MERCEDES E350 (2003G) ILI AUDI A6 (2005G) POMOC

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • anderson
    CBC Početnik
    • 28.11.2010
    • 3
    • Spain

Re: MERCEDES E350 (2003G) ILI AUDI A6 (2005G) POMOC

Hvala svima na odgovorima imam 25g i imam jos jedno pitanje gledao sam na primjer dva mercedesa obadva e320
    Jedan je 2006 godiste presao je 210000 hiljada km i cijena je 14800 eura
    I drugi je 2003 godiste presao je 140000 hiljada km i cijena je 14700 eura
    Sad neznam sta je vaznije kilometri ili godine i ovdi samo lazu u koju god prodavacku kucu sam unisao od mercedesa i audije i za sva auta sto sam pitao uvijek sam dobio isti odgovor.SVE VOZIO JE JEDAN STARAC I AUTO JE BILO CIJELO VRIJEME U GARAZI
    Molim Vas Napisite Svoje Misjenje

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Vozio sam i jednog i drugog samo sto je Mecka bila 270 cdi,a Audi 3.0 tdi i on mi se vise svidja,vise je za nas mlade,ide kao nevreme,dok je Mecka ozbiljniji auto i treba dosta jace dati gas da bi krenula kako treba,ali opet Mercedes je Mercedes.Neces pogresiti bilo koji da uzmes,ali opet bolje bi bilo da kupis,za pocetak, nov auto.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Koliko vidim sa slika, ovaj Mercedes je krcat opremom, vidim da ima hladjenje/ventilaciju sedista, navigaciju verovatno i TV (po dugmicima bih rekao) ali i vazdusno oslanjanje (opet vidim dugme). To je na papiru zaista odlicno, ali sada se vracamo na ono sto je Over pisao, taj auto je presao dosta, pa ce verovatno iziskivati neko odrzavanje u skorije vreme, plus je iz godina kada se bas nisu proslavili po pouzdanosti. Ako imas gde da proveris konkretan auto i imas punu servisnu istoriju auta, onda OK, u suprotnom ja bih ti preporucio da pogledas neku drugu E-klasu.
        Ako je izbor izmedju ova dva, onda Mercedes, Audi ne bih ni uzeo u razmatranje, jer je to (po meni) samo skupi VW i potpuno sam ravnodusan prema bilo cemu sto dolazi iz VW/Audi/Skoda/Seat brenda. Ako vec moze i nesto drugo pored ova dva, onda pogledaj da li mozes naci neki BMW e60.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ne bih da kvarim temu i ako bi imao mnogo sto sta da napisem kao odgovor na ovo gore... reci cu samo jedno, dzoni, neozbiljno, veoma neozbiljno i takoreci napamet !
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Originally posted by anderson
            Hvala svima na odgovorima imam 25g
            Dakle, Audi

imam jos jedno pitanje gledao sam na primjer dva mercedesa obadva e320
            Jedan je 2006 godiste presao je 210000 hiljada km i cijena je 14800 eura
            I drugi je 2003 godiste presao je 140000 hiljada km i cijena je 14700 eura
            Sad neznam sta je vaznije kilometri ili godine
            Ne "ubijaju" godine auto, nego eksploatacija tj. kilometraža. U tome se naravno mora naći neka mera, ali ja recimo prednost uvek dajem nižoj kilometraži od godinu-dve manje kalendarske starosti, pod uslovom da je sve ostalo isto, naravno. U svakom slučaju najbitnije je da su auti sa redovnom i dokumentovanom servisnom istorijom, naročito kad su u pitanju automobili ovog segmenta gde su cene astronomske čak i za najbanalnije servise.

