Alfa romeo 156 1.8 benzinac sa sekvent plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uros77
    CBC Član
    • 14.10.2007
    • 40
    • Kragujevac
    • Škoda fabia 1.2

Re: Alfa romeo 156 1.8 benzinac sa sekvent plinom

Procito sam ovo negde na ovom forumu: Devojka moze da bude i sa sela, a auto mora da bude iz Nemacke.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

1) Potrošnja ispravnog 1.8 TS motora nebi smela da bude više od 8-10 l/100 km gradske vožnje. Što nije mnogo kad se pogleda koliko snage ima taj motor. Moj stari 2.0TS troši 11l/100 km u većoj karoseriji. Na otvorenom, uz štedljivu vožnju potrošnja može da padne i na 6 l/100km.
      2) Trapovi na tom autu su kompleksni, zato auto leži "kao po šinama", a održavanje nije ništa preterano skupo. Kao što je već neko rekao za 250E može ceo prednji trap da se sredi i da se dobije garancija na to.
      3) Svećice se stave iridijumske i koliko god da koštaju menjaju se na 100000 km tako da kad ih jednom zameniš zaboravi na njih. Imaš i jeftinije varijante ali one se menjaju na 20k km. I meni je Ninić lično preporučivao da ne uzimam Alfu ali poznavajući Crnog znam da pomalo preteruje. Nisam ga poslušao i evo već skoro pune 2 godine svaki dan uživam u vožnji.
      4) Taj TS motor je zgodan i za ugradnju sekvent plina i onda se rešava problem relativno velike potrošnje.
      5) Alfa nije za svakoga, što se da videti i iz prethodne rasprave. Poseti http://www.arcs.org.rs/forum i biće ti mnogo toga jasnije

Comment

• Paranoid
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2009
        • 622
        • Beograd
        • Fiat 131 1300

Odosmo u off al moram da pitam, sta znaci to "alfa nije za svakoga" ?
        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nije najbolji auto na svetu, ima relativno malo majstora koji je dobro poznaju, ume da bude skupa za održavanje a i ne mora, zavisi koliko se snadješ i očekuješ. Ume da se kvare blesave sitnice koje te nerviraju itd... Sam ugodjaj vožnje i neki šmek koji ima daje satisfakciju za "prerpljeni strah i bol" koji se nakupi vremenom Neko to voli nekom smeta, zato nije za svakog ili jeste, sve zavisi šta očekuješ od auta.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Da nedužim mnogo, pokušaću ukratko da objasnim: Alfa Romeo je marka automobila koja ima možda najveću tradiciju ili jednu od najvećih. Automobili marke AR su od samog početka postavljali standarde i osvajali medalje. Počevši od ranih modela 6C i 8C preko samih začetaka F1 gde je AR imao 27 uzastopnih pobeda sa Fanđom kao glavnim vozačem. Enco Ferrari je bio test vozač AR i kad je osnovao svoju, danas tako slavnu marku automobila glavni podstrek mu je bio da jednog dana pobedi AR. Šta se dešavalo kasnijih godina manje-više je poznato svima...Onaj ko istinski voli Alfe njemu nije bitno da li možda negde neka plastika škripuće u kabini ili mu neradi prekidač za otvaranje gepeka iz kabine. Suština je u izvrsnom ležanju auta na putu, u režanju Cuore Sportiva ( ko je vozio 3.0 V6 Aresse ili bar stari TS sa lancem zna o čemu pričam), u samom osećaju vožnje, u pogledu na obrtaljku koja čas posla ode sa 2000 na 6000 rpm, u životnom stilu...Ako ti smeta to što su svećice 80-90 ili 150 evra, što su najjeftiniji diskovi možda 6000 dinara komad, što ulje mora da bude kvalitetno i da se redovno proverava onda nemoj ni da kupuješ Alfa Romeo. To je auto koji zahteva malo više pažnje nego prosečan automobil ali zato pruža mnoogo više zadovoljstva u vožnji. Ako ti je bitno samo da se prebaciš sa tačke A na tačku B onda AR nije za tebe...

Comment

• Ognjen
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2008
              • 438
              • Novi Beograd
              • -

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

a ja mislio da je AR nesto vise od samo stare slave.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Sve zavisi kako gledaš. Sa jedne strane AR nažalost trenutno nema nijedan model koji se ozbiljno takmiči u nekom šampionatu. Poslednji koji je bio strah i trepet je 155 u DTM-u recimo. Šta će biti sa Đulijetom videćemo. Sa druge strane imaš automobile kao što su 156 koji je bio auto godine 1998. kao i 147 3 godine kasnije. Imaš i GTA verzije ova 2 modela koje su sa svojih 250KS još uvek jako konkurentne i mnogo mlađim modelima. Zatim imaš jednu 159 koja ima fantastičan izgled, odličan kvalitet izrade (možda najkvalitenije napravljen auto u istoriji AR) ali sa jako malom gamom motora i bez ikakvog uspeha u sportskim takmičenjima. Takođe imaš i jedan 8C Competizione koji je možda i najlepši auto ikada napravljen, vrlo ekskluzivan ali sa slabim ležanjem na putu i Maseratijevim motorm u sebi. Jedan od trenutno najekskluzivnijih automobila na svetu je AR TZ3 Corsa. Sve zavisi iz kog ugla posmatraš

Comment

• Paranoid
                    CBC Senator XXL
                    • 13.01.2009
                    • 622
                    • Beograd
                    • Fiat 131 1300

Volim kad vidim u alfi drveni volan ...
                    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

http://www.alfa156.net/altautos/ALFA%20 ... LIST10.pdf evo cene svih delova ,interesovalo me da vidim . btw: svecice su 59 funti , to je nekih 80 evra. diskovi od 30 evra komad.
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                      X