Sta kupiti za 1000 EUR?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksabgd
    CBC Član
    • 04.12.2009
    • 84
    • beograd

Re: Skoda 105/120 - Kakva su vam iskustva?

pricamo o sumi od 500-1000evra za automobil i mislim da zastavu ne bi trebalo ignorisati u ovom slucaju evo i zasto
    taj auto bio japanac ,francuz ,itd koji se kupuje za pomenutu sumu ce sigurno posle prve krivine da zahteva odredjene popravke i sta onda? Za zastavu lepo odes na bubanj potok subotom i mozes da sklopis jos jedan automobil po relativno pristupacnim cenama,e sad neko ce reci zastava se kvari pa kvari se i japanac i francuz koji ima 20 godina i svaka prica o kvalitetu posle 20 i vise godina eksploatacije gubi smisao.

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

potpuno se slažem sa aleksabgd po pitanu izbora modela i izbora prezentovanog oglasa(ako nije truo ne bi tu mnogo razmišljao).
      koliko sam puta ranije obilazio prodavnice tražeći neki deo(tad nije bilo interneta),na pitanje imate li xxx,uglavnom je odgovor bio NEMA,a tamo gde ima cena paprena.sa golfom mi se to veoma retko dešava...a stojadin još bolje stoji po tom pitanju.uz ugradnju gasa(a svi koji su na ovom forumu znaju gde to mogu kvalitetno da urade)problem nešto veće potrošnje se rešava...

Comment

• erazmo
        CBC Član
        • 14.09.2010
        • 47
        • Beograd

re: gorans

Bluebird beshe kopija (po izgledu) Audija 4 quatro? Znam da mi je strasno licio na neki omiljeni shvapski auto, a i josh mi je sveze secanje na reportazu u "Auto magazinu" (SFRJ chasopis) o belom audiju 4 quatro na snegom pokrivenom putu. I sad skoro je neko od nasih u emisiji o automobilima vozio bas takav beli audi iz 80 i neke koji je poosvajao sve relije tih godina.

Pezo 205 gledam zbog cenovnog ranga, koleginica je uzela jedan pre 4 god, ugradila gas, njen dragi je napravio hiljade kilometara jer ze ziveo/radio na relaciji Beograd/BiH i jos uvek se kotrlja. A apsolutno sam svestan kvaliteta francuza i Zastave...

I TNG je kolko vidim definitivno jedini pravi izbor, narocito ako auto dolazi sa atestiranim uredjajem, mada moram da se raspitam malo vishe oko ugradnje i sta je taj atest sam po sebi. I u mojoj firmi (Institut Vincha) nashe motorno odeljenje daje ateste za plin , znam da je bio red ispred kapije ko za zejtin....

A japanci sve vishe zaokupljaju moju paznju, I ova Corrola ima TNG + OK cena...

A sto se tiche auta uopshte zapamtio sam definiciju iz gore pomenutog chasopisa koju je jedan tip izrekao:"Nemac pravi auto da bude pouzdan, Italijan ga pravi da sa njime osvaja ribe, a Francuz ga pravi da u njemu vodi ljubav..." ,
        tj svako prema svom mentalitetu, pa tako i mi nashu Zastavu (s izuzetkom Fice i Tristaca)...

re: aleksabgd i kristina990

Ovaj kec stvarno perverzno izgleda, narocito po pitanju enterijera, mada sto se cene tiche i ja bih za te pare pre rizikovao sa francuzima i japancima...Ali i fakat da kecevi imaju vishe mesta za noge/prtljag nego Yugo, a s druge strane kad se setim dogodovstina sa kumovim kecom od pre 20g, (sad mi sve to deluje ko Monti Pajton serija , mada nam tada nije bilo uopste smeshno ), dobro se zamislim...
        A opet kao sto vec rekoh gore, fasciniraju me postovi tipa:"uradio sam generalnu na kecu/yugu za 200e, 300e, 5000din...". Hebeni toner za stampac mi je 8000 din (bio <5000din pre 12 meseci), plus mora u servis (kvar - dosije X, cena - dosije XXX)ima da prodam stampac vise kosta nego polovna Zastava a popravka stampaca - vise nego generalna ...
        To je i glavni razlog zasto uopste gledam Yuga/101 iako znam za razne dogodovstine sa istima, plus cinjenica da ih ima po ulicama u velikom broju i kotrljaju se nekako i nekim ljudima kao takvi odgovaraju....Ipak posto nisam majstor, ne bih da jutarnje kafe pre polaska na posao pijem po servisima, al videcemo na kraju sta ce biti, prvo poloziti pa onda videti sta se trenutno vrti po oglasima, ko zna na sta ce se sve naleteti

re:kapitalac

gledao sam i dosta pozitivnih postova na temu Lada samara i Skoda favorit, i one se vrte u tom rangu cena, ugradjuju im TNG ko i u Zastavina vozila, i onda se cela prica menja, barem na temu "Lade/Moskvichi/101 mnogo trose..."

