Octavia 1,9TDI vs i30 1,6CRDI vs CEED 1,6CRDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jaksa
    CBC Senator XXL
    • 23.10.2004
    • 701
    • Novi Beograd, SC

Octavia 1,9TDI vs i30 1,6CRDI vs CEED 1,6CRDI

Molim vas za info da li negde postoji dobar komparativni test ova tri automobila, u običnoj ili karavan varijanti.

Meni srce navija za oktaviju ali razum baš i ne može da dokaže gde je i da li je oktavija bolji automobil, čisto sa tehničke strane gledano (pad vrednosti posle kupovine i sl je nebitan)
    U opciji su automobili samo sa najvišim paketima opreme i to oktavija limo elegance, ceed sw i i30 cw
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Octavia 1,9TDI vs i30 1,6CRDI vs CEED 1,6CRDI

Jel to auto za tebe (tvoju porodicu)?

Comment

• shofer
      CBC Član
      • 20.12.2009
      • 41
      • Beograd

A zašto ne ideš na Octaviju 1.6CR dizel, oko 100 konja, i u najvišem paketu je oko 18k.
      I30 i Ceed su isti automobili, pitanje je koji ti se više sviđa, s tim što ceed ima dizel od 115ks i menjač sa 6 brzina, i naravno dužu garanciju. Oba modela, sa navišim nivoom opreme su oko 17k.
      Najbolje je da obiđeš salone, sedneš u svaki i vidiš kako ti se čini.
      Ja glasam na Octaviju.( i varijanta sa 2.0 TDI je ispod 20k)

Comment

• nikola_VUK
        CBC Senator XXL
        • 20.09.2005
        • 317
        • Podgorica - Novi Sad
        • Mercedes vaneo 1.7

Zar octavia nije viša klasa od I30 i Ceed-a?

Comment

• shofer
          CBC Član
          • 20.12.2009
          • 41
          • Beograd

Pa nije, Octavija je urađena na osnovi Golfa V, koji je u klasi sa gorepomenutim modelima.

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Nemoras da citiras post iznad.Octavia jeste radjena na golfovoj platformi ali je za klasu iznad golfa.

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

to su auti u istoj kategoriji, i mislim da je jedino zapremina prtljaznika na strani oktavije, sve ostalo, od garancije, cene odrzavanja do dizajna je na strani korejskih dvojajcanih blizanaca.
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• djape1977
                CBC Senator XXL
                • 08.03.2008
                • 401
                • bg
                • fiat 132 i lada 2103

iskustvo iz prve ruke, radio sam u skoda auto cacak servisu:
                ne znam kakve su kie ali oktavija je djubre neopevano. tvrda je i neudobna katastrofalno, sedista su joj kao klupa u parku.
                veciti problemi sa trapovima, desavalo se da menjamo silen blokove i na 10.000km. znaju da promene ulje i filter klime i tacka.
                manuelni menjaci dobri, automatski i DSG propast.

ovlasceni servis katastrofa, gledaju da skinu troskove i odgovornost sa sebe kako god znaju i umeju.
                da ne pominjem sad imena, poznata javna licnost je u pitanju, auto presao 40.000km, znaci u garanciji:

1. dolazi covek ujutru sa autom na kamionu slep sluzbe. nece da vergla. skidaju auto sa kamiona, akumulator je mrtav. sef servisa licno donosi booster, pale auto i srecan put.
                sutradan ista scena, isti covek. sef servisa uspeva da ga ubedi da je problem, u akumulatoru i covek kupuje nov tu na licu mesta a posto naravno za akumulator ne vazi garancija, placa ga 12.000 dinara (!!!!!) sa montazom.
                dva dana kasnije ponovo ista scena, isti auto, isti covek. tek treci put uzimaju da izmere struju punjenja i ustanovljavaju da je neispravan alternator.

2. sluzbeni auto firme, vozac ga dovozi na prvi servis, znaci 10.000km. usput pominje da mu se cini da se nepravilno trose zadnje gume i da bi mozda trebalo da pogledamo sta je u pitanju. gledam auto od pozadi sa 10tak metara razdaljine i vidim golim okom da su tockovi u gornjem delu u minusu za bar 2-3 stepena. ili su crkli sileni ili solje amortizera. pisem radni nalog sa napomenom da se pregleda zadnji trap i zamene delovi po potrebi. sat kasnije dobijam nazad radni nalog. redovan servis odradjen, zamenjeno sta vec sleduje, napomena - kontrola trapa izvrsena, gume za zamenu. naravno, gume ne pokriva garancija.

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

Auto je za moju porodicu.

Ne zanima me kod oktavije ni jedan drugi dizel motor osim 1,9 tdi koji je jedini na akciji, a i takva je skupa. Eventualno benzinac 1,6 + plin.

Comment

• nickname
                    CBC Veteran
                    • 01.07.2009
                    • 116
                    • Beograd
                    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

(offtopic)
                    @djape
                    da li si možda pisao "višoj instanci" Škode? Neverovatno mi je da takve gluposti sebi dozvoljavaju. Stvarno bruka.

Jaksa, meni se i30 najviše sviđa od pomenutih. Doduše ja sam vozio samo i30 hatch 1.6 benz, prešao oko 100km. Mada, ako ti treba prtljažni prostor kao na Mondeu onda samo Octavia. Koja je razlika u ceni za te modele?

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

Evo c/p:

Octavia:
                      http://www.skoda.co.rs/sr/sadrzaj/612/skoda-octavia" onclick="window.open(this.href);return false;
                      1,9 TDI 77kW/105KS 5G 19.494 14.398 16.990
                      + na to radio (da, da, verovali ili ne, nema ga u elegance opremi ), vazdušne zavese, metalik boja...dosta izadje...

i30cw
                      http://www.hyundai.co.rs/upload/documen ... ik_07_.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
                      Imagine 1,6crdi - 16.990e
                      + na to metalik boja

Ceed sw EX Europe
                      http://www.kia.rs/userfiles/attachments ... le_id=6433" onclick="window.open(this.href);return false;
                      http://www.kia.rs/pricelist/?model=298" onclick="window.open(this.href);return false;
                      1.6 CRDi 115 KS EX EUROPE 15.450 EUR
                      + na to metalik boja

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Posto ti je auto za porodicu,savetujem ti da bez obzira koji da kupis,obavezno uzmi sve moguce vazdusne jastuke,ESP i slicne stvarcice.To ti je mnogo bitnije od metalik boje i alu felni.Bolje da imas a da ti nikada ne zatreba,sto ti zelim,nego kada ti zatreba a nemas.

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

To i planiram, a to je jedna od slabijih oktavijinih tačaka u odnosu na konkurenciju iz ove teme.

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

U vezi Skode, nije licno iskustvo, ali je iskustvo ljudi iz moje okoline, bliskih rodjaka i prijatelja ... skracuju servisne intervale, a onda na 7-10k menjaju sve i svasta, mada ima iskustava i da samo pisu, a da ne menjaju nista... i onda covek na svakih 7-10k placa 18000 dinara za 'redovni' servis. Jedino sto je tu redovno je pljacka... Van garancije, delovi su preskupi, a kvalitet diskutabilan. Moj starac ima na taksiju hjundaija i skodu, sad kupuje treci auto. Sta mislis, da li ce to biti skoda? Nece, naravno, jer mu je aksent u eksploataciji 2x jeftiniji od fabije... ne racunajuci gorivo, naravno, tu je razlika mala.
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Ji 4Tze
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2006
                              • 806
                              • bg
                              • Honda CR-V 4WD

E onda pogledaj Civic-a 4D šta ide od opreme, sačekaj neku akciju kao trenutno što je (20% manja cena) pa razmisli dobro

Comment

Working...
                              X