Opel Astra g ili Fiat Stilo?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Opel Astra g ili Fiat Stilo?

Nije vam ovo pijaca, niti takmičenje da dokazujete čiji je veći,a čiji bolji.

Poštujte pravila foruma i bontona u razgovoru, inače ova tema ide pod ključ, a onaj koji je želeo da dobije odgovor na pitanje, ostaće uskraćen zbog nečijih frustracija!!!

Po meni, čovek treba da izabere vozilo koje mu više leži, a uklapa se u budžet i potrebe. Da li je neki lepši, a drugi izdržljiviji, nema veze, jer ako kupi kantu, plakaće!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Ja tipujem na Stila jer je komforniji i bezbedniji.Moj zet vozi Stilo jtd vec 5 god i od kvarova je imao egr i pucanje prednje opruge.Po meni mu je mana sto ima mali klirens pa hoce da kaci po losem putu i ivicnjacima,potrosnja od 4,5 do 7l dizela ali njegov je 85ks.Moj kolega vozi Astru G 1.6 twinport i kostala ga je ko kralja petra kajgana.Prvo bobina pa protokomer,pa vodena pumpa i na kraju ECU od 1000e,sve zajedno oko 1400e za 10 000km a kaze da mu trosi 10l benzina iz zezanja.Pre par meseci je prodao tu Astru 05god i kupio Pezo 307 1.6 16v 01god. i kaze da je 307 mnogo bolji od Astre G u svakom pogledu,performanse,potrosnja,udobnost.

Comment

• darko5
        CBC Početnik
        • 27.07.2010
        • 8
        • PA

Hmm... Kad se sve sabere i oduzme opet sam na pocetku :-) Izgleda da su ova dva modela prilicno jednaka i da je samo pitanje na kakav primerak covek naleti i koliko srece ima. Pitao bih vas jos da li da se drzim ova dva modela ili mi mozete preporuciti nesto drugo u tom cenovnom rangu (obavezno sa 5 vrata)? Trenutno imam neke ponude za mercedes benz A 140 1.4 16v. Sta vi mislite o tome? koliko je to skuplje za odrzavanje i imate li kakvih skustava? Hvala svima na pomoci!

Comment

• marija12
          CBC Veteran
          • 15.04.2010
          • 193
          • Novi Sad
          • Stilo 1.9JTD

Možda AR 147? Prava lepotica i spolja i unutra, kvalitetnija i pouzdanija od Sila i od Astre a ima 5 vrata.

P.S.
          Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio ili prekršio pravilnik, moderator se nije izjasnio na koga se odnosi opomena pa se osećam prozvan.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by darko5
            Hmm... Kad se sve sabere i oduzme opet sam na pocetku :-) Izgleda da su ova dva modela prilicno jednaka i da je samo pitanje na kakav primerak covek naleti i koliko srece ima. Pitao bih vas jos da li da se drzim ova dva modela ili mi mozete preporuciti nesto drugo u tom cenovnom rangu (obavezno sa 5 vrata)? Trenutno imam neke ponude za mercedes benz A 140 1.4 16v. Sta vi mislite o tome? koliko je to skuplje za odrzavanje i imate li kakvih skustava? Hvala svima na pomoci!

Druže, pogledaj cene na zapadu za Astru i Stilo, isto godište i isti motor, sa približnom km. To će ti biti vodilja za tržišno cenjeniji auto, takođe, shvatićeš kome brže pada vrednost... Pogledaj malo na ADACu o pouzdanosti vozila.

Ni jedno ni drugu vozilo nisu baš najsrećniji izbor, ali biraj onaj koji je manje nesretan. FIAT nije nešto pouzdan i dobar je u B segmentu vozila, sa višim segmentima se nisu baš proslavili. Astra je dosta stariji model, pouzdan.

A klasu ti ne bih preporučio jer je u tim godištima bila problematična, a održavanje je dosta skuplje a i ima ih manje po otpadima kod nas.

Pogledaj malo i japance i korejance, daleko od toga da su za bacanje, a pouzdanost im je u odnosu na ova dva modela dosta veće. A održavanje prilično ne košta, jer sem redovnog servisa nema puno šta da se kvari.

