SUV za suprugu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Re: SUV za suprugu

gledao evo sad sa suprugom Hjundaiev sajt, svidja joj se se IX35, enterijer mi je mnogo lepsi u IX35, moram da vidim to uzivo u salonu kako izgleda... to je klasa ispod Santa Fe-a? (u rangu RAV4)

Kako cesljam ovaj sajt polovniautomobili.com nalazim na veoma zanimljive automobile u toj cenovnoj klasi od 16000 eur...
    Ova 2 bi meni licno bili mnogo zanimljiviji da ih uzimam za sebe...
    http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... _d_luxury/
    http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... he_boxter/
    nisu ista klasa, nisu ni SUV... ali bi ih tako rado vozio jedno vreme... pogotovo sto mi je Boxster jos uvek neostvareni san... sad uopste vise nisam racionalan, najradije bih uzeo Boxstera i vozio ga sa suprugom ovo leto, do jeseni, pa lepo na jesen da uzmemo Santa Fe-a ili IX35, taman ce Santa Fe-u da padne cena za mozda i 1000 eur, a i imao bih vremena da nadjemo neki bas dobar primerak... e sad kad ukljucim malo racio, onda se pitam koliko bih izgubio na Boxsteru, posto bi sigurno morao da ga prodam/menjam dosta ispod cene, jer se takva kola sada retko kupuju, a ja bih ostvario decacki san da imam Porsche-a nekoliko meseci...

Prinova jos nije na putu, makar jos se ne zna da li mi je zena trudna, tako da bar jos 9 meseci cemo biti samo nas dvoje, a posle sa klincem dvosed nam ne bi bio interesantan... uopste nisam pametan...

Comment

• Azrael
      CBC Senator
      • 29.06.2006
      • 278
      • Kragujevac

Ja bih u razmisljanje ubacio i Nisssan X-trail, skoro vecina su automatici, a i imaju kameru za voznju u rikverc sto smatram velikim plusom pogotovu kada je u pitanju zena vozac. Kumovi mi voze 2 X-trail, oba su kupljena nova, i taj auto me odusevljava svaki put kada sednem u njega....

Comment

• jovan30
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 322
        • Beograd

stari model mi je ruznjikav, a ovaj aktuelan moze da prodje, kamera za voznju nazad je veliki plus, mislim svakako da koji god da uzmem za nju, bez parking senzora ne dolazi u obzir. Ali mislim da 2008 i noviji prekoracuje budzet, jer vidim da su retki i da je najmladji na polovnim automobilima 2005 godiste, a to je taj stariji ruznjikavi model.

Kad vec pominjemo Nissan, sta mislite o Qashqai-u... vidim na polovnim automobilima da 2007 godiste moze da se nadje za 17K eur, mislim ima jedan jedini oglas i to bez slike...

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Ja sam gledao pre nesto vise od godinu dana Nissane, ukljucujuci i Qashqai. On je moderniji od xtraila (kao i pathfindera, ali njega i murana ne stavljam u ovu pricu jer su znacajno skuplji), i zaista je vise gradski auto od xtraila. Ukoliko ti prostor koji nudi Qashqai odgovara, mislim da ima smisla da ga razmotris jer je prilicno jeftiniji od slicno opremljenog Rav4 (u prevodu, za iste pare dobijes mnogo vise opreme, normalno je da neces uzeti klot varijantu), a postoji mogucnost da se dokupi produzena garancija sa 3 na 5 godina. Da se ogradim, estetiku necu da diskutujem, samo sam rekao da je moderniji, nije kockast ko sporet "Smederevac".
          U vreme kad sam kupovao auto NIssan je kao promociju davao 5 godina garancije na vozila kupljena u tom periodu, pa mi je to bio dodatni razlog (uz dosta veliki popust) da se opredelim za NIssana.
          Ja sam cuo dosta pohvala na racun servisa za Hyndai. Za predjenih 30.000km i godinu dana nemam nekih posebnih primedbi ni na Nissanov servis, i toyota je ok. Sracunaj TCO za planirani period za bilo koji auto koji gledas, mani se egzibicija da kupujes auto poput Porsche Boxtera ako ti je vec problem gubitak novca i vrednosti istog. Na kraju ne zaboravi da ako uporedis Rav4, Qashqai, xtrail, ili iX35 sa tvojim A6 to jednostavno nije ista klasa vozila po pitanju komfora, udobnosti i luksuza koji se nudi, i shodno tome dobro prilagodi ocekivanja da se ne bi razocarao poredeci ih sa Audijem. Istina je da SUV nudi nesto vecu funkcionalnost, i predstavlja dobru kombinaciju razlicitih osobina, ali je istina da ni u jednoj ne nadmasuje automobile koji su pravljeni sa namenom da ispune zadati zahtev (npr. pravi terenac ili luksuzna limuzina ili pick-up, itd).