Kako god zahvaljujem svima na vremenu i dobroj volji, jer ja moram da nadoknadim jedno 25g nezainteresovanosti za desavanja u svetu automobila (O din = O% zainteresovanost ), al bolje ikad nego nikad - ostvaricu svoju zelju da se vozim lepim krajolicima 40km/h i blejim slusajuci laganu muziku...barem sam ja tako oduvek zamisljao voznju kolima...

Steta sto sam pobacao te stare brojeve "Auto magazina" iz 1980-1990, al ko je tada znao da cu 25 godina kasnije gledati oglase za kupovinu modela iz tog vremena...
        Mali Perica nije tako zamisljao buducnost, tj Komunizam/Demokratiju u kojem ce svi da imaju sve, a ja bar malo iznad prosecnog gradjanina...

"kad mi tamo, kad ono medjutim"

Comment

• erazmo
          CBC Član
          • 14.09.2010
          • 47
          • Beograd

I zaboravih

Nisam znao da ikoji auto moze da predje 350000 km i da bude u voznom stanju...Veliki plus za Japance u moje ochi...

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Mogu da predju i pola miliona(500.000km)pa cak i milion...i to ne samo japanci,vec i evropljani(raspitaj se sta kazu taxisti za mercedes 123)

Comment

• erazmo
              CBC Član
              • 14.09.2010
              • 47
              • Beograd

I josh jedan istiniti vic za laku noc

Krajem prosloga veka, pre sankcija i Balkanskih ratova, moj kum nakon niza tragikomicnih epizoda sa Bubom, 101 i Renault 4, se pojavljuje jednoga dana sa Moskvichem kojeg je nasao kod nekog vojnog penzionera (garaziran, presao smesno, najlonske presvlake, mirishe koza ko da je sad iz fabrike izasao, itd) za neke smesne pare. Ja ga pitam sav zblanut : "Sto to?! Pa on trosi ko tenk - 40l na sat rada motora!"

Opusteno odgovora: " Boli me k kad ulazim u raskrsnicu..."

Ili kako bi nash narod rekao "Svaka ****** ima svoje veselje"...

Popravljao mu je limariju sa vecim , ako neko bash uspe da mu istu iskrivi (bageri, tenkovi i ostala vozila u toj klasi )

Kontejnere koje mu smetaju da se parkira je pomerao branicima i vratima...
              E da je tad bilo TNG da se igradi to bi bio dozivotni auto ...

Comment

• erazmo
                CBC Član
                • 14.09.2010
                • 47
                • Beograd

500000km?

Nisam nikada video ni u oglasima ni u stvarnosti nesto sto je proslo vise od 300000km, osim mozda neki oldtajmer od pre WWII, i to na Sajmu automobila....

To bi bilo super ako bi se (bez ludackog ulaganja) auto koji je presao 200000 mogao voziti josh 100000km....
                Zato me i bunilo sto svi uvoze neke strance koji su po pravilu preshli 200000-250000km....

Comment

• Gruja
                  CBC Senator XXL
                  • 09.02.2006
                  • 614
                  • Bgd
                  • Alfa 75 TS

Akhm...
                  Moram da upadnem
                  Im'o Moskvica dugo godina. Uopste ne trosi toliko koliko se prica. Ovaj nas je trosio oko 11 kad je bio nov, oko 12 kad je odrtaveo i pregurao krizne godine i one step sokice umesto benzina
                  Pre njega Lada 1200 (vaz 2101) bez 12,5l nije htela ni da krene.
                  Pricamo o gradskoj voznji.
                  Skoda? Imali i to... 105L... Vuce se kao prebijena dzukela, trosi, ali jeste udobna, spram ostalih sklopocija iz kategorije.
                  Limarija ih satire paaaaa skoro kao opele
                  Mislim da je dobro sto si odustao od te varijante, da ne ulazim u siru raspravu...

Elem, sto se tvoje dileme tice, mislim da je nesto poput onog Pezojcica prosto idealno. Mali je da se lako sa njim snalazis i lagano vozikas, a opet dovoljno udoban.
                  Sa druge strane dostupnost delova je mnogo bolja u odnosu na drtave japance kojih ovde ima malo pa shodno tome se uvoznicima ne isplati da drze neke velike zalihe delova. Zato moze lako da se desi da za nekog dzaponezera moras da cekas na deo....

