Moj savet, ako imas nekog preko grane mozes da ubodes i bolji i jeftiniji primerak pa da opet ustedis (pare ne padaju sa neba).
Ja licno sam vozio takav auto s`tim sto je motor bio 2.4jtd 150ks i iz Italije je dosao kao sluzbeni (vozili ga karabinjeri) sa 212km, a godiste 2002. U Srbiji predjeno 120km i onda odradjen servis turbine i poluosovina promenjena. Prodata jednom momku (prijatelju od mog kuma) iz S.Pazove i sada na satu ima blizu pola miliona i jos je nije otvorio motor. Negde je na 370k je odradio prednji trap ceo, nosac motora ispod akumulatora kao i zamajac. Ostalih kvarova nije bilo ni kod mene, a ni kod njega. Jedina mana je sto joj je malo slabija zvucna izolacija, ali to je na nivou te klase.
Eto toliko o alfi kao losem autu i jos sluzbeni.
Da ne bude da ne pratima na casu, ali vidim da se prica o limuzinama, pominje se passat, da li onda upada u pricu do 7K evra neri dobar Ford Mondeo?
Ja ih trenutno gledam, pa znam da za te pare ima 2003-2005 vrlo lepih primeraka. Volim VW, ali moram da priznam da sam se vozio u par ovih mondea i da je voznja odlicna, lepo ide, precizan, malo tvrdji ali meksi i udobniji is passata. E sada, nije zvucno ime, ali ako nemas komplekse, eto dobar auto za pristojnu sumu. Mali je problem sto ih nema puno po oglasima, ali siguran sam da moze da se nadje dobar primerak. Vidim da ga na http://www.whatcar.com samo hvale. Razmisli i o mom predlogu.
Plata 400 evra ,moj ti je predlog da kupis za 6000 evra Peugeot 206 karavan sto novijeg godista i za resto para uradis servis i kupis onaj krovni nosac -najveci i to je to
Predlog sasvim na mestu, sa 400 eur mesecno u Srbiji cetvoroclana porodica jedva da moze da prezivi i u tom slucaju nasledstvo ili otpremninu treba "potrositi" racionalno, a na komplet na auto...
Maleni, nemoj da se ljutis zbog ovog mog posta, ali kazes imas dvoje dece, radis za 400 eur, zena za 200, imaj u vidu da ce ti trebati minimum 100 eur za gorivo za auto od 2000 ccm na plin, ne verujem da prelazis manje od 1000 km mesecno, zatim tekuci troskovi posedovanja automobila, registracija i osiguranje ti je jos 30-40 eur mesecno, pa na to dodaj tekuce odrzavanje jos toliko, placanje parking zona, garaze, perionice, poneke kazne za prekrsaj eventualno, ugrubo 200-220 eur ti je mesecni trosak takvog automobila bez havarijskog odrzavanja kog nemora da bude, ali veoma verovatno ce se desiti, jer su to vec automobili 8-9 godina stari sa 200K km minimum...
Razmisli o svemu tome, da ne bi dosao u situaciju da se za godinu dana pitas sta ti je to trebalo, ako budes usao u dugove po kreditnim karticama i kesh kreditima, u koje ces vrlo verovatno upasti, zato sto ostatak tvojih i zeninih primanja (koja si sam naveo) nece biti dovoljan za iole kvalitetan zivot cetvoroclane porodice...
P.S. ova Alfa 166 2.0 TS 2000-to od 3200 eur je nevidjena leshina, sto mozes i po slikama da zakljucis. Dobra Alfa 166 2000-2002 godiste nije ispod 5000 eur... znaci te od 3000-4000 se toliko cene jer su im vlasnici vec dusu izvadili i ko zna u kakvom su stanju, nemoj da te zavara lep auto, pa je sigurno ko casa... nema sanse...
