SUV za suprugu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wooodoo
    CBC Senator
    • 01.10.2005
    • 214
    • Beograd

Re: SUV za suprugu

A Mitsubishi ASX, nov model, zenski, doduse jos nema polovnih.
    http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Gaga
      CBC Veteran
      • 27.11.2010
      • 124
      • Novi Beograd

Originally posted by jovan30
      ^^^ Pa u sustini mora da bude SUV, ozenjen si pa me kapiras zasto sam napisao "mora" da se ja pitam onda bih uzeo najverovatnije ovog Lexusa IS220d 2006 koji je 16000 eur na polovnim automobilima... e sad moja dama koliko god se trudio da joj objasnim prednosti Lexusa u odnosu na Santa Fe (jer tad nisam znao da ce iskrsti ovaj Tuareg), ne vredi, hoce "dzip" pa to ti je A taj Subaru legacy mi se nekako ne svidja, mislim deluje interesantno, ali nisam zamisljao taj auto kao drugi u kuci, e sad ako ona prosvrlja po CBC-u i naleti na ovu moju temu i svidi joj se Subaru Forester ili Legacy, onda pada u vodu da i drugi auto u kuci bude onaj koji se i meni svidja, a ne samo njoj samo da ne ispadne utisak da sam sebican ?
      Znam jako dobro šta znači žensko "mora", a i naša muška "sebičnost i sujeta" kad su automobili u pitanju i mislimo da naša mora uvek biti zadnja. Meni se žena srećom puno ne razume u automobile, ali je zato zvocala kad sam nešto od dodatne opreme ugrađivao, i uvek je to primećivala, ali na jedno uvo mi zvocanje uđe na drugo izađe.

Leksus, ubedi je za ovo: http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... us_rx_300/, još i SUV, a kvalitet znaš i sam. Kratak video zapis na Jutjubu, ali za model Lexus GX 460-2010: http://www.youtube.com/watch?v=f0KaACCLRGc .

Originally posted by jovan30
      Imam jedno pitanje za tebe, posto si vozio Subarua. Kakav je zvuk Subaru boxer motora? znam kako zvuci kod Bube i Porsche-a, jel to taj zvuk? zanima zvuk i benzin i dizel boxera
      Zvuk Subarua je baš karakterističan, posebno kad je turbo. Gotovo isti kao i kod Poršea (!), samo za nijansu mekši, bar kod serijskih modela Subarua, ali uz ugradnju različitih izduvnih sistema, može da bude opak, pa ko šta voli. Sa atmosferskim motorima je kudikamo zvuk mirniji i praktično se iz kabine i ne čuje. Na ulici se i ne prepoznaje zvuk sem kad je neko osetljiv na zvuk boksera. U svakom slučaju lepa muzika za uši.

Imam snimak zvuka mog bivšeg Forestera turbo (sin je to snimio), ali ne znam da postavim na sajt taj kratki video zapis, pa evo zato sa Jutjuba jedan zapis, (Exhaust Forester 2.0 TURBO: http://www.youtube.com/watch?v=Gbh_IbGZgoQ), apsolutno isti zvuk kao i kod mog bivšeg Forestera, čak isti model samo što je moj bio plave boje (skinuo sam boju sa Imprece WRX STi), evo dve slike:

Evo ti linkovi za zvuk Autbeka:

Autbek 2011:

Što se novog Forestera tiče u redakciji je rađen test sa benzinskim motorom i evo skraćene verzije teksta na sajtu časopisa: http://www.magazinauto.com/Test.aspx?Content=75, a sa dizel agregatom je rađena samo probna vožnja. Za dizel verziju Forestera sam napisao moj utisak sa probe, i to baš za zvuk motora, i momci su to objavili sa svojim utiscima. Motor radi baš uglađeno i mirno, bez ikakvih vibracija karakterističnih za dizel, koji se pojavljuju kod rednih dizel motora, a i turbina ima lep zvuk. Obrtni moment od 350 Nm sve govori. Mala zamerka je na ručici menjača, čini se da je kao gruba, ali je zato menjač jako precizan sa kratkim hodovima. Evo te probne vožnje:

Možda je moje mišljenje o Subaruima subjektivno, ali umem i te kako da ih "ošamarim" kad treba.