I čitaš li ti prijatelju šta ti pišu (pišemo) mi ovde, zayebi te E klase W211 pre restylinga (2005.), ne zabadaj sam sebi trn u zdravu nogu

i ovdi samo lazu u koju god prodavacku kucu sam unisao od mercedesa i audije i za sva auta sto sam pitao uvijek sam dobio isti odgovor.
            SVE VOZIO JE JEDAN STARAC I AUTO JE BILO CIJELO VRIJEME U GARAZI
            Molim Vas Napisite Svoje Misjenje
            Ako si već u AT, ovaj "problem" možeš da rešiš tako što ćeš kupiti ono za šta neko garantuje kvalitet i za šta daje garanciju. U Nemačkoj na primer kad u prodajnim salonima vidiš polovan BMW sa "Premium selection" nalepnicom/oznakom, onda je to auto koji je prošao striktnu kontrolu pri otkupu od trećeg lica (ili zamena u BMW servisima po sistemu staro za novo), auto ne sme da prekoračuje maksimalno dozvoljenu kilometražu da bi uopšte mogao da ponese "Premium selection" oznaku, mora da ima urednu i besprekorno evidentiranu servisnu istoriju u naravno mreži ovlašćenih servisa itd itd Dakle, u pitanju je obimna i detalja provera svega i svačega, nakon čega automobil koji se stavi na prodaju sa tom oznakom je praktično bez greške, čak ljudi u salonu napune i rezervoar za tečnost za pranje vetrobrana Kad u Nemačkoj u jednom auto salonu gledate automobile, ovi jasno odudaraju i ističu se od ostalih kako stanjem tako i cenom, ali da ja dajem 15 k evra za auto svakako bih se radije odrekao nekog "komada" opreme i kupio bih takav auto, tim pre što znam kakvu je kontrolu prošao zbog čega od BMW-a (ne tog auto salona!) dobijam i punu garanciju od 12 meseci, uz naravno mogućnost produženja iste. Mislim da BMW taj "Premium selection" program ima i po Švajcarskoj, verovatno i Austriji.

U tom konktekstu, ne znam kakve mogućnosti postoje kod Mercedesa i Audija i kako oni nazivaju te i takve svoje programe, ali ih definitino ima. Raspitaj se dakle koji auto saloni prodaju konkrente modele i za koje dobijaš garanciju, te ćeš tako znati na čemu si umesto što slušaš kako je svaki od tih sedana visoke klase i to ni manje ni više nego sa 3,0 i 3,2 motorima vozio neki penzos na pijac i do kluba Ovakvi modeli jesu skuplji, ali vrede svakog centa jer sa kupovinom takvog "sertifikovanog" automobila kupuješ i miran san, i bukvalno nemaš o čemu da brineš osim da spremiš pare.

Dakle put pod noge ili komp u ruke pa na internet - raspitaj se ko takve automobile prodaje u tvom "komšiluku" i gotova stvar. Po tebe je čak i najbolje da kupiš upravo ovakav auto, ako si već rešio da uzimaš polovan auto ove klase i ovog segmenta. Tolika investicija mora doći sa odredjenom garancijom, a ostavi drugima da veruju da je deda dovozio lukac sa pijace u A6-ici 3,2 FSI
            http://www.bmw.tv

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

@Zverko, samo ne znam zasto pokusavas da promenis necije misljnje, posto ti to definitivno nece poci za rukom (niti meni ili bilo kome), a ja sam se jasno ogradio i rekao da je to samo moje shvatanje, kakvo god da je. Ostalo kao sto vidis je savet coveku koji je vec dobio u ostalim postovima, da malo o'ladi sa kupovinom auta premium klase sa predjenih 200 000 km.
              Back to topic, Evo covek iznad mene ti je dao najbolji savet. Pogledaj malo ko nudi prodaju Mercedesovih vozila po programu "Junge Sterne" to je kao kod BMW "Premium Selection", ako si zainteresovan za Mercedes. Za Audi ne znam, ko sto sam ti rekao, mislim da se zove "Audi Ger.......... plus" j*bemliga tako nesto.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