sad sam procitao celu temu
tacno se sve vise skenjavam
ja imam platu skoro 500e pa vozim hondu 1.4 karb na plin,jerbo noviji ni bolji auto nit mogu da kupim niti da odrzavam
moj predlog je skoda octavia,2001 vo npr, 1.9 tdi
moj drugar ima taj auto kupljen nov 2001ve ,presao oko 200 000 ,pricali smo da ga ja kupim,trazi 5000e,ali nisam pri parama jednostavno
ako mozes tako nesto da kupi tj,prvi vlasnik,prva boja i da je auto u dobrom stanju,mislim da je dobra kupovina
cisto da se nadovezem na ostale,ja sad imam 29 god i poceo sam da vozim zuto sa mozda 16,vikendom i tako po malo, e sad od onda do sam sam ima sledeca auta,alfa giulietta 3 kom,alfasud,alfu 33 2kom, alfu 164 3 kom,alfu 75,bmw 318i,bilo je jos svasta ali me mrzi da nabrajam,sve moji automobili,ne tatini pa ja vozio,niti mi je tata bilo koji kupio niti dao pare za isti
posto ceo zivot popravljam kola mislim da imam pravo da utvrdim gradivo
zivim sam,nemam nikakve kredite i dugove imam svoj stan od 25 pisljivih kvadrata i slatko se vozam sa hondom i zalim sto je nism ranije kupio
niste gore od sporog kompjutera
i sporog interneta
Sto se Alfe tice poslusajte kolegu Sergia, dobra Alfa KOSTA, te primerke od 3000 do 4000 nemoj gledati, jer je to preslo boga i oca i taj auto je sigurno los i tu spasa nema. Sto se 166 2.0 TS tice sasvim korektno vuce, mnogo bolje od BMW e39 2.0 sa istom konjazom. 2.0tb V6 je san snova, ali to je 2000-to godiste i jako je zeznut za odrzavanje plus sto su sve presle preko 300 000 km a i trose 20 litara. Sve u svemu posle svega sto sam procitao uzmi neku 156 2.0 TS 2003 godiste, stavi plin i uzivaj. Pozdrav.
Hvaljenje bilo kog vozila iz prvog lica, u smislu ja imam taj auto i on je najbolji, je pogrešna pretpostavka svrhe foruma. Takođe, sagledavanje nečijeg materijalnog stanja vezano za preporuku kupovine vozila je krucijalna stvar.
Onaj ko već živi na oštrici žileta bira vozilo masovne upotrebe, gde delova ima na svakom ćošku kao i majstora, a otpadi su puni istih vozila. Na kraju krajeva, svako mora da vodi računa i o potencijalnom gubitku vrednosti istog, jer je vozilo investicija.
Kada ti se može, onda vozilo biraj cuore om, a kada ti se mora biraj raciom.
Maleni, nemoj da se ljutis zbog ovog mog posta
Pozdrav i zelim ti puno predjenih kilometara!
Dalakeo od toga. Pa kakav bi ovo forum bio kada bi se neko ko trazi informacije i savete ljutio na onog drugog ko mu to daje
Citajuci ponovo temu od pocetka do kraja, i uz duzno postovanje svih vas koji ste ucestvovali u diskusiji iste mislim da cu spustiti malo loptu, razmisliti dobro o svemu i pricekati sa kupovinom auta (nije to mala para). Bilo kako bilo. nadam se da ce ova tema posluziti i drugima cije finansije ne prelaze 7000e za kupovinu polovnog auta.
Ja sam dugo vozio Hondu, vozio sam par Italijana, par BMWa (sad vozim jednog) i nisam ti bez razloga za tvoje potrebe preporucio onog Accorda...Njemci su precijenjeni (ja sam ovog kupio zato sto Japanca u toj klasi jednostavno nema) a Italijani su generalno macka u dzaku, mada moze da se pogodi da naletis na dobrog (i to bas dobrog) ali to je sve lutrija...Italijana polovnog bih ponovo kupio jedino od prvog vlasnika koga bih bas bas poznavao...
ako imas animozitet prema Japancima razmisli i o ovome...generalno pouzdan auto, vec ima ugradjen atestirani sekvent i koliko vidim odradjene servise...a Volvo obicno voze dosta ozbiljniji ljudi, sto je prednost pri kupovini polovnog auta
Comment