Dilema auto za 3000 eur.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Dilema auto za 3000 eur.

Originally posted by SchoneNK
    Jel odrzavanje Primere isto sto i odrzavanje Punta?
    Nije,za primeru je jeftinije jer cu cene delova slicne, a redje se kvari
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• SchoneNK
      CBC Senator XXL
      • 17.04.2006
      • 564
      • Beograd
      • Honda Accord CL7

Ako ovo odgovorno tvrdis ja nemam sta da dodam, ali ja kad vidim ovaj budzet nisam u stanju da savetujem coveka da kupi 5-6 godina stariji auto vise klase. Nisam imao nameru da Goranu konkretno stavim primedbu vec generalno na opsti trend da se ljudima za mali novac preporucuju ishabani automobili vise klase u koje treba istresti ogromnu kolicinu novca.
      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Ovako: trenutno vozim punta kome je za 50 k km zamenjen ECU, lonac je otpao, zamenjeni su i diskovi i jos neke sitnice, dok nista od toga nije radjeno na Alemri koju sam imao, a prodao sam je sa nekih 120 k km.

cene ulja, filtera plocica su slicne za sva vozila "siroke potrosnje" pa to nije bitno.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dris
          CBC Veteran
          • 24.01.2008
          • 172
          • Novi Sad

Originally posted by SchoneNK
          I stariji automobil, i automobil vise klase... Jel ko video budzet koji je naveo covek? Jel odrzavanje Primere isto sto i odrzavanje Punta? Ja ne razumem sto ste tako nerealni? U temi pre covek navodi budzet od maks 5000 evra a preporucuje mu se Astra Bertone od 200 ks?
          bas zato mu i preporucujem da skupi jos 500-1000e i kupi TAJ auto, jer sto se "klase" tice ide primera, pa 4 slobodna mesta i tek onda punto.
          Druze svaki auto se mora odrzavati, polovnjak je macka u dzaku. neka onda macka na nesto i lici.

konkretno, na ladu samaru (sad je cale vozi) sam u zadnjih godinu dana pljunuo bezmalo 200e za odrzavanje + njakanje sa elektronikom (misterija koju sam licno resio). Koliko ce me izaci odrzavanje Primere u narednom periodu videcemo...
          Jos konkretnije sam zakljucio da se kupovina polovnjaka ne isplati ako ces ga menjati na 3 godine jer je skup sport promena auta.

Kolega je uzeo Novog punta na kredit i isplatice ga za 6 godina sa ratom od 100 i kusur eura (plus standardno odrzavanje itd.)
          Ja sam se zaduzio takoreci za ceo iznos Primere i otplaticu ga za MAX 3 godine sa manjom ratom (naravno bice i odrzavanja).
          Sta mislis nakon 6 godina sta se desava? Nista, za "iste" novce on vozio novog punta a ja Primeru. NARAVOUCENIJE: svako ima svoju filozofiju kupovine auta, bilo novog bilo polovnog.
          Takodje svaki auto ima svoje prednosti i mane: primera bas i nije za "opustenu" voznju u gradskoj vrevi i to je logicno jer i nije projektovana kao "gradska zujalica".
          Covek je lepo naveo da je porodican covek i ima dete, a ovaj auto moze osim voznje da mu pruzi i poprilican uzitak u tome. A razlika u ceni (nabavnoj) 500-600e.
          Trazeno je misljenje sta da se kupi za 3000e, i predlozeno je da se kupi "vreme", odnosno da usteka jos koju kintu i malo bolje pogleda izbor... jer moze dosta toga finog da se nadje... jer ako za auto godisnje ode 1000e (registracija+gorivo), pa nek ode jos i 200e ali osecaj je prilicno bolji

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Neznam zasto se za grad potencira mali auto jer pola metra u duzini ti ne znaci bas nista.Ljudi voze zglobne autobuse kroz naj vece guzve pa se opet provuku.Sto se tice parkiranja,gde parkiras Punta parkiraces i Opel Omegu jer nema vise varijante da ga ubodes (auto) gde ti se ukaze prostor nego su sva parking mesta obelezena i dovoljna i za velike limuzine.

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

^^^^^^
              Rečeno - učinjeno

Comment

• Lauda
                CBC Senator
                • 24.07.2010
                • 207
                • Zemun

Nemoj samo reći da si se ti parkirao između ova dva auta.
                PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• DraxNS
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2006
                  • 520
                  • Bačka Palanka
                  • Peugeot 307 SW

Jup.... verovali ili ne.... Sve se može kad se hoće

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

A dok izmotas potrosis pola litre servo ulja i 2 milimetra sloja gume

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

A ako nemas servo, onda izgubis 5kg telesne mase, skratis radni vek srcanom misicu, dobijes "teniski lakat", zena stigne pre tebe kuci peske....

Svaka cast za umece parkiranja ! Skauti iz NAVAK-a bi ovakve trebalo da vrbuju
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Upravo to sam hteo da kazem za parkiranje,vecina vozaca na to mesto nebi utakla ni Yuga.Nije bitno koliki ti je (auto) nego kakav si majstor!

Comment

• simbol
                          CBC Član
                          • 08.09.2010
                          • 93
                          • Skopje - Republika Makedonija

Za tie pari najdobro i za odrzavanje i za potrosnja ti e punto 2 od 2000+ god, ili hundai accent 2 isto od 2000+god, malce trosat retko se rasipuvaat i za vo grad se TOP.
                          VECTRA B - POWER

Comment

• ninoslav
                            CBC Član
                            • 30.03.2007
                            • 21
                            • Zajecar

sta bi sa temom, jel kupljen auto na kraju?... i ja pratim ovo jel sam u istoj situaciji, cak razmisljam da odem u obliznju bulgariju jer su cene dalekko prihvatljivije a i isto mi dodje km (za te pare +300e mogao bi i scenik 01 da se nadje)

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Juce me zove rodjak iz austrije i kaze sav srecan da je nasao Scenica 02 god 1,9dci za samo 4400e i pita koliko moze da dobije za njega kod nas kada ga ocarini i registruje na BG table.Kada sam mu rekao da moze da dobije max 5000e i to ako je stvarno u extra stanju,naljutio se i rekao da nije lepo da ga tako zahebavam

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Pa staje mislio da ce grdne pare da zaradi ??

Comment

Working...
                                X