Comment

• jovan30
            CBC Senator
            • 07.05.2006
            • 322
            • Beograd

Na kraju ne zaboravi da ako uporedis Rav4, Qashqai, xtrail, ili iX35 sa tvojim A6 to jednostavno nije ista klasa vozila po pitanju komfora, udobnosti i luksuza koji se nudi, i shodno tome dobro prilagodi ocekivanja da se ne bi razocarao poredeci ih sa Audijem.
            To me najvise i plasi, znam da su generacijski noviji od mog auta (moj auto je 2006 godiste, ali to je model predstavljen 2004), znam da nisu ista klasa i da kvalitet zavrsne obrade, plastike, upotrebljenih materijala, detalja poput prekidaca sigurno nije u rangu mog auta... dobro, ne sekiram se mnogo jer moj auto svakako ostaje idalje kod mene i "ceka" jos neku godinu da pojeftine kao polovni noviji Audiji, a do tad ga vozim sa velikim uzivanjem, jer me ni jednom nije izneverio, a prelazim dosta...

E sad bezveze mi je da kupim jos jedan auto koji je sad cenovne klase kao moj Audi polovan, a da ima los kvalitet zavrsne obrade, lose upotrebljene materijale, zato sam i mislio u pocetku na X5, jer je on premium i tu nema dileme...

Zena me tera da odemo danas do Fruske Gore na izlet, pa ako uz put ima neki autoplac koji radi nedeljom i koji slucajno ima neki od ovih modela, pogledacu ih...

Sve mi se cini da sam najblizi kupovini Santa Fe-a, nadam se da ono sto nudi makar malo lici na ono sto nude premium SUV-ovi... kad pomislim da za isti kesh moze da se uzme Lexus IS220d '06 nije mi dobro, a taj Lexus je sigurno u svim segmentima bolji od Santa Fe-a...

Ne pitah za Santa Fe-a, jel ima neku generalnu manu? konkretno taj motor 2.2 CRDI, recimo da je uobicajno da crkne turbina pre vremena ili plivajuci zamajac, posto za plivajuci zamajac znam da je bas skupa popravka...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Imam i taj 2.2 Santa Fe pored X5, i iako kvalitet materijala, zavrsna obrada, ponasanje u voznji, ergonomija i generalno osecaj u autu ne mogu da se porede, Hyundai je cak malo i prostraniji, motor je sasvim ok mada malo lose uparen sa menjacem, i za te pare je genijalan izbor.

Ovaj X5, sa ovim motorom i menjacem za pare koliko se nudi je sve samo ne dobar izbor, tu racunaj da si kupio vencani list, i dao ne male pare za osakacen auto koji trosi a ne ide.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• subicd
                CBC Senator XXL
                • 20.06.2008
                • 463
                • Novi Sad

A Skoda Yeti. Kontam da bi za zensko bio odlican izbor, iako ga ne smatram zenskim automobilom.
                Sa svojih 4220mm je snalazljiv u gradu, ima povisen klirens, odlicno odradjen, jedino sto je izgled za nekog fenomenalan za nekog odvratan-zenama predpostavljam odvratan.
                Za grad 1.2TSI i DSG menjac, i ima zena da se snalazi odlicno u BGDu.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Yeti bas i nije SUV.

Comment

• jovan30
                    CBC Senator
                    • 07.05.2006
                    • 322
                    • Beograd

Hvala svima na odgovorima.

Veceras mi je iskrsla i jos jedna varijanta, za koju mislim da je najbolja do sada. Prijateljev rodjak iz Slovenije prodaje svog VW Tuarega 2.5 TDI, 2005 godiste, 160K km predjenih, prvi vlasnik, kompletna servisna istorija, otplacen petogodisnji kredit, pa bi sad da uzme drugi kredit za novi Tuareg ili Kajen.

Od opreme ima dosta toga, parking senzori, tiptronik, navigacija i kozna sedista su u svakom slucaju tu, prijatelj mi kaze da ima i "vazdusno oslanjanje".