Evo kako stranci gledaju na Forester dizel: http://www.reedmantollsubaru.com/2010-s ... r-2.0D.htm

Comment

• jovan30
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 322
        • Beograd

Hvala ti puno na odgovoru. Volim kad je odgovor opsiran, a ponovo pitak i pun korisnih informacija...

Jos jednom hvala puno, a ja cu vas obavestiti sta smo odlucili na kraju...

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Nije Forester za zensko - enterijer im je ruzan, jbg
          Jest moja vozila Forestera, ali je imala druge prioritete - prikolica, teren i sl.
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Obzirom da ni u jednom momentu nisi spomenuo trakciju, vucu, prohodnost, te da ti se ne svidja "meki SUV izgled" Subarua cini mi se da je ovde najvaznije da auto izgleda "dzipasto".
            Ako je tako, kupi RAV 2.0d ili Qashqai, mozda cak i model koji je samo FWD. Ili Santa FE/ ix35. Sto novije, to bolje.
            Uzgred, cale od devojke je prezadovoljan sa Chevrolet Captivom, izgleda kao pravi terenac, sigurno nije skup, postoji dizel/automatik... idealka.

Premium auto trazi i premium ulaganje/odrzavanje, lepo je sve to, ali ima nesto i u ekonomicnosti/jednostavnosti. Posebno kada ga vozi zena, one bas nisu vicne da prepoznaju "neki novi cudan zvuk" i primete ako se sa kolima nesto desava.

Ja licno se slazem sa Gagom, jednom Subaru, uvek Subaru i nikada ne bih gledao dalje od Forestera ili Outbacka.
            Ne samo zato sto imam sjajno iskustvo sa ovim automobilima vec pre svega zato sto ne razumem kome treba ista "dzipastije" od Forestera. Pa jos za grad.
            work in progress

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Dzipastije, pa jos za grad treba onome kome je prostor koji Forester nudi premali, kako u putnickoj kabini, tako i u gepeku, i ne mora nuzno za grad, nego i za odlazak na vikend, ili na odmor, bez ikakvog offroad-a,vec prosto da putnici i prtljag mogu korektno da se smeste unutra, u situaciji kada (ni)je jedini auto. Jednog dana ti moze pasti na pamet da ubacis neke drangulije u taj Foresterov gepek, da krenes na rekreaciju ili slicno, imaces jedno ili dva decija sedista unutra i nacices se u prilicno fruistrirajucoj situaciji, gde ces shvatiti da Rav4 ili neki xtrail nude vise za navedene namene.

I ne mora nuzno dzipastije, nego prostranije, udobnije, lepse, kvalitetnije unutrasnjosti. A kad kupujes nov auto i sa nekim razumnijim servisom od onoga u Marinkovoj bari, posebno za taj novac.

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Originally posted by CikaKure
                I ne mora nuzno dzipastije, nego prostranije, udobnije, lepse, kvalitetnije unutrasnjosti. A kad kupujes nov auto i sa nekim razumnijim servisom od onoga u Marinkovoj bari, posebno za taj novac.
                neka ovo ne predje u diskusiju rav4 vs forester, ali vozio sam i sam se uoba i ne videh razliku. no, ako ti je to malo uzmi outbaack, on je u klasi sa xtrailom (koji je super ruzan da se ne lazemo).
                a i da nisam u pravu covek trazi drugi auto, za suprugu, ne prvi za sve namene.
                kad smo kod kvaliteta, jedan hint, toyotin 2.2 dizel
                work in progress

Comment

• gti16v
                  CBC Senator XXL
                  • 05.08.2007
                  • 343
                  • BGD
                  • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

BMW X3? U klasi je sa RAV4, ali je ipak premium. Ako već ne može dobar X5 da se nadje za te pare, X3 verujem da može.

