Ne mogu da verujem,na sajtu -polovni automobili- ima fiat stilo 1.9mj 2006 godiste,presao 83000km(navodno) za 5300e.Jel moguce da cene tako brzo padaju?Jel pametno sacekati jos koji mesec sa kupovinom?
cisto da se nadovezem na ovu tvoju konstataciju za vektru c......ne znam gde si cuo za to....ja koga kod znam hvali je pogotovo taj motor 2.2 dti,znaci ne ni 19 tdci,ni 2.0 dti,nego bas taj...kazu da je neunistiv...strada samo pumpa visokog pritiska-odnosno njena elektronika koja se resava za nekih 50-ak e i mora se bar 2* u zivotnom veku raditi....ja je licno vozio par meseci(karavana) i meni se svidela.....poz
A da,zaboravio sam da pitam,jel tacno da su kod modela koji su proizvedeni 2005 i 2006 reseni svi problemi koji su imali ranije generacije stila.Cuo sam da su imali problema sa senzorima.
Uzmi Stilo 1.9 Mjet 2006god. restilizovani model, ja imam takav i prezadovoljan sam, nista sem redovnog odrzavanja. cene im jako padaju tako da nemoj da te cudi cena izmedju 5-6 k evra, sto opet ne znaci da neces naleteti na krs- pregled je majka mudrosti. Inace na ovim poslednjim modelima nema nikakvih tipicnih problema, potpuno su izleceni i nemoj bezati od karavana . Vektru C naravno samo u kombinaciji sa ovim motorom tj. 1.9cdti, Sta mislis zasto su nemci preuzeli ovaj motor od fiata? Ili 1.8 benz na plin, cuo da je mnogo dobra kombinacija...
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
1 ... 222, 223, 224
Kada vidim koliko strana ima ova tema...
Takođe,brat od strica vozi lagunu 1,9dci 2005. i ne hvali je puno.
Inače laguna je za jednu klasu veći auto od stila.
Opet,ovo je samo moj utisak,ne prodajem ništa
Mene je ova problematika sa Lagunama takodje odvratila od kupovine iste, iako sam mogao da uzmem dizela dve godine mladjeg od moje Vectre.
Stilo je u odnosu na Vectru poludovrsen automobil. Jedino sto na njemu valja je motor 1.9JTD.
Dobar je Stilo ako pre toga niste vozili nijedan pravi auto, to je kvantni skok na bolje, ali se ne moze porediti sa automobilom koji vazi za socijalnu kategoriju u Nemackoj (Opel Vectra)
Stilo ima neprirodan polozaj prednjih sedista, odvratne plave presvlake (kako koji model), i izgleda kao konzerva na tockovima.
S` druge strane, za Stilo sam cuo da je odrzavanje dosta povoljno, sto je jedino sto mu ide u prilog, posebno u Srbiji.
Obidji na autoplacevima ova tri koja te zanimaju, dobro ih pogledaj, nemoj da te prodavci ubedjuju koji je dobar za tebe i tvoju porodicu. Probaj da namestis sediste kako tebi odgovara, da vidis kakva je pozicija sedenja, opipaj materije u kabini, sam proceni.
Na Renou se fabricke presvlake sedista brzo habaju, moj Opel je i posle 7 godina u odlicnom stanju.
Bitna stavka dizel ili benzin zavisi od planirane godisnje upotrebe.
Ja sam se odlucio za benzinca, jer trenutno ne prelazim mnogo, 12.000 godisnje, (a zeleo sam komotan automobil za one retke situacije kada dva puta godisnje idem na duzi put sa porodicom) tako da izdaci za gorivo nisu veliki, a servis se sveo na zamenu ulja. Meni je Vectra bila racionalna kupovina, veliki porodicni auto, veliki gepek, apsolutno nezamarajuc na dugim putovanjima, a potrosnja oko 7-7.5 otvoreni put, 10-11 grad.
Sa sadasnjim cenama plina, mislim da ugradnja istog i nije neka pametna opcija.
Ono sto mi pada na pamet u slicnom rangu (porodicni automobil) bi mogla da bude i Octavia.
Prva generacija je radjena na bazi Golfa 4, sa mnooogo vecim gepekom, veci je nego mnogi karavani sto nude.
Kvalitet izrade je dobar, dugotrajna i kvalitetna unutrasnjost, gledati Elegance paket opreme. Druga generacija je odlicna, ali i cenu drzi dosta visoko.
Eh,da, pogledaj i VW Boru. Vredi. posebno 1.8b Mozda uzmes godinu ili dve stariji auto, ali je, po meni, bolji od Stila.
Dakle, dobro razmisli, i uracunaj naknadne troskove registracije/prenosa/osiguranja, servis (veli/mali), gume (trebace ti i zimske od jeseni).
To je nekih 600-1000 eura na cenu polovnog automobila.
80% forumasa moze samo da sanja o Stilu a ne o nekom skupljem autu.U zemlji gde je plata 300-400e govoriti da je Stilo 2005god kanta je arogancija.Kakva je situacija,polako cemo poceti da osposobljavamo stare Pezejce i Tristace.Nisam subjektivan u ovoj temi jer ne vozim ni jednu od trazenih marki ali objektivno Stilo je prava kupovina iz vise razloga
1.Mladji auto koji nije precenjen
2.Nije skupo odrzavanje
3.Motor koji malo trosi a dobro ide
4.Komforan za svoju klasu
5.Bezbedan
Gorane, sto se tice stanja nase tuzne kupovne moci u Srbiji, tu si potpuno u pravu.
Moj post je bio povodom poredjenja Laguna-Vectra-Stilo.
Osim Stila, vidim da je sve vise i Fiat Croma u ponudi, koja mi deluje komfornije, baza je GM (Vectra C)
tako da i Cromu covek moze uzeti u razmatranje. Visa je klasa od Stila.
Svako za svoj novac trazi najbolje moguce, samo treba uracunati i dodatne troskove, kao sto sam rekao, ipak su to polovni automobili.
O tome sam ti i pricao, Multijet restajling, sedista i enterijer su razlika "**** i oko" u odnosu na stariji model.... ,Naravno pazi da ne uzmes neki urnisan
Inace ne navijam ni za jedan automobil pa ni stilo, samo prenosim svoje iskustvo , naravno da ima boljih ali ne za iste pare...
Comment