Cuvajte se uvoza

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Re: Cuvajte se uvoza

Nista u losem kontekstu,skapirao sam te,i ne odnosi se na tebe vec na vecinu ljudi koja ramislja bas onako kako si napisao,hocu i ja da zaradim neki dinar,ali ne na neposten nacin,sto je najgore nasi kupuju iz BUgarske neispravne automobile,za veoma male pare,pa se bukvano kockaju,ako ga naprave ovde kod prijatelja mozda ostane neka kinta vise,sve u svemu UZAS,a kada bi uveli zabranu vracanja kilometraza kao na zapadu ne vrujem da bi se prodalo 10 posto uvezenih automobila,i onda neka mi neko prica da je kupio super auto za male pare,pa njima je dusa u nosu,a tek popravke posle toga sa Kineskim delovima,i imamo neku bezbednost u saobracaju,to neka pricaju nekom drugom,mene neka batale,pun mi je k.... gluposti od ove drzave,zasto ne puste legalizaciju starijih automobila,garantujem zivotom da imaju manje stetnih gasova na testu nego ovi koji su nekad bili Euro 3,a posebna prica sto nasi ljudi kupe kola za koja posle nemaju para za odrzavanje,jer on je kupio nekoliko godina star auto i to se ne kvari,ali sipak ono kanta,pa jos kad im kazes koliko kosta deo on se ljuti.Ne mogu vise ni da pisem ni da se nerviram,dosta od mene za veceras,pozdrav drugari

Comment

• nikola_VUK
      CBC Senator XXL
      • 20.09.2005
      • 317
      • Podgorica - Novi Sad
      • Mercedes vaneo 1.7

[quote=The Punisher]
      Originally posted by "nikola_VUK":2rxmg09f
      znam da je tamo zabranjeno registrovanje vozila koja su bila popplavljena,

Uz malo rasturanje auta radi susenja i provere elektrike, jos kad uradis dubinsko ciscenje celog enterijera kako ce neko da provali da je auto bio potapan?!?[/quote:2rxmg09f]

Problem je što će svi kontakti na kolima vremenom da oksidiraju, tako da će za nemam pojma koji vremenski rok početi auto svaki dan da crkava sa novim problemima, a da ne pričam o raznoraznim mehaničkim delovima u kolima koji nisu predviđeni da budu u vodi koji će sigurno da počnu da rđaju, tako da takva kola 1/1 treba izbegavati.

p.s.

Nisam siguran ni ECU, LCD i drugi raznorazni displeji i druga elektronika da uopšte može da radi posle potapanja.

Comment

• chobo13
        CBC Senator XXL
        • 01.05.2009
        • 1274
        • pozega,srbija
        • AUDI,VW

juce me zove drugar iz svajcarske i pita me dali moze da se proda pasat b5+ 2003.g 1.8.turbo koji se kupuje od prvog vlasnika sa org.km od 95000km!mislio je on da ga kupi i da ga dotera ovde i na svajc.table da ga ponudi za 6500e.rekao sam mu ako misli da ga proda ovde da ce to tesko ici za te pare,jer je situacija katastrofa bas zbog tih auta sa strane koji su zbog ostecenja kupljeni gore za bagatelu!jer i na zapadu dobar auto sa malom km kosta papreno!

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Realno ne treba uzimati auto od dilera, vec unajmiti pouzdanog coveka da ode po njega i kraj price.
          Ima jedan lik za 500 Eura (uracunata putarina, benzin, probne table i on uzme ostatak sebi), pokazes mu 2-3 oglasa u krugu od 50-100km. Ode covek, vidi, izabere najbolji, ako moze spusti cenu pa razliku strpa sebi u dzep i doveze ti auto koji si pozeleo. Ako valja naravno...
          Pricao je da je 2002. godine kada su bile poplave na Dunavu imao par ovakvih situacija. Tad nije bilo interneta i isao je na slepo da vidi sta moze da doveze. Kaze da Svabe ne smeju da kriju da je auto potopila voda, ili da je udaran...
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Somi,tu nema logike,500e te kosta put,gorivo,klopa,putarine i osiguranje.Mozda uzima 500e za uslugu.

Comment

• nikola_VUK
              CBC Senator XXL
              • 20.09.2005
              • 317
              • Podgorica - Novi Sad
              • Mercedes vaneo 1.7

Koliko sam čuo uzimaju oko 500e da ti stave auto na kamion, što je po meni mnogo bolja varijanta.