Pouzdanost? Pa jbg.a, pricamo o kolicima starim 20+ godina tako da je to po meni suvisno...

P.S. Kada razgovaramo o automobilima zastavin program uopste ne ubrajam u tu kategoriju...
                  Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Erazmo,starije konstrukcije motora(recimo opel kadett)u zavisnosti od odrzavanja na 200-250.000km mu zamenis karike,letece i lezece lezajeve(preventivno),poneki semering(bregaste i slicno),gumice ventila i dihtunge(cena za sve navedeno+rad majstora=200evropskih novaca)i vozis jos 100.000km sigurno...tako da nemoj nista da te chudi p.s.zaboravio sam i ravnanje glave

Comment

• erazmo
                      CBC Član
                      • 14.09.2010
                      • 47
                      • Beograd

Ma im'o sam ja (a kum vozio, posto nemam dozvolu) 101 iz 1978, italijanski motor, garaziran 90% vremena, placen 450dm prodat 12 meseci kasnije za 300dm, koji je ishao 60km/h, al mi stigosmo sa njim do Debrca (nadomak Sapca) i odvukosmo do vikendice gomilu gradjevinskog materijala, krsha iz podruma i ostalog djubreta...

Zakon! Troshio 13l na 100km i 1l ulja na dan ali je obavio posao, tj da smo placali prevoznike za tu distancu, odrali bi nas za mnogo vishe para, jer ne mozesh vuci kroz autobus kubik peska, dzak cementa i dzak krecha...

Potrosnju smo smanjili na 10l, kad je majstor video da imamo neki "sportski karburator" koji se ugradjivao tada u keceve da budu toboz' "sportskiji"

Kum ga je posle terao svaki dan do aerodroma i nazad i kao sto rekoh prodadosmo ga za 250-300dm gore pomenutom majstoru da u njemu drzi delove na parkingu...

"Zakon" - zato sto dok smo se vozili pored Sajma, moj kum pocinje da psuje odjednom, ja ga pitam uspaniceno "sta je!" (da nam nije otpao tocak?), a on kaze :"Zakacila nas ova stoka otpozadi", a na sta ja odgovaram mrtav ladan "A to...."

Naravoucenije: Be ti se dal ce ga ukradu, ogrebu, slupash u cvarak, za mesec dva tri skupices za isti takav bez kredita.....

Na zalost, sad mi treba nesto ipak malcice bolje, narocito ako mi pukne film pa se odlucim da se preselim van BGD u neku iznajmljenu/kupljenu vikendicu, da dushu malo i mozak odmorim od novopecenih sugradjana (ne mogu vishe da lezem u 2-3h po ponoci i ustajem u 6h...)
                      A to znaci bar 15-30km od centra, tj ipak treba da bude pouzdan da nece da crkne usred voznje ako je pristojno okrpljen, (A -> B -> A)...

Mi obozavamo nemacke masine i nemacku valutu a steta je sto isto toliko paznje ne poklanjamo Japancima, oni su u svemu tehnoloski daleko najnaprednija zemlja u svetu + pedantni toliko da direktor zeleznice izvrshi harakiri zato sto su mu SVI vozovi u Japanu zajedno, u toku godine SVEUKUPNO kasnili jedan minut...
                      To nadmasuje cak i Nemce...

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo
                        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Limarija im je standardni problem. Zadnji rubovi, dzepovi, ... ali za ostalo je kolega u pravu

PS Nikad lepsa i jeftinija voznja u kombinaciji sa LPG.
                        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• erazmo
                          CBC Član
                          • 14.09.2010
                          • 47
                          • Beograd

Pa i Kadet je Nemac

Gledam i njih ali ne vidjam nesto mnogo te hvaljene "kockice" na oglasima, a i ja sam cuo da je kod Kadeta limarija slabija strana, mora da imaju mnogo gastarbajtera iz SFRJ u razvojnom institutu

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Ako koza laze rog ne laze.Inace ovaj Nissan od zamene do zamene ne trosi ulje a sledece sto ga ceka je zamena lamele posto je poceo da proklizava kad slepam traktor da upali.

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

link je automobile clanova, a tamo mozes i da pojasnis zasto je styling radjen samo na jednoj stopaljci
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gorans
                                CBC Senator XXL
                                • 09.03.2010
                                • 1525
                                • Beograd

Ha,nije od dima iz auspuha ako na to mislis,stigao me je lik sa golfom na semaforu pa je zamenjena stopaljka i zadnji branik.

Comment

Working...
                                X