auto do 7000 E

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bogdan156
    CBC Početnik
    • 12.12.2010
    • 2
    • NBG

Re: auto do 7000 E

Kada sam video temu jednostavno nisam mogao da ne registrujem na forum i ne odgovorim. Kao sto se iz nicka vidi, ja vozim Alfu 156, 2.4 JTDm iz 2003 godine sa discinctive opremom(full). Dobio sam auto sa 19 godina kao prvi svoj auto i apsolutno ga zavoleo i sumnjam da cu ikada voleti neki auto kao sto volim ovaj. Elem da razbijem par stereotipa, mali servis za moj auto je 100 evra, veliki koji se radi na 60 000 km 300 evra. Trapovi jesu osetljivi ali Alfa ionako nije za svakoga tako da se na njih mora paziti. Sto se motora tice radi kao sat, bez ikakvih problema posle 132 000 predjenih(kod mene poslednjih 32 000. Ono sto cu ti reci odmah da Alfa nije auto za nekoga ko ima primanja od 400 evra mesecno, znaci 166 2.0 TS trosi u gradu sigurno 13 litara na 100 km ali je kvalitet BOLJI nego kod Nemaca ako se uzme dobro odrzavan auto. Vecina ljudi se zaleti pa kupi neki jeftin primerak koji je presao boga i oca pa onda ispadne da se Alfa kvari. Eto komentara od nekoga ko je mogao da uzme Nemce(e46, A4 i sl) a uzeo Alfu, i nikada nije zazalio!!!

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Zanimljivo je da kad god se u ovom podforumu negde spomene ime proizvođača Alfa Romeo izbije svađa

Comment

• rza
        CBC Član
        • 20.01.2009
        • 60
        • bgd-nyc
        • alfa romeo 156 2.0ts

alfa 166 sa 2.0ts motorom i ugradjenim plinom je odlicna kombinacija, eventualno mozes da pogledas neke 156 ce.

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Ne zaboravimo i Renault
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• ivdzabg
            CBC Početnik
            • 11.03.2010
            • 2
            • BGD

Moram da doprinesem malo ovoj temi. Ako volis automobile i ako ti auto ne predstavlja samo prevozno sredstvo slobodno uzmi alfu. Evo moja primanja su oko 300e mesecno, zivim sa zenom (ne sa roditeljima vec sami) i super mi je sa mojom 147 1.6 ts. Ni jednog trenutka nisam zazalio sto sam je uzeo. Naravno dobra alfa kosta, ne obracaj paznju na najeftinije modele, odbice ti se kasnije o glavu. Ne znam sta si vozio pre ali 166 je jedan veoma veliki auto. Far kosta 500e ali facelift+ksenon, obican je daleko jeftiniji. Ja ti toplo preporucujem da odes na najblizi plac koji ima par alfi i da sednes u svaku i vidis koji kokpit ti odgovara i nemoj zuriti. Imaju neke prelepe na prodaju ciji su vlasnici clanovi alfa romeo kluba, naravno kao svaki alfista prodaje je da bi kupi brzu
            Pozdrav

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Ako volis Alfu, uzmi je. Uzeces je kad tad. Bar tako je bilo kod mene.

Alfa koju ti ciljas je i za one koji imaju platu kao ti, nije ni moja puno veca. Ovde su ti ljudi vec objasnili da moras da pazaris dobar primerak, dobro proveren i da nikada ne dajes sve pare za auto. Ja bih na tvom mestu dao max 5.500, doveo u savrseno stanje i posle uzivao.

Alfina boljka u odnosu na druge automobil jeste trap, ali ni to sada nije preskupo sa remontovanim delovima.

166 i 156 su modeli koji su se pojavili pre 13 godina i problem farova ili nekih drugih delova moze da se javi kod facelift modela, ali sigurno na otpadima za prvu verziju imas sta hoces.

Jos ces morati da se pomiris sa cinjenicom da ces je teze prodati nego Nemca.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• rza
                CBC Član
                • 20.01.2009
                • 60
                • bgd-nyc
                • alfa romeo 156 2.0ts

ovo sto je dragon napisao u potpunosti se slazem osim za prodaju.

alfa u dobrom stanju se lako proda.

Comment

• maleni
                  CBC Član
                  • 27.11.2010
                  • 15
                  • BG

@Dragon
                  Naravno da nisam ni mislio da pazarim auto za sve pare, hvala za savet u svakom slucaju.