Cini mi se da je ovo najbolja varijanta, jer je auto po preporuci, nadam se samo da cu uspeti da se uklopim da me sa carinom, PDV-om i registracijom izadje 20000 eur + full kasko obavezno, cena je, kako mi je prijatelj rekao oko 16000 eur, mozda moze da ide malo nize. Kolika je sada carina na automobile iz EU, dugo to ne pratim, znam da se svake godine smanjivala?

U svakom slucaju za 2 nedelje idem u Udine, pogledacu auto jer mi je uz put, ako mi se svidi i ako ovlasceni VW servis u Ljubljani potvrdi da je auto sa 0 eur ulaganja uzecu ga sigurno.

Eto, nadam se da ce ovo biti dobra kupovina, da je auto ok i da ce duze vreme lepo sluziti. Jedino taj 2.5 TDI, jel to onaj V6 dizel motor iz starog Audija A6? Znam da se prva verzija od 150 ks nije bas pokazala najbolje, ako je to onaj iz A6 C5 restyling, od 180 ks, trebalo bi da bude dobar izbor.
                    Ako imate neki savet za Tuareg ili lose iskustvo pricajte, jer ako ovaj ne uzmem, onda cu uzeti prvi Santa Fe na kog naletim, samo da tu kupovinu konacno zavrsim

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ja u firmi sa jednim Touaregom sa tim 2.5TDI motorom, takodje 2005. 250k imam takav istorijat problema da ne znam da li je neverovatno ili smesno.

Comment

• StevoTDI
                        CBC Član
                        • 14.12.2007
                        • 68
                        • Beograd

I meni bi znacilo kada bi malo detaljnije opisao iskustvo sa tim autom, a taj 2.5 nije V6 nego je redni petak ako se ne varam...
                        U svakom slucaju srecno...

Comment

• Gaga
                          CBC Veteran
                          • 27.11.2010
                          • 124
                          • Novi Beograd

Pre svega „jovane30“ čestitke za ženidbu, a znaš kako se kaže, „što tebi da bude bolje nego nama oženjenima“. Sad i ti imaš pravo drugima to da kažeš. Izvini, ali mala šala za početak i nadam se da se ne ljutiš.

Da li baš mora u obzir da dođe SUV vozilo u pitanje ?

Ja jesam ljubitelj SUV vozila, ali samo japanskih, imao sam Subaru Forester 2.0 turbo (1999 godište) i bio sam prezadovoljan, i još uvek me boli srce za njim, ali sam morao da ga prodam 2008. godine iz finansijskih razloga (vraćanje nekih dugova, posao krenuo loše, itd.). Sad nemam kola, uglavnom GSP i po nekad kad mi zatreba, uzmem sinovljevu Subaru Imprecu 2.0 GT turbo.

Mislim da je predlog „StudentBGD“ za Subaru Forester bio jako dobar, ali pošto ti je „Šumar“ antipatičan, ta se tvoja poštuje i idemo dalje. Naravno i obavezno poslušaj savet „206“-ice i batali X5, velika glavobolja, pa ni kafetini te ne bi pomogli. Krade se dosta, a nije kvalitet-više izvikan, a kad se pojavio Audi Q7, sredinom 2006. godine, samo u decembru mesecu u Beogradu je ukradno 8 kamada !

Predlog i to opet iz Subaru game:

Subaru Autbek (Outback), jedan izuzetan krosover (Crossover) ili ti „prođi svuda“ automobil. Zavidnog kvaliteta, sigurnosti, bezbednosti, komfora, performansi, lepe unutrašnjosti, veliki prtljažnik, neupadljiv automobil, ... i naravno stalni pogon na sva četiri točka (Symetrical AWD), bokser motor. Kao i sa SUV vozilima i sa krosoverom isto tako prolaziš skoro svuda i savladava izuzetno dobro sve prepreke. Klirens mu je 20 cm što mnoga SUV vozila nemaju.

Imaš dva oglasa o prodaji Autbeka:
                          http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... 5_outback/
                          http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... tback_4wd/

Evo i par slika novog modela Autbeka (model za 2010. godinu) i sa podacima sa benzinskim motorom od 2.5 litara. U programu je i sa benzinskim motorom od 3.6 i dizel motorom (naravno bokser) od 2.0 litara, a on je uparen samo sa ručnim menjačem (za sad).
                          Motor 2.5 litara, 167 ks, obrtni moment na 229 Nm pri 4000 o/min., ubrzanje 10,4 sekundi, maks. brzina 194 km/čas, potrošnja 11,3 (grad), 6,7 (izvan grada) lit/100 km. Ovo su podaci kad je motor uparen sa automatskim – lineartonik CVT menjačem.
                          Idealan automobil za sve terene, uslove,...a jednog dana kad se bude moglo i prikolica sa ovakvim čamčićem.

Što se vuče prikolica tiče, evo jednog teksta koji sam objavio 2004. godine u časopisu „Auto“ (sad je to Auto magazin) gde je Subaru Legasi osvojio laskavu titulu „vučno vozilo godine“. Tekst je u pdf formatu i nisam mogao da ga okačim, pa zato samo tekst bez slike:
                          "Vučno vozilo godine
                          Test ekipa nemačkog časopisa ”Kampovanje, Automobili i Karavani” (Camping, Cars & Caravans) izvršila je testiranje 24 automobila u više klasa za titulu ”vučno vozilo godine”. Automobili su podeljeni u pet klasa, od niže srednje klase do terenskih vozila. Kompletan test program obuhvatio je vožnju nagibom od 12 stepeni, stabilnost pri vožnji, snaga vucenja i ocena komfora na razlicitim podlogama puteva.
                          Ove godine ova laskava titula pripala je „subaru legasiju 2.0 karavan“.
                          Optimalna trakcija, pogon na sva četiri točka, snažan motor (137 konja) i velike težine tereta koje ga unapred opredeljuju za primenu vuče prikolice, a i time ga cine idealnim tipom vozila za svaku vuču tereta. Pored suvereniteta za karavan vozila, „legasija 2.0 karavan“ krasi i visok komfor, ergonomija kao i vrednost iskoristivosti. „Legasi“ može da povuče na kuku 1900 kg pri osmostepenom nagibu puta, bez ikakvih problema.
                          Na ovom testu „subaru legasi 2.0 karavan“ je u klasi pogona na sva četiri točka pobedio ispred „BMW-a X3“, „nisana xtrejl“, „suzuki grand vitare“, „micubiši autlendera“ i „tojote rav 4“."

Srećna kupovina !

Comment

• jovan30
                            CBC Senator
                            • 07.05.2006
                            • 322
                            • Beograd

^^^ Pa u sustini mora da bude SUV, ozenjen si pa me kapiras zasto sam napisao "mora" da se ja pitam onda bih uzeo najverovatnije ovog Lexusa IS220d 2006 koji je 16000 eur na polovnim automobilima... e sad moja dama koliko god se trudio da joj objasnim prednosti Lexusa u odnosu na Santa Fe (jer tad nisam znao da ce iskrsti ovaj Tuareg), ne vredi, hoce "dzip" pa to ti je A taj Subaru legacy mi se nekako ne svidja, mislim deluje interesantno, ali nisam zamisljao taj auto kao drugi u kuci, e sad ako ona prosvrlja po CBC-u i naleti na ovu moju temu i svidi joj se Subaru Forester ili Legacy, onda pada u vodu da i drugi auto u kuci bude onaj koji se i meni svidja, a ne samo njoj samo da ne ispadne utisak da sam sebican

Imam jedno pitanje za tebe, posto si vozio Subarua. Kakav je zvuk Subaru boxer motora? znam kako zvuci kod Bube i Porsche-a, jel to taj zvuk? zanima zvuk i benzin i dizel boxera

206 bas me interesuje koji su sve problemi bili do 250K km?

Comment

• jovan30
                              CBC Senator
                              • 07.05.2006
                              • 322
                              • Beograd

Na kraju ako ni taj Tuareg ne bude izbor, a Santa Fe me ne zadovolji, ima da presecem, da dam 20K eur + auto kredit od 10-15K eur i i da uzmemo Mercedes ML 280 CDI ili 320 CDI sa garancijom, preko Mercedesovog centra polovnih vozila u Beogradu, znam da daju garanciju na polovne automobile, i da su sa 0 eur ulaganja, poznanik je preko njih uzeo CLS-a par godina starog i prezadovoljan je, auto bukvalno kao nov.

Najgore je sto raspolazemo sa tim "granicnim" budzetom, pa niti smo ograniceni samo na daleko istocne SUV-ove, niti mozemo da uzmemo neki krsten premium SUV 3-5 godina star (bez kreditnog zaduzenja).

U sustini nikad nisam dizao autokredit, niti bilo kakav drugi kredit, osim kredita za stan, koji je na svu srecu sticajem okolnosti prevremeno otplacen...

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Razni i nikad ispravljeni problemi koji se iznova ponavljaju sa snabdevanjem gorivom, turbom, menjacem i diferencijalom...

Comment

Working...
                                X