Bitan detalj - dok sam ja razmisljao hocu li ili necu itd. dosao je kupac koji je kesirao auto i otisao zadovoljan. Nema veze, bice Giulietta
Ovako, motor se vrti bez problema do 5300rpm sto je odlicno za dizela. Doduse, preko 4500rpm nema smisla ali nebitno Vec od 2000rpm ima 350Nm tako da su medjuubrzanja vise nego dobra.
Vjesanje M-paketa je idealan kompromis za svakodnevnu voznju i povremeno glupiranje. U krivini se drzi kao zalijepljen a ne izbija zube na kolotecinama. Sa iskljucenim DTC ide poprijeko kad god hoces. Postoji mogucnost potpunog iskljucenja svih sistema i tada pocinje prava zabava - zamalo sam odvalio u bankninu bjezeci od auta iz suprotnog pravca Lik koji je vozio sa mnom je totalni kuler (bio test vozac Abartha, sada vozi trke) i uopste se nije trzao sto vozim nekih 250% preko ogranicenja A kada je sjedao za volan, dusu mu je vadio! Aha, bitan detalj, vozili smo drugi auto a ne ovaj sto je na prodaju
Dizel se skoro ni ne cuje, osim na niskim obrtajima. Pri nasoj divljoj voznji, potrosnja je iznosila 8,6/100
Sve u svemu - sjajan auto ali ipak bih vise volio nekog velikog benzinca
Sve bi bilo u redu da je Pera na vrijeme otisao na Policiju!
Comment