Koliko sam ja informisan Alfa je prelezala te decije bolesti oko elektronike. Drugo losa na trapu?! Pa neka mi neko kaze koji to auto sem golfa 2, novije generacije u Srbiji nije los na trapu? Da nije mozda pasat i audi bolji na trapu od alfe? Drugar mi vozi B5, tursko rame 70e, pa koliko je original???!!!! To je samo 1 od primera. Da uzmem u obzir amortizere, diskove, plocice, kablove i sl., pa necu valjda te stvari da menjam na malom ili velikom servisu pa da kazem auto skup za odrzavanje. Ta alfa ima 8 svecica i kostaju ako se ne varam oko 200e, koje se menjaju na 100000km!!!! Pa znate li koliko meni (ne znam za vas) treba da predjem toliko i koliki je to vremenski interval menjanja svecica, aauuuu.
                  Malo sam prelistao forum i vidim da se alfa najmanje ceni kao marka.
                  Redosled marki koje dominiraju na forumu i u Srbiji po mom misljenju bi bio sledeci:
                  1. Golf - Pasat (po mogucstvu dvojka)
                  2. Opel
                  3. Mercedes
                  4. ........
                  5. po koji japanac
                  6. .......
                  ?. Alfa
                  Svako od nas ima simpatije prema odredjenoj marki automobila ja sam licno ne odredjen (i vozio sam golfa2, mecku 190 i 124, kalibru, alfu 155 i 164, bmw e34, a8...) ali alfa se pljuje na sva usta.

Comment

• Bojan1212
                    CBC Senator XXL
                    • 15.07.2008
                    • 468
                    • Zemun
                    • Honda Accord

Originally posted by maleni
                    Redosled marki koje dominiraju na forumu i u Srbiji po mom misljenju bi bio sledeci:
                    1. Golf - Pasat (po mogucstvu dvojka)
                    2. Opel
                    3. Mercedes
                    4. ........
                    5. po koji japanac
                    6. .......
                    ?. Alfa
                    Svako od nas ima simpatije prema odredjenoj marki automobila ja sam licno ne odredjen (i vozio sam golfa2, mecku 190 i 124, kalibru, alfu 155 i 164, bmw e34, a8...) ali alfa se pljuje na sva usta.

Ocigledno nisi dobro prelistao

Comment

• rza
                      CBC Član
                      • 20.01.2009
                      • 60
                      • bgd-nyc
                      • alfa romeo 156 2.0ts

@maleni

pazi sad trap je osetljiv narocito prednji, cene viljuski variraju i neznaci obavezno da su ako su skupe da su najbolje. dobro su se pokazale remontovane i nisu skupe.
                      svecice se menjaju na 100 000 i ne kostaju 200e vec oko 100e.
                      druga stvar to sto ljudi ne cene alfu to je obicna predrasuda i ljudi pricaju iz neznanja po mom misljenu ako ti se dopada alfa raspitaj se kod ljudi koji voze istu a ne kod ljudi koji su culi pricu od komsije kako se prijatelju od njegovog prijatelja kvarila non stop.
                      alfa 166 je odlican auto ako vec hoces da je kupis samo otvori dobro oci pri kupovini jer ljudi danas svasta prodaju, sto znaci kod dobrog majstora pa da ti kaze kako je i sta je i mislim stvarno dobrog koji poznaje alfe.
                      oko elektronike alfa ima inace nemacku elektroniku bosch i sve sto te zanima mozes vise da saznas i na ovoj adresi http://www.arcs.org.rs/.

Comment

• ivdzabg
                        CBC Početnik
                        • 11.03.2010
                        • 2
                        • BGD

Tokom nasih lepih '90-ih bilo je malo Alfi u drzavi, naravno samim tim cene delova su bile paprene kao i veoma malo strucnih majstora koji su mogli da je rade. A sadasnji majstori su tada bili mladi i slusali svoje starije kolege kako pljuju jer moraju da rastave motor da bi dosao do nekog dela, ne znajuci za caku u skidanju specificnih delova. I odatle ti potice ta kompletna prica. Najvise postujem one majstore koje nece da rade auto ukoliko ne znaju a ne da se prave pametni i naprave haos koji posle iskosta nenormalno.
                        Danas imas 5-6 vrhunskih majstora za Alfe na sve razlicite strane grada, malo vise da se informises oko delova i mocices da prodjes daleko jeftinije nego na prvu loptu da kupujes delove.
                        Moj najveci savet ti je da nadjes nekog ko ima 166 ili 156 i da je probas, cisto da vidis da li se pronalazis u njemu.
                        Obavezno javi sta si uzei

ps moram da ispravim kolegu rza, svecice za 2.0 kostaju oko 18.000 u mass company (NGK naravno) svih 8.