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Originally posted by Uzelac
                    Originally posted by CikaKure
                    neka ovo ne predje u diskusiju rav4 vs forester, ali vozio sam i sam se uoba i ne videh razliku. no, ako ti je to malo uzmi outbaack, on je u klasi sa xtrailom (koji je super ruzan da se ne lazemo).
                    a i da nisam u pravu covek trazi drugi auto, za suprugu, ne prvi za sve namene.
                    kad smo kod kvaliteta, jedan hint, toyotin 2.2 dizel
                    Moze biti da si se vozio u oba, al ja kad sednem u Forester (novi, veci od starog) udaram glavom u svaki koji ima siber (a samo oni sa najnizom opremom nemaju, i nema potrebe da repliciras da mu je zena manja od mene). Proveri nadalje prostor na zadnjoj klupi (vs. visina krova), pa onda probaj u prtljaznik forestera da napakujes vise od jednog velikog samsonite kofera a da postavis onu zavesu da stoji na mestu. Forester ima ocigledno skucen prostor u prtljazniku zbog 4x4 pogona i rezervnog tocka u podu, dok Rav4 ima rezervni tocak na zadnjim vratima (ne svaki u novoj generaciji, ali ih ima).
                    Toyota 2.2 dizel - ok, moze biti da je sve kao sto sugerises - ne komentarisem nista, osim da znam dobro jedan 2.0 d4d i sve je u najboljem redu za 100.000 km i 7 godina. Da li ce sutra da se pokvari - ne znam. Znam jos dva komada 2.0 d4d koji su presli 250.000+ na taksiju u Beogradu i nema problema sa motorom. Zalutaju tu i neki jadni benzinci, koji su jos nesto malo povoljniji od dizela, kada je rec o toyoti. Za nissan modele ne znam, lako je proveriti cene.

Usput, dobrodosao si da pogledas kvalitet materijala kabine u toyoti i da ga uporedis sa Subaruom (dovoljno je da pogledas kako izgleda rucica menjaca u Foresteru a kako u Rav-u). I sto bih uzimao outback kad mogu da uzmem Pathfinder, kad vec tako postavljas stvari (ako je vec xtrail super ruzan)? A i da nisam u pravu, sto bi placao pun iznos para za stvari koje mu ne trebaju (super ultimate 4x4 by subaru koji ne moze da se iskljuci vec radi non stop i usput troska gorivo i gume, losu plastiku, malo prostora u kabini, katastrofalan prtljaznik... )? Dati 25.000 eur za novi auto (ili nesto manje za polovan) ma koje namene, pa makar bio i drugi ili treci auto u kuci, da bi pravio kompromise na temu prostora, prtljaznika, lose plastike? Ne, hvala. Trajnost, nekvarljivost? Ok, postujem, al ne verujem da bi imao problema ni sa nekim novim autom kog plati 25.000 eur, pa makar to bio super ruzni xtrail (garancija do 5 godina) ili toyota rav4 ili neki hyndai ili kia (nemam iskustvo, samo nabrajam), koji su prostraniji, ukljucuju 4x4 po potrebi, imaju bolji prtljaznik, kvalitetniji enterijer, i nemaju ono sto je napisano u narednoj recenici.

Jel moze tebi hint za subaru servis i politiku dilera iz Marinkove bare?

Comment

• jovan30
                      CBC Senator
                      • 07.05.2006
                      • 322
                      • Beograd

Pozdrav drugari, red bi bio da vas obavestim kako se na kraju sve ovo privremeno zavrsilo.
                      Kaparisao sam zeni BMW 320d E90 2005 godiste, 160K km, dosta opreme, od prvog vlasnika, kompletna servisna istorija, bez ulaganja, auto je po preporuci, za veoma korektnu cenu. Jednom recju - zadovoljan sam.

Tako da ce to voziti dok se ne nadje u Italiji VW Tuareg 3.0 TDI ili Mercedes ML280 CDI, u perfektnom stanju, sa kompletnom servisnom istorijom i 0 eur ulaganja, jer samo takav auto zelim da uzmem, ne zelim da uzmem nesto od cega ce me (nas) boleti glava.

Mislim resio sam "akutni" problem suprugine motorizacije, tako da sam sa te strane miran, a mislim da cemo taj BMW 320d uspeti brzo da prodamo kad iskrsne Tuareg/ML bas onakav kakav smo zamislili
                      Eto mislili prvo o Santa Fe- i RAV 4, na kraju cemo imati premium SUV.

Hvala vam u svakom slucaju na iscrpnim odgovorima i pomoci. To cenim na ovom forumu!

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Mislim da sada ide LOCK!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment