Ne znam dal jos uvek neko gleda ovu temu, ali bi mi jako dobro doslo neko obavestenje od bilo kog vozaca volva v40, imam u ponudi 2001 1.8 a nisam bas nasao neke karakteristike za ovaj automobil na forumu.. kakav je, voznja, vuca, potrosnja.... do sad sam samo naisao na potraznju za delove, tng, i slicno... Samo bih voleo neku predstavu o tom automobilu..
volvo v40
Collapse
X
-
Re: volvo v40
Imao sam v40tdi '99 godiste ,vozio sam ga oko godinu dana i bio sam zadovoljan s njim mada u medjuvremenu sam shvatio da nije karavan za mene (citaj malo mi dosadan) i prodao ga.Kvalitet kola je odlican,udoban je prilicno pouzdan ali odmah da znas da to ipak nije generacija onih "neunistivih" volvoa serija 240,245,740,940 ... ali je korektan.Delova ima ali nisu jeftini (polovnu lajsnu za vrata sam platio 50e recimo) .Moj je bio dizel tako da nema svrhe da pisem o motornom pogonu jer sa benzincem nemam iskustva.
PozdravSaab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
-
-
Sto se tice benzinaca 1.8 gledaj da izbegnes onaj Micubisijev jer ima direktno ubrizgavanja a to nece se slaze sa plinom. Postoji 1.8 volvov i sa tim nema problema. Vidim i ja na oglasima lepih primeraka, a ocuvani su u proseku vise nego drugi automobili. Verovatno su ih uglavnom vozila starija lica, nije bas popularan medju omladinom.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Ne mogu da pomognem po pitanju auta nista,ali mene interesuje ima li servisa za ovaj auto...komsija je kupio v40 1.8 sa ugradjenim tng-om,vozika se,prezadovoljan je ali ne zna covek nista da mi kaze,menja samo ulje i filtere...
Comment
-
-
Haha, tako kaze komsija..lepo je to cuti.. sutra idem da uzmem volva v40, a bas cu da pogledam dal ovaj ima micubisijev motor, ovaj je 2001 god.. stigao je danas iz holandije pa da vidimo sta smo uboli...
hvala na savetima momci....
Comment
-
-
Originally posted by PindarissHaha, tako kaze komsija..lepo je to cuti.. sutra idem da uzmem volva v40, a bas cu da pogledam dal ovaj ima micubisijev motor, ovaj je 2001 god.. stigao je danas iz holandije pa da vidimo sta smo uboli...
hvala na savetima momci....
Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
@ Boost, sw. brick (ako je jos na forumu)
Po forumu jako malo tema ima oko s40/v40 i ako ima to su po nekoliko godina stare teme ili ti sa samog pocetka rada foruma. Sad sam ih precesljao ponovo i imam par pitanja. Spominjao se Multiplex sistem, da li je to aktuelno i kod ovih modela. Pricamo o restajling modelu 2001+god. Da li se posle ovoliko godina taj model pokazao kao pouzdan ili ne? Na kakve sve probleme se moze naici i da li resenje tih problema moze da napravi vecu rupu u novcaniku? Da li je uopste realno voziti ovakav auto u Srbiji odnosno da li je on skuplji za odrzavanje od drugih automobila iz klase? Generalno ima jako lepo ocuvanih primeraka po oglasima i mislim da predstavlja dobru kupovinu pogotovu sto ima relativno povoljnu cenu.
Dalje, interesuje me razlika izmedju 2 turbo motora. Jedan je sa oko 160ks a drugi ima lepe karakteristike 200ks i oko 300Nm. Kakav je konstrukciono ovaj slabiji? Da li ovde moze da se odradi kakav chip tuning pa da iole dostigne ovaj jaci motor. Bez otvaranja motora i menjanja komponenti oko njega, koliko je moguce dobiti ks i Nm? Znaci ostaju turbina, dizne, i ostalo. Vozio sam nekad davno ovaj sa 160ks i realno nije na mene ostavio neki utisak da puca od snage.
Kakva je pouzdanost i jednog i drugog motora i uopste periferija? Pominju da je blok ovih motora derivat nekih whiteblock motora. Jel to dobro ili lose?
Pretpostavljam da ovde nema problema sa menjacima, uopste na sta treba obratiti paznju kod ovog modela.
