Octavia 1,9TDI vs i30 1,6CRDI vs CEED 1,6CRDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jaksa
    CBC Senator XXL
    • 23.10.2004
    • 701
    • Novi Beograd, SC

Re: Octavia 1,9TDI vs i30 1,6CRDI vs CEED 1,6CRDI

Ako i ne kupim škodu to neće biti zbog navodne nepouzdanosti već zbog para

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Vidim da se raspravlja o pouzdanosti pa samo da dodam da mnogo vise verujem mom Nissanu iz 86 god nego VW iz 2004 god.Mogu glavu na panj da stavim da me nissan nece ostaviti na putu,za razliku od VW starog 5 godina sa kojim nesmem da mrdnem nigde ako nemam 1000e u dzepu za slucaj da stane negde bogu iza tregera.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by jaksa
        @Ji
        Jes i to što kažeš, nisam video ni civice/accorde po taksijima. Valjda se lim istanji....
        Znam ja nekoliko accorda na taxiu, presli preko pola miliona km....
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• miroslavm
          CBC Senator
          • 13.02.2007
          • 208
          • Beograd, Zvezdara

Originally posted by miskovolvo
          Pa hajde kazite mi koji je auto iz WV grupacije,novije generacije udoban,ja ih popravljam svaki dan,za tehniku svaka cast,ali ako hoces udobnost kupi Francuza,sto se tice Skode,ja imam pozitvna iskustva,jeste najnesigurnija i znatno losija od Passata,ali to je logicna hijerarhija u WV,mora da se zna ko vozi traktor,a ko otvara kapiju,Za Koreance nisam bas siguran koliko su dobri,imaju oni jos mnogo da gule kolena i da prave kola jos neku deceniju da bi postigli neki nivo,a posto ste spominjali Astru H meni se izuzetno svidja ,sto se tice udobnosti auto je super,mali potrosac,odlicni motori,tu i tamo sitni problemi sa elektronikom,ali po meni bolji izbor i od Skode i od Kie,ali o ukusima ne treba raspravljati zar ne
          Misko, oktavija nije pandan pasatu. To bi mogao biti superb, a ona je recimo češki vento.
          Kad sam rekao udobnost mislio sam na prostor. Korejance ne potcenjuj, ono za šta je evropljanima potrebno trideset godina, azijati savladavaju za upola kraći period. Ista priča je svojevremeno bila i sa japanskim automobilima. Primer za to je sad i korejska tehnika i elektronika, preko noći su izbili u vrh najcenjenijih proizvođača. Dakle, ne treba se mnogo obazirati na repove iz prošlosti već gledati u trenutno stanje

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Trenutno stanje je da i dalje ne mogu da se porede sa tim Nemcima. Pogledaj nove modele i šta sve nude, gde su Korejancima turbo mašine, dodatna oprema i sl. Bitku vode samo u srednjem segmentu, i to cenom, kao što je bilo i pre 20 i pre 30 godina.
            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• miroslavm
              CBC Senator
              • 13.02.2007
              • 208
              • Beograd, Zvezdara

Pa stvar je u tome da upravo taj srednji segment održava firmu, bilo koju, a ne ultravisoki. Ne živi folksvagen od fetona već od golfova, a smatram da im je startna oprema bogatija nego kod nemaca gde recimo i pepeljaru doplaćuješ maltene.
              Da ne bude zabune - uglavnom sam i sam vozio nemačke automobile, ali sam probao i kiu

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

U mojoj dilemi baš ta oprema vozila igra veliku ulogu.
                Ne mogu da pomislim da se cigančim za radio ili da doplaćujem za vazdušne zavese, što kod koreanaca dobijaš u relativno nižim paketima opreme.

Isto tako, ako treba da platim više za nešto, hoću da znam zašto to plaćam. Ovo se odnosi i na evropske i na istočne proizvodjače, kod ovih prvih je veći capex, kod ovih drugih održaanje tj opex.

Comment

• APOGEE
                  CBC Senator
                  • 01.06.2005
                  • 243
                  • Beograd, Vracar

I sam se u zadnje vreme dvoumim izmedju I30 i Kia (doduše proceed) 1,6crdi ali sa jačim motorom od 115ks. Kako su u Hyundai-u rekli da do kraja godine imaju samo verziju od 90ks, verovatno ce odluka da padne na proceed.
                  Nije loše za info, Autobild endurance test Kia ceed 1,6crdi ex na 100Kkm:

http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... 30581.html

Od 60-ak vozila koji su testirani, po pouzdanosti se nalazi na petom mestu, a u kategoriji kompaktnih-golf klase, cak na drugom.

Lično mi se svidja to što ova Kia ima 6 brzina i lanac umesto zupčastog. Trenutno, cena sa popustom od 4000 eur za verziju 115ks iznosi 13.350 eur, oprema LX Fresh.
                  Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• miroslavm
                    CBC Senator
                    • 13.02.2007
                    • 208
                    • Beograd, Zvezdara

Sve procene i sugestije su, naravno, subjektivne, svi mi iznosimo i neka lična iskustva.
                    Iskopah neki link preporuku bestbuy, i obratite pažnju na redosled http://motortorque.askaprice.com/articl ... hbacks.asp

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

Jaksa oce lubenicara, ne hatchback.

Comment

• gaga75
                        CBC Veteran
                        • 08.01.2010
                        • 157
                        • Vranje

Mislim da je revija SAT objavila test KIA Ceed dizel na 100.000Km i rceno je da delovi (radilica, ventili...) izgledaju dosta pohabano i da bi za 20.000Km trebalo raditi generalku!!!
                        Ako se neko seca broja SAT revije neka napise da ne ispadne da ne govorim istinu, ali zaista je tako bilo napisano!!!

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

SAT nema takve testove već autobild.
                          Test je ovaj: http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... 30581.html
                          Translate lepo radi:
                          http://translate.google.com/translate?j ... 30581.html

Ceed se je pokazao odlično, kao i škoda oktavija.

Auto koji se nije pokazao odlično je (očekivano ) laguna:
                          http://www.polovniautomobili.com/autobi ... eNumber=16

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by miroslavm
                            Pa stvar je u tome da upravo taj srednji segment održava firmu, bilo koju, a ne ultravisoki. Ne živi folksvagen od fetona već od golfova, a smatram da im je startna oprema bogatija nego kod nemaca gde recimo i pepeljaru doplaćuješ maltene.
                            Da ne bude zabune - uglavnom sam i sam vozio nemačke automobile, ali sam probao i kiu
                            Ja samo kažem da iz cele game modela Golf i Ceed, radije biram Golf. Neki TSI, GTI, što Kija ne nudi.
                            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• civi
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1492
                              • Pozarevac

http://www.hyundaigenesis.com/coupe/ nude nude tamo gde treba
                              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• CikaKure
                                CBC Senator XXL
                                • 14.08.2005
                                • 668
                                • Beograd

Dobro civi, Jaksu jos ne drma kriza srednjih godina
                                Ili ga je vec prosla...

Comment

Working...
                                X