BMW e46 318i 2002

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivanstankovic
    CBC Početnik
    • 14.10.2010
    • 8
    • Srbija

BMW e46 318i 2002

Pozdrav svima!!!

Ponudjen mi je ovaj auto po preporuci prijatelja. Video sam ga i probao. Izgleda odlicno i stvarno dobro ide. Cena mi manje vise odgovara. Imam vremena par dana da razmislim ako ne odreagujem covek ga daje na prodaju javno na "polovni automobili" i sl...
    Interesuje me da li neko zna kako se ovaj model pokazao u praksi, sta su mu slabe tacke? Ima li neku "boljku" koja se periodico javlja a servisiranjeje skupo?

Hvala na eventualnim odgovorima,

Ivan
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: BMW e46 318i 2002

Dobar primerak je i dobar izbor. Motor je iz e36 1900ccm. Problemi sa kojima sam se sretao: protokomer,visko ventilator,zaprljane dizne ako je sa ugrađenim gasnim uređajem tipa sekvent. Ako je kojim slučajem ugrađen "običan gas" onda i kojekakva creva,plastike,kućište filtera...
    Smatram ga za pouzdan auto starije tehnološke generacije.

Comment

• gti16v
      CBC Senator XXL
      • 05.08.2007
      • 343
      • BGD
      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

2002. je facelift, motor je 2.0 105kw, nema veze sa E36 Pretrazi malo po forumu, pisano je dosta o E46, obrati paznju na postove clana overspeed

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Tako je, od 2002. se model koji sam opisao vodi kao 316, a 318 ostaje samo sa motorom 2,0l.
        Izvinjavam se na lošoj informaciji!

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

polako , polako... 2002 nije facelift a ako je stvarno 2002 onda je to N42B20 motor naslednik M44. 105 kW (143 hp) i 200 N·m. U svakom slucaju, dobitna kmbinacija sto se motora tice. redovan servis, kvalitetno ulje i nema greske. Sto se samog E46 tice boljka mu je prednji trap i rashladni sistem. ko sto gti16v rece dosta je o tome nasiroko pisano na forumu pa koristi opciju search. U svakom skucaju, otvori cetvore oci a ako ne znas sta da gledas povedi nekog ko zna jer BMW moze da bude veoma skup i gorak zalogaj.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• ivanstankovic
            CBC Početnik
            • 14.10.2010
            • 8
            • Srbija

Drugari hvala na odgovorima.
            Koristio sam search opciju pre no sto sam postavio pitanje ali mahom za konkretan model za koji pitam nema mnogo toga. Overspeed je na par mesta dosta pozitivno govorio o ovom modelu, to sam nasao.

@zverko
            jeste 2002 jun - proverio na netu po broju sasije i jeste facelift (beli migavci napred i nazad. Bela plastika se nastavlja na belu plastiku svetlosne grupe na gepeku itd...To je ovakav kao na slici dole.

Malo sam i ja pitao okolo i dosao do nekih informacija. Zabrinjavajucih ako su istinite. Navodno taj motor 2000ccm 105kw ima prenos na lanac i kazu neki da je najgori motor koji je bmw ikad napravio... oce da prezupci iz cista mira i napravi karambol u motoru. Pitao sam neke majstore - kazu znaju za to, neki drugi opet kazu da je to budlastina i da nema veze s' mozgom. Kome da verujem? Jel zna neko nesto o ovome? Overspeed vidim neko vreme ne posecuje forum.
            Da ga kupim pa posle

Nista od slike... ekstenzije gif, jpeg, tiff nisu dozvoljene.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

kada kliknes na link ispod polja gde kucas text, dobices ovo za upload fotli. ti formati su dozvoljeni
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

Facelift je model sa migavcima zakrivljenim nagore, nema veze koje su boje tj boja zavisi za koje je auto trziste radjen. Auto koji ima prenos na lanac ne moze da prezupci, mislim moze... ako se lanac istego ne znam koliko a to se desava pa nikad posto se uglavnom radi servis kad pocne da se cuje... ja nisma jos cuo da je neki sa lancem prezupcio. Lanac i lancanici se menjaju na 250000 i to je kao veliki servis za taj motor. Ovo je jedan od boljih motora koje je BMW ikad napravio. Overspeed je pisao uopsteno o E46 modelu ne i konkretno o ovom motoru. generalno nema sta mnogo da se kaze osim da je veoma pozdan i jeftin za odrzavanje, mali potrosac koji zna da potegne. Redni atmo cetvrtak sa 200Nm zvuci veoma zanimljivo. kao sto rekoh, samo kvalitetno ulje (Castrol, Motul, Mobil - full sint 0w-40 ili 5w-40), interval zamene od 10 do 15000km u zavisnosti od nacina exploatacije i nema glavobolje sto se motora tice. Prelivni sud na hladnjaku zna da popusti i da vremenom motor ostane bez rashladne tecnosti i onda se desi maler koji kosta. Redovno kontrolisi to i nema greske. Moja preporuka je da rashladnu tecnost kupujes iskljucivo u deltiI tj da sipas ono sto je BMW odobrio i nista drugo. Sto se prednjeg trapa tice klasicna boljka na automobilima sa alu ramenima koji se voze na losim putevima. Sto se samog odrzavanja BMW-a tice jednu stvar moras imati na umu a to je da BMW ne trpi improvizacije tako da je moj savet da delove uzimas samo iz originala tj delta. e sad, sto se konkretno prednjeg trapa tice postoji alternativa a to su remontovana ramena TEJOVIC iz Kragujevca .Ja ih nisam vozio ali kazu, sto majstori sto vozaci, da su ok tj da je odnos cena kvalitet na visokom nivou. Eto, nadam se da sam ti pomogao. Ako je auto dobar, ocuvan, odrzavan uzmi ga neces se pokajati. Ako do sad nisi vozio BMW prvi put kad budes seo u njega imaces osecaj kao da ga vozis ceo zivot. Takodje sto se zadnje vuce tice, ako je do sad nisi vozio, samo lagano na gasu i na volanu dok ne skapiras kako se auto ponasa i dok ne naviknes. I za kraj, obavezno i samo nove gume. kako napred tako pozadi i penjes ga na masnu banderu ako treba

Comment

• ivanstankovic
                  CBC Početnik
                  • 14.10.2010
                  • 8
                  • Srbija

Hvala za pomoc oko upload-afajlova.

@zverko
                  ok, skoro si me ubedio da kupim... daj mi na pp tvoj br telefona cisto da se javim ako prezupci

Ajde razmislicu pa kako bude.

Hvala jos jednom na brzim odgovorima.

Comment

• sasa13
                    CBC Veteran
                    • 25.09.2006
                    • 136
                    • Beograd

U mom je bas taj motor N42B20 i sve pohvale za motor....presao sam oko 30.000km nije se ni zakasljao, jako lepo ide i izuzetno mali potrosac...
                    Stvarno ne znam ko ti je rekao takve gluposti da je to bmw-ov najgori motor koji je ikad napravljen...?
                    To je valvetronic - vanos sa svim prednostima vanosa ali bez vanosovih mana...Vanosima upravlja servo motor za razliku od prethodnika tako da i oko toga nema nikakve brige i reparacija kao kod starijih vanos modela...
                    Motor se i dalje ugradjuje u e90, jedino sto je malo modernizovan...ali je osnova ista...
                    Mislim da je to jedan od najboljih ako ne i najbolji bmw-ov cetvrtak....
                    P.S.
                    Ako je limuzina 2002 bi trebalo da bude facelift a ako je kupe tek od 2003 godine...

Comment

• ivanstankovic
                      CBC Početnik
                      • 14.10.2010
                      • 8
                      • Srbija

Limuzina 2002 god.
                      Gde servisiras auto, cisto da znam ako se odlucim. Neka preporuka za majstora/servis? (moze i PP ako je zabranjeno javno zbog reklame).

Comment

• sasa13
                        CBC Veteran
                        • 25.09.2006
                        • 136
                        • Beograd

poslao sam ti pp...

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Taj motor je dobio nagradu International Engine of the Year a sto se prezubljivanja tice, ko sto rekoh, motori sa lencem ne mogu da prezupce, to im je prednost !!!

Comment

• ivanstankovic
                            CBC Početnik
                            • 14.10.2010
                            • 8
                            • Srbija

Originally posted by sasa13
                            poslao sam ti pp...
                            Video, hvala.

Originally posted by zverko
                            Taj motor je dobio nagradu International Engine of the Year a sto se prezubljivanja tice, ko sto rekoh, motori sa lencem ne mogu da prezupce, to im je prednost !!!

Sto se vise raspitujem sve sam ludji... Razliciti majstori tvrde razlicito, jedni kazu moze, drugi kazu ne moze...
                            Ok, u svakom slucaju hvala svima na odgovorima i na dobroj volji da pomognu. Razmislicu, preseci pa kako bude. Jbg...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

a sta rade ti majstori sto kazu da moze, mislim, koje automobile?

Comment

Working...
                              X