Kod nas se dosta voze FIATi i OPELi, a to je zbog toga što im na zapadu brže pada cena, a mi smo spremni da zažmurimo na jedno oko na sitne nedostatke.
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• ECO TEC
              CBC Član
              • 17.12.2008
              • 26
              • Lesak-Kosovo

Dakle niko ne spori da je Astra pouzdanija,na plinu ce manje (u novcu) trositi od Stila,lakse se prodaje i bolje drzi cenu,kvalitetnija je.Neznam sta to jos treba da presudi ako vec koliko vidim ekonomicnost vozila ti je najbitnija.A klasu nikako,to ima samo znak Mercedesa i bukvalno nista vise sto bi ocekivao od tog proizvodjaca.
              Cena gasa koju sam naveo je za italijanski uredjaj (tomaseto,zavoli) sa AC elektronikom sto predstavlja dobru kombinaciju i nema razloga da na toj astri ne ugradis takav uredjaj,tako se krecu cene u Cacku u BG izgleda da rade na vecu razliku,bugarski idu ispod 400.

Comment

• darko5
                CBC Početnik
                • 27.07.2010
                • 8
                • PA

Videcu da potrazim cene po zapadu, italiji, nemackoj.. pa cu i to malo da uporedim. Za sada ipak astra nesto ispred fiata ali ako naletim na dobar primerak stila uzecu, ipak ima dosta opreme i konforan je. Sto se tice gasa ni ja se nisam nesto razvaljivao od raspitivanja i uporedjivanja cena, interesovalo me samo okvirno da znam koliko da ocekujem da cu dati novca za to ako uzmem auto bez plina.

Comment

• [darkside]
                  CBC Veteran
                  • 19.03.2009
                  • 107
                  • Beograd

Originally posted by marija12
                  I na kraju da ti kažem da sam za 15 godina koliko vozima promenio preko 20 auta, samo par dizela sam vozio, svi ostali su bili benzina-gas.

Brale, ti menjaš auto na manje od godinu dana?! Svaka čast, samo sam to hteo da dodam...
                  od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• marija12
                    CBC Veteran
                    • 15.04.2010
                    • 193
                    • Novi Sad
                    • Stilo 1.9JTD

Uf, ti isčeprka ovo iz naftalina. Pa pazi za zadnje 4 godine sam promenio 5 auta, tako da ta statistika ima smisla Šalim se nisam baš vodio evidenciju ali svakakave sam krševe vozio. No, nije to tema nego šta da kupi @darko5, al nema ga da nam se pohvali

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Pa kada ga vec nema bolje da i mi ucutimo

Comment

• bobrockrs
                        CBC Početnik
                        • 17.10.2010
                        • 1
                        • Zrenjanin

Pozdrav svima!
                        Prоčitao sam gore da je stilov enterijer ružan. Da, jeste pošto su italijani pokušali da kopiraju nemce, iako su bar 33 godine ispred nemaca po dizajnu... Izvinjavam se Švaboljubcima. Što se tiče pouzdanosti mislim (koliko sam ja čuo i čitao) da je Opel nešto pouzdaniji... Hmm, u istoj dilemi sam i ja bio do pre nedelju dana, da li Stilo ili Astra, na kraju kupih Mareu!!!

Comment

• marija12
                          CBC Veteran
                          • 15.04.2010
                          • 193
                          • Novi Sad
                          • Stilo 1.9JTD

Izabrao si alal ti plajvaz Limuzina je ružna ko djavo a karavana ima jako puno u ponudi i cene im svakako nisu rangu stila i astre. Iz mog ugla gledano u potpunosti si u pravu za opasku vezanu za dizajn na relaciji stilo vw, ideje iz italijanskog dizajna koje su se pojavljivale 90-ih su francuzi i nemci počeli da primenjuju tek 10 godina kasnije. O pouzdanosti se da divaniti mnogo više, zavisi koji si motor izabrao, ako si pravi u zdravlju ćeš se navozati.

Comment

• darko5
                            CBC Početnik
                            • 27.07.2010
                            • 8
                            • PA

Hej narode! Oprostite sto se nisam javio ranije (mada i nisam imao sta pametno i novo da kazem). Sada mogu da se pohvalim jednim Stilom Auto je crne boje, 1.6 16V 2002.godiste i prilicno sam zadovoljan. Veoma je udoban i prijatan za voznju. Za sada jos nemam potpuno izgradjen stav zbog kratkog iskustva sa njim, ali ovi prim-utisci su bas ok Imao sam malo problema sa kljucem jer prodavac nije odmah hteo da mi da rezervni ali je to reseno (srpska posla). Za sada toliko od mene. Zelim samo da se zahvalim svima koji su mi pomogli da napravim ovakav (ja se nadam, dobar) izbor!!!

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Puno bezbednih kilometara ti zelim Slikaj ga pa ga pretstavi da vidimo makinu.

Comment

• ale944
                                CBC Senator XXL
                                • 20.03.2006
                                • 1457
                                • Beograd

YOU HAVE CHOSEN.....WISELY
                                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                                X