Mani me tih otrcanih fraza. Kad god neko od vas "znalaca" nema sta da kaze on kao pokvarena ploca o tome kako zverko nekom zeli da promeni misljenje. Ne vidim gde ja to nekom namecem moje misljenje ili ti menjam tudje. Jedino sam reagovao na tvoju, kao sto rekoh, neozbiljnu konstataciju. A posto ti kazes da je to samo tvoje misljenje ja kazem da uopste nije merodavno jer nisi posedovao ni jedan od ova tri brenda a bmw si omirisao u prolazu u vidu E30 325 i to na plin. Ja koji ceo svoj vozacki staz vozim Audi i sad BMW se nisam usudio da coveku sugerisem bilo sta, a ne nego ti znas dal je bolji ovaj Benz od A6. Procitaj malo sta si pisao od pocetka i probaj da skapiras sta si napisao. Cela moja reakcija je na vase nonsalantno pisanje o dva vrlo ozbiljna automobila kao da ste ih promenili do sad pa najmanje 10 komada, eto tako meni zvuce tvoji i postovi od jos par vas. I posle svega ces ti ili neko treci da kaze brate bre vozio sam ili vozio sam se, ima moj komsija taj A6/Benz i sranje je. E zbog toga ja baljezgam ovde evo vec 5 godina a ti i tebi slicni mi spocitavate kako ja pokusavam nekom da nametnem ili promenim misljenje. Nemoj, opet kazem, neozbiljno je, bar meni. Posto , mozemo da se lazemo i da pricamo price do sutra, zna se ko pravi ozbiljne automobile. Nema ih puno, mozda cak stanu na prstima jedne sake.

Dakle, tvoji kometari i misljenje uopste ne koriste coveku sta vise dovode ga u zabludu i zajedno sa mojim reakcijama na iste su totalni visak ili ti pisanje radi pisanja. Sta vise, da sam neka vlas' u ovoj temi bi jedino overspeed-ovi postovi preziveli, eventualno jos par komentara da corba bude gusca.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• WEST 014
                  CBC Senator XXL
                  • 17.08.2010
                  • 862
                  • Valjevo
                  • Audi A4

Moram reci nesto. u oba modela sam se vozio i Audi je na mene ostavio jaci utisak, a to sto nisam posedovao ni jedan od njih ne znaci da nemam pravo da polemisem o njima. Koliko clanova ovde poseduju oba ova automobila i sa njima su presli po 200 000 km neka se jave pa neka daju misljenje!!!!! Ne verujem da ih ima mnogo, coveku mogu i da koriste i da ne koriste necija misljenja na osnovu nekih iskustava pa sto da ih ne cuje, nije mali pa da poslusa prvog koji je napisao ovaj je dobar ili ovaj nije...
                  A osobi koja mnogo puta dnevno kaze rec JA nisu ni potrebni ljudi sa kojima ce da polemise....

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

zverko, u pravu si, donekle. trebalo bi da svako iznosi svoja iskustva i da pise ono sto zna, sve osim toga je spam(kad bi ovo primenili na forum, obrisali bi 95% i ne, ne preterujem) Ali, ovo je internet, ovde svi voze kola ispod 10 sek, nikome ne trosi vise od 7 litara/100km i to sto vozi taj dan je najbolje sto postoji. pa tako cesto imamo zagrizene ljubitelje bmw-a koji su spremni i da se pobiju da bi dokazali kako je to najbolja marka a od bmw-a imaju sliku na desktopu i naravno, voze daciju logan(karikiram, svaka slicnost je slucajna). e sad, gde gresis, moderatori ne mogu znati svakog clana "u dusu", kakva su mi iskustva, sta vozi, sta radi i cime se bavi, niti traziti imovinsku kartu. citas, pa procenjujes ko je kakav. vrlo brzo mozes proceniti ko pise samo radi pisanja a ko zna sta radi. kao sto ti meni rece za polovne gume pre neki dan, ko moze da me natera da za svoje pare kupim nesto sto mi se ne svidja.

iskreno, ceo podforum sta/koji da kupim mi se ne dopada, jer se uglavnom svodi na linkove sa polovnim automobilima(bez poznavanja konkretnog automobila) i komentarima "kupi ovo" jer na slikama izgleda lepo ili "provozao me gari koji zna garija od semafora do semafora" ili "oduvek sam to zeleo ali nisam imao para ili cojones(neda mi zena) da kupim"

i da ne trkeljam dalje, ovde lock da se ne bi posvadjali.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                    X