ovde sam kod poznanika kupio za 5300e i milina .
                                Ipak i trgovci kupuju kola na veliko i imaju povoljnu cene tj povoljniju nego sto bi je ja dobio u Nemackj Italiji ili vec gde .
                                Samo te neke privremene tablice u opstini u Minhenu gde sam planirao auto da kupim su nesto preko 200e pa putarine pa gorivo pa carine pa porez ... jednostavno nisam mogao to da pokrijem sa mojih 5500. Tako da tvoja prica tjpost pije vodu
                                Moze i ovde da se nadje dobar auto , nije svaki trgovac prevarant nije svaki plac los samo treba biti oprezan i ne zuriti .

Comment

Working...
                                X