Ja sam imao takvu fiestu, ali 2005.godiste. Moja je bila sa slabijim motorom 1,3 8v, a ova je 1,25 16v i full oprema.
generalno mislim da su to extra autici, naravno ako su ocuvani kako valja. Fiesta je za klasu ispred punta,koga sam btw, takodje posedovao.
najbolje je da napravis sestri drustvo, odvojite par primeraka za gledanje i probu i u napad.
ona ce najbolje da se odluci za ono sto joj je najsimpatichnije.
zena je to!
Posto se ocekuje prinova, akcenat bih bacio na funkcionalnost auta. Znaci, trebao bi da ima 4/5 vrata ako nema nameru da se par godina grbi i provlaci kako bi stavila/uzela dete iz sedista, pa se grbi jer se najlakse nahrani dok sedi u svom sedistu ... Pored tog sedista koji je prikaceno na zadnjoj klupi, treba da ima mesta da dete moze da se presvuce ako se ''uneredi'', a treba tu negde da stane i decija torba sa rezervnom odecom, pelenama, vodom, nesto za grickanje, neka igracka da ne kuka u sedistu i slicno. Gepek treba da ima dovoljno prostora za kolica kad krenu u setnju, i plus dve-tri kese sa namernicama, nekoliko balona vode jer gde detetu da dajemo ovu sugavu sa cesme. Mozda nece stalno da vuce kolica, ali kupice dubak, pa ljuljasku, pa stolicu za hranjenje, pa bicikl na tri tocka, pa bicikl sa pomocnim tockicima itd. Da ne pominjem deciju sobu, krevet, dusek, pa neki stocic, stolicica, foteljica, tepih. I ko zna sta sam ja sve dovezao svojim kolima. Mislim da ce tu punto i slicni automobili napraviti mnogo problema, nece moci u gepek, vadi auto sediste, guraj pozadi na zadnje, usput sve isprljas sedista i ako si dovoljno spretan mozda ih i iscepas.
Mozda je najbolja opcija auto sa 5-tim vratima gde se obaranjem zadnje klupe dobija dosta prostora, a opet nije glomazan auto za zenu.
Dete je nešto što zahteva totalno drugu koncepciju i planiranje i ako ne misli krovni gepek na punto ili clia da stavi po meni ti modeli otpadaju....
Meni sina čuvaju babe i svaki put kad vozim sina kod jedne ili druge babe to izgleda kao neka manja selidba , puntom bi trebao iz dve ture da vozim.
Kolica koja se sklapaju, stočić za hranjenje,torba sa stvarima za to treba veći auto....
Ja vozim Carinu i ona mi je taman, i sad gledam Picassa ili Scenica ništa manje...oni su tu isto oko 4000e, možda malo jači ali može da se naleti i za tu cifru....
Mada neka pogleda Mitshubishi Space Star , mislim da bi joj skroz odgovarao, meni je on baš nešto između gradskog auta i minivana iako se vodi kao van...
ima i 1.3 benzinac i 1.9 disel i oni se mogu naći i za manje pare od 4000e.....
Comment