Alfa Romeo Klub Srbija - klub ljubitelja i vlasnika Alfa Romeo automobila

Comment

• rza
                          CBC Član
                          • 20.01.2009
                          • 60
                          • bgd-nyc
                          • alfa romeo 156 2.0ts

ja se izvinjavam ako sam dao dezimformaciju ali ponekad nabavljam delove od preko.

http://cgi.ebay.co.uk/8x-NGK-PLATINUM-S ... 439789d65f

Comment

• AreOut
                            CBC Senator XXL
                            • 22.07.2006
                            • 590
                            • Zabjelo

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... um=sadrzaj

nemoj da se zeznes da uzmes nesto drugo pored ovoga, nije 7000 ali i taj ce sigurno spustiti jer je kriza a ti se prikrpi jos malo..
                            http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

@maleni:drugar moj dobri, nije problem trap kao trap. svi automobili sa aluminijumskim ramenima imaju tu boljku nego se radi o tome da je alfa nezna i da se ona i tako jeftina plastika u kokpitu vrlo brzo rastrese i onda ako ne slusas muziku malo jace cvrcci ti prave drustvo dok se vozis. neko napisa kvalitet bolji nego kod nemca... cega kvalitet, ventilacionih otvora kao u zastavi 128? da se ne lazemo i da ne pisemo svasta nego budimo realni. uzmes dva auta isto godiste pa uporedis. primera radi 156 2000god i A4 ili E46 2000god. na kraju krajeva cena govori sve. zasto ovi kostaju 5500-6000 a alfa kosta 3500-4000. pri tome A4 ili E46 to godiste za te pare uzimas tiptop a alfu... znas i sam. nekazem ja da ti treba da kupis ili da vozis nemca, daleko od toga nego hocu da ti kazem da se ne zanosis jer ces posle da se bijes sa obe ruke u glavu. ako ti se svidja alfa onda gledas onu od 5-5500e a to je vec 2003-4 samo je pitanje kolko ce i onda da traje tj kad ce da pocene da lupka i da kvrcka ako vec nije.

e sad, posto si patetican ja cu da te pitam nesto a ti probaj da budes realna pa mi odgovori. zasto se kako ti kazes alfa pljuje na sva usta, sta ti mislis? ja ne vidim da se pljuje, bar je ja ne pljujem samo pricam ono sto jeste.

Moja neka teorija sto se alfi tice je da se alfa kupuje i vozi samo nova. zna se koliko joj je vek trajanja i to je to. i zapamti jednu stvar, voziti i posedovati ne da nije isto nego nebo i zemlja.

bilo kako bilo, kod nas ti je sve lutrija tako da sta god da kupis mozes proci extra a ako si baxuz krenuce te od prvog dana. za utehu cu ti napisati jos jedan stereotip koji takodje nije izmisljan bez razloga a on glasi: "vlasnici BMW-a se dva puta raduju u zivotu, prvi put kad kupe BMW a drugi put kad ga prodaju"

samo polako, ne zuri i pametno. imas pare, biraj na tenane. probaj svaki, mozda ces naci nesto sasvim deseto da ti legne a ne bude nista od zvucnih imena. ja da sam na tvom mestu, mozda sam to vec i napisao u nekom od predhodnih postova ali nije zgoreg da ponovim, dakle ja da sam na tvom mestu gledao bi recimo Skodu Oktaviu 1.8T sa nekom Elegance opremom. ima cak i varijanta sa potpisom neke dizajnerske kuce, koza, velika navigacija, cuda, mooda za sumu od 5000e bar je bila jedna na avto.net kolko se secam 4700 joj je bila cena 2002 ili 3 godiste. Sasvim korektan auto sa tim motorom ( i smao tim) i u varijanti sa nekom jacom opremom. pun pogodak za tvoj budjelar. da se vozite ko gospocad
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

Zverko ne loopaj ko maksim, dobra 156 2001. godište košta preko 5000. A tu priču o cvrčcima nemoj da plasiraš jer nisi nikad seo u dobru Alfu.

Comment

Working...
                                X