Evo recimo konkretno:
http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... _s40_20/#2
Nije turbo, ali jako lepo izgleda uz ajde da kazem povoljnu cenu. Pretpostavljam da nema nikakvih problema sa atmosferskim motorima ako izuzmemo Mitsu 1.8 gdi.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
To je ono sto sam ti rekao da izbegnes.Direktno ubrizgavanje benzina, niti ima ugradnje plina za njega, barem ne po normalnoj ceni a ne znam ni kako radi na ovaj nas benzin. Ja to ne bih ni gledao ako je gdi u pitanju.
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
s/v 40 je komplet mitsubishi carizma izuzev motora koji su svi renault.
Svi benzinci su se pokazali kao izuzetno ekonomicni i pouzdani, s tim sto je 1.6 poddimenzionisan za tezinu auta i nije najsrecniji izbor. Dizeli su nesto losiji i imaju problem sa tubinama i pucanjem glave motora.
Svi turbo benzinci, bez obzira na snagu su iste renaultove konstrukcije, a od cega zavisi snaga motora iskreno ne znam, nisam se nikada zainteesovao da pogledam.Pored 2.0 postoji i 1.9 turbo benzinac T4 takodje sa 200ks, koji je konstrukcijski(makar spolja) identican kao 2.0 i atmosferci 1.8 i 2.0.
Sve uslovno receno ,,mane'' nasledio je od svojih ,,donatora'' renaulta i mitsubishija a to su: brzo trosenje i krivljenje prednjih kocionih diskova na slabijim benzincima i dizelu, pucanje prednjih kocionih creva, brzo propadanje gumica balasn stangli i silen blokova izuzetno komplikovanog zadnjeg trapa-mitsubishi.
Problemi sa desnim zglobom do menjaca, katastrofalno losim biracem brzina, bucnim menjacima i crkavanjem bobina-renault.
Limarija je odlicna, nema korozije i dosta je deblja i kvalitetnija nego na sestinskom modelu carizmi,od koje je i dosta tezi-posebno svi 2.0 modeli koji imaju i dodatna ojacanja karoserije. Auto je izuzetno stabilan, dobro se ponasa u voznji, odlicno koci ali je dosta tvrd i zamara na duzim putovanjima.Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Originally posted by VVLAJKOSvi turbo benzinci, bez obzira na snagu su iste renaultove konstrukcije, a od cega zavisi snaga motora iskreno ne znam, nisam se nikada zainteesovao da pogledam.Pored 2.0 postoji i 1.9 turbo benzinac T4 takodje sa 200ks, koji je konstrukcijski(makar spolja) identican kao 2.0 i atmosferci 1.8 i 2.0.
Sve uslovno receno ,,mane'' nasledio je od svojih ,,donatora'' renaulta i mitsubishija a to su: brzo trosenje i krivljenje prednjih kocionih diskova na slabijim benzincima i dizelu, pucanje prednjih kocionih creva, brzo propadanje gumica balasn stangli i silen blokova izuzetno komplikovanog zadnjeg trapa-mitsubishi.
Problemi sa desnim zglobom do menjaca, katastrofalno losim biracem brzina, bucnim menjacima i crkavanjem bobina-renault.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Nisu volvo, ni jedan u s/v 40 seriji nije.
Renault i volvo su u to vreme bili(valjda su i danas) partneri, carizma i volvo su se pravili u zajednickoj fabrici NEDCAR u Holandiji.
Ni jedan nema lanac, svi su na kais, volvo nosi samo renault motore dok su kod carizme benzinci mitsubishi, a dizeli renault, s tim sto su i mitsubishi motori upareni sa renault menjacima-izuzev GDI.
Svi problemi su lako resivi, a delova ima dovoljno i cene su sasvim pristupacne.
Lanciu nemam vise, ali imam S40 2.0 vec 5 god. i znatno je jeftiniji za odzavanje od lybre, a i pouzdaniji.
Takodje posedujem i karizmu 1.6 i space star takodje 1.6 svi sa istim sekventom ac stag tako da ih poredim svakodnevnoGlupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Gde je onda predstavljanje tog auta.Imas li plin na Volvu? Kakva je potrosnja plina ili benzina ako nemas plin? Imaju li izrazenu potrosnju ulja? Od kad imas s40, i sta si sve menjao na njemu. Ako ti nije problem da se setis i nekih cena, cisto da uporedim sa ostalim autima sto sam imao. Pretpostavljam da je kod njega klasican celicni trap, nista alu, i da nema problema?
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
Comment