FIAT TIPO 1.4 90g

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Re: FIAT TIPO 1.4 90g

Originally posted by taner
    Ja sam imao i prodao pre 4 godine Fiat Tipo 1.6 16V sličnog godišta. Dok je bio mlađi, bio je to jako lep auto.
    Međutim nije to VW, da se vozi 25 godina.
    Iako je pocinkovan, limarija je bila blagi užas. Obrati pažnju na pod i tamo u gepeku ispod točka. Meni je bio istrulio extra.
    Taj motor 1.4 u odnosu na ovaj moj 1.6/16V je kanta, imao ga moj drugar. Slabašan, pišo ulje na sve strane. Vešanje, standardno loše.

Ne postoji 1.6 16V u Tipu,samo u Bravo/Bravi i dalje...

Comment

• magirus
      CBC Član
      • 29.03.2010
      • 18
      • cacak

Originally posted by m.trivic
      Moj ti je savet da ozbiljno razlislis o kupovini nekog japanca slicnog godista. Do 2000e moze da se pazari veoma ocuvan primerak cak i od prvog vlasnika.
      Pogledaj Toyotu corollu 1.3xl, Mazda 323 sedan, Mazda 323F, Honda Civic, Eventualno Mitsubishi Lancer. Svi ovi modeli su oko 90-tog godista i mogu se naci dobri primerci.

Sto se corolle tice, ne treba preterano trositi reci o pouzdanosti i izdrzljivosti (e sad ako ti je snaga motora prioritet onda corollu preskoci).
      Mazda 323 te generacije je takodje veoma zahvalan auto, najcesci motor kod njih je 1.6 16v i jako dobro nosi tu karoseriju. Kvalitet izrade je odlican sto se i vidi i po stanju enterijera i posle 20 godina.
      Odrzavanje nije preterano skupo i delova ima sto po prodavnicama, sto po otpadima.

evo npr. jedne 323f po slikama sudeci i ocuvanom stanju

http://www.polovniautomobili.com/oglas718874/mazda_323/
      Slusaj sale nema sa Japancima ipak su oni nesto sto je najrealnije i najpouzdanije veruj mi da trazim i njih ali slab izbor, onih bas dobrih ima ali su preko 2000e mozda malo precenjeni ali ok tako da znas da si u pravu za njih gledam ja i to... a ova na slici je bas,bas...

Comment

• taner
        CBC Početnik
        • 24.10.2009
        • 3
        • Beograd

Ne postoji 1.6 16V u Tipu,samo u Bravo/Bravi i dalje...
        Moguće, znam da je imao dve bregaste, mislio sam da je automatski 16V.
        Inače taj DGT 1.6 sa dve bregaste, koji sam ja imao je dosta skuplji za održavanje. Od filtera za vazduh, pločica, amortizera. U periodu kraja 90-tih i početka 2000, koštao me je kao da vozim BMV. Sećam se da sam bravu platio oko 120,00DM A filter za vazduh BOSH(drugi tada nije imao u prodaji) oko 50,00DM, amortizeri ko za dizelaša...

Comment

• zlatkoooo
          CBC Početnik
          • 01.12.2010
          • 1
          • Loznica

Pozdrav.ja sam kupio tipa od sasha 015.Mogu ti reci da sam prezadovoljan sa autom.Auto je extra neki su mi rekli da sam mogao i jeftinije da ga nadjem ali ja nezalim ni jedne pare od januara kad sam ga kupio do danas imao sam samo jedan kvar a to se desilo sinoc po kisi pukao mi je nosac metlice brisaca i danas u loznici nisam mogao da nadjem drugi ali na svu srecu pase od audija jajeta tako da ce biti par dana rasparni dok nenadjem orginal.Pa ti vidi koliko se taj auto kvari.Imam i golfa kojem su dzaba delovi i koji nevrede nista cim ga stavim on nevalja.

] evo i slike tog auta malo je prljav zbog vremena ali je i dalje isti.

Comment

• Proka Azanja262
            CBC Član
            • 10.12.2010
            • 24
            • Azanja

Originally posted by magirus
            Pozdrav svima,naime hteo bih da vas pitam za savet oko kupovine gore pomenutog FIATOVOG modela(tipo 1.4 90g dgt tabla).Radi se o tome sto sam dosada vozio nemacke automobile naravno isto starije generacije pa me interesuje kakav je to auto,sta mogu da ocekujem od njega...ima grand turismo opremu klima centralno...podizaci...nekako mi se svidja na izgled a neznam puno o njemu..unapred zahvalan i spreman za diskusiju
            Imao sam prilike da vozim Tipo 1.4 i svdeo mi se kako ide,lepo lezi na putu a udoban je. Sto se motora tice klasican Fiatov benzinac,voli gas,poprilicno jednostavan za odrzavanje (npr. uljna pumpa ista ko na Zastavi). Obrati paznju na trapove i koroziju,hoce malo da im blesavi elektrika ali nista strasno,samo nemoj da peres motor.Moj brat ima Tipo i svaih 15 dana ide do Austrije i nazad i ne menja ga.Razmisli ali ja bih uvek pre izabrao Tipo nego Renault 5.

Comment

Working...
            X