OPEL Corsa 1.7DTI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • joli
    CBC Početnik
    • 05.10.2010
    • 5
    • Beograd

OPEL Corsa 1.7DTI

Ljudi razmisljam da li da kupim OPEL Corsa 1.7DTI, a neznam nista o tom automobilo. Ako moze neka informacija!!! Unapred hvala!!!
    JOVAN
  • DRAGANFORD
    Banovan
    • 18.02.2009
    • 103
    • beograd

Re: OPEL Corsa 1.7DTI

moj savet prestani da razmisljas o korsi sa tim motorom,pokazao se los.elektronika pumpe cesto otkazuje a idelovi za servis preskupi .u pitanju je motor isuzu 16v.

Comment

• Lauda
      CBC Senator
      • 24.07.2010
      • 207
      • Zemun

Vozio sam ja tu Corsu 1.7DTI 2002.g. nekoh 5-6 meseci, prešao sa njom oko 10.000 km i nikakvih problema nisam imao, super autić, mali potrošač, sve najbolje o njemu, slatko sam se izvozao za male pare.
      Problem kod ove moje je bio što nije imala klimu, a sve ostalo samo reči hvale.
      Proveri sa nekom majstorom kakav je auto, ako je OK, moj savet je da kupuješ, naravno ako je korektna cena.
      PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Tacno je da otkazuje elektronika pumpe,ali to se resava za nekih 150e...moze da se desi da mesa vodu i ulje,pa prilikom kupovine proveri bocicu za antifriz...to su otprilike te dve stvari koje prave problem...inace motor moze da predje i do 500.000km...delovi jesu malo skuplji u odnosu na nemacki motor,ali sve je u proseku klase

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Bas kao sto je legenda rekao. Elektronika te pumpe je maciji kasalj za 2.0DI i 2.0DTI.
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Posavetovao bi te da ne uzimas zdravo za gotovo DRAGANFORD-ovo misljene (po pravilima foruma trebalo bi da mu obrisem post ali ostavljam da mozes znati o cemu se radi) i da tu corsu sa tim motorom mozes kupiti slobodno i da je jedan od najboljih izbora ako je dobar primerak.
            Cak bi i pobio misljenja ostalih za skupe delove. Apsolutno svi delovi su jeftini i konkurentni toj klasi, za delove motora ne znam ali ne bi trebalo da te zanima jer je konstrukciski to odlican motor a tako se pokazao i u praksi.
            Slobodno mogu da kazem ako bi nekoga trebalo da poslusas onda sam to ja posto drzim prodavnicu delova pa znam koliko kostaju delovi u odnosu na konkurenciju a sto se tice samog auta dovoljno je reci da ga posedujem i da ga ne mazim i da bi ga uvek ponovo kupio.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• DRAGANFORD
              Banovan
              • 18.02.2009
              • 103
              • beograd

na kom vozilu crkava remenica ujne pumpe /raspadne se/ i koliko kosta popravka.koliko kostaju bregaste za corsu,dizne itd

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Pa i dizna za moj VW kosta 800e a ima ih 4 i nikad neznas kad ce da crkne pa ne razmisljam o tome dok se ne desi.I pored toga ljudi ne beze od VW-a pa zasto bi bezao od Opela?

Comment

• joli
                  CBC Početnik
                  • 05.10.2010
                  • 5
                  • Beograd

Ljudi hvala na informacijama... Ako ima jos neko nesto da kaze, bio bi mu zahvalan!!!

Comment

• Lauda
                    CBC Senator
                    • 24.07.2010
                    • 207
                    • Zemun

@M-power

Po kojim to pravilima foruma bi ti trebao da izbrišeš post od člana DRAGANFORD?
                    Možda zato što se ne slaže sa tvojim mišljenjem, čovek ima svoje mišljenje i iskustva, pa valjda sme to da napiše. Gde je tu demokratija?
                    Ne razumem čemu takvo ponašanje moderatora, ako si moderator, to ti ne daje pravo da se tako ponašaš.
                    PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

Nadjite mi nekog savremenijeg dizela a da se ne kvari!

Salu na stranu, ljudi ovde kupe auto koji je presao Boga oca, hoce da nista ne ulazu u njega, a kad crkne nesto onda bude "Ajao taj auto ne valja ni cemu!!!"

Ko hoce da kupi dizela, neka izbunari auto koji ima proverenu kilometrazu i servisnu istoriju, neka ga nastavi odrzavati sa dobrim delovima i uljima, i neka sipa euro dizel na proverenim pumpama!

Taj motor u Corsi je verovatno isti sto ide i u Astru G, zeza ga malo ta nemacka elektronika (da li je Siemens ili Bosch, secam se da je alexa05 kacio listu automobila koji dele tu elektroniku i bas se ispostavlja da na svim tim autima gotovo isti problem se javlja), ali i to se u zemlji Srbiji svelo na jeftino popravljanje (racunajte da na zapadu 90% majstora radi samo zamenu, dok na Balkanu opstaje budzenje)... Blok motora je malo starije konstrukcije, solidna kubikaza a malo konja, ali to je proverena kombinacija koju Isuzu radi vec ko zna koliko godina! Samo da kazem da je u Japanu Isuzu najjaci proizvodjac dizel motora, prednjaci u odnosu na Mitsubishi, Mazdu itd...
                      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• DRAGANFORD
                        Banovan
                        • 18.02.2009
                        • 103
                        • beograd

Neradi se samo o motoru isuzu,servovolan elektricni mitsubishi,alternator i anlaser hitaci.sve brate made in japan a takva im i cena .zupcasti kais i dva spanera 200 eur i neko kaze jeftino ,mozda, za mene nije.servisirao sam opelova vozila godinama i ljudi kad kupe opelovo vozilo smatraju daje sve opel.kad cuju japan i cenu dela ????

Comment

• nina996
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2009
                          • 324
                          • leskovac

Potpuno se slazemsa Draganom imam nekoliko musterija sa opelima sa tim motorom tako da je dragan u pravu 100%.poz.
                          Pirke

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Pa po vama ispada da je bolji Opelov 1,6d koji se ugradjivao u Kadetta i Asconu a hteo je da pali samo prve zime po izlasku iz fabrike? Ja imam Nissan 1,7d star 23god i nikad mu nije crkao ni anlaser ni alternator ni bilo sta od elektrike a sve mu je Hitachi.

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja samo da dodam da ima mnogo razloga da se izaber pre benzinac za Corsu, nego 1.7DTI. Razlozi su mnogi. A da se ima para onda 1.3cdti. 1.7dti je super agregat u različitim snagama. Pouzdan, sa sitnijim i jeftinijim kvarovim od bilo kog novijeg dizela, ALI motor je suviše težak i veća masa je na prednjoj osovini, obično su ta vozila bila u upotrebi komercijalista u nekoj firmi, neke komponente su isključivo japanske proizvodnje...

Što se tiče redovnog održavanja, mehanika i redovni servisi su jeftiniji nego za većinu vozila u toj klasi, a pogotovo od japanaca i francuza.

Neki 1.6 16v motor i sequent plin i pesma je za mene mnogo bolji izbor!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X