Comment

• IlijaGM
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2008
                • 313
                • Gornji Milanovac

Originally posted by miskovolvo
                Nista u losem kontekstu,skapirao sam te,i ne odnosi se na tebe vec na vecinu ljudi koja ramislja bas onako kako si napisao,hocu i ja da zaradim neki dinar,ali ne na neposten nacin,sto je najgore nasi kupuju iz BUgarske neispravne automobile,za veoma male pare,pa se bukvano kockaju,ako ga naprave ovde kod prijatelja mozda ostane neka kinta vise,sve u svemu UZAS,a kada bi uveli zabranu vracanja kilometraza kao na zapadu ne vrujem da bi se prodalo 10 posto uvezenih automobila,i onda neka mi neko prica da je kupio super auto za male pare,pa njima je dusa u nosu,a tek popravke posle toga sa Kineskim delovima,i imamo neku bezbednost u saobracaju,to neka pricaju nekom drugom,mene neka batale,pun mi je k.... gluposti od ove drzave,zasto ne puste legalizaciju starijih automobila,garantujem zivotom da imaju manje stetnih gasova na testu nego ovi koji su nekad bili Euro 3,a posebna prica sto nasi ljudi kupe kola za koja posle nemaju para za odrzavanje,jer on je kupio nekoliko godina star auto i to se ne kvari,ali sipak ono kanta,pa jos kad im kazes koliko kosta deo on se ljuti.Ne mogu vise ni da pisem ni da se nerviram,dosta od mene za veceras,pozdrav drugari

Upravo tako
                Originally posted by zoranbg
                nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• miskovolvo
                  CBC Veteran
                  • 22.02.2010
                  • 171
                  • Aleksinac

Posto je uveden novi ZOBS,zasto niko od ljudi koji su radili na njemu nije dat ni jedan predlog za kaznjavanje ljudi koji se bave vracanjem kilometraza tj.klasicnom prevarom,to je isto kao kradja struje i za ovakve stvari bih razrezao kazne od najmanje 3 god.prvo ne razumem svrhu zasto se to uopste radi,sem materjalne koristi,ali slozicete se samnom,nije sve u parama,izgubili smo sve vrednosti,od ljudskih do moralnih,vreme je takvo kakvo jeste,nema para,nema posla ali kako bi svako od nas reagovao da od mucno skupljenih para,kupi neki auto da bi mogao da zavrsava neki posao,da vozi porodicu,dobije nesto sto je neko planirao da bukvlno baci,jer mu je prosao rok trajanja,a sa druge strane neko trlja dlanove jer je na brzinu zaradio lepu svotu novca,pa ce da trazi novu ovcu za ****nje.Samo robija za ovakve stvari moze da pomogne,pa bi se mnogi uzeli u pamet

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Zasto bi prevara bila obuhvacena ZOBS-om? Prevara kupca je obuhvacena neki drugim zakonima. Drugo je sto je u ovom slucaju to tesko dokazivo.
                    Prevaru oko automobila nismo mi izmislili, ona se radi i po evropi ali i po americi. Manite se prica da su nasi prevaranti najjaci, nisu... Svugde ima prevaranata.

Za kupovinu losih automobila krivi su i prodavci ali i kupci. Kada bi kupci bili obrazovaniji, razni dilercici nebi mogli uvaljivati sve sto dovuku.

Dalje osiguravajuca drustva kod nasu su smesna, podatci o steti se evidentiraju na nivou drustva. Ja znam jako skupe automobile koji su imali havarije za koje je isplacivano preko 2.000.000 miliona dinara i to u vise navrata. I sada se prodaju kao neudarani.

Kakvi kupci - takvi i prodavci. Jos se najvise treba i cuvati onih koji tvrde da su posteni
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• Mihajlo_J
                      CBC Član
                      • 28.05.2009
                      • 63
                      • Beograd/Mirijevo

Originally posted by nikola_VUK
                      Dok sam bez veze pregledao kola u Nemackoj, naišao sam na veliki broj vozila koja su bila potopljena u ovim poslednjim poplavama po Evropi, njihove cene su nenormalno niske, tako da me ne bi čudilo da ih ovi šverceri uvezu i počnu da uvaljuju. Inače koliko sam shvatio u USA kola koja su bila poplavljena više ne mogu da se registruju, moguće da je tako i po Evropi.

Da ne otvaram novu temu, nadovezacu se ovde....

U pitanju je Opel Tigra koja je bila poplavljena. Ja sam se raspitivao za motor tog auta i tek kasnije mi je prodavac rekao da je auto bio poplavljen. Dobro da je rekao uopste
                      Interesuje me, da li vredi taj motor icemu? U situaciji kada je pre no sto je poplavljen bio dobar i radio normalno.
                      "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• miskovolvo
                        CBC Veteran
                        • 22.02.2010
                        • 171
                        • Aleksinac

Ako mene pitas batali se corava posla,neces se navoziti sa takvim autom,izgubices zivce i na kraju ces ga dati posto/zasto,samo da ga ne bi vise popravljao,da je dobar Svaba bi ga cuvao za sebe,a ne bi ga davao ispod cene

Comment

• Mihajlo_J
                          CBC Član
                          • 28.05.2009
                          • 63
                          • Beograd/Mirijevo

Nije auto u pitanju, nego samo motor. Ali nije ni bitno. Nisam ni znao da je bio potopljen sve dok se maltene nisam odlucio da ga kupim. I prodavac kaze da treba promeniti karike i dihtubge, ali ne verujem da cu to biti ja
                          "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

Working...
                          X